Tomovinkovič

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Tomovinkovič

#46 Nový příspěvek od DYK »

Je to už dýl, ale mohl jsem ji mít, jenže na co. Rotavátor, lištovka a čerpadlo postřikovače co k tomu mám je originál a nic jiného nepotřebuji. Mulčovat nemám potřebu, nebo obejdu se bez toho. Aspoň mě to neláká dělat výkonový testy. Připrav se ale na asi "slušnou" cenu. Už tehdy jsem dostal nabídku v markách. Kolem desítky kč? Volej do Babic na servis a třeba p. ing. Svoboda nebo někdo, nevím, máš ústa, však se domluvíš. http://www.rehos.cz
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od RadiXS »

Tak v Rehosu prej ten problém řešili, ale nevyřešili. Takže ti mně nepomůžou :nene:
Nafta je nafta...

DYK

#48 Nový příspěvek od DYK »

To je divný. Kdybych tehdy řekl, mohl jsem ho mít, ale kdo ví, jak by to bylo kdybych řekl ano. No, tak co dál už teda nevím. Ještě prubnout Prodag Zlín, ti se taky motali kolem Jugošů a jinak na "partizána". Sednout do auta a vyrazit do Chorvatska nebo co to dnes je a pídit. Nebo to řešit v rámci ŘD. A nebo? Koupit u nás takový reduktor s kolama nad sebou, dodělat přírubu a šestidrážku. Takovéto převodovky se přece zde dělají, vybereš si i na jaký výkon, převod klidně 1:1 jen změna smyslu otáčení a to dvě kola nad sebou ve skříni řeší. Finančně si myslím nula od nuly. Já zde někde dokonce zahlédl i odkaz na českou firmu prodávající a vyrábějicí takovéto převodovky. Nějak si budeš muset poratit a rozhodnout co stím, no. Já bych ale byl, pro suptilnost originál vývodu, pro tu převodovku.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od RadiXS »

Tak jsem ze Slovinska objednal toto. Není to originální výroba TV, ale doufám, že to bude dobře fungovat...
inverzija02.jpg
Nafta je nafta...

Míla

#50 Nový příspěvek od Míla »

Dají se sehnat nějaké rozměry, celé skříně ? Nebo nějaké info.

Hecik

#51 Nový příspěvek od Hecik »

RadiXS píše:Tak jsem ze Slovinska objednal toto. Není to originální výroba TV, ale doufám, že to bude dobře fungovat...
inverzija02.jpg
Tak to je moc pěkné,snad to maj spočítané i na nějaký větší kloub ,aby se nemlátil o tu druhou hřídel,Jinak jestli můžeš říci cenu?

DYK

#52 Nový příspěvek od DYK »

RadiXS to je ono 8) tedy tak to má být ať to k něčemu je a ať to vypadá. Dokonce můžeš použít i vývod točící se v levo. Sice nevím na co, ale je vidět, že přemýšleli, když to dělali. Akorát budeš muset asi oddělat závěs na vlek, aby to tam vešlo. Obal převodovky vypadá robustně a ta příruba udrží bejka. Na těch pár koní, co naše lombardini mají to musí vydržet na vždy. No a ta cena, kdyby byla vůle napiš ji. Vzal jsi to za správný konec.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od RadiXS »

No cena moc na chlubení není. Nemám rád rejpaly... Ale já na to prostě dílnu ani konexe nemám, aby mně to někdo udělal... Takže jsem za to vysolil šestku a nějaké drobné i s poštou. Je to teda ranec, ale radši si na to vydělám v práci než abych pak marnil čas měřením všeho možného a špekulováním kde to nechat udělat. Taky bych musel ještě upravovat kardan a já nevím co a tohle už vypadá "nafurt" a umožňuje to použití všeho nářadí...

