fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
ahoj mockrát ti děkuji za ochotu takhle přesně to mám zapojené tak musí být zrada jinde už vážně nevím....není ta zt-303 na prodej?
pro mě by bylo asi nejlepší koupit vrak bez spz a třeba i bez motoru
pro mě by bylo asi nejlepší koupit vrak bez spz a třeba i bez motoru
Žartuješ, teraz ho predať, keď sa konečne dostávam k polskej generálke
-
No taky se těším až budu dělat maličkosti jako barva atak ale to bude ještě tvat dlouho tîmto tempem:-D
S tou polskou generálkou si mě pobavil No ale nedávno jsem viděl triodýnu po generálce (v čechách) a byla na tom dost podobně. Jenom natřená, uvnitř netknutá. Hold takhle se dělají generálky... Lituju toho kterýmu se to pak rozsype.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
-
som nad tym kus rozmyslal a myslim, ze chyba je v tom, ze si to poriadne neodvzdusnil.nastartuj motor, skontroluj ci sa ti toci cerpadlo, a potom odvzusnuj trubku co ide z cerpadla pri poistnom ventile, musis z nej vypustit mozno aj 2-5 litrov oleja, resp. musis odpustat az dovtedy, pokial nepojde nespeneny hydraulicky olej, inac ti tento speneny hydraulicky olej nevladze pretlacit cez poistak. jednoducho medzi cerpadlom a poistakom musi byt cisty olej bez vzduchovych bubliniek (resp. minimalne mnozstvo). mozno keby si surovo tu trubku pri poistaku odpojil a predlzil hadicou a hadicu hodil priamo do hydraulickej nadrze, a nechal chvilu nastartovane, samozrejme potom skontrolovat, ci z tej hadice aj nieco ide...netreba zabudnut odpojeny vyvod na poistaku zaslepit, mozno stade bude tiect olej pri nastartovanom motore...neviem...mozno len kecam.
pokusim sa teraz vysvetlit, ze preco si myslim, ze to je zavzdusnene:
starsie hydraulicke cerpadlo neurobi taky tlak ako nove a tak ked zostala vzduchova bublina medzi cerpadlom a poistakom, tak ta sa stlaca ale poistak neotvori, aby bublina prebehla do nadrze a zaroven cerpadlo neurobi taky tlak, aby ju vladalo pretlacit cez poistak. zober si to tak, ze ta bublina sa neustale stlaca resp. pulzuje raz do nej cerpadlo potlaci olej a raz ona pretlaci cerpadlo.
neviem, ze ako si skusal to riadenie, ale ked len tak, ze sisi vrcal na volnobeh na mieste, tak to ti urcite nevladalo odvzdusnit, mozno ked by si sa s nim prebehol a zohrial motor na prevadzkovu, ale samozrejme treba ho drzat v otackach, aby malo aj cerpadlo otacky, lebo na volnobeh to urcite neodvzdusnis bez odpojenia rurky a vypustenia speneneho oleja.
pokusim sa teraz vysvetlit, ze preco si myslim, ze to je zavzdusnene:
starsie hydraulicke cerpadlo neurobi taky tlak ako nove a tak ked zostala vzduchova bublina medzi cerpadlom a poistakom, tak ta sa stlaca ale poistak neotvori, aby bublina prebehla do nadrze a zaroven cerpadlo neurobi taky tlak, aby ju vladalo pretlacit cez poistak. zober si to tak, ze ta bublina sa neustale stlaca resp. pulzuje raz do nej cerpadlo potlaci olej a raz ona pretlaci cerpadlo.
neviem, ze ako si skusal to riadenie, ale ked len tak, ze sisi vrcal na volnobeh na mieste, tak to ti urcite nevladalo odvzdusnit, mozno ked by si sa s nim prebehol a zohrial motor na prevadzkovu, ale samozrejme treba ho drzat v otackach, aby malo aj cerpadlo otacky, lebo na volnobeh to urcite neodvzdusnis bez odpojenia rurky a vypustenia speneneho oleja.
