RS 09 zlepsovak
Moderátor: DYK
Re: RS 09 zlepsovak
Pekna konstrukcia. Kolko ti to zdvihne? A aky mas profil na ramenach? Ja mam 40x100x3 a podarilo sa mi to ohnut. Nie pretazenim ale vemenom za volantom. Isiel som nabezat betony a rozbehnuty dolu kopcom som na nich zastavil. Ramena ohnute o 45st.
A este otazka: Preco si daval extternu hydrauliku?
Ahoj bolo to stavane niekedy na jar tak si uz presne nepamatam aky profil tam bol pouzity ale tuším to bola 120-tka a presne z takého dovodu ako sa stal tebe nosnosť to ma dosť slušnú čo mam odskušané tak raz som prenašal nejaky tovarensky kombinátor a ten mal na stitku cez 400kg uplne v pohode ono by to chcelo vyskušať niečo odvážené a ešte ťakšie...Ale myslim si že ked ti už zodvihne zadne kolesa ze je tam už dosť Lopata je tam 130cm široka a v pohode si naberiem plnú štrku zodvihne to na volnobeh.Teraz su tam uz k lopate dorobené aj zatvaracie vydly taky drapak to viacmenej koli naberaniu hnoja.No a k tej externej hydraulike za prvé bola urobena preto aby ked chcem nakladač dať dolu nemusim šrobovať hadice jednoducho ho na traverze povolim a kompletne odmonutjem aj z rozvadzačom.A za druhe su tam dosť velke piesty a ked som zratal kolko do nich vojde oleja nijako mi to nesedelo z obsahom nadrzky co ma rs-ka predsa 4piesty su 4piesty plus jeden malý na zatvaranie tych vydiel.No a po 3.neveril som že také monštrum utiahne to biedne cerpadielko co ereska ma
Zetor 25
Máš špatnou konstrukci toho nakladače, máš před tou pístnicí velkou páku... podívej, jak ji má upevněnou lukasko...jhr píše:Pekna konstrukcia. Kolko ti to zdvihne? A aky mas profil na ramenach? Ja mam 40x100x3 a podarilo sa mi to ohnut. Nie pretazenim ale vemenom za volantom. Isiel som nabezat betony a rozbehnuty dolu kopcom som na nich zastavil. Ramena ohnute o 45st.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Každopádne prerobiť sa to všetko dá alebo s tým zachádzať opatrnejšie ale čo som videl na fotkách dvíha mu to dosť ťažké veci takže je to určite dobrý pomocník a kto také niečo má vie o čom hovorím.
Ešte jedna otázka na JHR keď máš ramená nakladača spustené úplne dolu kolko cm sú nad zemou?Lebo z fotiek sa mi zdá že ho vieš na hlavných piestoch pustiť až na zem a to može byť pričina ze si sa s ním zapichol Ja ked dam nadoraz dolu hlavné piesty varecha sa mi zeme nedotkne.
Ešte jedna otázka na JHR keď máš ramená nakladača spustené úplne dolu kolko cm sú nad zemou?Lebo z fotiek sa mi zdá že ho vieš na hlavných piestoch pustiť až na zem a to može byť pričina ze si sa s ním zapichol Ja ked dam nadoraz dolu hlavné piesty varecha sa mi zeme nedotkne.
Zetor 25
Tom ma pravdu. Po novom je to uz prevarene, musel som amputovat ramena, navarit na najslabsom mieste (za uchytenim valcov) hrubu pasovinu z kazdej strany, a z vrchu a zo spodu som dal T-cko. Na obr je to vyznacene. (cervenou a este aj hrdzave ) Je to riesene tak aby som z tymito valcami dokazal nabrat zo zeme ale aj zodvihnut do vysky cca 2,6m. Najprv bol papierovy model a ked som splnil tieto podmienky tak som varil. A teraz prevaram
to lukasko83: ramena bez varechy sa dotknu az zeme, a vedia ist aj pod uroven terenu cca 15cm. Tzn. ze do varechy si naderiem aj hlinu z terenu (vyhrabe jamu).
to lukasko83: ramena bez varechy sa dotknu az zeme, a vedia ist aj pod uroven terenu cca 15cm. Tzn. ze do varechy si naderiem aj hlinu z terenu (vyhrabe jamu).
Ano presne to som myslel že ty sa vieš zodvihnuť (predok traktoru ak mas dvojčinné piesty)aj bez varechy v mojom pripade sa ja bez varechy neviem nadvihnuť len z varechou a nabrať z roviny respektive vykopať jamu viem aj ja mam všade dvojcinne piesty tak to nie je problem len otocim varechu smerom dolu a naberam
Zetor 25
Mam iba jednocinne, maju pripravu na dvoj. ale zatial nemam potrebu
lukasko83, dnes som sa stal majiteľom RS 09 s dvojvalcovým motorom vo výbornom stave. Zaujala ma Tvoja úprava - nadstavba čelného nakladača a rád by som ho odkopíroval pokiaľ to nepovažuješ za priemyselnú špionáž. Tiež som z okresu Lučenec a rád by som nakladač videl v živom a dal si poradiť pri jeho výrobe. anro1966@gmail.com
Nazdar RSsaci
Kurna dnes sa na mna pozrela dusa z kolesa, stihol som ju vypustit kym
Poradte ake pneu tam kupit
Cital som ze adekvatna nahrada 8-36 je 9,5-36
na com jazdite?
dik
jhr
na com jazdite?
dik
jhr
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale pneu 8(8,3)na 36 sa dá kúpiť, najlacnejší je asi Cultorjhr píše:Nazdar RSsaci
na com jazdite?
dik
jhr
dá sa koupit ještě8.3/36 a výrobce cultor http://www.cultorpneu.cz/product/pneu-8 ... ovinka-23/
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
Nieco taketo by som bral, tych 6PR je 6 vrstiev, lebo videl som aj s 1O PR a o cosi drahsiu.
Nemam sa bat ci to vlezie na disk?
jhr
Nemam sa bat ci to vlezie na disk?
jhr