Zts celkove crystali je vse postavene na 8011 ;) jen upravovaly prubech vyroby ale proste si zacal predkem koncil zadkem a zas znova zacinal predkem tyto stroje na statcich do posud co jeste delaj polni prace jako orani vlaceni seti jsou cele zimy na dilnach a v letnich podminkach se delaj neustale drobne opravy zt 303 oproti tomu je pokrok asi 20let o predu diky svemu spracovani + velke kvalitepawka píše:u nas 162ku vymakali tak,ze jela v pluhu za dva a plnej ceres. borec placenej od hektaru,tak lital co slo,pluh obracak 7 radlic. jenže kola v zaveru v prevodovce pro druhy pred stupen jsou o hodne poddimezovanejsi,tak prevodovka se dela co dva roky.
fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
- malotraktorpetr
Re: fortschritt ZT 303
-
Já už ty ZTéčka nenasazuji tak jak v nějakém zemědělském podniku.
Jak chcete aby vydržela nějaká převodovka Krystala v oleji PP80-90 a ještě s mizerným chlazením a špatným mazáním ložisek a ozubených kol na hlavním hřídeli?
Se někdy mrkněte do převodovek moderních traktorů s výkonem třeba od 200k nahoru, ty převody nejsou o moc větší,ale používají se úplně jiné oleje, převodovky mají tlakový mazací okruh a o chlazení nemluvě.
Převodovka vezme orientačně cca 3-5% výkonu z motoru. Když budete mít motor třeba 200k, tak už se vám v převodovce na teplo přeměňuje cca 6-10kw,a to už jsou slušné kamna, a to teplo se musí někam odvést, jinak se olej přehřeje,zpění a přestane mazat a převody a ložiska jdou papá. Aspoň tak to vidím.Tohle vyřešit je základ a pak se můžeme bavit o kvalitnějších materiálech, dimenzaci převodů atd.
Jak chcete aby vydržela nějaká převodovka Krystala v oleji PP80-90 a ještě s mizerným chlazením a špatným mazáním ložisek a ozubených kol na hlavním hřídeli?
Se někdy mrkněte do převodovek moderních traktorů s výkonem třeba od 200k nahoru, ty převody nejsou o moc větší,ale používají se úplně jiné oleje, převodovky mají tlakový mazací okruh a o chlazení nemluvě.
Převodovka vezme orientačně cca 3-5% výkonu z motoru. Když budete mít motor třeba 200k, tak už se vám v převodovce na teplo přeměňuje cca 6-10kw,a to už jsou slušné kamna, a to teplo se musí někam odvést, jinak se olej přehřeje,zpění a přestane mazat a převody a ložiska jdou papá. Aspoň tak to vidím.Tohle vyřešit je základ a pak se můžeme bavit o kvalitnějších materiálech, dimenzaci převodů atd.
Naposledy upravil(a) poulm dne čtv dub 06, 2017 9:42 pm, celkem upraveno 1 x.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Ahojte, to bigles: máš pekného koníka, dúfam, že sa tento rok dostanem do podobného štádia aj zo ZT. Za uplynulý rok som sa zabával so Zetorom 5748. Extra som sa nerýpal v ničom, nejaké nové tesnenia, guferá a pod, kabína rozobratá do šróba a pár kg farby. Stále som sa v niečom rýpal, kopec roboty a nechcelo sa to podobať na traktor.
To poulm: čo bolo s tým motorom? Občas som sem nakukol ale nesledoval som to tu podrobne. Niektoré valec nemali kompresiu? Traktory a STK moc nejdú do hromady, môžu ťa buzerovať za spájacie zariadenia, či pneumatiky, ale kopec technikov nevie rozoznať ani v Zetoroch typ motora, nie to v ZT, kde o motore vedia iba to čo píše technický preukaz a čo im káže metodika.
To poulm: čo bolo s tým motorom? Občas som sem nakukol ale nesledoval som to tu podrobne. Niektoré valec nemali kompresiu? Traktory a STK moc nejdú do hromady, môžu ťa buzerovať za spájacie zariadenia, či pneumatiky, ale kopec technikov nevie rozoznať ani v Zetoroch typ motora, nie to v ZT, kde o motore vedia iba to čo píše technický preukaz a čo im káže metodika.
-
CBS:
no,on se v tom motoru už někdo vrtal těsně před tím než jsem ho koupil a bylo tam pár věcí špatných.Co byl největší problém, tak na klice chyběl jeden domek hlavního ložiska mezi 4-5 válcem. Evidentně bylo na tom motoru dělané GO a bez toho domku to chvíli jelo,je mi záhada proč to tam nebylo,ale výsledek byl ten,že 5 a 6 tý válec už nebyl mazaný a rozmázly se šálky na klice,naštěstí klika nebyla příliš poničená,tak jsem ji jenom zaleštil a dal nové šálky. Pak vstřikovací čerpadlo,seřídit ventily, vstřikovače atd.,prostě kompletní prohlídka.
Celkem boj byl dopasovat jiný domek z jiného motoru,protože nejsou stejné,typově ano,ale každý domek je autentický a patří na své místo a nelze jej prohazovat. Výhoda je,že ty motory 6VD mají stejné komponenty jak 4VD,takže domek jsem použil ze starého motoru 4VD,ale dopasovat jej byl boj na celý den a musel se z několik stran zabrušovat,než to přesně pasovalo a šlo dotáhnout.
