fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Zelenej

Re: fortschritt ZT 303

#2116 Nový příspěvek od Zelenej »

Ahoj rád bych se zeptal jak správně řadit u ZT aby nebyli slyšet zuby.. jaké kdo s tím máte zkušenosti? :)

poulm

#2117 Nový příspěvek od poulm »

S Liazem jsi už někdy jezdil?
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Zelenej

#2118 Nový příspěvek od Zelenej »

Bohužel ne...

CBS

#2119 Nový příspěvek od CBS »

Zelenej píše:Bohužel ne...
Dúfam že také veci ako dvojité spojkovanie a madziplyn ti niečo hovoria, alebo ani nie? Chce to hlavne tréning.

Zelenej

#2120 Nový příspěvek od Zelenej »

CBS píše:
Zelenej píše:Bohužel ne...
Dúfam že také veci ako dvojité spojkovanie a madziplyn ti niečo hovoria, alebo ani nie? Chce to hlavne tréning.
Ano to mi říká a u klasického traktoru používám ale tady kdy je spojkovej pedál spojenej ze vzduchem mi přijde velká prodleva ale jak vidět asi se pletu. Proto se ptám jak řádíte vy aby nebyli slyšet zuby.. :zapomel: napřed nastuduju teoreticky a pak prakticky budu trénovat.. :)

poulm

#2121 Nový příspěvek od poulm »

No,tak to je dost podobné.

Jinak neřaď ve vysokých otáčkách motoru a spojku před řazením chvíli podrž než poklesnou a srovnají se otáčky.
Na optimální způsob budeš muset časem přijít sám,víc poradit asi moc nejde. :-/
Hlavně to tam nervi silou přes zuby,když to nejde,tak znovu vyšlápni spojku a zkoušej znovu.

Já mám spojku předělanou na mechanickou,ten vzduchový posilovač dělá neplechu,nikdy se s tím nikdo pořádně nedomluvil.

CBS

#2122 Nový příspěvek od CBS »

Chce to cit a odhad, čo získaš jedine praxou. Samotný traktor má malú zotrvačnosť, ja práveže rozťahujem rýchlosti viac, aby som stihol 2x vyspojkovať. Pri trénovaní si to skús vyskúšať aj s násobičom, ak je aspoň od oka dobre nastavený, je to výborná pomôcka pri rozjazde, na 2 sa s násobičom v pohode pohneš, aj keď si pritom treba zvyknúť na nižšiu polohu kde vypína druhá lamela a potom aj medzi 2 a malou 3 je menšia zmena pomeru, takže sa strata rýchlosti pri dvojitom spojkovaní dá úplne v pohode vykryť.

Zelenej

#2123 Nový příspěvek od Zelenej »

Dobrá budu trénovat a uvidíme je pravda že ta vzduchová spojka mi tam taky moc nesedí výhledově bych tam chtěl předělat na mechanickou nebo kapalinovou.... :)

hotday

#2124 Nový příspěvek od hotday »

Zelenej píše:Dobrá budu trénovat a uvidíme je pravda že ta vzduchová spojka mi tam taky moc nesedí výhledově bych tam chtěl předělat na mechanickou nebo kapalinovou.... :)
ja to uz mam prerobene na posilnovac z T815, vzduchovo kapalinova...lebo kardanovu lamelu len tak lahko nevypnes...ta je dost tvrda...

trikko

#2125 Nový příspěvek od trikko »

Nazdar chlapy, nemate nahodou niekto uložene fotky ZT303 v lesnej uprave s TUN40 a velkym rampovačom?? bolo to raz na autobazar,eu :friends:
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

jakhou

#2126 Nový příspěvek od jakhou »

Ahoj, hledal jsem, ale podobný problém jsem zde nenašel. Traktor rok stál ve stodole, startuje uplně báječně, motor jde taky výborně. Ale bohužel mu nejde řízení. Volant se protáčí, ale není slyšet ten krásný zvuk posilovače :). Příště to zkusíme posadit na špalky, jestli to reaguje bez zátěže, ale pochybuji. Vím, že děda s tím míval problémy vždy po zimním dlouhém stání. Až dovezu katalog dílů, uvidím co rozebíral - je to tam založené (nejspíš čerpadlo hydrauliky řízení). Táta říká něco o steklém oleji.. Jinak tlakoměr oleje ukazuje na spodní hranici a leze na ni dost pomalu (běžel tak 5 minut), ale předpokládám že je to samostatný okruh. Přiznávám, že tomu moc nerozumím a zatím mi jde jen o to přeparkovat, tak se obracím na vás. Nevíte co je příčinou a jestli je možné nějak to vyřešit bez rozebírání (asi čerpadla), když bych nevěděl proč to rozebírám? Díky za odpovědi.

CBS

#2127 Nový příspěvek od CBS »

Ahoj, na servoriadenie nie je manometer, čo píšeš bol buď tlak mazania motora, alebo tlak vzduchu. V prvom rade si pozri, či máš v hydraulickej nádrži olej, (v okienku pod čelným sklom nájdeš mierku, ak na mierke nie je vidieť olej pichni miesto nej drôt až na dno nádrže) aby išlo servo, musí byť hladina minimálne 20cm.
Ak máš dosť oleja, treba skúsiť odvzdušniť piest, v predu za maskou je piest riadenia, v osi hriadele čo vychádza na rameno riadenia je na vrchu piestu v strede krytu odvzdušňovacia skrutka. Treba to odvzdušňovať vo dvojici pri spustenom motore a otáčaním volantu. 8)

Badyn

#2128 Nový příspěvek od Badyn »

Zajímavej inzerát na ZT-323 http://stroje.bazos.cz/inzerat/17849352/ZT-323.php :) a s podobným úmyslem záměny motoru 8)

poulm

#2129 Nový příspěvek od poulm »

Ta cena je úlet.
V Polsku jde 323ka koupit již od 60tis.

Šestiválec mi také čeká na zástavbu,snad se k tomu v zimě dostanu.

hotday

#2130 Nový příspěvek od hotday »

tiez sa pridavam k nazoru, ze cena je daleko v oblakoch...go prevodovky to tiez este nepoznalo, ako tak poznam tieto stroje...a vacsinou to nie su garazovane stroje..kazdy jeden robil tazko...ale tak snad sa mu to podari predat...aj ked osobne pochybujem...

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“