fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
hotday, díky, to je dokonalá odpověď na moje otázky. Mě jde o tenhle traktor za asi 50tis. Dvojmontáž z toho už kdosi shodil, ale jinak vypadá celkem zachovale. Aby došel vzduch se mě teda u traktoru ještě nestalo a doufám, že nestane.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
zt 303 je standardne so 40l vzduchojemom ktory vyuzivas len na brzdenie vzduchu na privese...origo 303 ma len jednookruhove kapalinove brzdy na zadne kolesa, predny nahon si zapnes manualne vzduchom, prednu uzavierku tiez...
-
Musím říct,že ty Ifácké kompresory jsou dobré a mají slušnou výkonnost a pokud se ponechá jejich plnění ze sasího potrubí při použití turbodmychdla na motoru,tak to utáhne i prasklou hadici k přívěsu
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
ahoj. Chlapy mám velikou prosbu dneska mě dělali TK na zt 300 bohužel nemám kartu k emisím a chlapík co mě dělal technickou mě ještě nevyplnil novou protože nemá hodnoty volnoběh- přeběhové otáčky a součinitel absorbce...........potřeboval bych znát tyto hodnoty..
díky moc
díky moc
-
To tam máš teda nějaké divné lidi na stk.
Tvoje povinnost není znát tyto hodnoty,ty jsi zákazník a chceš po nich službu,pokud ti ji neumí poskytnout,tak běž jinam,STKáček je jak máku a většinou se zemědělské stroje řeší přímo u zákazníka,resp. na požádání by ti technik uměl přijít domů.
Poud je hloupý a neumí si to zjistit,tak mu to plácni od pasu:
Volnoběh 800ot
Přeběhové otáčky (podle toho jak máš nastavené čerpadlo) u ZTéčka bude cca do 2000ot.
Kouřivost okolo 2,5, ale tato hodnota není přesně známá. Co jsem to jednou hledal,tak co kus to jiná hodnota, u Ify W50 jsem narazil i na hodnotu 1,5, ale to má omezovací čerpadlo.Mně technik říkal že na ZTéčko je kouřivost dokonce 4, protože má výkonnostní čerpadlo a staré vstřikování typu MAN.
Co jinak říct,výhledově si vytipuj STKáčko,kde nedělají krky a z komára velblouda a namačkají do těch papírů co je třeba.
Teď si představ co by tak asi dělali,kdyby jsi na stk přijel s Kirovcem nebo se Škodovkou? Vždyť ani nemají takový žebřík a tak dlouhou hadici aby ji mohli strčit do toho komínu a něco měřit a pokud by se Kirovec zaakceleroval na plno,tak to vydýmí celé STKáčko aspoň na hodinu
Tohle je třeba taky přesně diametrální rozdíl mezi velkými zemědělskými podniky a malým záhumenkářem nebo zemědělcem.
Tam kde mají traktorů třeba 30,tak přijde maník,vyhrkne tam na stůl štos hotových formulářů a nálepek a za půl hoďky to má hotové a po lidech co mají jeden či dva traktory se budou vozit a vymýšlet nesmysly a buzerovat je.
Tvoje povinnost není znát tyto hodnoty,ty jsi zákazník a chceš po nich službu,pokud ti ji neumí poskytnout,tak běž jinam,STKáček je jak máku a většinou se zemědělské stroje řeší přímo u zákazníka,resp. na požádání by ti technik uměl přijít domů.
Poud je hloupý a neumí si to zjistit,tak mu to plácni od pasu:
Volnoběh 800ot
Přeběhové otáčky (podle toho jak máš nastavené čerpadlo) u ZTéčka bude cca do 2000ot.
Kouřivost okolo 2,5, ale tato hodnota není přesně známá. Co jsem to jednou hledal,tak co kus to jiná hodnota, u Ify W50 jsem narazil i na hodnotu 1,5, ale to má omezovací čerpadlo.Mně technik říkal že na ZTéčko je kouřivost dokonce 4, protože má výkonnostní čerpadlo a staré vstřikování typu MAN.
Co jinak říct,výhledově si vytipuj STKáčko,kde nedělají krky a z komára velblouda a namačkají do těch papírů co je třeba.
Teď si představ co by tak asi dělali,kdyby jsi na stk přijel s Kirovcem nebo se Škodovkou? Vždyť ani nemají takový žebřík a tak dlouhou hadici aby ji mohli strčit do toho komínu a něco měřit a pokud by se Kirovec zaakceleroval na plno,tak to vydýmí celé STKáčko aspoň na hodinu
Tohle je třeba taky přesně diametrální rozdíl mezi velkými zemědělskými podniky a malým záhumenkářem nebo zemědělcem.
