fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
A to čerpadlo pro řízení je v originále levotočivé nebo pravotočivé?
V konečném důsledku tam jde napasovat skoro jakékoli,ale pořád ten přístup je takový nešťastný.
Nezkoušel někdo použít čerpadlo pro řízení z Ify W50 poháněné klínovým řemenem a bylo umístěné pod alternátorem?
V konečném důsledku tam jde napasovat skoro jakékoli,ale pořád ten přístup je takový nešťastný.
Nezkoušel někdo použít čerpadlo pro řízení z Ify W50 poháněné klínovým řemenem a bylo umístěné pod alternátorem?
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Dušan píše:Zdravím,nevím co tam máš za čerpadlo,jesi bulhara nebo orstu,ale pokud orstu,tak ja sem nechaval delat GO,cena někde kolem 3tis.,ale dělají se i nové náhrady,vyrábí myslím jihostroj.cena byla kolem 5tis.Jenom takovy poznatek..v jednom zt sme měli bulhara nějak 30 litru..dala se tam nová náhrada ,ale měla jen 10 litru prutoku a řízení funguje i tak paradně,odpor de cítit az zak kolem 400 ot na motoru.takže 15 litrove čerpadlo stačí bohatě a nezatěžujou se tak ty neštastne silentbloky na hvězdě.Jo ,tu GO sen nechal dělat tady http://www.hp-servis.cz/ ,ale ceny opvav sou plus minus stejne vsude.
Ještě nevim co to je za vyrobu, až ho vydoloju ven, tak snad tam bude štítek jinak označení dle katalogu je A 33 XTM, a orsta dle označení v katalogu je LAGB 160-1 TGL 37844. Děkuji za kontakt na opravu. Teď čekám kolik stojí nové z Agrica z Týniště nad Orlicí. Jediná klika že na poli mám hotovo, tak to nehoří.
Ondřej
Tak máme rozebráno, je tam od výroby čerpadlo Orsta TGL 37069, 16/16.0- 110, 136/90 03, absolutně nevim co to znamená.
Čerpadlo je nejspíš po smrti, asi se chvíli i netočilo, protože mám stržený ten tisícihranjak na kroužku na čerpadle, tak v tom křížku co je přidelaný na těch sinentblokcích na klikové řemenici. Čerpadlo jsme odvezli k hydraulikáři, říkal že ho rozdělá a uvidí jestli to je na opravu nebo na vyhození. Když nebude na opravu, tak říkal že by mi sehnal stejný, akorát nejspíš by bylo italský. Cenu přesně nevěděl, říkal cca 4000,-
Čerpadlo je nejspíš po smrti, asi se chvíli i netočilo, protože mám stržený ten tisícihranjak na kroužku na čerpadle, tak v tom křížku co je přidelaný na těch sinentblokcích na klikové řemenici. Čerpadlo jsme odvezli k hydraulikáři, říkal že ho rozdělá a uvidí jestli to je na opravu nebo na vyhození. Když nebude na opravu, tak říkal že by mi sehnal stejný, akorát nejspíš by bylo italský. Cenu přesně nevěděl, říkal cca 4000,-
Ondřej
-
oplati sa ti to opravovat??? pokial tam je cerpadlo orsta, tak 16l cerpadla sa pouzivali na kombajnoch a ifach, rozdiel bol akurat v tom, ze jedno bolo pravotocive a druhe lavotocive. obe mali na vystupe 6-drazku co ked zozenies aj s domcekom, tak v remenici mas klasiku 6-drazku ktoru mozes nasrobovat, alebo pripadne inak prerobit na ten kriz. inac, nieje to nahodou podobne cerpadlo ako sem vlozil poulm na tom ifackom motore? akurat ifa mala priamo na cerpadle poistak, inac by to malo byt to iste.ZT323A píše:Tak máme rozebráno, je tam od výroby čerpadlo Orsta TGL 37069, 16/16.0- 110, 136/90 03, absolutně nevim co to znamená.
na prvom zt mam uz tieto silentbloky spred kluky odstranene a napasovanu tam mam gumu z hardyspojky a na krizi mam len navarene 4 koliky a bezi spolahlivo. akurat co je jediny problem, tak musim tam mat klinove remene do nahrady, ak mi niektory roztrhne, tak nech mam hned oporavene a mozem ist dalej, lebo sa to dost tazko vybera a zaklada novy klinovy remen.
