fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
to CBS:
nějakou takovou hrůzu jsem oral na jaře,byla to podiskovaná louka 6ha na 3ech klikatých kusech,která nebyla asi 5let sečená a byli na ni náletové dřeviny už tlusté jak ruka.
Prostě noční můra traktoristy,místy bahnité oka,vše v kopci,každou chvíli střižený pojistný šroub radlice na skále,neustále ucpaný pluh,brázda klikatá jako když chčije býk a na tom jsem se trápil tři dny,prostě super kšeft Ale nechtěl jsem známého poslat do pr....
Takže prostě dobrý skutek jak vyšitý.
nějakou takovou hrůzu jsem oral na jaře,byla to podiskovaná louka 6ha na 3ech klikatých kusech,která nebyla asi 5let sečená a byli na ni náletové dřeviny už tlusté jak ruka.
Prostě noční můra traktoristy,místy bahnité oka,vše v kopci,každou chvíli střižený pojistný šroub radlice na skále,neustále ucpaný pluh,brázda klikatá jako když chčije býk a na tom jsem se trápil tři dny,prostě super kšeft Ale nechtěl jsem známého poslat do pr....
Takže prostě dobrý skutek jak vyšitý.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Zdravim chlapy nemáte nahodou někdo navic na prodej a nebo kde by se ještě nechalo sehnat spojkove ložisko do ZT 303 asi nejspíš i s tim litinovym držákem ?? A nebo radu z čeho by tam mohlo pasovat třebas s nějakýma upravama ??
-
ZT 303 píše:Zdravim chlapy nemáte nahodou někdo navic na prodej a nebo kde by se ještě nechalo sehnat spojkove ložisko do ZT 303 asi nejspíš i s tim litinovym držákem ?? A nebo radu z čeho by tam mohlo pasovat třebas s nějakýma upravama ??
mam jedno naviac, mas spravu.
-
Už slevnil na 3tis/ks:
http://www.sbazar.cz/vladjaros/detail/9 ... pneu-1600-
http://www.sbazar.cz/vladjaros/detail/9 ... pneu-1600-
Kde?Vždyt tam má cenu za 12000 nejraději vše do 50000.
-
Aha,pardon,nedočetl jsem to do konce,myslel jsem že chce 12tis za 4ks,tak soráč
Aký máte názor na to, že aké je ideálne zaťaženie traktora? Myslím hlavne na ekonomiku prevádzky. Či trebárs 100% alebo 80% prípadne aj menej? Myslím, že či nie je lepšie mať ku traktoru menšie náradie (samozrejme nie extrémne malé) ale ísť piánko ako mať náradie na hranici a šliapať mu na krk.
-
Narážíš na velice ožehavé téma a v konečném důsledku to nejdůležitější.
Pro tuto představu slouží tzv. "úplné otčkové charakteristiky",ale k ifě jsem ji nenašel.
Vypadá přibližně nějak takto:
Ty grafy mohou vypadat rozdílně,záleží jak jsou zpracovaná data.
Nicméně ten malý palouček uprostřed znázorňuje oblast práce motoru s nejmenší spotřebou,která je tady označována jako mpe(g/kWh) pro laboratorní účely,která odpovídá nějakým otáčkám a nějakému zatížení motoru.
V reálu to musíš odsledovat,protiže každý motor je jinak nastavený,máš jiné palivo a vstupuje do toho mnoho druhotých vlivů.
Obecně,když se budeš pohybovat se zatížením okolo 60-80%,tak se budeš pohybovat okolo nejlepší spotřeby.
Jinak řečeno ti nesmí jít z komínu černý dým,musíš najít takovou zátěž,kdy zhruba začínájí čiré-průhledné výfukové plyny přecházet v lehce šedé,nebo šedo-černé.Není špatné mít udělaný komín tak,aby jsi na něj viděl,aspoň mně to při orbách občas pomohlo zvolit optimální rychlost.Motor dokáže jet i na 90-100%,ale to už určitě poznáš jak to valí z komínu kýble sazí.
U ZTéčka orám někde v rozmezí +-1600-1800ot. a cca 3/4 sešlápnutého plynu a vím že jedu pokud možno za optimální spotřebu a ještě mám dost tahové rezervy pro nějakou náhlou překážku.
Samozřejmě u oturbeného motoru je to trochu jinak,ale základní princip je stejný.
Prostě chcešli jezdit s nízkou spotřebou,tak to nezatěžuj na max.
Pro tuto představu slouží tzv. "úplné otčkové charakteristiky",ale k ifě jsem ji nenašel.
Vypadá přibližně nějak takto:
Ty grafy mohou vypadat rozdílně,záleží jak jsou zpracovaná data.
Nicméně ten malý palouček uprostřed znázorňuje oblast práce motoru s nejmenší spotřebou,která je tady označována jako mpe(g/kWh) pro laboratorní účely,která odpovídá nějakým otáčkám a nějakému zatížení motoru.
V reálu to musíš odsledovat,protiže každý motor je jinak nastavený,máš jiné palivo a vstupuje do toho mnoho druhotých vlivů.
