Edova Fiatagri 80 - 90 DT
Moderátor: DYK
Re: červená fiatka
neviem či 8045 je v rovnakej triede, možno výkonom, ale pochybujem že ide 40 km/h má samosvor a kúri ale zasa je pravda že má vzduch :D a na to aby som si mohol kúpiť tento traktor som musel predať starý Z 6911 + vyšrotovať liazku, to bol vlastne cieľ kúpy, nahradiť dva stroje jedným univerzálnejším.
Ano ano,s tímto Vaším rozhodnutím vyměnit 2 věci za jednu souhlasím,jen malinko poopravím že se dají sehnat CRYSTALY s novějšíma kabinama které mají polstrované blatníky a s topením ve střeše kdy i v zimě jsem jezdil v triku a co se samosvoru týká tak přední nápravy se daly tímto dovybavit ale jinak samy o sobě pokud nebyl traktor na ledě z velké části zabírala obě kola současně a pokud se traktor už zahrabal tak mu ani samosvor nepomohl a 40km pro 3 kvaltové převodovky žádný problém.K předešlému příspěvku o kochání se s cenama traktorů dodávám že tyto překupníky a jim podobné jako agrobazar KVĚTINOV nebo zemtecnika .cz nenavštěvuji.Poku se týče Vašeho chybějícího vzduchu by bylo pro Vás asi nejednodušší použít kombinaci kompresoru ze ZETORU CRYSTAL a oovládání brzdiče přívěsu ze zetoru třídy 7011 a jim podobným jelikož asi Váš traktor nemá žádný mechanický mezikus ovládání brzdové pumpy a u 70tek je řešeno ovládání brzdiče hydraulicky,jinak nic zvláštního už k tomu nepořebujete,trubku,odlučovač ,kotel ale to jistě znáte
tak jasné že 8145 je na tom lepšie ako 8045, rozmýšľal som aj o 8145, len v prijateľnej cene bola strašne ďaleko. zobral som to čo mám, takže teraz už škoda o tom polemizovať.
ďakujem za tie typy a prečo práve kompresor z crystalu? ten má vlastnú olejovú náplň?
ďakujem za tie typy a prečo práve kompresor z crystalu? ten má vlastnú olejovú náplň?
tak som zvedavy kamarat ako budes zhanat diely a kto ti poradi pri oprave traktora ked to nikdo nikdy ani nevidel... Ta cenova ponuka 2700eur svedci o cenach nahradnych dielov a ich dostupnosti sami ti napisali ze diely potrebujes na objednavku tak pevne nervy..
náhradné diely si normálne objednám, kľudne aj zo zahraničia, pokiaľ viem systém objednávania náhradných dielov funguje asi všade... a opravovať? v čom by mal byť ako problém? traktor ako traktor, či máš pocit že na takomto starom traktore je použitá nejaká špeciálna technológia z ktorej každý padne na riť?
no ved uvidiš ked ti kalakne niečo v prevodovke ked zhanaš majstra na dorobenie brzd asi nebudeš moc zdatný v tejto oblasti. Mne to je inak srdečne jedno tvoj traktor tvoja vec.zdar.
srdečne jedno ti to asi nie je keď sem prispievaš, mechanika som hľadal aj preto lebo nemám na to čas. inak čo viem tak sa dnes normálne predávajú traktory bez vzduchu v základnej výbave, až zákazník si zvolí či tam vzduch chce a stojí to tiež cca 3000€
Len rozdiel asi bude že na zetora zozenieš všeličo a za babku veľa ludi ma doma sustu dielov ,ale na fiata to budeš musieť kupiť jedine nove.To bude asi ta največšia nevýhoda inak netvrdím že to je zly traktor akurat to na tých dieloch pohorí.
a tak jasné, nemôžeme za to že tu bol 40 rokov komunizmus a nič iné ako zetor tu nebolo, tým nechcem na zetora nadávať, keby som našiel zetor s takými požiadavkami ako som mal v cenovom strope ktorý som mal, tak by som bral určite zetora. kúpil som čo som kúpil, nikde som netvrdil že som spravil dobre.. zasa na druhú stranu traktor bude viac menej len na také chodenie okolo domu + sem tam niečo viac, čiže pokiaľ to nie je úplny šrot, tak každým naštartovaním by sa mi nemalo niečo vysypať.
ved hej. a máš to aj na papieroch ten traktor? kolko to ma koni? objem motora krutak atd..
papiere mám, je to pekná opletačka, všetky tie kontroly originality a podobné vychytávky našej republiky, píšem o tom niekde v príspevku vyššie. výkon to má 59kW (80HP) pri 2500 ot/min objem motora 3881 cm ďalšie parametre napr. tu http://puddingsworld.com/Machinery/Fiat ... 0_90_2.JPG
dočital som sa v tom manuale že by to malo mat samosvor na predku.Inak celkom fajn parametre to ma.A jako sa ti na tom jazdi? Už si tomu vypalil po ceste tých 40km/h?
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
No nemyslím si že všechno bude muset kupovat nové na to pozor, tak jak tu píše o tom že zetory u nás jsou v každém rožku, tak je si třeba uvědomit že v německu, francii a rakousku jsou na každém druhém rohu, aspoň co se do nabídky týče. Rozhodně když jsme se dívali po něčem menším tak to je každý 3.-6. traktor byl fiat. Tzn. jediný problém je se domluvit a nechat si to poslat.wintrej píše:Len rozdiel asi bude že na zetora zozenieš všeličo a za babku veľa ludi ma doma sustu dielov ,ale na fiata to budeš musieť kupiť jedine nove.To bude asi ta največšia nevýhoda inak netvrdím že to je zly traktor akurat to na tých dieloch pohorí.
Co se týká opravování není tam podle mě ještě žádná elektronika, takže s tím taky problémy mít nebude, 90% je mechanických, na což každý schopný mechanik po chvíli dojde....
ps: nehledě na to že tu píše že je to poskládaný NH a ještě cosi - což znamená že na holandíka díly sežene 100% i na slovensku anebo u nás....
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #2 - Have a back-up plan.
Tip #3 - Establish clear communications.
Tip #4 - Choose your partners carefully.
Tip #5 - Expect the unexpected.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #7 - Remember, shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Já jsem kdesi na vlajce nebo kde četl: NEW HOLLAND - FIATGROUP což by sem zapadalo. A vlastně Juventus to má na dresu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Edo to tu už psal ;) jen jsem si nemohl vzpomenout na toho druhého a píše že je to Ford...
viz:
viz:
edo píše: inak výrobca podvozku a motora v tomto stroji je ford new holland z kanady, čiže fiat robil asi len ten zbytok, preto ten dizajn, taliani si na to vždy potrpeli.
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.