hotday píše:oplati sa ti to opravovat??? pokial tam je cerpadlo orsta, tak 16l cerpadla sa pouzivali na kombajnoch a ifach, rozdiel bol akurat v tom, ze jedno bolo pravotocive a druhe lavotocive. obe mali na vystupe 6-drazku co ked zozenies aj s domcekom, tak v remenici mas klasiku 6-drazku ktoru mozes nasrobovat, alebo pripadne inak prerobit na ten kriz. inac, nieje to nahodou podobne cerpadlo ako sem vlozil poulm na tom ifackom motore? akurat ifa mala priamo na cerpadle poistak, inac by to malo byt to iste.ZT323A píše:Tak máme rozebráno, je tam od výroby čerpadlo Orsta TGL 37069, 16/16.0- 110, 136/90 03, absolutně nevim co to znamená.
na prvom zt mam uz tieto silentbloky spred kluky odstranene a napasovanu tam mam gumu z hardyspojky a na krizi mam len navarene 4 koliky a bezi spolahlivo. akurat co je jediny problem, tak musim tam mat klinove remene do nahrady, ak mi niektory roztrhne, tak nech mam hned oporavene a mozem ist dalej, lebo sa to dost tazko vybera a zaklada novy klinovy remen.
Tak opět změna, v Týništi ho objedná z Německa za 4000,- nové. Oprava starého se konat nebude. Mě tohle řešení před řemenicí docela líbí, když teda nemusí čerpadlo ven. To je porod. nejvíc mě štvali ty chladiče, Ale na olejovém je prasklina v rohohu, sice ještě neteče, tak ho dám zavařit, pro jistotu, abych to nemusel dělat někde v prostřed sezóny.
Ondřej
-
Tak cena je to nejspíš běžná,ale na mé poměry i tak velká.
Nepasovalo by tam nějaké srovnatelné české čerpadlo bez větších úprav?
Osobně si myslím,že výkonější čerpadlo na řízení není na škodu,pozná se to hlavně při volnoběžných otáčkách.
Na druhém ZTéčku mám také čerpadlo před motorem,no zatím nekape,spíš mi slzí servo kolem hřídele,zatím ne moc,ale brzo to bude potřeba přetěsnit,ještě jsem se ani nedíval jak složité to bude,jestli moc,tak se na to vykašlu a na nápravu půjde pístnice a bude klid
Jinak jsem si udělal radost a koupil jsem si zánovní ramena na škodovku,byly na sbazaru za 1500kč,což si myslím že je dobrá cena
Na obrázku to tak není viděť,ale je to pořádný kus železa,obě ramena jsem najednou neunesl a to si myslím,že lecos porvu,jedno má tak 50-60kg
Nepasovalo by tam nějaké srovnatelné české čerpadlo bez větších úprav?
Osobně si myslím,že výkonější čerpadlo na řízení není na škodu,pozná se to hlavně při volnoběžných otáčkách.
Na druhém ZTéčku mám také čerpadlo před motorem,no zatím nekape,spíš mi slzí servo kolem hřídele,zatím ne moc,ale brzo to bude potřeba přetěsnit,ještě jsem se ani nedíval jak složité to bude,jestli moc,tak se na to vykašlu a na nápravu půjde pístnice a bude klid
Jinak jsem si udělal radost a koupil jsem si zánovní ramena na škodovku,byly na sbazaru za 1500kč,což si myslím že je dobrá cena
Na obrázku to tak není viděť,ale je to pořádný kus železa,obě ramena jsem najednou neunesl a to si myslím,že lecos porvu,jedno má tak 50-60kg
-
ta cena je bezna...a v inej cenovej kategorii sa to asi ani neda zohnat, myslim tym nove v nejakej predajni.
ceske cerpadlo tam nemozes dat, lebo nieje stavane na take otacky. a podla toho oznacenia co tu bolo napisane, tak je tam povodne az 33l cerpadlo, co pri ceskych by sa dalo povedat, ze cim vacsie cerpadlo, tym ma mensie max. otacky.
podla mojho skromneho nazoru by tam bolo dat mensie cerpadlo, lebo toto 33l je podla mna dost vela a v otackach je tam toho oleja ovela viac ako potrebuje ta orsta a olej sa potom nadmerne zahrieva kedze je tam tlakovy okruh.
to Poulm: su rozdiely v riadeni s cerpadlom na prevodovke a s cerpadlom pred motorom?
to ZT323 A: a ako si potom doriesil tu zubovu spojku na cerpadle?
ceske cerpadlo tam nemozes dat, lebo nieje stavane na take otacky. a podla toho oznacenia co tu bolo napisane, tak je tam povodne az 33l cerpadlo, co pri ceskych by sa dalo povedat, ze cim vacsie cerpadlo, tym ma mensie max. otacky.
podla mojho skromneho nazoru by tam bolo dat mensie cerpadlo, lebo toto 33l je podla mna dost vela a v otackach je tam toho oleja ovela viac ako potrebuje ta orsta a olej sa potom nadmerne zahrieva kedze je tam tlakovy okruh.
to Poulm: su rozdiely v riadeni s cerpadlom na prevodovke a s cerpadlom pred motorom?
