fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
Zajímavý srovnání, hlavně pro Poulma
http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=8&t=79543
http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=8&t=79543
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
-
to Badyn: pěkné no,ale tohle jsou estrády dobré tak na čumendu pro lidi na traktoriády.Když budu chtít,tak mně se ZTéčkem nepotáhne ani Kirovec.
to zelenej:
Hele,někde na polském foru jsem četl,že poláci ty čerpadla nahrazují nějakým zubovým z Belarusu,ale nevím přesně jaké,protože jsem to ještě neřešil,ale zkusím to znovu pohledat.
Důležitý je i směr otáčení a s průtokem bych pod 50l/min nešel.
to zelenej:
Hele,někde na polském foru jsem četl,že poláci ty čerpadla nahrazují nějakým zubovým z Belarusu,ale nevím přesně jaké,protože jsem to ještě neřešil,ale zkusím to znovu pohledat.
Důležitý je i směr otáčení a s průtokem bych pod 50l/min nešel.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Nechce sa mi hladať, ale hlavné čerpadlo je 50 alebo 60 l/min. Ako som už písal, ten 10 l/min napája iba regulačnú hydrauliku, ktorú takmer nikto nepoužíva, preto by to možno poriešilo čerpadlo s jedným výstupom a prepojiť oba okruhy. Ak by som sa mal rozhodnúť, medzi repasom pôvodného čerpadla a náhradou zubovím, rozhodne by som šiel do zubového, repas piestikového čerpadla je drahý a pracný, zubové čerpadlo zrepasuješ takmer na kolene. Soudruzi z NDR mali vykoumané repasi týchto čerpadiel, robili viac rozmerov piestikov a otvory piestikov sa egalizovali na väčšie piestiky. Fyrmy čo robia repas piestikových čerpadiel to väčšinou riešia chrómovaním piestikov na hrubšiu vrstvu.
-
Tohle je pěkná rarita, originál polonesný otočný pluh Fortschritt za ZTéčko a za dobrou cenu:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/51834462/Pluh-B-010.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/51834462/Pluh-B-010.php
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
-
Velke cerpadlo je 50l a 10l
-
Nazdo chalani,
potrebujem pretesnit orsta riadenie na 303 co je pri naprave, tecie mi tam gumicka okolo hriadele. vsimol som si, ze tam je tisichran na pake riadenia a neviete nahodou, ci su niekde znacky pre spravne nasadenie na tisichran? alebo aky je postup pre spravne nasadenie?
dik za odpoved Miro
potrebujem pretesnit orsta riadenie na 303 co je pri naprave, tecie mi tam gumicka okolo hriadele. vsimol som si, ze tam je tisichran na pake riadenia a neviete nahodou, ci su niekde znacky pre spravne nasadenie na tisichran? alebo aky je postup pre spravne nasadenie?
dik za odpoved Miro
Nazdar, pochybujem, že tam budú značky, ani na starom posilovači neboli a ten má väčší pracovný uhol, ako uhol natočenia kolies, na orbitrole to bude asi podobné. Značky si môžeš spraviť aj sám, s kirnerom, na čele drážkovania by na to malo byť miesto.
Ten Obracák je pekný, naozaj zaujímavá taritka za slušnú cenu
Ten Obracák je pekný, naozaj zaujímavá taritka za slušnú cenu
Zdravím chlapci, jsem tu nový a sháním informace o zt 303. mám možnost ho těď koupit od známého za slušné peníze. Akorát jsou na předku malé pneumatiky, které bych chtěl vyměnit. Mám strach aby se přední náhon po sepnutí nepral se zadkama. Nevíte někdo jaký by měl být na předku rozměr? Tuším že je to na ráfku 20". Díky za odpověď.
Ahoj, no ak máš záujem o spústu informácií, oplatí sa prelúskať celé toto vlákno, ako odporúča poulm, pri otvorenej fľaši dobrého vínka obutie na ZT je 12,5 - 20 s 18,4 - 30, alebo 16 - 20 s 18,4 - 34. Väčšie predné kolesá sú lepšie, ale musíš vybrať volnobežku z prídavnej prevodovky na predný náhon originál sa predok zapínal sám pri určitom sklze, pri zmene predných kolies to robí bordel, aj toto sa už preberalo v tomto vlákne.
