fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
Zdravím vespolek,tak jsem se byl podívat v Německu na Zt 323 je to krásnej stroj,ale motor na klice nic moc.Párkrát jsem volal na inzeráty,a než byl čas,tak zmizel.No a na konec jsem si pořídil Zetor 7711 za rozumné peníze,potřebuji traktor do dopravy,tak aby to trochu jelo,tak proto se mi líbilo to Zt 323.Tak to vypadá,že už do tohoto fora nepatřím
Musel si mať voľné krytériá, keď medzi 323 vyhrala 7711 a sú v pláne aj nejaké 34" pneu na zadok?Tomáš Ersepka píše:Zdravím vespolek,tak jsem se byl podívat v Německu na Zt 323 je to krásnej stroj,ale motor na klice nic moc.Párkrát jsem volal na inzeráty,a než byl čas,tak zmizel.No a na konec jsem si pořídil Zetor 7711 za rozumné peníze,potřebuji traktor do dopravy,tak aby to trochu jelo,tak proto se mi líbilo to Zt 323.Tak to vypadá,že už do tohoto fora nepatřím
-
ahoj chlapy tak jsem ještě stihnul trochu poladit ploužek,po neděli jdeme sekat ječmeny tak už nestihnu nic letos tak at se daří všem a ztaktory FORTSCHRITT ať dělají všem jen a jen radost
Zdravím.Chlapi,mám problém,odešlo mi čerpadlo mazaní převodovky.Rozebral sem a zjistil,že příruba mikro čerpadla je stejná jako příruba orsty A10(až25)tak přemýšlím,že bych tam dal A10ku.Přece jen 4l/min semi zda malo...
-
myslim, ze ked tam das nieco vacsie, tak tym nic nepokazis..len si daj pozor, aby ti to potom nerobilo velky podtlak atd...ale mylsim, ze ked tam das nieco vacsie, tak to bude len lepsie...
Hodiť ho tam môžeš, ale osobne by som to poistil pretlakovím ventlom v prevodovke na povedzme 120 - 200 kPa lebo je to predsa len 2,5 násobne väčší prietok, v prevodovke sú plechové podložky, ktoré usmerňujú tok oleja a keď to nebude stíhať, čerpadlu nerobí problém natlačiť aj 16 MPa a podložky to vytvaruje podľa potreby a potom nemusíš mať pri nižších otáčkach ani také mazanie aké zabezpečovalo to malé čerpadlo. Podtlak, pretlak v skrini nehrá rolu, lebo je to uzatvorený obeh a prevodovka je slušne odvetraná pod sedadlom.Dušan píše:Zdravím.Chlapi,mám problém,odešlo mi čerpadlo mazaní převodovky.Rozebral sem a zjistil,že příruba mikro čerpadla je stejná jako příruba orsty A10(až25)tak přemýšlím,že bych tam dal A10ku.Přece jen 4l/min semi zda malo...
-
Kdo jste zapálení pro ekologii,tak tu máte pěknou inspiraci:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Nejprve sem si taky říkal,že by A10 mohla hlavně v zimě při hustém oleji dělat neplechu,jenže pak sem zkusil do přívodu mazání převodovky fouknout a zjistil ,že tam není skoro žádný hydraulický odpor. Takže se 4 litrovým čerpadlem to mohlo do mazacích míst tak maximálně "učurkávat",(bůh ví jestli vůbec) a ne stříkat,proto si myslím,že A10 by tam neměla nic přetlakovat nad přípustnou mez...Ale máte pravdu,pojistný ventil tam radeji přidam,nastavím tak na 8 atm. Hoši,koluje někde na netu dílenska příručka k ZT?
Tak sem si dal tu praci a změřil,že to male 4 litrove čerpadylko tlačí i s tak malým odporem,ktery má mazaci rozvod v převodovce,něco přes 2atm.,zkoušel sem to ještě s tím špatným čerpadlem,ale abych trochu kompenzoval jeho velke vule,tak sem pouzil olej PP90 ochlazeny v ledničce. roztočil sem ho vrtačkou na 1500 až 1600ot/min .Tak si myslim,kdyby bylo to cerpadylko nove,tak by mohlo v tlakove větvi byt něco přes 3atm.
Ty máš asi to malé čerpadlo samostatne, ja ho mám na dvoch traktoroch namontované na čerpadlách serva A25. Jedno som už lapoval, na hrubo na veľkom brúsnom kameni a potom na rovnej platni lapovacou pastou, bral som hlavne z telesa čerpadla a veko som zarovnal. Možno nie je ako nové, ale určite lepšie ako predtým.
