fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#4981 Nový příspěvek od poulm »

Googel hovorí po všetkým 8) :D :smich: :vysmech: ;-) :-D
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

CBS

#4982 Nový příspěvek od CBS »

Google možno hovorí, ale veľa toho nevyzradí, neviem ako do češtiny, ale do slovenčiny sú z technických článkov beletrizované scifi príbehy. 8) Samozrejme preklad na funkciu zariadenia nemá vplyv :D Zariadenie výrobcovi zaručene vráti výrobné náklady a možno aj viac.

To LKT tu už nebolo pár rokov a niekoľko sto strán dozadu? Motor 4VD a podvozok T 813 kolos, naviják mal tušim origo z LKT

pavel zt-300

#4983 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Ahoj, jak to tak bývá nejspíš budu muset koupit nové autobaterie......otázka zní s jakými máte dobré a špatné zkušenosti? Případně jak velké baterie na zetečkách máte(180ah apod).....nemáte zkušenost s tímhle?http://www.cekl-eshop.cz/aku-2/autobaterie--aku-180ah/ díky Pavel

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4984 Nový příspěvek od bigles »

Já dával nové 135 yuasa stály obě v akci něco přez 5 tis., s touto značkou nemám špatné zkušenosti máme v supru 180 yuasa už 7 let a zatím je v pohodě ta stála v akci cca 3600

CBS

#4985 Nový příspěvek od CBS »

Záleží od tvojich priorít, 180 Ah trocha ťažšie, ale vlezú do pôvodných priestorov na uloženie. Ak jazdíš aj v zime a tieto akumulátory používaš takmer výlučne iba v ZT určite je najvhodnejšie kúpiť 180. Ak jazdíš sezónne jar - jeseň a potrebuješ akumulátory prekladať volil by som 120 - 150 Ah pre ľahšiu manipuláciu. Viac ako na značke akumulátorov závisí ich životnosť od starostlivosti. Ak jazdíš viac ako 1x do týždňa, tam nie je okrem starostlivosti o kontakty a kontroly hladiny elektrolytu (ak je to možné) nie je čo riešiť. Ak jazdíš menej často, výborná vec je udržiavacia nabíjačka, alebo dobíjanie hlavne pred štartom. Veľmi dobré skúsenosti mám s akumulátormi Yuasa, ale je to hlavne o starostlivosti. A tiež je dobre nakupovať akumulátory čo najnovšie, ktoré nestáli niekde v medzisklade, či na predajni zapadnuté prachom. Pred značkou by som uprednostnil cenu a štartovací prúd.

pavel zt-300

#4986 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Díky za názory........no nemám to úplně lehké jelikož s traktorem jezdím občas do roka cca 5-10x vždy tak po hoďce až dvou takže žádné velké jízdy aby se to dobilo apod. Pak to doháním nabíječkou. Taky si myslím že 120ah by stačily ale na druhou stranu cca 2-3 v zimě vyjedu s radlicí taky. Jak jsem dal odkaz tak tam mají 140 ah a 950ah st.proud za cenu okolo 2500kč což je zrejmě nejlevnější

poulm

#4987 Nový příspěvek od poulm »

Já jsem kupoval nové baterie před necelými 2 roky. Dlouho jsem rozmýšlel jaké a za kolik a jakou značku atp.
Nakonec pro moje potřeby jsem koupil od Starline 2x 180Ah za 2800kč/ks. Možná řeknete že od Starline nekupovat ani hřebík,ale mám zjištěné,že je to dnes úplně jedno, je jen pár výrobců co dělají baterie a zbytek už jsou jen obchodní machinace a přelepování štítků a obalů.
Co se týče životnosti,tak je to už dnes taky jedno jestli koupíte levnou no-name baterii za 2500kč nebo drahou značkovou za 6000kč Důležité je udržovat baterky nabité a starat se o ně.

Pokud se ZTéčkem opravdu jezdíš jen párkrát za rok jen chvíli,tak bych to řešil snad ještě trochu jinak,teplý motor a v létě ti to v pohodě nahodí i malé baterie 2x71Ah nebo 95Ah a na studenější starty bych tomu pomohl nějakým startovacím zdrojem. Já již mám pořízený velký startovací vozík Carstar 2000A, k tomu zásuvky pro připojení startovacích kabelů a pak není nikdy problém a nemusí se za studena ždímat baterky.

