fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
Ahoj,tak jsem se tam nedostal kvuli sněhu,dnes jsem se byl podívat u pána na Trutnovsku co má Zt 323 a je to fantazie to je mašina to je nádhera!škoda že nebyly baterky.Chci se jet podívat do němec na 323.Jel si s ní někdy pro srovnání s 303?
-
Bohužel jsem ještě neměl tohle štěstí,ale je to další traktor,který si chci někdy pořídit
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
ahoj kluci ZT čkaři,mám prosbu potřeboval bych radu jestly někdo z vás nevyndaval spojkovou meziskříň jde mi o to jestly se dá vyndat aniž bych musel vyhodit čerpadlo hydrauliky a přídavnou převodovku na přední náhon za každou radu a zkušenost budu moc rád dík Jarda z Roudnice
-
no, ja som ju nemal von, len som ju odtiahol cca o 5cm, aby mi vysla spojkova hriadel na pohon, aby som vedel dat von tu hornu hriadel a vymenit loziska a posledne koleso...cerpadlo hydrauliky som musel tiez odtiahnut a taktiez povolit matku na packe radenia hydraulickeho cerpadla...pridavnu som myslim, ze nedaval dole...aby som povolil vnutorne sroby, kam nebol pristup, som vyvrtal dieru, aby mi presiel predlozovak na golu a tak som ich pekne povolil...toto bola asi ta najjednoduchsia cesta...inac som to nevedel vymysliet...jaroslav stuchlý píše: ahoj kluci ZT čkaři,mám prosbu potřeboval bych radu jestly někdo z vás nevyndaval spojkovou meziskříň jde mi o to jestly se dá vyndat aniž bych musel vyhodit čerpadlo hydrauliky a přídavnou převodovku na přední náhon za každou radu a zkušenost budu moc rád dík Jarda z Roudnice
Bez demontáže olejového čerpadla to asi nepôjde, lebo neviem ako ťa pustí páčka radenia čerpadla, ale prídavná prevodovka môže kľudne zostať, aj keď sa horšie vyberá čerpadlo, ale dá sa to.
-
moc děkuji za tvojí zkušenost ale po tom co jsem tápal vymýšlel jak by se dalo obejít toto vše stejně musím vypustit olej z převodovky a vyndat hydraulické čerpadlo neboť výrobce asi trochu chvátal splnit plán dodání traktoru do Český republiky a zavařil páku zapínání čerpadla k té hřídelce takovým způsobem že asi toto nikdo více rozebírat nebude,bohužel to vyšlo na mě tak se s tím zejtra musím nějak poprat,jinak mám právě v té meziskříni vysypané ložisko to je na obalu skříně hned druhá maznička vedle mazání spojkového ložiska tak proto to vše musím vyndat neboť traktor restauruji mimo tohoto do posledního šroubu až bude vše hotovo naházím pro oko znalce nějaké fota,přeeju všem ať se jen a jen daří a na tohoto mazlíka ať nikdo nezanevře zdraví všechny Jarda
Staršie ZT mali páčku radenia širokú a bola na oske zaistená kolíkom, novšie majú navarený tenký plocháč. Oska radenia čerpadla je navlačená na skrutke a za skrutkou je segerka, tú skrutku je treba vykrútiť a potom ide páčka radenia povitiahnuť. Na odkrútenie je potrebný tenký kľúč už neviem, či 30, alebo 32, ktorý sa vojde medzi páčku radenia a teleso medziskriňe.
Na demontáž čerpadla nie je potrebné vypúšťať olej z prevodovky, ak je v prevodovke normálna hladina oleja.
Na demontáž čerpadla nie je potrebné vypúšťať olej z prevodovky, ak je v prevodovke normálna hladina oleja.
-
ahoj tak to mam přesně tak jak jsi mi napsal navařený musel jsem obrousit 32 klíč na 5mm a už je to venku všechno vyndal jsem nakonec i tu přídavnou převodovku předního náhonu teď sem akorát skončil od rána práce jako hrom na konec mám všechny ty ložiska vypadaný v tý spojkový meziskříni tak to zejtra začnu shánět všechno nový doufám že budu úspěšnej a o výkendu to začnu dávat vše zpět,jinam moc děkuji kluci za rady a nápady moc si toho vážím
Ložiská do medziskrine sa dajú kúpiť všetky nové, jedine ložisko NUP môže byť problém.
-
ahoj no teď to tady opisuju s katalogu všechno no snad to seženu to nup je podle mě axiálně radíální ??
Axiálno radiálne asi nie je, vonkajší krúžok má osadenie z oboch strán, a vnútorný je delený, ťiež osadenie z oboch strán, takže zadržiava mierne axiálne sily.
Jestli můžu poradit při shánění ložisek zkus zavolat do fy. Arkov Slatiňany, ložiskama se zabývají. Když znáš označení, tak určitě sežene. Já jsem sháněl ložisko se šestihrannou dírou na lis JD550. Samozřejmě autorizovaný prodejce náhradních dílů, ložisko měl. Ale cena skoro 1600 se mi zdála mnoho. V arkovu sehnali to samé, akorát nebylo v krabičce JD za 1100. Dokonce bylo od stejného výrobce, jako origo na lise. Těch firem sem kontaktoval více, někde vůbec nevěděli, a když ho měli tak byli vždy dražší, dokonce fy. Troma Žďár nad Sázavou byli dražší než JD. Tady je kontakt: Arkov Slatiňany p. Kysilko 469364119, 469364120
Ondřej
-
děkuji kluci za info tak zejtra něco zkusím ošéfovat no potom písnu zdali to byl nebo ne problém
-
ahoj kluci,tak ložiska všechny sehnaný i gufera akorát to NUP bude zítra odpoledne a v sobotu to budu dávat do kupy všechno už ať to zavrčí těším se jako malej kluk
-
Hoď nějaké fota
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo