fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Zelenej

Re: fortschritt ZT 303

#1996 Nový příspěvek od Zelenej »

Hlavní válec jsem měl též rozebraný a na žádnou závadu jsem nepřišel. teď jsem diagnostikoval to že to bude opět čerpadlem takže zkusím reklamovat čerpadlo na kterém byla provedena repase..

poulm

#1997 Nový příspěvek od poulm »

Tak zkus změřit,jaký dává tlak.
Jinak na ZTéčka dost často jako náhradu dávali pro řízení také čerpadla z Ify,to co se dává z boku pod alternátor.
Jinak mně už nic nenapadá. :-/
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

CBS

#1998 Nový příspěvek od CBS »

Keď som riešil pretekajúci olej z hydrauliky do prevodovky, menil som tesnenia aj v čerpadle na servo, po oprave šlo riadenie citeľne ľahšie aj keď tam je posilňovač, nie hydrostat. Najobjektívnejšie by bolo naozaj zmerať tlak.
Čerpadlo z ify má integrovaní aj poistný ventyl. Inak aj pod chladič ide namontovať lubovolné čerpadlo, len aby sedel zmysel otáčania pod chladič dávali dva typy čerpadiel, Orstu A25 alebo posledné 303 mali bulharské čerpadlá.
Foto na oživenie

poulm

#1999 Nový příspěvek od poulm »

Pěkný bránosmyk,už jste začali jarní práce?

CBS

#2000 Nový příspěvek od CBS »

Pšenice sa nám na jeseň nepodarilo posiať, tak sme sa teraz pustili do prác, cca 20 ha sme osiali jačmeňom, pár ha ovsa. Zbytok pôjde slnečnica.
Smykobrány sú prerábané, základ bol zo smykobrán za kirovcom, s tromi bránami sme to používali dlho, kamaráti raz zužovali 8m smyk a tak sme doniesli predné zubaté platne a keď dozrel čas tak sme to takto rozšírili, len skladasnie sa nevyriešilo hneď tak je treba dvoch zdatných chlapov. Bolo by treba nakovať brány a porobiť menšie úpravy vrátane hydraulického skladania.

poulm

#2001 Nový příspěvek od poulm »

A jaký záběr měl ten smyk za Kirovce?

Já jsem tahal jednou půjčený skládací nesený osmimetr se středními bránami a tahal jsem to v pohodě.
Můj známý,co měl kdysi ZTéčka,tak tahal tažený 12m,co se dával za škodovku,ale dotížil ho dvojnásobnou sadou závaží jak vpředu,tak i vzadu a taky to šlo,ale asi tam měl lehké brány.
Zatím hlásí pěkné,tak sejte jak o život,ať vám neuteče vláha,kdo ví,kdy zas bude pršet. :-/

Poohlýžím se po kombinátoru KON,nejlépe nesený se záběrem okolo 5-6m,může být i osmimetr,ten bych si dle potřeby zkrátil.Je s tím pěkná práce,zvlášť,když jsou na těch pérech ty malé šípové radličky. 8)

CBS

#2002 Nový příspěvek od CBS »

Ten smyk mal záber 10 alebo 12m jedno krýdlo z neho chýbalo, väčšia šírka by bola lepšia, lebo potom nemusíš rýchlo chodiť a má to slušnejší záber, s týmto 5 m som v ťažšej zemi jazdil I.3, tam kde som fotil II.3, sem tam aj III.1. Máme doma ťahaný KON 6, ale za 12145 je to dosť veľké, kupovali sme naň nové radličky (lastovičky) a robí to peknú prácu, ale najlepšie zo škodovkou, crystal to môže len tak po vrchu škrabať. Za ZT nesený 6m bez prídavných piestou nepodvihneš a bude to chcieť aj predok doťažiť. Práve za škodovkou by bol nesený lepší, lebo s týmto konom keď je zdvihnutý jazdí škodovka na troch kolesách. Máme aj nesený 8 m s pevními radličkymi, ale chýbajú z neho drviče hrúd a má len úzke motičky kým nebola škodovka bol plán ho prerobiť za ZT, no medzičasom sme kúpili škodovku a potom sa naskytok KON za 1500€ tak sme neváhali.