Zdravím páni, nedávno sme kúpili ZT 303 D. Pôvodne malo byť zánovné, na pohľad vypadá dobre všetko funguje atd. ale po zapriahnutí sme zistili že žerie olej. Každý deň sa dolieva 3 litre, no nič motor musí von. Ďalšia vec je že v prevodovke je veľa oleja a ako som sa dočítal tak to asi preteká z hydrauliky. Z kade všade môže pretekať z hydrauliky olej do prevodovky? A ani predok sa automaticky nezopína. Tá volnobežka je vpredu na náprave? Tí čo ste tú volnobežku vyhodili nemáte problém z prevodovkou? Pretože v manuáli sa píše že sa predok nesmie na stálo zapínať pri jazde dopredu, a že môže dôjsť ku poškodeniu prevodovky. Vidno že to nie je zničený stroj robotou ale nesprávnym používaním. Za odpovede ďakujem.
Řekl bych že můžeš normálně jezdit bez přededku a když budeš potřebovat tak připněš předek. Náprava je dost bitelná takže bych se toho moc nebál. Samozřejmě něco jinýho by bylo s nim jet po asfaltu. .....ale znalejší at mně opravíFelipe píše:Zdravím páni, nedávno sme kúpili ZT 303 D. Pôvodne malo byť zánovné, na pohľad vypadá dobre všetko funguje atd. ale po zapriahnutí sme zistili že žerie olej. Každý deň sa dolieva 3 litre, no nič motor musí von. Ďalšia vec je že v prevodovke je veľa oleja a ako som sa dočítal tak to asi preteká z hydrauliky. Z kade všade môže pretekať z hydrauliky olej do prevodovky? A ani predok sa automaticky nezopína. Tá volnobežka je vpredu na náprave? Tí čo ste tú volnobežku vyhodili nemáte problém z prevodovkou? Pretože v manuáli sa píše že sa predok nesmie na stálo zapínať pri jazde dopredu, a že môže dôjsť ku poškodeniu prevodovky. Vidno že to nie je zničený stroj robotou ale nesprávnym používaním. Za odpovede ďakujem.
- malotraktorpetr
No pouml je nemocny je v nemocnici tak vam tu moc neporadi
Kdo je pouml?
zaorává bruntálsko :-D ráno přijde k ztéčku a ještě má červený turbo
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Ahoj, ak neplánuješ meniť celý motor, alebo vyberať kľukovku, motor je zbytočné vyberať. Voľnovežka je v prídavnej prevodovke, odkiaľ vychádza náhon.Felipe píše:Zdravím páni, nedávno sme kúpili ZT 303 D. Pôvodne malo byť zánovné, na pohľad vypadá dobre všetko funguje atd. ale po zapriahnutí sme zistili že žerie olej. Každý deň sa dolieva 3 litre, no nič motor musí von. Ďalšia vec je že v prevodovke je veľa oleja a ako som sa dočítal tak to asi preteká z hydrauliky. Z kade všade môže pretekať z hydrauliky olej do prevodovky? A ani predok sa automaticky nezopína. Tá volnobežka je vpredu na náprave? Tí čo ste tú volnobežku vyhodili nemáte problém z prevodovkou? Pretože v manuáli sa píše že sa predok nesmie na stálo zapínať pri jazde dopredu, a že môže dôjsť ku poškodeniu prevodovky. Vidno že to nie je zničený stroj robotou ale nesprávnym používaním. Za odpovede ďakujem.
Olej sa do prevodovky môže dostať jen cez čerpadlá, alebo cez piest hydrauliky. Väčšinou je to semeringom v hlavnom čerpadle. Ja som mal ryhu na piestnici od prehodenej hriadeľe vrchných ramien a olej mi pretekal, hlavne keď boli spustené ramená, ale na to som prišiel až potom ako som pretesnil obe čerpadlá. (na D je už čerpadlo na servo pred motorom)
A poulmovi prajem rýchle uzdravenie.