Obecně,když se budeš pohybovat se zatížením okolo 60-80%,tak se budeš pohybovat okolo nejlepší spotřeby.
Jinak řečeno ti nesmí jít z komínu černý dým,musíš najít takovou zátěž,kdy zhruba začínájí čiré-průhledné výfukové plyny přecházet v lehce šedé,nebo šedo-černé.Není špatné mít udělaný komín tak,aby jsi na něj viděl,aspoň mně to při orbách občas pomohlo zvolit optimální rychlost.Motor dokáže jet i na 90-100%,ale to už určitě poznáš jak to valí z komínu kýble sazí.
U ZTéčka orám někde v rozmezí +-1600-1800ot. a cca 3/4 sešlápnutého plynu a vím že jedu pokud možno za optimální spotřebu a ještě mám dost tahové rezervy pro nějakou náhlou překážku.
Samozřejmě u oturbeného motoru je to trochu jinak,ale základní princip je stejný.
Prostě chcešli jezdit s nízkou spotřebou,tak to nezatěžuj na max.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ve spolek, chtěl bych se zeptat ohledně horního závěsu na zt 303, potřeboval bych zjistit kolik má průměr hlavní čep co je našroubován v těch gumových silenblocích, sehnal jsem si automat. závěs na své zt a nevím zda je dosti silný, měl by pocházet z e 516, momentálně tam mám hubu co bývala na prvních crystalech a zetoech 4011 s průměrem svorníku cca 40 mm
díky za odpovědi
díky za odpovědi
Zdravím všechny opět prosím o radu praskl mi vyvodovy hřídel na náhon je nějaká šance ho sehnat píšete tu o dílech z Polska nemáte nějaký kontakt ? předem Děkuji
Ahoj, čo ti presne prasklo? ak len vymeniteľná koncovka, máš viac možností, jednou je poracovať, zavrtať strediaci kolík a zvariť, prípadne kúpiť polotovar a vyrobiť novú koncovku http://www.ama-zahrada.cz/nahradni-dily ... na-hridel/ZT 300 píše:Zdravím všechny opět prosím o radu praskl mi vyvodovy hřídel na náhon je nějaká šance ho sehnat píšete tu o dílech z Polska nemáte nějaký kontakt ? předem Děkuji
-
Nazdar,
tu sa preklikaj na svoju vec koncovku http://thu.pl/
ale pocitaj s tym, ze koncovka kardanu ma zo zadnej strany navrtanu dieru, funguje ako pretazovacia spojka, cize ked pretazis kardan, tak original koncovka sa otrhne, tak nejako chranil vyrobca prevodove sukolia.
ja osobne a este plno dalsich ma koncovku robenu, resp. bez tej vnutornej diery, ovela viac vydrzi a aj prevody to bez problemov zvladnu. odporucam toto riesenie. a myslim, ze je aj lacnejsie a aj najjednoduchsie.
bud chod tam kde ti odporucil cbs, alebo tu mas este http://www.kardanka.cz/kardanove-hridel ... ovana-tyc/
akurat si daj pozor, dost casto sa stava, ked otrhne koncovku, tak odlomi aj ten kusok hriadela co je v prevodovke kde sa dava mesiacik.
tu sa preklikaj na svoju vec koncovku http://thu.pl/
ale pocitaj s tym, ze koncovka kardanu ma zo zadnej strany navrtanu dieru, funguje ako pretazovacia spojka, cize ked pretazis kardan, tak original koncovka sa otrhne, tak nejako chranil vyrobca prevodove sukolia.
ja osobne a este plno dalsich ma koncovku robenu, resp. bez tej vnutornej diery, ovela viac vydrzi a aj prevody to bez problemov zvladnu. odporucam toto riesenie. a myslim, ze je aj lacnejsie a aj najjednoduchsie.
bud chod tam kde ti odporucil cbs, alebo tu mas este http://www.kardanka.cz/kardanove-hridel ... ovana-tyc/
akurat si daj pozor, dost casto sa stava, ked otrhne koncovku, tak odlomi aj ten kusok hriadela co je v prevodovke kde sa dava mesiacik.
Zdravím děkuji za rady, praskla mi ta prodlužovací hřidel co prochazí agrohakem přesně tam kde končí navrtaní . udělám ji podle vás z te plné hřidele. dík
Ahoj můžeš jsem jen napsat co jsi za tím na vývodu hnal?ZT 300 píše:Zdravím děkuji za rady, praskla mi ta prodlužovací hřidel co prochazí agrohakem přesně tam kde končí navrtaní . udělám ji podle vás z te plné hřidele. dík
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Ahoj zapřaham za ZT drtič větví DVV vyrobek Lčr Vrchlabí jeto v podstatě cepák ale s dutým válcem takže se kladiva můžou schovat dovnitř podle výrobce mele do 19 cm průměru ale řídel jsem neukroutil nevydržel kloub na nahonu a jak se rozpadl tak trefil agrohák a urazil řídel, tak asi tak na zt asi musí být nějaká silnější řada náhonů 4 to nevydrží.