Modra beruska :-)
Moderátor: DYK
- vlado742
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modra beruska :-)
Sa ti tahaju 2 vleky s takym traktorom
Nevíte jestli už jsou ty fotky na farmwebu s toho lisování?
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
- Chudej farmar
Cau kuci na vse otazky odpovim az bude cas jen par fotek pro ozivení.
jinak mam srvonani 3 strojů meho a kamaradů. vsechny stroje maji zhruba neco pres 100mth a jsou na ne cerpame finance ze stejneho zdroje. jsou v provozu zhruba 2 mesice.
JD 7930(200k) Praskla hadice propojeni nadrzi 100l nafty v haji. netesnící opruzení prední napravy- posleze na garance zjisteno ze se oloupal chrom z pistnic... vse muselo byt vymeneno
Moje NH 6080(155k). problem hlasi chybu 2334 zridka sca (2x za tyden) musís se chcipnout a znova nastartovat(udela to jen pri startu a naslednem rozjeti pri provozu nikdy)- vysledek budou menit RJ prevodovky zavada z vyroby(vadny kus)
Valtra ted nevim presne oznaceni ale stejne jako moje nH 155k. po najeti 30mth objeveny problemy s elektroinstalaci nevim co presne zacalo to zlobenim souvratove automatiky- ted je na servise vymena komplet cele kabelaze na traktoru.
takze panove tim jsem jen chtel rict a doufam ze uz nadobro uzavři diskuzi o kvalite te a te znacky vsechno jsou to stejne krapy pulka veco se vyrabi pomalu ve stejnejch fabrikach.. takze keci ze ten je kvalitní a ten je hrosi uz neverim ani tuk. je to nezavislá zkusenost todle neni nekdo neco povidal todle je realita... je to jen stroj a ten se muze porouchat uvidime po 1000mth co bude komu zlobit osobne si myslim ze jsou to jen porodní bolesti techto stroju a ze se takle s pocatku vychytaji a vse bude ok. jate se az bude vic casu pridam fotky
jinak mam srvonani 3 strojů meho a kamaradů. vsechny stroje maji zhruba neco pres 100mth a jsou na ne cerpame finance ze stejneho zdroje. jsou v provozu zhruba 2 mesice.
JD 7930(200k) Praskla hadice propojeni nadrzi 100l nafty v haji. netesnící opruzení prední napravy- posleze na garance zjisteno ze se oloupal chrom z pistnic... vse muselo byt vymeneno
Moje NH 6080(155k). problem hlasi chybu 2334 zridka sca (2x za tyden) musís se chcipnout a znova nastartovat(udela to jen pri startu a naslednem rozjeti pri provozu nikdy)- vysledek budou menit RJ prevodovky zavada z vyroby(vadny kus)
Valtra ted nevim presne oznaceni ale stejne jako moje nH 155k. po najeti 30mth objeveny problemy s elektroinstalaci nevim co presne zacalo to zlobenim souvratove automatiky- ted je na servise vymena komplet cele kabelaze na traktoru.
takze panove tim jsem jen chtel rict a doufam ze uz nadobro uzavři diskuzi o kvalite te a te znacky vsechno jsou to stejne krapy pulka veco se vyrabi pomalu ve stejnejch fabrikach.. takze keci ze ten je kvalitní a ten je hrosi uz neverim ani tuk. je to nezavislá zkusenost todle neni nekdo neco povidal todle je realita... je to jen stroj a ten se muze porouchat uvidime po 1000mth co bude komu zlobit osobne si myslim ze jsou to jen porodní bolesti techto stroju a ze se takle s pocatku vychytaji a vse bude ok. jate se az bude vic casu pridam fotky
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
Chybí mi budík od tlaku vzduchu v brzdové soustavě, že by na displeji?
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
To tvrdím asi 10 let.Záleží je na tom jaká mašina komu sedne.Chudej farmar píše: takze panove tim jsem jen chtel rict a doufam ze uz nadobro uzavři diskuzi o kvalite te a te znacky vsechno jsou to stejne krapy pulka veco se vyrabi pomalu ve stejnejch fabrikach.. takze keci ze ten je kvalitní a ten je hrosi uz neverim ani tuk. je to nezavislá zkusenost todle neni nekdo neco povidal todle je realita..
