DEUTZ DX 85
Moderátor: DYK
Re: DEUTZ DX 85
Edo, se až teď dívám, že jsi z pod Javoriny.. tam to důvěrně znám, od mala jsem tam jezdil lyžovat skoro každou sobotu v zimě a ještě teď tam občas zabrousím na výšlap pěšmo či kolmo z české strany :-) Pamatuju ty dobrodružné výjezdy a sjezdy když bylo opravdu hodně sněhu a jednou jsme tam dokonce docela dramaticky bourali s autobusem..
hej skoro priamo spod kopca, zajtra sa tam chystám na lyže, už sa to tam konečne začalo trocha upravovať, keď je tam druhý chatár, chata už celkom vyzerá, ešte keby tam s tými vlekmi a zjazdovkami čosi spravili.
to sa ti veru tá fréza oplatí keď sú také podmienky, máš to bez starostí teraz, s frézou to prejdeš vždy.
Pasa asi myslel 1m vysokú, len to zle napísal, lebo meter širokú radlicu mám na malotraktore, ja hrniem s tým, pretože s veľkým by som sa nezmestil tade kade hrniem s malým a ani by to nebolo moc ekonomické. veľký vytiahnem len keď už toho mám veľa na kopách tak to s lyžicou odveziem niekam preč. obec nám našťastie ešte prehŕňa cestu.
to sa ti veru tá fréza oplatí keď sú také podmienky, máš to bez starostí teraz, s frézou to prejdeš vždy.
Pasa asi myslel 1m vysokú, len to zle napísal, lebo meter širokú radlicu mám na malotraktore, ja hrniem s tým, pretože s veľkým by som sa nezmestil tade kade hrniem s malým a ani by to nebolo moc ekonomické. veľký vytiahnem len keď už toho mám veľa na kopách tak to s lyžicou odveziem niekam preč. obec nám našťastie ešte prehŕňa cestu.
nene opravdu metr širokou ale je to před lištovou sekačku místo lišty, to mam jen na pěšinky a na vjezdy kde bych napachal s traktorem víc škody než užitku je to místo hrabla ,to bolí...... ,jinak za traktor ma kamarád 2,2 m širokou a ja si ji od něj pujčuju na takový to větší prohrnování.....
aha, no to som ja mával doteraz tiež, ale pri tom som sa tiež riadne zapotil, teraz mi zasa býva na tom traktoríku zima, keď tam len sedím
no to je mi jasný tak si Edo dodělej šlapačky a řetěz na pojezd a bude zase teploučko ne to byl vtip ,všechno co nam ulechčí praci je super.ja ted opravuju v traktoru sedadlo bylo tam zarezlé to seřizování odpružení a pojezdy a čalounění tak jsem to rozebral rozhýbal ,vyměnil ložiska a nastříkal čalounění mam u kamaráda čalouníka ,dam pak do svého vlakna foto. a kolik je ted u vas sněhu na prohrnování? u nas jsme měli 37 cm ale před 14 dny to během 2 dnu slezlo měli jsme tu +12. ted je tu tak 1 cm poprašek ale mraz v noci -9 .jak ti expo chytá traktor v mrazu máš žhavičky? to by měl být vzduchem chlazený motor ne?
mohol by som si predný náhon dorobiť šliapací, občas by sa hodil ja som mal sedanu tiež pokazenú, to pruženie, boli tam zodrané také tie vodítka toho pruženia tak to nejaký expert predomnou zvaril a bolo opravené, už to nepružilo vôbec, sa to potom skvelo opravovalo. snehu je teraz tak asi 20 cm tiež sa to roztopilo pri tom oteplení, ale nie celkom a tento a minulý týždeň padalo, ale aj pršalo.. keby sa ten sneh netopil priebežne tak tu za túto zimu mohlo byť už tak 80 cm ...
no to věřím že ten přední náhon by se hodil však to víme z těch našich velkých stroju vid?oni ty němci moc zručný v opravách nejsou ,na tohle zlatý československý ručičky. ty jo ale víš že si tě ted představuju jak dřeš při prohrnování sněhu do pedálů .ted si vem že kdyby ten sníh vydržel a roztál pakvšechen během pár dní najednou to by bylo vody.
hej, ale v snehu ani predok nie je všetko, minulý týždeň som chcel vyviesť brikety a vlečku som si nechal pod kopcom a v kopci nič, všetky 4 kolesá sa točili, to bolo pri tom odmäku, keď do toho pršalo a zem bola ešte zmrznutá, tak to bolo maximálne šmykľavé, potom sa to trocha otopilo a za dva dni už som vyšiel, ale bolo to len tak tak na takéto účely by sa zišli reťaze, ale keďže by som ich využil len ozaj minimum, tak sa mi nechce do toho investovať. no nemci sú takí, že jazdia dokedy to ide a keď už sa im to začne vekom kaziť tak to dajú radšej preč a kúpia nové, my na to nemáme tak musíme byť šikovnejší
inak našli sa aj takí experti
inak našli sa aj takí experti
jj přesně tak s těmi řetězy už jsem uvažoval že bych si nějaký udělal ,hodili by se ale chtělo by to něco rychloupínacího .nový jsou drahy.teda s tím šíleným jezdcem si mě dostal paráda ......