jaroslav stuchlý

#2003 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

ahoj kluci tak se blížím do finále
Přílohy
537917_395399557154173_100000523964272_1404882_1790207602_n.jpg

edo

#2004 Nový příspěvek od edo »

zaujímavo upravená ZT 303 z inzercie http://stroje.bazos.cz/inzerat/15180639 ... zt-303.php
Zaujal ma tam ten medzinápravový diferenciál, to asi tak pomenoval tú volnobežku čo spína predný náhon, nie?

CBS

#2005 Nový příspěvek od CBS »

edo píše:zaujímavo upravená ZT 303 z inzercie http://stroje.bazos.cz/inzerat/15180639 ... zt-303.php
Zaujal ma tam ten medzinápravový diferenciál, to asi tak pomenoval tú volnobežku čo spína predný náhon, nie?
Určite, lebo dorobiť do traktora medzinápravový dif. by bolo komplykované, niečo podobné sa tu riešilo. Ale tá radiaca páka vedľa sedadla vyzerá celkom elegantne, som zvedavý kde má druhú.
Minule ma čakalo nepríjemné prekvapko, posledne som traktor normálne odstavil a asi 3 dni nato pozerám pravé zadné koleso na ležalo ráfiku. Vo ventile bolo trocha blata, tak som si pomyslel že spustil, no nakoniec sa z toho vykľul poškodený driek ventilu, tak som sa s tým musel pohrať, lepil som ventil nanovo, len ventil netesnil v záplate, ale už som to nejako utesnil a zatiaľ drží, dúfam že to tak aj zostane :potlesk:

CBS

#2006 Nový příspěvek od CBS »

jaroslav stuchlý píše:ahoj kluci tak se blížím do finále
Nádhera, pripomína mi to zábery z pásu v Schonbecku 8)

poulm

#2007 Nový příspěvek od poulm »

Dost mne zajímá,jak tu páku tam vůbec vyvedl,vždyť řadící kulisy jsou v přední části a taktéž,kde je ta druhá?Připadá mi,že tu druhou páku ma vpravo od sedačku,jde tam vidět kousek tyčky.
Nemá náhodou převodovku ze ZT323?

CBS

#2008 Nový příspěvek od CBS »

Ktovie ako to má prekopané, pred pár rokmi písal jeden chlapík z Čiech o úpravách svojho stroja a tiež bolo medzi nimi prerobené radenie vedľa sedadla. pred časom som mal nekvalitný scan katalógu ZT323, žiaľ pošiel aj s notebookom, ale si pamätám že 323 má prírubu na radenie rovnakú ako 303 a komplikovaný mechanizmus s oboma radiacimi pákami po pravej strane asi na úrovni začiatku sedadla. Na 323 je medzi prevodovkou a podlahou asi 10 cm, takže pomerne dosť priestoru, aj táto 303 má podvihnutú podlahu minimálne o 5 cm, takže chlapí získal priestor na experimenty.

jaroslav stuchlý

#2009 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

já mám řadící páku navařenou od samotnýho začátku takhle chlapy,můj táta to měl tak už od roku 71 na červeným ZT 303
Přílohy
527892_395399307154198_100000523964272_1404877_295298910_n.jpg

CBS

#2010 Nový příspěvek od CBS »

Pripomína mi to osobáky z NDR :smich: Ale určite je to pohodlnejšie ako hrbiť sa pod volantom pri doprave to musí byť fajn, aj keď väčšina poľných rýchlostí vyžaduje manipuláciu s oboma pákami, čo už nebude až také pohodlné. Niekedy radím oboma rukami naraz. 8)

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“