No takže je ten motor sprovozněný a čeká na další svoji chvíli.
no,on se v tom motoru už někdo vrtal těsně před tím než jsem ho koupil a bylo tam pár věcí špatných.Co byl největší problém, tak na klice chyběl jeden domek hlavního ložiska mezi 4-5 válcem. Evidentně bylo na tom motoru dělané GO a bez toho domku to chvíli jelo,je mi záhada proč to tam nebylo,ale výsledek byl ten,že 5 a 6 tý válec už nebyl mazaný a rozmázly se šálky na klice,naštěstí klika nebyla příliš poničená,tak jsem ji jenom zaleštil a dal nové šálky. Pak vstřikovací čerpadlo,seřídit ventily, vstřikovače atd.,prostě kompletní prohlídka.
Celkem boj byl dopasovat jiný domek z jiného motoru,protože nejsou stejné,typově ano,ale každý domek je autentický a patří na své místo a nelze jej prohazovat. Výhoda je,že ty motory 6VD mají stejné komponenty jak 4VD,takže domek jsem použil ze starého motoru 4VD,ale dopasovat jej byl boj na celý den a musel se z několik stran zabrušovat,než to přesně pasovalo a šlo dotáhnout.
No takže je ten motor sprovozněný a čeká na další svoji chvíli.
Máte ty traktory moc hezky vymazlený, obzvláště to červený ZT je nádherný.
Dva dotazy na Poulma:
1) Kolik ty těch motorů vlastně máš?
2) Jakej olej by jsi doporučil do převodovek u krystalu? Nějakou syntetiku?
Spíš takovej dotaz. Myslíš, že s kvalitním olejem a chlazením by vydržel ve stošedesátce čtyřkvalt, kterej by byl zatěžovanej orbou a takovejma pracema?
Nechci být za kverulanta, ale jak docílíš toho, aby byli na stk spokojení s typem motoru? Přebrousíš číslo, nebo budeš jezdit na stk jen s jedním zt na oboje papíry?
Dva dotazy na Poulma:
1) Kolik ty těch motorů vlastně máš?
2) Jakej olej by jsi doporučil do převodovek u krystalu? Nějakou syntetiku?
Spíš takovej dotaz. Myslíš, že s kvalitním olejem a chlazením by vydržel ve stošedesátce čtyřkvalt, kterej by byl zatěžovanej orbou a takovejma pracema?
Nechci být za kverulanta, ale jak docílíš toho, aby byli na stk spokojení s typem motoru? Přebrousíš číslo, nebo budeš jezdit na stk jen s jedním zt na oboje papíry?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
ahoj Polume potřeboval bych taky kabinu zt 323 můžeš mi pomoci děkuji moc zdravim
-
Sám ještě jednu sháním
to je škoda tak budu hledat taky a ještě se zeptám dal jsem na zadek pneu23,1/26 a na předek mam 24 musím vymontovat volnoběžku a je to náročné. děkuji za odpověď
-
Záleží jak se ti sešly průměry kol,není to vždy nutné, záleží jestli se ti volnoběžka spíná při jízdě po silnici nebo ne.
Někdy stačí přifouknout zadní kola a podhustit přední.
Celá volnoběžka se nevytahuje,pouze z ní vytáhnout válečky.
Je umístěná v přídavné převodce pod převodovkou,musíš shodit kardan a rozdělat ji,není to složité,nemusíš vypouštět olej z převodovky,pouze ten cca 1-1,5litru co je v ní.
Někdy stačí přifouknout zadní kola a podhustit přední.
Celá volnoběžka se nevytahuje,pouze z ní vytáhnout válečky.
Je umístěná v přídavné převodce pod převodovkou,musíš shodit kardan a rozdělat ji,není to složité,nemusíš vypouštět olej z převodovky,pouze ten cca 1-1,5litru co je v ní.
-
Tak jsem našel fajn turbo :-DDD
tak to uz hej, to ti tam bude pasovat
-
to bigles:
Ahoj, kde jsi byl když jsme tam byl?
Ahoj, kde jsi byl když jsme tam byl?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj no to mě nenapadlo ze bych te tam potkal znamej mi říkal ze se po mě někdo ptal asi sem ochutnaval klobasky
- malotraktorpetr
Nemas furt tam obtezovat pekne baby ale raci stat u traktoru Poulm furt kolem traktoru a cekal na tebebigles píše:Ahoj no to mě nenapadlo ze bych te tam potkal znamej mi říkal ze se po mě někdo ptal asi sem ochutnaval klobasky
-
No my se tam s Jirkou (malotraktorpetr) ocitli úplně náhodou, byli jsme nedaleko pro čelní nakladač na moje ZTéčko a řekli nám, že je tam nějaká traktoriáda,tak jsme si tam na chvíli odskočili. Bylo to tam pěkné a sešly se tam nádherné stroje. Ten Kirovec byla nádhera a tvoje ZTéčko máš parádně v cajku .bigles píše:Ahoj no to mě nenapadlo ze bych te tam potkal znamej mi říkal ze se po mě někdo ptal asi sem ochutnaval klobasky
Mezitím co jsi tam nebyl, tak jsem tam dal instruktáž několika lidem, co ti to hanili a tvrdili,že ten traktor žere jak tank a hovno jede, no prostě nesmysly od lidí, co nevěděli co mluví