Jinak mám na TV v ramenách závěs z TK a stejně tak i vlečka je k TK, která jde do závěsu na TK, takže origo závěs na oj nevyužiju. Ale myslím, že by to tam možná mohlo vejít i se závěsem. Podle mě to mají vykoumané. Uvidím při montáži. Pak dodám i foto ;-)

Jinak větší kloub by tam vejít měl, ono se to zdá z obrázku, ale zas tak malé to není. Ba naopak, zdá se to celkem robustní, až možná zbytečně předimenzované. Ten motor tu převodovku opravdu asi nemá šanci zničit...
Nafta je nafta...

DYK

#54 Nový příspěvek od DYK »

Znovu říkám, dobře jsi udělal. Na rýpaly kašli a za sebe mohu říct, že ta cena naní zase až tolik dramatická. Nemá taky cenu všechno za každou cenu dělat doma. Souhlasím s tím, co jsi napsal a když k tomu není moc příležitostí jak to "ufušovat" tak zadávat to za peníze a prosit se, je na prd, nehladě na to, že to nemůže tím pádem vyjít levněji. Budeš mít klid a jakousi jistotu, že to bude fungovat jak má. Já jsem dneska rotavátoroval, tak jsem si na tebe vzpoměl. Ty a když je to ze Slovinska, tak to ti Rehos nepomohl? Dyť od tam vozí malotraktory. Ať ti to šlape. 8)

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od RadiXS »

No z Rehosu jsem dostal toto:

Vážený pane inženýre,
tuto věc jsme již v minulosti řešili a bohužel tento adaptér není možno
sehnat.

S pozdravem,
Ing. Martin Vojtík

REHOS, s.r.o.

Takže asi nebyl zájem... Je to škoda, ale asi se to dá trošku chápat. Těch traktorů je u nás pár a žádný velký byznys by z toho asi nebyl. A po jednom kuse objednávat, to taky asi není ono...
Nafta je nafta...

Hecik

#56 Nový příspěvek od Hecik »

Můžeš dát adresu kde jsi to sehnal?Zajímalo by mně co jěště nabízejí.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od RadiXS »

Tak už mám převodovku namontovanou a dneska se i mulčovalo. Funguje to skvěle, převodovka je opravdu robustní, závěs je třeba mít demontovaný. Kardan se v pohodě vleze. Mám na něm i spojku a bez problémů se tam vleze.
S TV se jinak mulčuje! TK muselo být pod plným plynem a výsledek nic/moc akorát ztráta sluchu :smich: S TV si to hasím 1000ot/min na hřídeli na čtvrt plynu a je opravdu kvalitně zmulčováno 8)
01052010.jpg
Nafta je nafta...

naftak

#58 Nový příspěvek od naftak »

Zdravim RadiXS

Prosim ta, kde si objednaval tu prevodovku. JA mam tiez TV a mam netesny olejovy rozvadzac - kocku. Traktor od oleja a potreba dolievat olej do nadrze. Rad by som si kupil novy. Tu na Slovensku za novy pytaju nekrestanske peniaze. Nevies mi poradit na koho sa obratit v zahranici (vyrobca alebo kto).

Dakujem

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#59 Nový příspěvek od RadiXS »

Ahoj, to bohužel nevím. Tu převodovku jsem objednával od maníka, který měl zásoby, protože to byl jeho "vynález" před 15ti lety. Jinak o dílech na TV opravdu nevím, sám bych potřeboval (páku plynu+mechanismus lanka a originál přední světla). Je to s dílama složitější no...

No a ten rozvaděč jako nejde přetěsnit? Si myslím, že díly na to seženeš kdekoliv (třeba u Kaliny - výroba těsnění)
Nafta je nafta...

fabi1

#60 Nový příspěvek od fabi1 »

RadiXS píše:Tak jsem ze Slovinska objednal toto. Není to originální výroba TV, ale doufám, že to bude dobře fungovat...
inverzija02.jpg
Vedel by si dať adresu na toho výrobcu, lebo zháňam takú prevodovku, kvoli zmene smeru otáčok na malotraktore. Ak vieš objednať . Tak ti pošlem svoju adresu cez SZ, kde si potom zaplatil cenu a poštovné.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“