Tomovinkovič

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Hecik

Re: Tomovinkovič

#31 Nový příspěvek od Hecik »

Na traktoru je páčka která se pri studeném startu vytáhne,musí se přidat plný plyn.Jako u zetorů.Je na bloku motoru kam vede lanko plynu,je to taková vrtulka.Baterku mám asi 60Ah.a v zimě při -12°C vytáhnu tu vrtulku a chytne.Převodovku nafotím později,teď se nedostanu do garáže.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od RadiXS »

Tak už jsem po přečtení manuálu tu vrtulku našel. Navíc jsem ze shora pod tu gumovou zátku nalil olej a na druhé otočení chytl i při -16°C 8)
Nafta je nafta...

jouza69
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od jouza69 »

nazdar panove mate nekdo manual od TM420??? mam ho uz skoro rok a zatim jsem vsechno pracne skoumal a spravoval na kolene ??? daji se vubec nekde sehnat originalni nahradni dily???
diky jouza

DYK

#34 Nový příspěvek od DYK »

TM 420 side nevím co je, ale na TV 420 ano.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od RadiXS »

No manuál na TV 420 by se šikl i mně, já mám jenom katalog dílů a základní údržbu motoru. Hlavně potřebuji do jara vyřešit ty opačné otáčky na hřídeli, abych mohl použít mulčovač a rotavátor z TK...
Nemohl by mně někdo z majitelů TV 420 vyfotit taky samolepku, která je "na palubce" pod volantem? Nebo kde by se dala na netu sehnat, nevíte? Díky
Nafta je nafta...

jouza69
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od jouza69 »

nazdarek fotku mam ale neni to cele vic nemam a dala by se ta prirucka poslat mejlem ? dik jouza jouza69@seznam.cz

jouza69
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od jouza69 »

nevim jak se sem ta fotka dava napis meil a ja ti ji poslu tu co je pod volantem jouza

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#38 Nový příspěvek od RadiXS »

Chtěl jsem se zeptat majitelů TV 420, na jaký tlak vám maže motor? Nějak se mně to nezdá, páč na volnoběh to neukazuje skoro nic a při půl plynu maže cca na dvě. Jak jsem se pak díval, na víku hlavy je takový šroubek a gumová podložka a kolem ní fouká (viz obrázek). Tak nevím, je to dobře nebo špatně? A taky jsem se chtěl zeptat, kde se dá koupit olejový filtr.

Díky.R.
TV-agr.JPG
Nafta je nafta...

Hecik

#39 Nový příspěvek od Hecik »

To muší fúkat ,lebo je to zároveň ovzdušnění motoru.Ty tam máš tlakoměr na olej?Já jenom kontrolku a ta se nerozsvěcí když to vrčí.Filtr na olej jsem koupil v autopotřebách,ale označení teď z hlavy nevím,když tak se podívám a dám vědět.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od RadiXS »

Tak to bude asi OK. Ještě zkusím vyměnit oil za 15W40 (bůhví, co tam je teď) a třeba to bude mazat na víc. Mám tam originál budíky (ampérmetr a tlak oleje). Prosím, na ten filtr se mně podívej, já z toho mého už nic nevyčtu. Díky
Nafta je nafta...

DYK

#41 Nový příspěvek od DYK »

Udělej fotku přístrojovky s tlakoměrem, prosím. Ještě jsem to neviděl. Většinou je tam ampermetr a měřič mth, ale tlakoměr ne. Já ti naoplátku napíšu pár čísel.
Tlak na volnoběh je 0.5 - 1.0 kg/ cm čtvereční
Tlak maximální je 2.5 - 4.0 kg/ cm čtvereční
Olejové zubové čerpadlo dává při 3 000 otáčkách 5.7 - 6.3 litrů/ min.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#42 Nový příspěvek od RadiXS »

Ahoj, díky za info. TAk to asi maže správně a ta stupnice na budíku je v tom případě zbytečně velká... Foto přístrojovky udělám příští sobotu, dřív to není možné.

A odkud čerpáš takové informace o TV? Máš nějakou literaturu?
Nafta je nafta...

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od RadiXS »

Ahoj, tak jsem si vzpomněl, že jsem slíbil foto budíku na tlak oilu. Tak přidávám (možná to asi nebude originál, ale mám ho prostě tam, tak po tom nepátrám).
P4186892.JPG
Odkud že to bereš ty informace o tv420? Máš nějakou literaturu?

Já teď řeším kardan, který teda musím nechat předělat tak, abych mohl používat mulčovač MUL 1000. Směr otáčení nožů mulčovače už mám vyřešený, páč stačilo jenom otočit závěs a převodovku mulčovače tak, jako by se používal do předního závěsu u MT, ale s tím rozdílem, že bude v zadu za TV, takže i když se točí vývoďák doleva, je to vlastně teď správně...
Ale originál kardan, který mám jednak nemá 10 drážek a taky je vybavený pojistnou spojkou, jenže pro směr otáčení hřídele vpravo, takže to nejspíš budu muset rozdělat nechat udělat novotě... Nebo nemáte nějaký nápad? Mám doma navařovací šestidrážkovou hřídel, takže by nejspíš šla udělat nějaká přechodka, ale stejně to neřeší tu kardanovou spojku...
P4186891.JPG
P4186895.JPG
Nafta je nafta...

DYK

#44 Nový příspěvek od DYK »

Když uděláš přechod z drážek na šestidrážku ven, stejně to budeš muset napasovat do nějaké příruby - placky a přišroubovat na ty čtyři štefty, kde máš, nevím proč, navařené matky. Já si myslím, že nejlepší a nejmíň problematické řešení je zainvestovat do originál adaptéru, který řeší všechny problémy. Jak směr otáčení tak drážky.

RadiXS
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od RadiXS »

No tak to slyším prvně, že je lze koupit nějaký adaptér. To jsem opravdu nevěděl. Můžeš prosím poslat odkaz nebo dát info kde a za jakou cenu se dá ten adaptér sehnat? Opravdu by mně to ušetřilo hodně času a bádání.

PS: Ty matky jsem tam samozřejmě nebastlil já, ale nejspíš tím někdo zajišťoval nějaký kardánek proti axiálnímu pohybu.

Díky moc. R.
Nafta je nafta...

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“