fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
hlavne vic vydrzej a vuz de lehcejc
-
Tak já na tom měl dvojmontážkové kola jak má V3Ska 8,25-20 a moc jsem s tím spokojený nebyl,každou chvíli nějaké kolo prázdné,vytahovalo to bláto atp. Ikdyž zase dvojmontážkové kola mají lepší stabilitu a na balonech se to více kolíbá, hold každé má svoje výhody i nevýhody. Já to obul tím co jsem zrovna měl,navíc ty pneu mají 16PR a dost unesou,tak snad bude na chvíli pokoj. Provoz ukáže co to ještě bude chtít.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
Pokud by někdo chtěl,tak prodávám jednu sadu zadních závaží na ZT303(323)
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7765432 ... -ZT303.php
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7765432 ... -ZT303.php
Mám ZT 303 už 24 let a doposud bez problémů,ale teď mám závadu a nevim jak to opravit. Teče mi hydraulický olej do převodovky ,ale guferem na čerpadle to neni . To jsem už měnil už třikrát a teče to tam pořád. Neví někdo jak to vyřešit ?
Ahoj, mal som podobnú závadu, len mi nepretekal olej stále. Druhá možnosť kde sa môže dostávať olej do prevodovky je vnútorný okruh hydrauliky (zdvíhanie ramien). Ja som mal ryhu v piestnici, tebe mohla prasknúť manžeta na piestnici, na piestnici má manžeta bežný rozmer, alebo ešte môže olej tiecť na čapoch uloženia piestu, sú tam o-krúžky.Sttego píše:Mám ZT 303 už 24 let a doposud bez problémů,ale teď mám závadu a nevim jak to opravit. Teče mi hydraulický olej do převodovky ,ale guferem na čerpadle to neni . To jsem už měnil už třikrát a teče to tam pořád. Neví někdo jak to vyřešit ?
Ahoj , tušil jsem že to bude asi tím , ale nevěděl jsem to na sto procent . Vše začalo při práci v lese v navijáku. Teď se modlím zda to půjde udělat jen , když sundám rozdělovač. Přístup je tam dost špatnej . Pokud někdo říká , na ztčko je nemotorný na práci v lese tak to oponuji . Dělám s ním už dvacet let v lese na přivýdělek a má za sebou kolem 6000 kubíků vytaženo a nikdy jsem neměl manipulační potíže. Člověk prostě musí počítat s tím , že je delší a má menší rejd .
rozdelovač? Ak myslíš rozvádzač, ten som asi nemal vonku, odkrútil som ho iba z hydrauliky z boku 4x skrutka M16. Zadné kryty musia von, ja som zozadu uvoľnil strechu a na kabíne som mal položenú rúru s kladkostrojom a mal som klinový remeň okolo horného hriadeľa ramien. Aj keď žirafa jer ideál.
Ahoj, jen sem zapomněl napsat , že mi olej propouští pořád i , když traktor nejezdí. Tak to mě čeká pěkná práce sundat celou hydrauliku.
Ak máš semering na čerpadle vporiadku, nie je iná možnosť. Mne tiež pretekal olej aj keď traktor stál, ale záležalo, v akej polohe som mal ramená.
To máš pravdu ,že záleží v jaké poloze jsou ramena a taky jak je nastaven rozvaděč. V pondělí se na to vrhnu. Sam jsem zvědavý co tam bude za problém. Pak dám vědět
-
Ahoj mám takovej problém.....na mem zt-300 když sešlápnu brzdový pedál tak mi hodně ucházi vzduch(par sekund a nemam vzduch) z takovyho toho rozdělovače co je vpravo uchycen z venkoni strany u zadniho blatniku. Otázka zni jestli jste to nekdo mel rozebrané a jestli se to dá opravit. Na předchozich zt se mi to stavalo ale jen v zime kdyz zamrzl vzduch. To jsem vzdy resil nalitim lihu do systemu a bylo to vyresene. Ted jsem to poklepal ve smeru pohubu toho tahla a prestalo to ale mam obavu ze tim to opravene neni. Diky za nazory a rady.pavel
Mal som to rozobraté, väčšinou sa tam dostane hrubšia nečistota, ktorá uviazne na tesniacej ploche. Ak fučí vzduch po stlačení pedálu, stačí z prednej časti vybrať segerku a vytiahnuť von záslepku, za nou je pružinka a taký gumenný hríbik. Stačí to očistiť a poutierať.
-
Diky moc za radu. Zitra zkusim a uvidim.pavel
-
To byly časy:
Ahoj neví tady někdo jestli se dá a když tak kde sehnat taková ta gumová manžeta jak je na ZTéčku mezi motorem a převodovkou měním motor a chybí mi tam čtyři zuby a je docela zpuchřelá tak se mi to tam nechce ani dávat dík za rady