Pánové něco jsem našel https://www.youtube.com/watch?v=BL9RSaADvEk je to celkem hezká reklama na Fortschritt
Když něco nejde vem kladivo,
Pekná reklama, len trocha krátka
To čo píše hotday by malo logiku, kebi čerpadlo tlačilo stále do pretlakového ventilu, ale keď sa nehýbe volantom, čerpadlo tlačí priamo do prepadu, poišťák je tam len kôli tomu, keď niečo bráni otáčaniu kolies, aby neroztrhlo trubky, alebo nebodaj čerpadlo, lebo ešte aj krajné polohy riadenia sú ošetrené vypnutím rozvádzača.
Keď bol Erste start ZT300 unter 10 jahre nemal som v zadu založenú rýchlospojku, v domnení že keď je čerpadlo vypnuté olej nebude tiecť sme ho rozťahovali. Toľko, toľko až sa aj servo odvzdušnilo a prepadový olej tlačilo cestou najmenšieho odporu cez demontovanú rýchlospojku a to ešte ani motor nebežal
To čo píše hotday by malo logiku, kebi čerpadlo tlačilo stále do pretlakového ventilu, ale keď sa nehýbe volantom, čerpadlo tlačí priamo do prepadu, poišťák je tam len kôli tomu, keď niečo bráni otáčaniu kolies, aby neroztrhlo trubky, alebo nebodaj čerpadlo, lebo ešte aj krajné polohy riadenia sú ošetrené vypnutím rozvádzača.
Keď bol Erste start ZT300 unter 10 jahre nemal som v zadu založenú rýchlospojku, v domnení že keď je čerpadlo vypnuté olej nebude tiecť sme ho rozťahovali. Toľko, toľko až sa aj servo odvzdušnilo a prepadový olej tlačilo cestou najmenšieho odporu cez demontovanú rýchlospojku a to ešte ani motor nebežal
-
no, podla tvojej fotky poistaka cerpadlo stale tlaci cez poistak. ci???
keby netlacilo tak ako by potom fungoval ten posilnovac riadenia? resp. ako by poistak zistil, ze tento olej ma ist do riadenia a tento je prebytocny?
situacia co asi mysli CBS je s pouzitim rozvadzaca, lebo tam ide privod z cerpadla priamo do nadrze a az ked sa aktivuje niektora sekcia, tak az potom je do obvodu zaradeny poistak.
keby netlacilo tak ako by potom fungoval ten posilnovac riadenia? resp. ako by poistak zistil, ze tento olej ma ist do riadenia a tento je prebytocny?
situacia co asi mysli CBS je s pouzitim rozvadzaca, lebo tam ide privod z cerpadla priamo do nadrze a az ked sa aktivuje niektora sekcia, tak az potom je do obvodu zaradeny poistak.
-
No já mám na obou ZTéčkách orstu,na starším mám čerpadlo na převodovce a na tom novějším mám čerpadlo před motorem.
Zapojení orsty jde provést min. dvěma způsoby,s přepouštěcím ventilem nebo bez.
Schéma zapojení toho starého řízení s posilovačem chápu podobně jako zapojení orsty s přepuštěcím ventilem,který udržuje stálý tlak v posilovači bez ohledu na to,jestli je v něm průtok nebo ne,resp. jestli se hýbe s volantem nebo ne.Takže čerpadlo tlačí neustále do tlaku přes ten přepouštěcí ventil do nádrže,tak se také přikláním k názoru od Miry, že jestli je tam nějaký vzduch,tak se to samo neodvzdušní a čerpadlo to nemusí protlačit.Zkusil bych to nastartovat,zvýšit otáčky a povolit holendr u toho přepouštěcího ventilu,ať si to odchrstne a zaplaví,samozřejmě za předpokladu,že je dobré čerpadlo,točí se správným směrem a hlavně zda je dobrý ten přepouštěcí ventil,pokud mně paměť neplete,tak bývá také regulovatelný,tak se mrkni,jestli ho někdo nedorval a nesnažil se tím zvýšit tlak do posilovače,tím pádem by byl neprůchozí a mohlo to mít za následek to tvé prasknutí chladiče.
Zapojení orsty jde provést min. dvěma způsoby,s přepouštěcím ventilem nebo bez.