Ak tam nahodíš tú A10, najjednoduchšie by bolo hodiť ten ventil na rúrku v prevodovke, z ktorej sa dostáva tlak z obalu na ložisko násobiča. ale 8 at si myslím, že je celkom dosť, no teraz ma napadá, že po založení môžeš na skúšku nahodiť namiesto čidla mazania manometer a uvidíš ako sa to správa, píšeš, že si to malé čerpadlo skúšal s PP90, po správnosti by si ju mal mať aj v prevodovke.
Ak tam nahodíš tú A10, najjednoduchšie by bolo hodiť ten ventil na rúrku v prevodovke, z ktorej sa dostáva tlak z obalu na ložisko násobiča. ale 8 at si myslím, že je celkom dosť, no teraz ma napadá, že po založení môžeš na skúšku nahodiť namiesto čidla mazania manometer a uvidíš ako sa to správa, píšeš, že si to malé čerpadlo skúšal s PP90, po správnosti by si ju mal mať aj v prevodovke.
Přesně tak,čerpadlo mazaní mám samostatně.Ochlazeny olejj pp90 sem použil,abych naměřil alespon trochu realne tlaky mazani,protože to čerpadylko je opravdu hodně vyběhane,co huř se občas kousne,takže ubrání na tělese by nic neřešilo(ložiska v hajzlu,geometrie zubu v hajzlu..).Pokud to malé čerpadlo nepude opravit a budu dávat A10,tak přetlakovy ventil hodim přes T kusy hned k čerpadlu z vystupu k sání,to bude nejjednodušší(velké tlaky tam nejsou,tak nevěřím,že se bude olej v přetlakovem ventilu nějak moc hřát,i když to bude tak na kratko zapojene).Jinak Těch 8atm je opravdu moc,to byl přehnaný odhad,myslím že 4 budou bohatě stačit.Jinak k těm olejům,do převodovky jsou myslím v navodu předepsané oleje SEA80,do portálu a přední nápravy SEA90 (jako u zetoru),ale ja všude používám SEA90 i v našich zetorech.Akorát do tohoto ZT dam tedka (budu měnit veškeré kapaliny) 80W90 do převodovky a 80W140 do portalu a prední nápravy.Vše GL4 možna do portalu GL5 (nevíte jestli sou v portálech a prední nápravě nějaké bronzové prvky?)Tento traktor chci využívat i v zimě na plužení,proto volím vicerozsahové oleje,navíc nejsou o moc dražžší než jednostupnove(třeba od Paramo),navíc co přeplatím se mi vrátí na menší spotřebě nafty v zimním období.
v reduktoroch prednej nápravy sú iba valivé ložiská, ale v dife asi budú minimálne satelity vymedzené bronzom. Zadné reduktory si nepamätám, ako je uložený pastorok, možno je tiež v bronze.
-
Já mám v převodovce olej PP90H a v hydraulice PP90.
Do nápravy,portálů a reduktoru pro náhon také mám PP90H.Tento olej se mi jeví zatím jako nejlepší pro tyto převody co už mají něco za sebou
Do nápravy,portálů a reduktoru pro náhon také mám PP90H.Tento olej se mi jeví zatím jako nejlepší pro tyto převody co už mají něco za sebou
-
Dobrá cena,pokud je plně funkční:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/16545903 ... 03-4x4.php
rok 1982, výkon 73Kw ,stk do 6/2012,lehce sákne hydraulický rozvaděč,zadní 1 pneu na výměnu,uzávěrky ok cena 30000 bez DPH vice info tel 728764895
Jméno:
Telefon:
Lukáš
728764895
Lokalita: 387 01 Strakonice
Cena:
30 000 Kč
http://stroje.bazos.cz/inzerat/16545903 ... 03-4x4.php
rok 1982, výkon 73Kw ,stk do 6/2012,lehce sákne hydraulický rozvaděč,zadní 1 pneu na výměnu,uzávěrky ok cena 30000 bez DPH vice info tel 728764895
Jméno:
Telefon:
Lukáš
728764895
Lokalita: 387 01 Strakonice
Cena:
30 000 Kč
Tak ako páni, žiadne správy t domova či zo sveta? Od jari sme ZT odpriahli zo smykobrán a zapli vidli z vysokozdvihu. Rýchlosť zdvíhania aj spúšťania sa zdala byť celkom korektná na osádzanie plastových okien, v praxi to bolo s oknami 2,5 x 2m celkom humorné no zvládli sme to bez ujmy, aj keď boli trocha komplikácie s obratnosťou. Tak sa paleťák prepriahol za Crystal no obratnsť išla na úkor ovládania hydrauliky, ale aj tak sme sa zaobišli bez črepov.