fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Tomáš Ersepka

Re: fortschritt ZT 303

#1921 Nový příspěvek od Tomáš Ersepka »

Zdravíčko vespolek,chlapy na co si mám dát pozor při koupi zt 303?

poulm

#1922 Nový příspěvek od poulm »

Ahoj,no hlavně ať tomá funkční převodovku,ať nějak extrémně nerachotí a jde vše normálně zařadit,ostatní se už dá docela dobře opravit.
Samozřejmě v čím lepším stavu to ZTéčko koupíš tím líp pro tebe.Doporučuji ať to má SPZ a vůbec celkově ať vše funguje.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

poulm

#1923 Nový příspěvek od poulm »

Tady je pěkně vidět,jak motor běží s turbem a následně po odpojení turba:
http://www.youtube.com/watch?v=vJR9U8uLAwo

a jak mu tlačí turbo:
http://www.youtube.com/watch?v=49ZwsoVYJM4

ZT323A

#1924 Nový příspěvek od ZT323A »

Ahoj, také bych chtěl dát do ZT ohřívací tělísko chladící kapaliny. Na bazos.cz sem našel tohle: http://stroje.bazos.cz/inzerat/14236863 ... padlem.php Nemáte s tím nějaké zkušenosti, popř. co na to říkáte. Mě se to strašně líbí, víc něž klasické tělísko v krabičce, které mám pod chladičem u Z6748. A ta cena taky není strašná.
Ondřej

hotday

#1925 Nový příspěvek od hotday »

myslim, ze najdolezitejsie pri kupe 303 je prevodovka, takze odporucam previest, atd...a najhlucnejsie je na tych rychlostiach I, II a ked sa da kombinacia II-3, tak vtedy to musi ist riadne hlucne...tak presne treba najst prevodovku bez hluku...ked huci, tak nieje dobre a nieco uz ma odkrutene...treba si dat pozor na hydraulicke cerpadlo, traktor by sa mal zdvihnut na ramenach...a taktiez pozor na pridavnu...treba odskusat v blate, aby nehucala...motor myslim, ze nieje nikdy problem...

Tomáš Ersepka

#1926 Nový příspěvek od Tomáš Ersepka »

Takže se mám projet,ale co jsem tady četl,tak hučej snad všechny převodovky nebo si mám dát pozor na abnormální rachot?Jezdím se suprem a taky trochu hučí,tak aby to bylo zhruba stejný?A nerozumím tomu zkoušení v blátě,to kvůli uzávěrkám?Ještě jsem s 303 nejel,mám agro Ifu.

hotday

#1927 Nový příspěvek od hotday »

Tomáš Ersepka píše:Takže se mám projet,ale co jsem tady četl,tak hučej snad všechny převodovky nebo si mám dát pozor na abnormální rachot?Jezdím se suprem a taky trochu hučí,tak aby to bylo zhruba stejný?A nerozumím tomu zkoušení v blátě,to kvůli uzávěrkám?Ještě jsem s 303 nejel,mám agro Ifu.
no, tak super huci by som povedal, ze ovela viac, tak presne tak to nema hucat...cim menej, tym lepsie...nemal by si pocut taku zvuk ako ked ti, u nas sa tomu vravi, ze jačať prevodovka...proste taky zvuk, ked uz pocujes, ze huci az do piskania...to vtedy nieje spravne...pridavna preto, lebo ona by mala zopnut automaticky, to zvykne byt uz v prdeli a podla toho poznas, ze kolko to najazdilo po ceste a kolko naoralo...ked to len oralo, tak aj ta bude urcite hucat a nebude zopinat tak ako ma...na tom sa da dobre zjednavat cena...ale je najlepsie, ked si zajdes k niekomu, kto taky traktor ma, prevezies sa, ukaze ti vsetky nastrahy a uz vies, ze naco si mas davat pozor...ale i tak ho najlepsie spoznas, ked ho budes mat doma...

poulm

#1928 Nový příspěvek od poulm »

CBS píše:Jedna otázka, na 300 mám tiež výmenník mimo vane, ako bol originál pripojený? Podlas katalógu mi to vychádzalo že bol iba paralelne s hrubou hadicou od chladiča. ja som však zohnal potrubie od valcov k vodnej pumpe s novšieho motora s vývodom a pripojil som ho ako je pripojený výmenník vo vani. ja som mal na ZT napojený predohrev z vypúšťacej zátky dole na kartri a teplá voda bola napojená na vývod na kúrenie hore na vodnom potrubí, zrejme to tiež fungovalo, ja som to nepripájal, ani neskúšal.
Hydraulický olej do prevodovky, najpravdepodobnejšie semering na hlavnom čerpadle, mne však nejaký odborník pootočil hriadeľ vrchných ramien a tá vytlačila ryhu do piestnice ktorou pretekal olej keď boli ramená spustené dole. Inak je na piestnici manžeta, ktorá sa dá bežne kúpiť, s hlavnou manžetou na pieste je to horšie. Posledná možnosť kade môže olej pretekať je čerpadlo serva ak ho máš na prevodovke.