Konečně rozumnej názor
Displej môže zobrazovať počas prevádzky traktora viacero hodnôt, napríklad počet Mth, tlak oleja v motore, tlak oleja v prevodovke, tlak vzduchu v brzdách, počítadlo hektárov, počet prejdených kilometrov...antipo píše:Chybí mi budík od tlaku vzduchu v brzdové soustavě, že by na displeji?
- JirkaJD
Zdravím.
S těma diskama jsi moc dobře neudělal , jestli si je teda koupil.My je tu máme (akorát 5m) a nadávaji na to . Hodně se povolují disky a ničí to celé hřídele.Takže jestli mohu poradit pořádně to dotahuj.Jinak dnes jsem byl na Země Živitelce a koukal jsem , že už se poučili , už dělaj každej disk jištěnej samostatně.New Holland pěknej.
S těma diskama jsi moc dobře neudělal , jestli si je teda koupil.My je tu máme (akorát 5m) a nadávaji na to . Hodně se povolují disky a ničí to celé hřídele.Takže jestli mohu poradit pořádně to dotahuj.Jinak dnes jsem byl na Země Živitelce a koukal jsem , že už se poučili , už dělaj každej disk jištěnej samostatně.New Holland pěknej.
Zetor 4011
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Koukam že máš na těch diskách zařízení pro setí meziplodin, už si stim něco sel?S klimatizací je to paráda a máš nádhernou orbu.
Deutz-Fahr ganz klar
- Chudej farmar
Cauky chlapy, hele ty disky byl jsme primo v rokycanech takze vim co a jak pracují krasne ale traktor s nima ma starosti jsou 4m.. a vazi pres 4t jdou tam za sebevetsiho sucha na plnou to dela 15cm.. oni delaji dva druhy ty co jsou samostatne jisteny jsou mulcovaci maji mensi prumer disku mensi naroky na vykon a samo nedelaji takovou praci ale na podmitku to staci... tyto jsou na tezsi prace hridele dotahuji po 30ha coz je tak 12h smena...
jj T7000 ma pravdu ten grafickej displej ukazuje mnoho veci od servisniho intervalu az po okamzitou vykonost za h.
ten malej v levo ukazuje rychlost, ten prostredi malej ukazuje otacky vyvodu, vysku zdvihu ramen hydrauliky a prokluz kol v % (jo a nastavuje se na nem kalibrace prevodovky)ten uplne v pravo jen hodiny.
qvetak dik jo ten pluh ora slusne
jak jste se me nekdo ptal na ty sajtny tak v celech jsou prisrobovane a bocnice jsou u 9t na cepu takze se otviraji a u 8t a 7t je mam prisrobovane vinglem k celu takze jsou natvrdo pri sklapeni obili to nevadi protece.
jj T7000 ma pravdu ten grafickej displej ukazuje mnoho veci od servisniho intervalu az po okamzitou vykonost za h.
ten malej v levo ukazuje rychlost, ten prostredi malej ukazuje otacky vyvodu, vysku zdvihu ramen hydrauliky a prokluz kol v % (jo a nastavuje se na nem kalibrace prevodovky)ten uplne v pravo jen hodiny.
jak jste se me nekdo ptal na ty sajtny tak v celech jsou prisrobovane a bocnice jsou u 9t na cepu takze se otviraji a u 8t a 7t je mam prisrobovane vinglem k celu takze jsou natvrdo pri sklapeni obili to nevadi protece.
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
- Chudej farmar
jeste k tej meziplodine jj sel parada s tim delat sel jsem s tim horcici je k tomu normal digi ovladani seje to presne a dobre jdou nastavit otacky otaceni takze zaber hazeni muze byt 2-25m necha se to snadno vyndat a dat treba na jiny stroj napr jako jetelak k seci masine..Qěták píše:Koukam že máš na těch diskách zařízení pro setí meziplodin, už si stim něco sel?S klimatizací je to paráda a máš nádhernou orbu.