Chyta celkem dobre, jenom kdyz stal cca 14 dni a bylo -15, tak chvilku tocil, nez chytil. Kdyz je okolo -5, tak chyti na prvni otoceni, takze pohoda. Nutno rict, ze jsem od tatika dostal zanovni 180ku baterku, kterou nekde sehnal a na nic se mu nehodila, takze si muzu dovolit dyl tocit. Zhavicka tam je v sani, ale nejsem si moc jisty jeji funkcnosti. Pri startovani ma klicek jednu polohu mezi roznutyma kontrolkama a tocenim a pri te by to melo podle me zhavit, ale neni tam zadna kontrolka a nepozoruju, ze by treba kontrolky pohasly, tak nevim. Az bude teplo, tak mam v planu sundat plechy a zhaveni zkontrolovat. Jinak jo, je to vzduchac.pasa444 píše:jak ti expo chytá traktor v mrazu máš žhavičky? to by měl být vzduchem chlazený motor ne?
Sousedi mi tvrdili, ze bez retezu u nas v zime nic neudelam, (maji na 6945 na vsech 4 kolech pewagy) ale zatim jsem to zvladl i bez retezu, snad i proto, ze mam ty funglovky predni a zadni jsou tak 90%. Ale je to i tim, ze vetsinou na ceste neni led, to potom fakt hrabou vsecky 4 a 5ti tunovy traktor se nehne :-(pasa444 píše:jj přesně tak s těmi řetězy už jsem uvažoval že bych si nějaký udělal ,hodili by se ale chtělo by to něco rychloupínacího .nový jsou drahy.teda s tím šíleným jezdcem si mě dostal paráda ......
Na to žhavení do sání nikde nenajdeš kontrolku, změř si to na kablíku ke svíčce, musíš tam při přepnutí do te první polohy +12V a po chvíly by mělo být slyšitelné bafnutí ohřeje se spirála a pustí tam naftu a ta je od spirály zažehnuta a pak bys měl teprve startovat. ja jsem ji taky musel vyměnit nefungovala ale šla tam nějaká žhavička od iskry a ted to funguje fakt parádně -19 a nažhavím jak to bufne v sání tak se motor tak 2-4x otočí a jede,opravdu to hodně pomužeexpo píše:Chyta celkem dobre, jenom kdyz stal cca 14 dni a bylo -15, tak chvilku tocil, nez chytil. Kdyz je okolo -5, tak chyti na prvni otoceni, takze pohoda. Nutno rict, ze jsem od tatika dostal zanovni 180ku baterku, kterou nekde sehnal a na nic se mu nehodila, takze si muzu dovolit dyl tocit. Zhavicka tam je v sani, ale nejsem si moc jisty jeji funkcnosti. Pri startovani ma klicek jednu polohu mezi roznutyma kontrolkama a tocenim a pri te by to melo podle me zhavit, ale neni tam zadna kontrolka a nepozoruju, ze by treba kontrolky pohasly, tak nevim. Az bude teplo, tak mam v planu sundat plechy a zhaveni zkontrolovat. Jinak jo, je to vzduchac.pasa444 píše:jak ti expo chytá traktor v mrazu máš žhavičky? to by měl být vzduchem chlazený motor ne?
Jo, budu na to muset mrknout, ale zatím nastartuje i tak, takže až bude tepleji. Systém žhavení znám - pamatuju si jak mi taťka coby malému vždycky říkal při startování Avií, že musím počkat na blafnutípasa444 píše:Na to žhavení do sání nikde nenajdeš kontrolku, změř si to na kablíku ke svíčce, musíš tam při přepnutí do te první polohy +12V a po chvíly by mělo být slyšitelné bafnutí ohřeje se spirála a pustí tam naftu a ta je od spirály zažehnuta a pak bys měl teprve startovat. ja jsem ji taky musel vyměnit nefungovala ale šla tam nějaká žhavička od iskry a ted to funguje fakt parádně -19 a nažhavím jak to bufne v sání tak se motor tak 2-4x otočí a jede,opravdu to hodně pomuže
Dneska má začít zase sypat sníh, tak jestli předpověď nelže, tak třeba vyjedu s frézou a konečně neco pofotím nebo natočím.
no u nás ted jen asi 5 cm takže na traktor je to málo