Tak jsem ti dnes nafotil fotky toho výměníku co mám na 6VD a ještě fotky vyhřívání a vany na mém ZT:
Přílohy
P2120157b.jpg
P2120158b.jpg
P2120159b.jpg
P2120160b.jpg
P2120161b.jpg
P2120162b.jpg
P2120163b.jpg
P2120164b.jpg
P2120165b.jpg
P2120166b.jpg
P2120167b.jpg

poulm

#1929 Nový příspěvek od poulm »

to CBS:
ten výměník je vřazený do série k vratné studené větvi od chladiče a z něj to pokračuje do motoru k válcům.
A ještě je k němu přivedena větev od termostatu na malý okruh,nic víc.
Spíš mne zajímá,kde chceš připojit olejové větve na motoru 4VD,když od filtru nejsou vývody tak jak na 6VD :-/ :-/ :-/

poulm

#1930 Nový příspěvek od poulm »

CBS píše:Páni, máte nejaké informácie o tomto stroji? Zdá sa, to byť celkom slušný traktor odvodený zo ZT 323, no bol to zrejme iba prototyp.http://imageshack.us/f/692/4520.jpg/ Tu je ešte pár fotiek http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1947
Ja som dnes založil nové čerpadlo a filter na tatru, odvzdušnil a nastavil predvstrek. Baterkám sa moc točiť nechcelo, ale stačilo otočenie motora a už bežal bolo to sice na slnku, ale bolo okolo -5°. Predtým nebolo ani -5 a ledva to chitilo na noviny, ale sitko v odkalovači bolo deravé a filter bol neskutočne zanesený.
Tady jezdí takové malé červené ZTéčko,asi to bude něco podobného:
http://www.youtube.com/watch?v=L7U_QcUVhlE

hotday

#1931 Nový příspěvek od hotday »

poulm píše:to CBS:
ten výměník je vřazený do série k vratné studené větvi od chladiče a z něj to pokračuje do motoru k válcům.
A ještě je k němu přivedena větev od termostatu na malý okruh,nic víc.
Spíš mne zajímá,kde chceš připojit olejové větve na motoru 4VD,když od filtru nejsou vývody tak jak na 6VD :-/ :-/ :-/
ja mam doma cely taky odliatok zo 4VD motora s tymi vyvodmi, to bol ten vzduchac...ten mal pridavne chladenie oleja...tak z neho mi to zostalo...

poulm

#1932 Nový příspěvek od poulm »

To máš celé to těleso,na kterém je filtr a ostředivka?
Jak budeš mít čas,mohl by jsi hodit foto?
Docela by mne to zajímalo,protože na těch motorech 6VD se to při těch přestavbách musí předělávat,buď právě na ty tělesa ze 4válcových motorů,protože jsou užší a lépe vlezou do rámu nebo jinak.Já mám to široké těleso a zatím nevím,jak to nejvhodněji upravit. :-/

Dělalo se lecos možného:
Přílohy
p1007010.jpg
dsci1010.jpg
agra0070.jpg
3333310.jpg

CBS

#1933 Nový příspěvek od CBS »

Ten výmenník (mimo vane) tam mám orifinál, napojenie oleja je podobné ako má poulm na motore 6VD, olej bol pripojený, ale z vodnej časti chýbala príruba na výmenníku, aj potrubie z vodnej pumpy k chladiču. Z obrázkov v katalógu to nedávalo zmysel, bolo to asi podobne ako na motore 6VD.

Traktor na videu (málé ZT) je TT220 nebolo ich tiež veľa vyrobených, označenie traktora čo som dával odkaz bolo asi FT 4520 údajne mali vyrobiť 4 prototypy, no zrejme bola celá koncepcia zmietnutá zo stola, na fotkách sú v tmavozelenej (hnedej) farbe, posledné ZT 323 boli vyrábané začiatkom devedesiatych rokov v hráškovo-zelenej.

poulm

#1934 Nový příspěvek od poulm »

Docela by mne zajímalo,jak je ten výměník zapojený do mazacího systému,jestli je připojený paralelně k tlakovému okruhu a jde přes něj jenom přepadní olej od filtru,nebo je vřazený do systému do serie,resp. je plno průtočný?

CBS

#1935 Nový příspěvek od CBS »

Na 4VD je plnoprietokoví, má však obtokový ventil.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“