CBS

#4988 Nový příspěvek od CBS »

Možno stojí za zmienku, v malotraktore s motorom 4KVD máme jeden akumulátor, ktorý sme kúpili ešte s ifou, traktor nejazdí veľa a dobíjanie na ňom nefungovalo do vlaňajška. Akumulátor v ňom sa takmer vždy pred jazdou nechal dobiť. Štartuje ešte aj teraz, aj keď potrebuje cca pol hodinku pred jazdou dobiť, zo starou viac ako 11 ročnou Akumou 12V 180Ah.
Na jar som asi po dvoch mesiacoch chcel naštartovať ZT, no nepodarilo sa, akumulátory som dobyl, na druhý deň natočil, na tretí deň nič,všetko iba cvakalo. Na jednom akumulátore prerazené dva články, cca 7 - 8 ročné Jasz akku 12V 155Ah. Ťažko posúdiť, ale keby som ich pred štartom dobyl, možno by ešte točili.
To poulm: Máš na tom vozíku aj spínaný štart 12/24?

poulm

#4989 Nový příspěvek od poulm »

Ano,je tam přepínání 12/24V
Běžně s tím natáčeli Tatry a Liazky, je to dobrý tvrdý zdroj :D :smich:
Sice je těžký na manipulaci,ale nesmrtelný.

pavel zt-300

#4990 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Ještě mě napadlo zda nemůže být problem někde v elektrice v traktoru. Nebo jak jinak zjistim že baterky jsou ko? Včera jsem je nabíjel cca 8hodin a dnes mi jednou zpomalene otočily a nic vic ale dřív mi vždy cvakal spinac což teď necvakal vůbec....tak me napadlo zda mi nejde do starteru jen 12v. Jinak multimetrem jsem je měril a naměřik jsem na jedne 12,39 a na druhe 12,43v tak nevim no

pavel zt-300

#4991 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Jinak tyhle startovaci voziky jsme mely na statku a tím jsme natačely škodovky 180 jak nic. To jsou dobre stroje.

pavel zt-300

#4992 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Tak klucí to by jste neveřili co se mi dnes stalo. Celý den obvolávám firmy na nové baterky.....mezitím jsem zkoušel nabíjet spešl nabíjeckou s pomocným startem. No po nejake době zkouška startu i s tim pomocným startem a nic jen se to převalilo. No nasranej jsem sehnal na půjčení zátěžák na baterky a zkusil ty své přičemž jsem zjistil že ty jsou dobré.....no pátral jsem tak dlouho až jsem došel ke starteru kterej jsem vyměnil za nějakej ze šroťáku a ejhle traktor nastartoval :smich: :shock: 8) no radost mam jak blázen jen doufám že to zítra poběží až to zkusím....ale nechapu co se v tom starterh odehralo kdyz jsem v zime s nim startoval normalne(ikdyz obcas jsem ho pobouchal ptz mi cvakal spinač) ale snad budu mít pokoj a bude to šlapat.díky za názory a rady pavel

CBS

#4993 Nový příspěvek od CBS »

Hlavne že si našiel poruchu. Namiesto záťažáku si môžeš pomôcť meraním napätia priamo na kontaktoch akumulátorov pri štartovaní. Na dobrom akumulátore by namalo napätie klesnúť pod 8V.
Mal som skúsenaoť zo štartrami, ktoré slabo točili, mali vytavený cín na spojoch lamiel s vinutím rotora (stáva sa to, pri dlhom štartovaní).
To poulm: vozík je dobrá vec, aj ja mám doma SZ 1000, chce to ale poriadne prepájacie káble. Chcem namontovať aj ja zástrčky aby som si vedel poradiť aj sám. Len nemám zásuvky ani zástrčky čo sa používali pre montážne lampy na prepojenie ovládacích káblov.

pavel zt-300

#4994 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Koukám že nikdo nic moc nepíše tak jen pro zajímavost jsem se dnes byl povozit s tím novým zetorem crystalem 160,kterého mají na farmě vedle na vesnici....jako mám z toho suprový pocity. Měl jsem za sebou zapřáhlej třínápravovej vlek s 23 balíkama sena váha celkem kolem 13 tun a ten traktor má fakt silnej motor s velkým krouťákem,protože všechny velký kopce(bydlím v krušných horách) vytáhl na pětku a násobičem na jedna což jsem nechápal- má to pět kvaltů a trojitej nasobič na řadičce,kde má také tlačítko spojky. I do kopců rozjezd fakt pobíral dobře....když jsem to srovnal s fastracem 3185 tak zetor v kopcích má navrch...jinak velm citlivé řízeni, dobře odpružená náprava dělaly z jízdy zážitek 8)

pete

#4995 Nový příspěvek od pete »

poulm píše:to bigles:

Ahoj, kde jsi byl když jsme tam byl? :smich: :vysmech: ;-) :D

Obrázek

Obrázek
na tom kírovci je je napsáno kolchoz bačov stodolní 2 :pohar: no měl sis pokecat s majitelem toho kíry

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“