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Jj tady v kolchozu to taky mají a taky stim sejou hořčici a vypadají že jsou spokojeni.Jinak jsem na živitelce koukal na T6070 a když jsem u toho stál tak to je pěknej obr z fotek to tak nevypadá a vzal jsem si tam nějaký garnea magazín či co a na zadní stránce je v sekci bazar 16245 a vypadá jako ta tvoje, ale nevím jak je to starý, tak jestli nevíš jestli už je prodaná??Chudej farmar píše:jeste k tej meziplodine jj sel parada s tim delat sel jsem s tim horcici je k tomu normal digi ovladani seje to presne a dobre jdou nastavit otacky otaceni takze zaber hazeni muze byt 2-25m necha se to snadno vyndat a dat treba na jiny stroj napr jako jetelak k seci masine..Qěták píše:Koukam že máš na těch diskách zařízení pro setí meziplodin, už si stim něco sel?S klimatizací je to paráda a máš nádhernou orbu.
Deutz-Fahr ganz klar
- Chudej farmar
jo tak to vubec nevim.. jj ta 6070 ma asi 140k je o neco slabsi a ma mensi kola a jinou prevodovku range comand. na fotkach je to prcek ale je to fakt velky jak horaQěták píše:Jj tady v kolchozu to taky mají a taky stim sejou hořčici a vypadají že jsou spokojeni.Jinak jsem na živitelce koukal na T6070 a když jsem u toho stál tak to je pěknej obr z fotek to tak nevypadá a vzal jsem si tam nějaký garnea magazín či co a na zadní stránce je v sekci bazar 16245 a vypadá jako ta tvoje, ale nevím jak je to starý, tak jestli nevíš jestli už je prodaná??Chudej farmar píše:jeste k tej meziplodine jj sel parada s tim delat sel jsem s tim horcici je k tomu normal digi ovladani seje to presne a dobre jdou nastavit otacky otaceni takze zaber hazeni muze byt 2-25m necha se to snadno vyndat a dat treba na jiny stroj napr jako jetelak k seci masine..Qěták píše:Koukam že máš na těch diskách zařízení pro setí meziplodin, už si stim něco sel?S klimatizací je to paráda a máš nádhernou orbu.
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Fakt?? já si myslel že to je to stejný jen s menším výkonem.A zahrabal si někde NH nebo jsi měl alespoň na mále?Chudej farmar píše:jo tak to vubec nevim.. jj ta 6070 ma asi 140k je o neco slabsi a ma mensi kola a jinou prevodovku range comand. na fotkach je to prcek ale je to fakt velky jak horaQěták píše:Jj tady v kolchozu to taky mají a taky stim sejou hořčici a vypadají že jsou spokojeni.Jinak jsem na živitelce koukal na T6070 a když jsem u toho stál tak to je pěknej obr z fotek to tak nevypadá a vzal jsem si tam nějaký garnea magazín či co a na zadní stránce je v sekci bazar 16245 a vypadá jako ta tvoje, ale nevím jak je to starý, tak jestli nevíš jestli už je prodaná??Chudej farmar píše:jeste k tej meziplodine jj sel parada s tim delat sel jsem s tim horcici je k tomu normal digi ovladani seje to presne a dobre jdou nastavit otacky otaceni takze zaber hazeni muze byt 2-25m necha se to snadno vyndat a dat treba na jiny stroj napr jako jetelak k seci masine..Qěták píše:Koukam že máš na těch diskách zařízení pro setí meziplodin, už si stim něco sel?S klimatizací je to paráda a máš nádhernou orbu.
Deutz-Fahr ganz klar
- JirkaJD
Tak to sem rád , že jsi snima spokojenej.Mytu máme 5m a práci to dělá strašnou ''hory doly'' čim víc sjetý disky tim lepší práce ani ty ''perutě'' od kterých by se mněla hlína odrazit a vrátit se spět nepomáhá asi je špatnej uhel disků. Jinak New Holland by je mněl zvládat ty 4m ne?Chudej farmar píše:Cauky chlapy, hele ty disky byl jsme primo v rokycanech takze vim co a jak pracují krasne ale traktor s nima ma starosti jsou 4m.. a vazi pres 4t jdou tam za sebevetsiho sucha na plnou to dela 15cm.. oni delaji dva druhy ty co jsou samostatne jisteny jsou mulcovaci maji mensi prumer disku mensi naroky na vykon a samo nedelaji takovou praci ale na podmitku to staci... tyto jsou na tezsi prace hridele dotahuji po 30ha coz je tak 12h smena...
Zetor 4011
- mates11
Máš moc pěkné fotky na FB