Schéma zapojení toho starého řízení s posilovačem chápu podobně jako zapojení orsty s přepuštěcím ventilem,který udržuje stálý tlak v posilovači bez ohledu na to,jestli je v něm průtok nebo ne,resp. jestli se hýbe s volantem nebo ne.Takže čerpadlo tlačí neustále do tlaku přes ten přepouštěcí ventil do nádrže,tak se také přikláním k názoru od Miry, že jestli je tam nějaký vzduch,tak se to samo neodvzdušní a čerpadlo to nemusí protlačit.Zkusil bych to nastartovat,zvýšit otáčky a povolit holendr u toho přepouštěcího ventilu,ať si to odchrstne a zaplaví,samozřejmě za předpokladu,že je dobré čerpadlo,točí se správným směrem a hlavně zda je dobrý ten přepouštěcí ventil,pokud mně paměť neplete,tak bývá také regulovatelný,tak se mrkni,jestli ho někdo nedorval a nesnažil se tím zvýšit tlak do posilovače,tím pádem by byl neprůchozí a mohlo to mít za následek to tvé prasknutí chladiče.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
no je to je všechno hezký, ale jak jsem řekl mě ten olej nejde ze samotnýho čerpadla natož aby šel z trubky když jí připojím. Zkoušel jsem připojit pouze hadici od nádrže a výtlak jsem nechal bez trubky navolno a natočil. nechal jsem v otáčkách cca 1600-1700 a z čerpadla olej pouze lehce vytéká, že bych to pochytal do hadru
-
No,to je dost divné. Logicky ikdyby bylo čerpadlo vyšlehané na kaši,tak na volno bez tlaku a ještě samospádem z nádrže to musí stříkat jako vodopád. Za předpokladu,že se ti čerpadlo točí a správným směrem už vidím problém jedině někde v přítoku do čerpadla. Nemáš v nádrži podtlak,nebo nějak jinak ucpanou přítokovou trubku?
Když to máš puštěné,máš zapnuté i hlavní hydraulické čerpadlo nebo ne?
Teď si nevybavím jak je to čerpadlo pro řízení připojené k nádrži,ale není náhodou napojené k sací hadici do hlavního hydraulického čerpadla?
Tohle je už jinak nemožné
Když to máš puštěné,máš zapnuté i hlavní hydraulické čerpadlo nebo ne?
Teď si nevybavím jak je to čerpadlo pro řízení připojené k nádrži,ale není náhodou napojené k sací hadici do hlavního hydraulického čerpadla?
Tohle je už jinak nemožné
Vývod je zvlášť z nádrže, dokonca je trocha vyššie ako rúra hlavného čerpadla. Ka si tam mal dosť oleja, skús skontrolovať, či sa to čerpadlo naozaj točí. Na crystali sme mali problém, hlavne v zime po štarte nechcela ísť hydraulika, dvojročné čerpadlo, vyčistený filter a po štarte sa musel olej trocha rozvíriť aby išla hydraulika. Až potom sme zistili, že bolo povolené celé čerpadlo a prisávalo vzduch, ale tu je čerpadlo zaplavené, ak je tam dosť oleja a náhon je v poriadku, neexistuje aby to nešlo. Inak padlo tu slovo o náhone spojke a pod, a niekto napísal že toto čerpadlo musí ísť aj keď je vytlačená spojka - omyl! vypnutím oboch lapiel spojky v prevodovke zastane všetko. Práve preto mali novšie typy čerpadlá na motore.
Dnes som sa celý deň hral s krytmy okolo chladiča, aby som tomu vrátil pôvodnú fazónu.
Dnes som sa celý deň hral s krytmy okolo chladiča, aby som tomu vrátil pôvodnú fazónu.
-
Tak už došlo i na vlek,okolo 15t pšenice pobere v pohodě,s čepicí a uhrnutím i 16t
Moc pěkná souprava
Tiež pekná súprava, pneu na vleku pôsobia brutálne, to sú origo, alebo majú pár palcov do šírky naviac? Ako to vyzerá u vás v boji o zrno? U nás je už dávno po, aj keď cstou do práce ešte stále chodím okolo neskoseného lánu pšenice. Asi čakajú kým naklíči