fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pavel zt-300

Re: fortschritt ZT 303

#3316 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Ahoj kluci, momentálně mám celé potrubí odpojené tak aby to čerpadlo mělo co nejmenší odpor a něco tlačilo, tak nemusím ani zvedat přední nápravu. ale i tak z něj nic nejde. obě čerpadla co mám a zkoušel jsem je tam dát jsou levotočivá jak mají být a otočit tak aby jelo obráceně nejdou. jak píšete, že jestli nemám špatnou spojku mi přijde blbost přeci to nemá se spojkou nic společného

poulm

#3317 Nový příspěvek od poulm »

Zajímavé,tak oddělej trubku a čučni do díry,jestli se čerpadlo vůbec točí za chodu traktoru a jestli se točí správným směrem.I to nejvíc vyběhané čerpadlo musí nějaký olej čerpat obvzlášť bez zátěže. A oleje máš v nádrži dost? Myslím,že to bude nějaká turbokravina.Ty situace znám,když už člověk propadá zoufalství,závada popírá všechnu logiku a fyzikální vlastnosti, tak je třeba se vrátit na začátek a prověřit ty nejjednodušší věci.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

hotday

#3318 Nový příspěvek od hotday »

pohon cerpadla od motora ide cez kardanovu lamelu a ked je rozopnuta, tak sa cerpadlo urcite nebude tocit a ani davat olej.
fakt si over ten smer otacania kolieska v prevodovke a smer otacania cerpadla a spravnost pripojenia cerpadla, lebo z toho co pises mi pride, ze bud sa ti absolutne netoci cerpadlo, alebo ho mas naopak pripojene.

koprkam

#3319 Nový příspěvek od koprkam »

Mám tu pro vás něco možná trošku pro pobavení. Z otomoto.pl jsem stáhl fotky ZT, tvářícího se, že je po GO. Pobavilo mě uchycení hadic na vnější okruhy a trošku ta barevná kombinace. Jinak zajámavé je, že to má vzadu světla a vepředu ne. Ale jinak zase musím uznat, že se s tím dal někdo hezkou práci.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

poulm

#3320 Nový příspěvek od poulm »

Poláci jsou mistři v provádění GO, stačí kýbl barvy a hned je cena dvojnásobná :smich: :D 8) :vysmech:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

honza461

#3321 Nový příspěvek od honza461 »

Pěkný,a co je na tom k pobavení?Není to akorát dodělaný. :-/

pavel zt-300

#3322 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

to čerpadlo nejde otočit. a ani připojení nejde otočit sací je větší než výtlaková. a přeci nemůže být čerpadlo na řízení rozepínatelné přes spojku. to je pouze hlavní hydraulické na TBZ. ale pro jistotu jsem zkoušel s vyšlaplou i povolenou spojkou a točí se pořád. jestli se točí správným směrem jsem do čerpadla nekoukal jelikož jsem vždy měl napojenou sací hadici tak jsem do něj neviděl ale z logiky věci je to čerpadlo které tam má být tak nevím co by se muselo stát aby se otáčelo opačně ale je fakt že tyhle traktory někdy logiku porušují už trochu lituji, že jsem nešáhl po nějakým supru nebo crystalu. Fakt už to nechápu celej den jsem jen něco zkoušel a pořád nic nevím co se čerpadlu nelíbí že nic nedává, ale nejzajímavější je že když jsem cca před měsícem jak jsem sem psal zkoušel jestli tlačí než jsem rozebral servo tak mi při tlakování praskl olejový chladič tak asi tlačit muselo ale teď si ani nenasaje

Badyn

#3323 Nový příspěvek od Badyn »

já bych ještě zkusil toto co radil hotday, za to nic nedáš a uvidíš...
hotday píše:najskor by som to na tej 303 videl na suche cerpadlo a nedokazalo si nasat olej...preto sa niekedy do cerpadla dava trosku vazelinky a olej, aby ti vladalo nasat olej...
nemůže tam být ucpaný nějaký filtr?

pavel zt-300

#3324 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

furt přemýšlím jak píšete zda to nemám obráceně ale jediný co mě napadá je jestli to předemnou nějak nezbastlil tak že je to jinak než má být jelikož pod čerpadlem byl nalepený silikon což znamená že není origo určitě. jen jsem vás chtěl poprosit někdo z vás říkal že má doma zt-303 s tímto servem a tímto čerpadlem tak jestli by pro mě udělal to že by jukl jak to má připojené pro porovnání. já mám z nádrže přivod oleje do spodního holendru čerpadla a nahoře mám výtlak do trubky která vede pod palubkou a dále pokračuje pravým bokem traktoru až k servu.díky moc za každou radu. jinak tady u toho řízení není žádnej filtr jako u plně hydraulickýho mám tu pouze magnet který je v nádobě pro olej. jinak jak jsem již psal vše překontrolováno a je plně průchozí 8)

pavel zt-300

#3325 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

tady na tom schéma je to přesně opačně ale nevím zda je to jen schéma nebo to tak je fakt
Přílohy
zt300_lenkhilfe490.gif

pavel zt-300

#3326 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

myslím opačně přívod a výtlak bůch ví kdo to bastlil ten traktor, protože servo nejde už co jsem ho koupil

hotday

#3327 Nový příspěvek od hotday »

v katalogu to je tiez nakreslene, tieto privody, atd...pozrem ti to aj tam...ako to je origo...mozno tam bude aj oznacenie cerpadla, ci aj to nemas nejak zamenene...myslim, ze poulm ma tento typ serva na zt...
tiez sa priklanam k tomu, ze ktovie, ze kto vsetko sa to uz snazil opravit...
cerpadlo mas ovzdusnene??? je plne zaliate olejom?

pavel zt-300

#3328 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

momentálně jsem v práci ale když jsme to dělali tak jsme ho zalili a stejně nic no

pavel zt-300

#3329 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

ale kdyby to bylo opačně tak nevím jak ty hadice přehodit protože ta sací je o dost větší než výtlaková a vypadaj jako originál

CBS

#3330 Nový příspěvek od CBS »

Niečo tam je zmagorené zrčite, lebo chladič roztrhať nemôže :potlesk: Tu máš fotku pretlakového ventilu, spodná trubka je tlak od čerpadla, horná prepad
Obrázekspodná trubka z pretlakového ventilu pokračuje do posilňovača, tam je pripojená na nolander bližšie k motoru. ďalej od motora je prepad, ktorý prechádza chladičom a pokračuje vrchnou trubkou do hrubej prepadovej rúry z rozvádzača, ktorú vidieť na prvej fotke.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“