fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Pavel

Re: fortschritt ZT 303

#5011 Nový příspěvek od Pavel »

hlavne vic vydrzej a vuz de lehcejc

poulm

#5012 Nový příspěvek od poulm »

Tak já na tom měl dvojmontážkové kola jak má V3Ska 8,25-20 a moc jsem s tím spokojený nebyl,každou chvíli nějaké kolo prázdné,vytahovalo to bláto atp. Ikdyž zase dvojmontážkové kola mají lepší stabilitu a na balonech se to více kolíbá, hold každé má svoje výhody i nevýhody. Já to obul tím co jsem zrovna měl,navíc ty pneu mají 16PR a dost unesou,tak snad bude na chvíli pokoj. Provoz ukáže co to ještě bude chtít. 8)
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

poulm

#5013 Nový příspěvek od poulm »

Pokud by někdo chtěl,tak prodávám jednu sadu zadních závaží na ZT303(323)
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7765432 ... -ZT303.php
Obrázek

Sttego

#5014 Nový příspěvek od Sttego »

Mám ZT 303 už 24 let a doposud bez problémů,ale teď mám závadu a nevim jak to opravit. Teče mi hydraulický olej do převodovky ,ale guferem na čerpadle to neni . To jsem už měnil už třikrát a teče to tam pořád. Neví někdo jak to vyřešit ?

CBS

#5015 Nový příspěvek od CBS »

Sttego píše:Mám ZT 303 už 24 let a doposud bez problémů,ale teď mám závadu a nevim jak to opravit. Teče mi hydraulický olej do převodovky ,ale guferem na čerpadle to neni . To jsem už měnil už třikrát a teče to tam pořád. Neví někdo jak to vyřešit ?
Ahoj, mal som podobnú závadu, len mi nepretekal olej stále. Druhá možnosť kde sa môže dostávať olej do prevodovky je vnútorný okruh hydrauliky (zdvíhanie ramien). Ja som mal ryhu v piestnici, tebe mohla prasknúť manžeta na piestnici, na piestnici má manžeta bežný rozmer, alebo ešte môže olej tiecť na čapoch uloženia piestu, sú tam o-krúžky.

Sttego

#5016 Nový příspěvek od Sttego »

Ahoj , tušil jsem že to bude asi tím , ale nevěděl jsem to na sto procent . Vše začalo při práci v lese v navijáku. Teď se modlím zda to půjde udělat jen , když sundám rozdělovač. Přístup je tam dost špatnej . Pokud někdo říká , na ztčko je nemotorný na práci v lese tak to oponuji . Dělám s ním už dvacet let v lese na přivýdělek a má za sebou kolem 6000 kubíků vytaženo a nikdy jsem neměl manipulační potíže. Člověk prostě musí počítat s tím , že je delší a má menší rejd .

CBS

#5017 Nový příspěvek od CBS »

rozdelovač? Ak myslíš rozvádzač, ten som asi nemal vonku, odkrútil som ho iba z hydrauliky z boku 4x skrutka M16. Zadné kryty musia von, ja som zozadu uvoľnil strechu a na kabíne som mal položenú rúru s kladkostrojom a mal som klinový remeň okolo horného hriadeľa ramien. Aj keď žirafa jer ideál.

Sttego

#5018 Nový příspěvek od Sttego »

Ahoj, jen sem zapomněl napsat , že mi olej propouští pořád i , když traktor nejezdí. Tak to mě čeká pěkná práce sundat celou hydrauliku.

CBS

#5019 Nový příspěvek od CBS »

Ak máš semering na čerpadle vporiadku, nie je iná možnosť. Mne tiež pretekal olej aj keď traktor stál, ale záležalo, v akej polohe som mal ramená.

Sttego

#5020 Nový příspěvek od Sttego »

To máš pravdu ,že záleží v jaké poloze jsou ramena a taky jak je nastaven rozvaděč. V pondělí se na to vrhnu. Sam jsem zvědavý co tam bude za problém. Pak dám vědět

pavel zt-300

#5021 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Ahoj mám takovej problém.....na mem zt-300 když sešlápnu brzdový pedál tak mi hodně ucházi vzduch(par sekund a nemam vzduch) z takovyho toho rozdělovače co je vpravo uchycen z venkoni strany u zadniho blatniku. Otázka zni jestli jste to nekdo mel rozebrané a jestli se to dá opravit. Na předchozich zt se mi to stavalo ale jen v zime kdyz zamrzl vzduch. To jsem vzdy resil nalitim lihu do systemu a bylo to vyresene. Ted jsem to poklepal ve smeru pohubu toho tahla a prestalo to ale mam obavu ze tim to opravene neni. Diky za nazory a rady.pavel

CBS

#5022 Nový příspěvek od CBS »

Mal som to rozobraté, väčšinou sa tam dostane hrubšia nečistota, ktorá uviazne na tesniacej ploche. Ak fučí vzduch po stlačení pedálu, stačí z prednej časti vybrať segerku a vytiahnuť von záslepku, za nou je pružinka a taký gumenný hríbik. Stačí to očistiť a poutierať.

pavel zt-300

#5023 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Diky moc za radu. Zitra zkusim a uvidim.pavel

poulm

#5024 Nový příspěvek od poulm »

To byly časy:
Obrázek

Mirek M

#5025 Nový příspěvek od Mirek M »

Ahoj neví tady někdo jestli se dá a když tak kde sehnat taková ta gumová manžeta jak je na ZTéčku mezi motorem a převodovkou měním motor a chybí mi tam čtyři zuby a je docela zpuchřelá tak se mi to tam nechce ani dávat dík za rady

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“