fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
malotraktorpetr

Re: fortschritt ZT 303

#3346 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Dnes sem vydel poumla jak uhani s 16 t psenice jezdi jak drak a zanim je jen ohniva CARA :D

koprkam

#3347 Nový příspěvek od koprkam »

Hele možná už jsme se ptal, ale i tak. ZT 303 má zapínání násobiče nad pedálem taková "trubka" spojená s tím pedálem, ale jak je to u 323, má ona vůbec násobič? Vím že u 303 se to zašlápne ten bazmek nad pedálem a skočí tam násobič odpojí se to taky sešlápnutím. Jak je to teda ale u 323, protože ta má pedál normální.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

poulm

#3348 Nový příspěvek od poulm »

to CBS:
ano jsou tam trochu jiná kola,původně tam měly být 10-20 nebo balony a já tam mám už bezdušáky 295/80 R22,5,už je mám i zapsané v TP,jsou širší,což je dobré a na poli se to méně boří,jsem s nimi maximálně spokojený 8) 8)
Po rovině to fičí dobře,ale v kopečkách toho má ZTéčko plné brejle a musím dost kvaltovat,do toho vleku by byl šestiválec motor ideální. 8)
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

malotraktorpetr

#3349 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

a zvlast obornak :smich: :smich: :smich: to dava kazdemu traktoru zahul ;-)

poulm

#3350 Nový příspěvek od poulm »

No,to taky,Oborňák je sice dlouhý,ale není tak moc prudký,jsou horší kopečky,kde to už chce i na zadní :smich:

CBS

#3351 Nový příspěvek od CBS »

Hneď sa mi na tom vleku niečo nezdalo :D Do pola je to určite lepšie. Známy nemá žiadne sklady a tak vláči obilie priamo do výkupu 10 - 25 km, po troch traktorových vlekoch 2x 7t, 1x 9t, teraz kúpil autovlek. Pri toľkých kilometroch a 40 km/h ani s novými gumami sa neoplatí prekračovať užitočnú hmotnosť.

poulm

#3352 Nový příspěvek od poulm »

Víš jak je to v zemědělství,nakládá se co vleze a po silnici se jede skoro vždy na plný plyn,takže je jasné,že na takovou přepravu s traktory co jezdí 40km/h jsou ty klasické staré traktorové vlečky 5-9t, téměř nepoužitelné a když,tak za sezonu mají zlikvidované gumy,které nejsou na to dělané a nové jsou příšerně drahé.
Můj známý si dokonce předělal nápravy na třech devítitunkách na nápravy z autovleku a má klid.
V těchto starých plechových autovlecích vidím velké využití pro zemědělce,tak je třeba toho využít,dokud jsou k mání za relativně dobrý peníz,za nějaký čas jich také ubyde a jejich cena zase stoupne.
Mám vyhlídnutý další autovlek 16.12 za šrotovku,tak uvidím co z toho bude,buď bude na opravu nebo na orgány.
Ty autovleky se za traktorem chovají velmi dobře,ikdyž se přeloží,tak při rychlosti do 40km/h se chovají pořád netečně a tím,že jsou kola nafoukaná na 8-9Baru,tak mají malý valivý odpor a tím lehce jedou,až mně to překvapilo,odpor srovnatelný jako s naloženou sedmitunkou.
Samozřejmě tyto autovleky se nedají efektivně tahat za UŘ1kami a je potřeba do toho už nějaký silnější a těžší traktor jako Krystal od 10145 nahoru atp.
To jsou mé postřehy.

pavel zt-300

#3353 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

ahoj klici, no tak jsem pokročil o kousek dál. dneska jsem vyndal to hydraulický čerpadlo řízení od převodovky zapl kompresor a profoukl opět všechno kde byla díra(obrazně řečeno) no a světe div se čerpadlo začalo fungovat a tlačí mi. ale to bych nebyl já kdyby to nemělo své ale. jde o to že to stejně neposiluje. servo jsme zrepasovaly už minule a tak je otázkou zda blbě nebo nevím. od serva mám odpojené spojovačky aby to nemělo odpor a stejně musím řídit obouma rukama což mi připadá špatně...nemáte nápad?

