fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
Jinak našel jsem jedno dost zajímavý video: https://www.youtube.com/watch?v=Z2sbu22pUUM
nevíte někdo o co tam jde? A proč je to ZT s tím náklaďákem spojeno jakýmsi lankem? Mají to snad být nějaký zkoušky odolnosti?
nevíte někdo o co tam jde? A proč je to ZT s tím náklaďákem spojeno jakýmsi lankem? Mají to snad být nějaký zkoušky odolnosti?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
V tom videu sa píše o vývoji ZT303, bol predstavený v roku 1971 (zobrazuje testovanie hnanej prednej nápravy), pohon 4x4 umožnil lepšie prenesenie zvýšeného výkonu o 25%. Niečo sa tam spomína s pneumatikami a zmenami prednej nápravy a kolies.
Radenie je medzi nohami, obe páky. Nepletú sa medzi sebov, ale keď som menil zlomenú páku radenia redukcií, musel som páky mierne dotvarovať, lebo sa stretávali. Staršie prevodovky mali nútené mazanie čo bolo asi lepšie, v novších sa oba zdvihla hladina náplne. Na olej tu bude možno viac názorov, samostatná náplň má svoje pre aj proti, výhodou je, že sa olej v prevodovke neznečisťuje a keď ti nikde netečie, nemení sa ani jeho hladina a zároveň v hydraulickej náplni je menej kovových pilín. Na druhej strane možné úniky hydraulického oleja do prevodovky čerpadlom, alebo piestom hydrauliky. Piest je dvojčinný zo špeciálnymi manžetami, ktoré sa vymedzujú, ak ramená nedržia.
Po premazaní západky násobiča to celkom dobre funguje, aj keď som skúšal iba sólo traktor v kopci
Fotky nápisov na blatníkoch sú asi moje, môžem pomerať písmo a rámčeky.
Zaujímavá mašina: https://www.youtube.com/watch?v=R_S43l8elKU
Radenie je medzi nohami, obe páky. Nepletú sa medzi sebov, ale keď som menil zlomenú páku radenia redukcií, musel som páky mierne dotvarovať, lebo sa stretávali. Staršie prevodovky mali nútené mazanie čo bolo asi lepšie, v novších sa oba zdvihla hladina náplne. Na olej tu bude možno viac názorov, samostatná náplň má svoje pre aj proti, výhodou je, že sa olej v prevodovke neznečisťuje a keď ti nikde netečie, nemení sa ani jeho hladina a zároveň v hydraulickej náplni je menej kovových pilín. Na druhej strane možné úniky hydraulického oleja do prevodovky čerpadlom, alebo piestom hydrauliky. Piest je dvojčinný zo špeciálnymi manžetami, ktoré sa vymedzujú, ak ramená nedržia.
Po premazaní západky násobiča to celkom dobre funguje, aj keď som skúšal iba sólo traktor v kopci
Zaujímavá mašina: https://www.youtube.com/watch?v=R_S43l8elKU
Tak to je docela pěkná mašinka, ale myslím si, že normální lis je lepší. Takhle zase držet baterku navíc motorovej olej... no a jinak teda celkem pěkný. Hele nechtěl by jsi mi říct, kde najdu ty fotky s těma nápisama dost by mě to zajímalo.
-
Jo díky moc by mi to pomohlo . .
Jo díky moc by mi to pomohlo . .
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové
hele kluci https://www.youtube.com/watch?v=ylpbI2hw520 todle to je nějaký zkrácený ZT ne? Určitě to není zetor, to by to spíš byla nějaká domadělka s komponenty ZT
-
To už jednou bylo v nějakém vlákně,je to zajímavý kříženec Supra a ZTéčka,ale netuším,co autora vedlo dát pracně dohromady tyto dva traktory
to koprkam:
na obou Ztéčkách mám namontované vstřikovací čerpadlo s výkonnostním regulátorem otáček a s regulátorem předvstřiku,tato kombinace mi jeví jako nejlepší. Když jsem koupil to druhé ZT,tak tam bylo čerpadlo s omezovacím regulátorem otáček a ještě k tomu bez regulátoru předvstřiku a ten motor byl líný a tupý.
Na těch čerpadlech se mi líbí,že se dají mezi sebou jednotlivé části přeskládat a pasuje to a dají se i bez demontáže seřizovat a ladit přímo na traktoře.
to koprkam:
na obou Ztéčkách mám namontované vstřikovací čerpadlo s výkonnostním regulátorem otáček a s regulátorem předvstřiku,tato kombinace mi jeví jako nejlepší. Když jsem koupil to druhé ZT,tak tam bylo čerpadlo s omezovacím regulátorem otáček a ještě k tomu bez regulátoru předvstřiku a ten motor byl líný a tupý.
Na těch čerpadlech se mi líbí,že se dají mezi sebou jednotlivé části přeskládat a pasuje to a dají se i bez demontáže seřizovat a ladit přímo na traktoře.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
HOUBY! FAKT? Já to znám ze zetoru akorát sundat poladit atd atd. Teda tak se to dělalo eště za éry, když jsem chodil pomáhat do kolchozu, který pak krachl. Byl tam jeden "super", fakt šikula. jenou poladil na 7745 hydrauliku tak, že když traktor stál hydraulika šla nahoru, jak se rozjel tak šla dolů... No a nebo se na rozkres motoru v katalogu dílů díval obráceně. No a asi tak vypadaly všechny jeho opravy. Jinak ten kříženec je hodně zajímavej. Chtel bych se s tím chlapíkec, co to zkládal potkat.
