fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
honza461

Re: fortschritt ZT 303

#4846 Nový příspěvek od honza461 »

Tak to je škoda ale na druhou stranu by jsme byli zavaleni harampádím. :)

hotday

#4847 Nový příspěvek od hotday »

pani, ak by niekto chcel cerpadlo pred kluku na motor
https://stroje.bazos.sk/inzerat/6880702 ... A33XTM.php

zétéčko

#4848 Nový příspěvek od zétéčko »

Nazdar Zétéčka. Díky počasí jsem stihl udělat brzdy pouze na pravé straně.Použil jsem brzdový váleček z Avie a pasuje tam lépe než ten co tam byl původně.Přímo na paknách jsem vyfrézoval podélný otvor na ty excentry, takže teď to má větší možnost pohybu.Původně se pakny při brzdění opíraly o ty tyčky těch excentrů.Zatím to brzdí asi jako Zetor.Až ozevřu levou stranu udělám totéž,ale asi bude třeba větší hl. br. válec.tady ve Štěkni je ZT303,ale bez SPZ ,má pouze VT a MT chce za něj 30tis,ale po ose bych se s ním nevydal,cca 15 let stojí.

Tak zdar

poulm

#4849 Nový příspěvek od poulm »

30tis není nejhorší cena,záleží v jakém je stavu a zda není moc vykradený,to že 15let stojí nemusí nic znamenat.
Cena železa už zase leze nahoru,tak raději rychle rozvažuj. Dotáhnout se dá na tyči v pohodě kamkoli. 8)
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

hotday

#4850 Nový příspěvek od hotday »

no, ten prispevok som trosku nepochopil...teraz sa nas pyta, ze ci ho niekto nechce, alebo uvazuje sam, ze ho zobere??? ked dlho stoji, moze byt, ze ma nejaku zavadu a tak ho uz niekto prestal pouzivat...v kazdom pripade je najlepsie, ked je to ozivene a clovek na tom prejde aspon par metrov a skusi zakladne casti. dalsia vec je ta, ze pokial je to srotova cena, tak nieje nad cim uvazovat, skusit to dotiahnut domov, urobit mensiu rozborku a pokusit sa to ozivit...potom sa to vzdy da hodit do srotu za cca tu istu cenu.
k tym brzdam mi to trosku nieje jasne, ale v pakniach by mali byt tie excentricke diery dostatocne velke na to, aby sa uvolnila celust od bubna a tiez aby si nepotreboval velmi velky zdvih na pedal. ak si to predlzil, tak si tym vlastne znefunkcnil samonastavovanie brzd a draha pedala sa ti predlzi a nebude to tak dobre brzdit ako povodna konfiguracia.
trosku ma vzdy zaraza, ze kazdy co sa rozhodne robit brzdy vzdy spekuluje okolo tych pakni a samonastavovania. x-krat som to pisal, ze samostavy nechytat, nechat tak, vymenit len valcek, umyt oblozenie, odmastit bubon a poskladat a bude to brzdit ako za mlada.

zétéčko

#4851 Nový příspěvek od zétéčko »

Nazdar to ZT303 je pro kohokoli.Mé současné finance s tímto nepočítají. Mám jiné důležitější výdaje.
Tak zdar.

hotday

#4852 Nový příspěvek od hotday »

Nebola by moznost urobit nejake foto?

pavel zt-300

#4853 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Ahoj, tak po zkusenostech s hrnutim snehu s zt-300 by to chtelo nejakou zt-303. Nevite nekdo o nejake za nepremrstenou cenu? Napriklad neco kolem 40tis

poulm

#4854 Nový příspěvek od poulm »

