fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
No jako smazal bych je rád, ale nepřišel jsem na to jak...
-
ZTéčko jako vozidlo hasičského záchranného sboru
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LEgnl7s4iR4[/Youtube]
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LEgnl7s4iR4[/Youtube]
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Prečo nie? Pre obecných hasičov ideálne, iveco a ifa možu mať tak po 2 - 3 m3 vody, ZT dopraví 10, prípadne vytiahne u susedov žumpu
-
Já neříkám,že je to na hovno,jen mně to pobavilo a také si myslím,že je to produktivnější než nějaká malá stříkačka se 2-3 kubíky :-D
Jen kluci k té technice hasičů.
Kdysi dávno tomu bydlel jsem ještě v rodné vesničce. Vesnička má asi 300 čísel popisnejch a k tomu 300 čísel chat. Jedna ta chata začala hořet. Poplach a sjelo se kolik hasičskejch jednotek. Jediné auto, které se tenkrát v zimě byl už sníh dostalo na dosah k té chatě která byla na velkém kopci, tzv: Židáku. Tatry, Liazky, Erťáky stály zůzně po kpci a konec. Jedinej tam vyjel Zil z místní jednotky. Ostatní tlačily vodu pro ten Zil nahoru od rybníka. Jak známo Zil byl kurva hasičský auto. Kdo měl možnost si s ním vyjet ne třeba rovnou k zásahu, ale jen tak na cvičení, tak ví o čem je řeč. Ponechám stranou spotřebu PHM na to se při zásahu nehledí. Žádné auto v okolí nezvládlo to co on. Myslím tím výkony čerpadla a výtlak. Dokázal za 55 vteřin nasát plnou cisternu vody. Tuším 3500l. Vyzkoušeno na dvou savcích za sebou. Nepočítám, když zajel rovnou do rybníka a bral vodu bez savců přímo vstupama co měl. Uživil 6 C proudů a ještě dělo. Krásná mašina. Taky když to všechno spustil dokázalo to zadusit motor jak nic. Musel to spouštět pozvolna.
To samé je tady tohle. To ZTčko vyjede kam je třeba a dovleče pěknou dávku vody. A 10 kubíků je už znát a u menšího ohně je to pěkná záplata. Jednou hořelo v špatném terénu a tenkrát to byla Karosa a nedokázala přejet škarpu, aby se dostala k ohni blíž. Zil ji přejel aniž by se kola prohrábly.
Kdysi dávno tomu bydlel jsem ještě v rodné vesničce. Vesnička má asi 300 čísel popisnejch a k tomu 300 čísel chat. Jedna ta chata začala hořet. Poplach a sjelo se kolik hasičskejch jednotek. Jediné auto, které se tenkrát v zimě byl už sníh dostalo na dosah k té chatě která byla na velkém kopci, tzv: Židáku. Tatry, Liazky, Erťáky stály zůzně po kpci a konec. Jedinej tam vyjel Zil z místní jednotky. Ostatní tlačily vodu pro ten Zil nahoru od rybníka. Jak známo Zil byl kurva hasičský auto. Kdo měl možnost si s ním vyjet ne třeba rovnou k zásahu, ale jen tak na cvičení, tak ví o čem je řeč. Ponechám stranou spotřebu PHM na to se při zásahu nehledí. Žádné auto v okolí nezvládlo to co on. Myslím tím výkony čerpadla a výtlak. Dokázal za 55 vteřin nasát plnou cisternu vody. Tuším 3500l. Vyzkoušeno na dvou savcích za sebou. Nepočítám, když zajel rovnou do rybníka a bral vodu bez savců přímo vstupama co měl. Uživil 6 C proudů a ještě dělo. Krásná mašina. Taky když to všechno spustil dokázalo to zadusit motor jak nic. Musel to spouštět pozvolna.
To samé je tady tohle. To ZTčko vyjede kam je třeba a dovleče pěknou dávku vody. A 10 kubíků je už znát a u menšího ohně je to pěkná záplata. Jednou hořelo v špatném terénu a tenkrát to byla Karosa a nedokázala přejet škarpu, aby se dostala k ohni blíž. Zil ji přejel aniž by se kola prohrábly.
zil kolik?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Myslim že píše o 131 a nebo o vzácnější 157,jinak 130 nemá přední náhon,ta to asi nebude ale krasavice je taky.Auta jsou to nádherný.
Ahoj chlapaci nemáte někdo prosím na prodej konec vývodového hřídele děkuji
jo jo ten byl v picave vyjel všechno skončil v hutích v roce 2015 dostali tatru za nej 148
Len tak aby reč nestála. Minule som rozhýbal a premazal pruženie na sedačke. Už dávnejšie som chcel na sedačke trocha pritužiť, ale bolo to veštko hrdzavé, podarilo sa mi ju povoliť, aj z tlmiča olej vytiekol, tak som sedel ako na trampolíne.. Teraz som všetko premazal a rozhýbal, aj do tlmiča som ťažko investoval, vymenil som gufero a nalial drahý tlmičový olej, čo mi zostal z motorky. Teraz je to znova to čo to bývalo voľakedy. Myslím, že sú to celkom vydarené sedačky, mám aj pneumatickú, ale závislosť od tlaku vzduchu sa mi nepáči.
-
Tak je jasné,že mnozí z nás už jsme ve věku,kdy se ozývají různé zdravotní potíže a začínáme hledět na nějaké to pohodlí a komfortní dobrá sedačka je základ.
Já zatím používám vzduchové podstavce od Liaze,když se to dobře nastaví,tak taky dobře pruží. Ale už přemýšlím jak našetřit na něco lepšího a nového jako Grammer atp. s příčným i podélných tlumením.
Nejsou špatné ani ty vzduchové sedačky ze ZT323,která běhá v kuličkových ložiskách a také má dobrou charakteristiku.
Pokud máte někdo nějaké další tipy na zlepšení pohodlí,tak se klidně pochlubte,každý zlepšovák je vítán.
Já zatím používám vzduchové podstavce od Liaze,když se to dobře nastaví,tak taky dobře pruží. Ale už přemýšlím jak našetřit na něco lepšího a nového jako Grammer atp. s příčným i podélných tlumením.
Nejsou špatné ani ty vzduchové sedačky ze ZT323,která běhá v kuličkových ložiskách a také má dobrou charakteristiku.
Pokud máte někdo nějaké další tipy na zlepšení pohodlí,tak se klidně pochlubte,každý zlepšovák je vítán.
-
- Kontaktovat uživatele:
Také mám sedadlo liaz se vzduchovým odpružením a jsem spokojen, na těch pár desítek hodin je to dostačující
Bazos a grammer, já koupil za 3500 grammerku mechanickou která pruží nejen nahoru a dolů ale i dozadu a dopředu a bomba
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
-
- Kontaktovat uživatele:
Neměl by někdo z vás k prodeji na vodní čerpadlo elektromagnetickou spojku ? nebo i celou vadnou pumpu s tou funkční spojkou ? já si poskládal celou novou s doměním že mi ten elektromagnet pujde a nejde, uhlík je v pořádku takže bude asi to vinutí vevnitř vadné a ještě originál termostat se dá sehnat nebo ne? protože ten starý už propouští než se to ohřeje tak to je docela doba, když už píši tak se ještě zeptám když dozádu dám kola 18,4-34 tak o kolik se cca zvedne rychlost? momentálně to jede cca 33 km/h a otáčky na čerpadle jsou 2100 čerpadlář říkal že už to více nejde asi kvůli pružinám v regulátoru...