Tam kde mají traktorů třeba 30,tak přijde maník,vyhrkne tam na stůl štos hotových formulářů a nálepek a za půl hoďky to má hotové a po lidech co mají jeden či dva traktory se budou vozit a vymýšlet nesmysly a buzerovat je.
moc děkuju.
přijel nám domu na traktory ale nikdy nedělai ifu tak nevěděl....no prostě komedie.
měl chytrou knížku pro stk ale tam forschritt nebyl a vysvětlit mu, že je to stejný motor jako ve w50 byl oříšek......
moc ještě jednou díky za údaje
přijel nám domu na traktory ale nikdy nedělai ifu tak nevěděl....no prostě komedie.
měl chytrou knížku pro stk ale tam forschritt nebyl a vysvětlit mu, že je to stejný motor jako ve w50 byl oříšek......
moc ještě jednou díky za údaje
U nás je postup pri emisnej nasledovný: 1. hladajú sa údaje z TP (OE), zo štítku, 2. ak niesu známe, hľadá sa v katalógu, ak nenájdeš. je to horšie, ale všeobecne je to novší motor ako 31.12.1979 je dimivosť 2,5, ak je starší, je 4 vo+nobežné otáčky sa na traktory dávajú 0 - 1000, otáčky nax výkonu má ZT 1800, to sú dolné priebehové, horná hranica sa dáva +15% čiže 2070. v ČR to bude podobné, ale to by technik mal vedieť
-
Takže co srdce ráčí,stačí si jenom vybrat
Kamrád Jirka Novák,co má oturbenou Ifu W50,občas se tu objeví jako IFAturbo,tak mi jednou popisoval své komické zážitky na STKáčku,když mu měřili kouřivost,tak si mysleli,že se jim pokazil měřák,protože díky tomu lepšímu turbu a vyššímu přeplňování měl hodnoty tuším okolo 0,3-0,5
to CBS:
netušíš jaké vlastně byly rozdíly mezi starým a novým motorem? Bylo tam něco zásadního,nebo to byla jenom otázka jiného nastavení parametrů?
Kamrád Jirka Novák,co má oturbenou Ifu W50,občas se tu objeví jako IFAturbo,tak mi jednou popisoval své komické zážitky na STKáčku,když mu měřili kouřivost,tak si mysleli,že se jim pokazil měřák,protože díky tomu lepšímu turbu a vyššímu přeplňování měl hodnoty tuším okolo 0,3-0,5
to CBS:
netušíš jaké vlastně byly rozdíly mezi starým a novým motorem? Bylo tam něco zásadního,nebo to byla jenom otázka jiného nastavení parametrů?
Hodnoty udávané výrbcom nepoznám, toto sú hodnoty, ktoré platia u nás ak nie je výrobcom udaná iná hodnota dymivosti. Inak u preplňovaných motorov bola dovolená vyššia dymivosť, ak sú trisky v poriadku a nežerie to olej, max dávkou paliva si dymivosť nastavíš akú chceš. Možno požítali zo staršími preplňovanými motormi, ktoré nemali pretlakový pridávač, oproti hladkému motoru mali tieto prvé turbá vyššiu dávku paliva a práve pri akcelerácii keď mu šlahne plnú dávku paliva a turbo nemá otáčky tak to dymí viac ako hladký motor. Dokonca si dovolím tvrdiť, že sériové motory v ZT novšej konštrukcie dymili viac, lebo došlo k navýšeniu výkonu z 90 na 100hp len dávkou paliva.
To máte potom parádičku, keď máte mobliné STK, ktoré prídu k zákazníkovy, na Slovensku je taká jedna, aj to neviem či to vôbec robia.
To máte potom parádičku, keď máte mobliné STK, ktoré prídu k zákazníkovy, na Slovensku je taká jedna, aj to neviem či to vôbec robia.
Ahoj, tady je docela zajímavej inzerát na řezačku Fortschritt 280:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/39317268/Rezacka-280.php
jestli v tom je motor, tak by byl slušnej základ na tuning...
http://stroje.bazos.cz/inzerat/39317268/Rezacka-280.php
jestli v tom je motor, tak by byl slušnej základ na tuning...
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
vsechny jeho inzwraty sou zajmavi
Hlavně bych řekl ten Horal variant. Za 10 000 Kč dobrá cena
Od nás je to ale daleko tam.
Od nás je to ale daleko tam.
-
Moc pěkné inzeráty,to se někdo sbavuje odstavených strojů,toho se jistě brzy chytnou šroťáci.
Škoda,že to mám zase přes celou republiku,fajn by byl ten motor V6 z řezačky,ta SKPU by byla dobrá na šmelcování větví a bordelu,škoduli zrovna chci a Mates by byl pro ni na orgány,takže bych tam toho asi moc nenechal
Škoda,že to mám zase přes celou republiku,fajn by byl ten motor V6 z řezačky,ta SKPU by byla dobrá na šmelcování větví a bordelu,škoduli zrovna chci a Mates by byl pro ni na orgány,takže bych tam toho asi moc nenechal
-