fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#4156 Nový příspěvek od poulm »

to CBS:
nějakou takovou hrůzu jsem oral na jaře,byla to podiskovaná louka 6ha na 3ech klikatých kusech,která nebyla asi 5let sečená a byli na ni náletové dřeviny už tlusté jak ruka.
Prostě noční můra traktoristy,místy bahnité oka,vše v kopci,každou chvíli střižený pojistný šroub radlice na skále,neustále ucpaný pluh,brázda klikatá jako když chčije býk a na tom jsem se trápil tři dny,prostě super kšeft :vztek: Ale nechtěl jsem známého poslat do pr....
Takže prostě dobrý skutek jak vyšitý.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

ZT 303

#4157 Nový příspěvek od ZT 303 »

Zdravim chlapy nemáte nahodou někdo navic na prodej a nebo kde by se ještě nechalo sehnat spojkove ložisko do ZT 303 asi nejspíš i s tim litinovym držákem ?? A nebo radu z čeho by tam mohlo pasovat třebas s nějakýma upravama ??

hotday

#4158 Nový příspěvek od hotday »

ZT 303 píše:Zdravim chlapy nemáte nahodou někdo navic na prodej a nebo kde by se ještě nechalo sehnat spojkove ložisko do ZT 303 asi nejspíš i s tim litinovym držákem ?? A nebo radu z čeho by tam mohlo pasovat třebas s nějakýma upravama ??

mam jedno naviac, mas spravu.

poulm

#4159 Nový příspěvek od poulm »

honza461

#4160 Nový příspěvek od honza461 »

Kde?Vždyt tam má cenu za 12000 nejraději vše do 50000. :)

poulm

#4161 Nový příspěvek od poulm »

Aha,pardon,nedočetl jsem to do konce,myslel jsem že chce 12tis za 4ks,tak soráč :-/ :pistol:

Felipe

#4162 Nový příspěvek od Felipe »

Aký máte názor na to, že aké je ideálne zaťaženie traktora? Myslím hlavne na ekonomiku prevádzky. Či trebárs 100% alebo 80% prípadne aj menej? Myslím, že či nie je lepšie mať ku traktoru menšie náradie (samozrejme nie extrémne malé) ale ísť piánko ako mať náradie na hranici a šliapať mu na krk.

poulm

#4163 Nový příspěvek od poulm »

Narážíš na velice ožehavé téma a v konečném důsledku to nejdůležitější.
Pro tuto představu slouží tzv. "úplné otčkové charakteristiky",ale k ifě jsem ji nenašel.
Vypadá přibližně nějak takto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ty grafy mohou vypadat rozdílně,záleží jak jsou zpracovaná data.
Nicméně ten malý palouček uprostřed znázorňuje oblast práce motoru s nejmenší spotřebou,která je tady označována jako mpe(g/kWh) pro laboratorní účely,která odpovídá nějakým otáčkám a nějakému zatížení motoru.
V reálu to musíš odsledovat,protiže každý motor je jinak nastavený,máš jiné palivo a vstupuje do toho mnoho druhotých vlivů.
Obecně,když se budeš pohybovat se zatížením okolo 60-80%,tak se budeš pohybovat okolo nejlepší spotřeby.
Jinak řečeno ti nesmí jít z komínu černý dým,musíš najít takovou zátěž,kdy zhruba začínájí čiré-průhledné výfukové plyny přecházet v lehce šedé,nebo šedo-černé.Není špatné mít udělaný komín tak,aby jsi na něj viděl,aspoň mně to při orbách občas pomohlo zvolit optimální rychlost.Motor dokáže jet i na 90-100%,ale to už určitě poznáš jak to valí z komínu kýble sazí.

U ZTéčka orám někde v rozmezí +-1600-1800ot. a cca 3/4 sešlápnutého plynu a vím že jedu pokud možno za optimální spotřebu a ještě mám dost tahové rezervy pro nějakou náhlou překážku.
Samozřejmě u oturbeného motoru je to trochu jinak,ale základní princip je stejný.

Prostě chcešli jezdit s nízkou spotřebou,tak to nezatěžuj na max.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4164 Nový příspěvek od bigles »

Zdravím ve spolek, chtěl bych se zeptat ohledně horního závěsu na zt 303, potřeboval bych zjistit kolik má průměr hlavní čep co je našroubován v těch gumových silenblocích, sehnal jsem si automat. závěs na své zt a nevím zda je dosti silný, měl by pocházet z e 516, momentálně tam mám hubu co bývala na prvních crystalech a zetoech 4011 s průměrem svorníku cca 40 mm
díky za odpovědi

ZT 300

#4165 Nový příspěvek od ZT 300 »

Zdravím všechny opět prosím o radu praskl mi vyvodovy hřídel na náhon je nějaká šance ho sehnat píšete tu o dílech z Polska nemáte nějaký kontakt ? předem Děkuji

CBS

#4166 Nový příspěvek od CBS »

ZT 300 píše:Zdravím všechny opět prosím o radu praskl mi vyvodovy hřídel na náhon je nějaká šance ho sehnat píšete tu o dílech z Polska nemáte nějaký kontakt ? předem Děkuji
Ahoj, čo ti presne prasklo? ak len vymeniteľná koncovka, máš viac možností, jednou je poracovať, zavrtať strediaci kolík a zvariť, prípadne kúpiť polotovar a vyrobiť novú koncovku http://www.ama-zahrada.cz/nahradni-dily ... na-hridel/

hotday

#4167 Nový příspěvek od hotday »

Nazdar,

tu sa preklikaj na svoju vec koncovku http://thu.pl/
ale pocitaj s tym, ze koncovka kardanu ma zo zadnej strany navrtanu dieru, funguje ako pretazovacia spojka, cize ked pretazis kardan, tak original koncovka sa otrhne, tak nejako chranil vyrobca prevodove sukolia.
ja osobne a este plno dalsich ma koncovku robenu, resp. bez tej vnutornej diery, ovela viac vydrzi a aj prevody to bez problemov zvladnu. odporucam toto riesenie. a myslim, ze je aj lacnejsie a aj najjednoduchsie.
bud chod tam kde ti odporucil cbs, alebo tu mas este http://www.kardanka.cz/kardanove-hridel ... ovana-tyc/

akurat si daj pozor, dost casto sa stava, ked otrhne koncovku, tak odlomi aj ten kusok hriadela co je v prevodovke kde sa dava mesiacik.

ZT 300

#4168 Nový příspěvek od ZT 300 »

Zdravím děkuji za rady, praskla mi ta prodlužovací hřidel co prochazí agrohakem přesně tam kde končí navrtaní . udělám ji podle vás z te plné hřidele. dík

Badyn

#4169 Nový příspěvek od Badyn »

ZT 300 píše:Zdravím děkuji za rady, praskla mi ta prodlužovací hřidel co prochazí agrohakem přesně tam kde končí navrtaní . udělám ji podle vás z te plné hřidele. dík
Ahoj můžeš jsem jen napsat co jsi za tím na vývodu hnal?

ZT 300

#4170 Nový příspěvek od ZT 300 »

Ahoj zapřaham za ZT drtič větví DVV vyrobek Lčr Vrchlabí jeto v podstatě cepák ale s dutým válcem takže se kladiva můžou schovat dovnitř podle výrobce mele do 19 cm průměru ale řídel jsem neukroutil nevydržel kloub na nahonu a jak se rozpadl tak trefil agrohák a urazil řídel, tak asi tak na zt asi musí být nějaká silnější řada náhonů 4 to nevydrží.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“