Sedlák

#3354 Nový příspěvek od Sedlák »

To máš pravdu poumle 8) , taky si to myslím , já mít traktor od 100 koní nahoru tak bych si spíš koupil autovlek než třeba opavák nebo 9 tunku :) , kolikrát jak vidím jaký ty staré vlečky dostávají záhul tak se ještě divím že jezdí :smich: a nové vleky/návěsy jsou opravdu nehorázně drahé :pohlavek: .
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

CBS

#3355 Nový příspěvek od CBS »

A nefunguje ani na jednu stranu? treba pozrieť rozvádzač tá vec v strede piestukeď sa točí volantom, piest sa musí pomerne ľahko otáčať, aby tie pásoviny čo sú prikrútené na pieste pôsobili na rozvádzač. Ale aj samotné servo bez tlaku musí ísť ľahučko, bez spojovačiek musí ísť volantom točiť ľahko aj s vypnutím motorom. Axiálne ložisko máš v poriadku na vstupnej hriadeli?

hotday

#3356 Nový příspěvek od hotday »

no, ani niet divu, ze ti to riadenie nefunguje!
vsak ked len spinu prefuknes spat do nadrzi, tak to je jasne, ze ked motor chvilu povrci, tak ju stiahne spat a zapcha nasavanie! ratam, ze urcite bola spina v nadrzi, lebo keby bola na vytlaku, tak to by urcite cerpadlo pretlacilo.
jedine ako vylucit jedno alebo druhe je niekde na vytlak pripojit manometer, nastartovat a pozerat, ze ci ide do serva dost oleja, resp. dostatocny tlak. ak ano, tak chyba bude v serve, tam ti uz poradi len cbs.
myslim, ze tymi odpojenymi spojovackami kolega popretacal servo, odvzdusnil a potom ich spat pripojil a skusal, ze ci ide lahsie, resp. posilnuje, ale mozno sa mylim a ide mu to aj bez spojovaciek tazko...

pavel zt-300

#3357 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

to cbs:
no ono po složení to servo nešlo vůbec sehce ale myslely jsme, že to tak má být že to dělají nové manžety, že jsou těsné. jenže si teď myslíme jestli to není náhodou tím že jsme ty opěrný kroužky manžet moc neutáhly a tím vlastně válec nemůže moc běhat.nikde jsem nezjistil jak moc ty kroužky stáhnoout aby to bylo dobře tak jsem si to odvodil z logiky že čím víc tím větší bude těsnost a tím lepší udrží tlak od čerpadla. no někdy si říkám, že jsem si radši nekoupil supra tam neni nic :D :D :D a nebo crystala tam je toho sice hodně ale zase se vše dobře schání a je hodně lidí v okolí co by poradily :D :D

CBS

#3358 Nový příspěvek od CBS »

Už sa presne nepamätám, ak tam nie sú osadenia, kde dosadnú matice, tak to treba dotiahnuť a zaistiť tak, aby manžety nemali zbytočne vôľu, ale matica ich nesmie dotiahnuť na toľko, aby sa deformovali. Piest musí chodiť pomerne ľahko, aby sa ľahko aj natáčal, preto aj manžety radšej iba z NBR.

poulm

#3359 Nový příspěvek od poulm »

to pavel:
Já bych se s tím servem nesral.
Vykopal bych to pryč,přidělal na nápravu nějakou pístnici co by tahala řízení a pod volant orstu a je to vyřešené.
Na Krystalu je to řízení obdobné a jak se to pokazí,tak je to taky radost spravovat.
To jestli jsi měl koupit jiný traktor nebo ne je na tvém zvážení,ale Supr je už těžká minulost a osobně bych se spíš přikláněl k nějakému Krystalu.Zase na druhou stranu z těch starých traktorů,který ti od výroby jede skoro 40km/h a utáhne autovlek?

pavel zt-300

#3360 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

jako jo máš pravdu, že je to traktor co něco utáhne a nejede pouhých 25km, ty traktory jsou dobrý když vše chodí tak to jsou nezmaři. nadruhou stranu mě štvě jak se mi nedaří ho dát dohromady. jj doma mám servo z zt 303 a orstu taky ale jak jsem již dřívě psal nejde to dohromady nebo spíš nemám možnosti jak to dát dokupy jelikož servo mi nepasuje na uchycení k nápravě tisícihran nepasuje na táhlo co vodí řídící tyče ke kolům a v neposlední řadě je na to potřeba dost hadic, které také nemám a hlavně nemám jistotu zda jsou to funkční díly.
Jinak dneska jsem to servo znovu rozebral a zjistil jsem, že mi s tím nešlo hejbat protože pístnice která je z obou stran totožná byla obráceně zřejmě protože po jejím otočením to ve svěráku chodí tak, že rukou otáčím tísícíhranem serva jako né prstama ale když dám trochu síly tak s tím dobře otáčím a to je dost velkej rozdíl pač ještě včera jsem servem otáčel přes nasazený kloubek stěží sikovkama tak snad se zítra zadaří ho namontovat a snad to půjde.
Potřeboval bych aby jste kluci přijeli na brigádu ať to dám někdy dokupy 8) :smich: :smich: :smich:

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“