Tak ono se to chová asi jako 120ka bez předku, che to dotížit zadek více závažím atp.
Tady o pár řádků výš nabízí 303ku z a30tis,možnáby to stálo za čumendu.
300ku si nech na ježdění na STK a s 303kou poskakuj tam kde potřebuješ předek :-D 8)

pavel zt-300

#4855 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

No jako je fakt ze ta zt-300 se na snehu chova lip nez 12011 ale ne o moc. Koupil jsem si retezy ale jsou to klasicky a tim ze mam nove pneu tak jsou k nicemu protoze pri couvnuti retez i pres utazeni zaskoci mezi vzorek a je jako by nebyl. Jojo to by bylo paradni mit dva traktory :smich: jeden na stk a druhej na jezdeni ale ja to mam jako malyho konicka a to by byl luxus. To znamena ze kdyz se podari neco sehnat s predkem tak svou 300prodam a kdyz ne tak upravim retezy na podobny tem novym typum pewag a ono to pujde taky. Jako udelal jsem co jsem potreboval i tak ale clovek musi premyslet co a jak a kam strci predek a tak :smich: coz u zt-303neznam. No ta jak pises o par radku vys za 30 no nevim po 15ti letech a bez spz jak rikam rad bych pak sve zt prodal i se spz jelikoz ma vetsi cenu pak(ackoliv co me uz stal mi nikdo stejne zpet nevrati :smich: )

poulm

#4856 Nový příspěvek od poulm »

No já viděl na vlastní oči, jak nastartovávali u kamaráda 303ku, přes kterou rostl strom tak 15cm a nějaké keře, museli se k traktoru prořezat motorovkou, nikdo nevěděl jak dlouho to tam stálo,nevěřil jsem tomu,ale motor nakonec nahodili a nakonec to i samo odjelo po svých.Sice to dalo nějakou práci,ale přesto to odjelo.
Někdy se hold zadaří a někdy ne. :-/ :-/

Jako když řetězy upravíš a něco na ně navaříš,tak se to sněhem taky prohrabe, vše je to jako vždy o prioritách,traktorů je občas pořád málo 8) :smich:

pavel zt-300

#4857 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Jojo tomu verim ze by traktor i po 15ti letech mohl fungovat bez vetsich problemu ale vis jak to je nese to velka rizika. Ale jak rikas no je to otazka priorit a ja to mam kolem domu a tak podobne. Ale kdyz vy se neco rozumneho naskytlo spatny by to nebylo :smich: jojo mam v planu z tech retezu udelat neco podobneho http://www.tlamka.cz/snehove-retezy-dvo ... -stopa.htm (jen ilustrativni foto) znamej je ma na crystalu 8011 a jako je to nebe a dudy oproti klasickejm a kdyz vezmu v potaz ze zt-300 ma zadek tezsi tak by to mohlo byt dobry a kdyz bych z predku dal zavazi na nejakej drzak na prdel tak by to taky bylo znat asi

ford109

#4858 Nový příspěvek od ford109 »

Po 10 rokoch sme za den nahodily V3S M2 a odisly na nej :D
A to tam pred tym bola partia lesakov co jazdia s V3S a nenahodily ju...
ZKL Zetor 8011 (1974)

Praga V3S M2

pavel zt-300

#4859 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Jojo ja nepochybuju ze by nesel nahodit ale znam to to mas vstrikovaci cerpadlo zahryzly vstriky,brzdy,hydraulika gufera tecou po ohrati vsude a tak vis. Jako taky jsme nataceli 16045 po 8 letech a slo to celkem v poho ale nastali vse co jsem napsal

poulm

#4860 Nový příspěvek od poulm »

Pořád se na to dívám tak,že je pořád ZTéčko na trhu nejlevnější sériový traktor s min. 100k s pohonem 4x4.
No,možná o chlup levněji se dá pořídit nějaká kopřivová ŠT180ka,ale to je asi tak vše. Bohužel už jsou pryč i ty časy,když šla koupit nějaká 30ka nebo 40ka s TP za 30tis.
Jasně,každý tomuto traktoru nepřijde na chuť a mnozí vidí problém v dílech,ve velikosti a váze, ergonomie, vzhled atd. Já vyrostl na Zetorech a už bych se k nim asi nevracel, ale je to tak jak už jsem říkal, život je otázkou priorit a potřeb. Takže dokud ještě jsou nějaké ZTéčka za 30tis atp., tak dlouho neváhejte, přijde čas, kdy už i tyto budou jenom zřídka.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“