Tak to ti k nim můžu nabídnout i třetí bod ze škodovky.poulm píše:Jinak jsem si udělal radost a koupil jsem si zánovní ramena na škodovku
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
to hotday:
Obávám se, že už i ta škodovka je na tom stejně jako ZTéčko,v obchodě už na to nejde koupit nic,jedině co se sem tam ukáže na bazoši nebo z vraků Liazek a Matesů.
Co se týče toho řízení,tak v tom zatím nevidím velký rozdíl,snad občas u obou nedostatečný průtok při volnoběhu a teplém oleji.Občas když na to zapomenu,tak se mi hlavně v dopravě na silnici stane to,že ve vyšší rychlosti mi někdy při přeřazování rychlosti atp. spadnou otáčky motoru zrovna v okamžiku když potřebuji někam zatočit a ono to nejde dostatečně rychle,tak musím hned brnknout po plynu a už mám plné ruce práce abych někam nevlítl. Možná tyto okamžiky taky znáte.Takže bych tam raději viděl nějakou výkonovou rezervu na čerpadle,resp. výkonnější čerpadlo a výkonější orstu.Mám pořízenou 600ku orstu,tak ji chci někdy vyzkoušet jak by se to mohlo chovat,řeba to bude jako na formule,půl otáčky volantu a plný rejd
to Dvordy:
Ten třetí bod by byl taky fajn,pokud není dorasovaný a moc volný,co za něj chceš?
Obávám se, že už i ta škodovka je na tom stejně jako ZTéčko,v obchodě už na to nejde koupit nic,jedině co se sem tam ukáže na bazoši nebo z vraků Liazek a Matesů.
Co se týče toho řízení,tak v tom zatím nevidím velký rozdíl,snad občas u obou nedostatečný průtok při volnoběhu a teplém oleji.Občas když na to zapomenu,tak se mi hlavně v dopravě na silnici stane to,že ve vyšší rychlosti mi někdy při přeřazování rychlosti atp. spadnou otáčky motoru zrovna v okamžiku když potřebuji někam zatočit a ono to nejde dostatečně rychle,tak musím hned brnknout po plynu a už mám plné ruce práce abych někam nevlítl. Možná tyto okamžiky taky znáte.Takže bych tam raději viděl nějakou výkonovou rezervu na čerpadle,resp. výkonnější čerpadlo a výkonější orstu.Mám pořízenou 600ku orstu,tak ji chci někdy vyzkoušet jak by se to mohlo chovat,řeba to bude jako na formule,půl otáčky volantu a plný rejd
to Dvordy:
Ten třetí bod by byl taky fajn,pokud není dorasovaný a moc volný,co za něj chceš?
V pátek přijde čerpadlo i oba díly zubové spojky, cenu nevím, až to bude doma, tak napíšu na kolik to celý vyšlohotday píše:ta cena je bezna...a v inej cenovej kategorii sa to asi ani neda zohnat, myslim tym nove v nejakej predajni.
Ondřej
Tady je ten třetí bod http://dvordy.rajce.idnes.cz/Tahlo , doufám, že je to je ten ze škodovky. Měl by být nový nebo moc nepoužívaný. Bude nutné ho promazat, jak jsou na tom závity nevím, protože jsou kryté gumou. Cenovka? Třeba 500,-, není to moc?
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
Máš SZ
no nevím, já zrovna takový třetí bod mám k ZT, koupil sem ho s tím. Akorát ho nepoužívám, protože je ohnutý na straně s levým závitem. A levá pevnostní závitovka je docela drahá. Asi to bude tím že mám ještě jeden z Crystala, a tři ze zetoru, tak sem neměl ještě potřebu ho opravovat
Ondřej
-
Je to dost možné,že je to na ZTéčko,ale líbí se mi, vypadá neopotřebovaně a cena je dobrá
-
zdarec, tak trosku pre ozivenie, cez vikend som rozobral prevodovku na zt co som mal doma naviac, tak trocha fotiek...uz som aj ja o nieco mudrejsi...jedine co mozem hned takto poradit, je kupit si kvalitne segerove klieste, bez nich sa do toho netreba ani pustat. zvlast by sa dali ocenit pravouhle. jedine co som mal problem tak bolo vybratie valcekoveho loziska na konci hriadela co je oproti hydraulickemu cerpadlu, lebo za nim je matka a ked sa ta povoli, tak sa vytiahne cely kralovsky hriadel.