-
Hodně se teď rozmohla móda bioplynek no a v nich jsou velké motory,které jsou poháněné tím vygenerovaným plynem a dostal se mi do ruk olej,který se dává do těchto motorů.
Je to speciální olej do stacionárních motorů,ale hodně mně překvapil svou kvalitou,viskozitou a mazivostí. Uvažuji o jeho aplikaci do ZTéčka,mohla by to být dobrá náplast na starší vyběhanější motory co mají při dnešních tuctových řidkých olejích,co jsou jako čaj, nízký mazací tlak.
Jeho specifikace je:
http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D663
Co si o tom myslíte?
Je to speciální olej do stacionárních motorů,ale hodně mně překvapil svou kvalitou,viskozitou a mazivostí. Uvažuji o jeho aplikaci do ZTéčka,mohla by to být dobrá náplast na starší vyběhanější motory co mají při dnešních tuctových řidkých olejích,co jsou jako čaj, nízký mazací tlak.
Jeho specifikace je:
http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D663
Co si o tom myslíte?
Ten samohybný lis nemusí byť zlá mašina v dnešnej dobe spalovní, peletovacích liniek a pod. Na okolí balujú už aj repkovú slamu, v meste vraj majú v teplárni kotol na veľké balíky. Jeden rok sme mali dopyt po malých balíkoch do kotla, ale pri bežnej cene 0,5€ chcel hlapík dlhšie a tvrdšie balíky ako sa robia bežne
-
Co máte doma za lis?
Balíky šly na lise K453 apod. dobře utáhnout,že do toho nešly ani ostré vidle,ale zase to byl záhul pro traktor a jeho vývodový hřídel.
Balíky šly na lise K453 apod. dobře utáhnout,že do toho nešly ani ostré vidle,ale zase to byl záhul pro traktor a jeho vývodový hřídel.
Máme K453, dlhšie a tvrdšie balíky nie je problém robiť, ale nemá to zmysel pri tej istej cene (viacej hmoty, mierne vyššia spotreba, väšie namáhanie stroja), ako za klasické (nesmie sa bortiť, keď na ňom človek stojí a váha 15 - 20kg). Pri tvrdých balíkoch už začína byť problém aj s motúzom, hrubšieho motúza je v balíku menej.
Ten olej zní dost zajímavě. Mohlo by to byt dobrý. Jen jsi mi připoměl hezkou věc. Otec servisuje kompresory, od starých ČKD až po nová turba o výkonu i 500kW. No a v tom je ten vtip. Lije se tam plná syntetika olej, myslím SSR Ultra coolant. Extra řidina i při -25°C. No a jeden známý nám poradil ať ho lijeme, až bude vyjetej, do naší Z6718 jako palovo smíchanej s bionaftou . No a co milej olej v nádrži neudělal, když se na něj jezdilo? No hezky rozežral karbon co byl v motoru a hezky to vydřelo vše na co to přišlo. Takže bacha na syntetický oleje.
-
To je skoro to isté, nie sú to zlé balovače, my sme ho doniesli rozbrakovaný ako šrot a dali sme ho dohromady, len jeden družstevník, ktorý ťahal takýto balovač hovoril, že balík má viazať keď je baran vpredu a tak nám dosť často lámalo ihly, no mne to raz nedalo a skúsili sme to prestaviť aby viazalo, keď je baran vzadu, odvtedy je s ihlami pokoj. Občas blbnú uzlovače ale to je v pohode Ale posledné roky sa robí už len tak do 500 bálov ročne (slama, sená, lucerky).
S olejmi treba opatrne, aj u nás sa chlaík chválil že nalial olej aký sa používa vo formuli, potom generálkovali motor asi 3x po sebe
Ja som musel na 5718 dávať vaňu dole, mal som naštartované, zhasol som a pri štarte sa sekol motor. Odpadlo závažie z kľuky, potom som zistil, že boli všetky povolené.
S olejmi treba opatrne, aj u nás sa chlaík chválil že nalial olej aký sa používa vo formuli, potom generálkovali motor asi 3x po sebe
Ja som musel na 5718 dávať vaňu dole, mal som naštartované, zhasol som a pri štarte sa sekol motor. Odpadlo závažie z kľuky, potom som zistil, že boli všetky povolené.
s tou 5718 je to dost blbý no... Jinak ty lisy jsou super, kdysi jsme jeden sháněli. Já loboval za fortschritta, ale koupili Massey, no a pak asi 4x dělaly vázací jehlu. No a pak šel do světa...
Jojo oleje jsou svině, už jsem se tak vypekl u dvou pionýrů, že jsem po M2T nalil syntetiku a motor už nejel....
Jojo oleje jsou svině, už jsem se tak vypekl u dvou pionýrů, že jsem po M2T nalil syntetiku a motor už nejel....