fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
no, medzinapravovy by bol fajn mat na zt...to by sa mi pacilo, ale dopasovat ho tam, to by uz bol asi problem...skor to vidim ako neprechodne...
ja som rozmyslal nad takou vecou ako je hydraulikou ovladana lamelova spojka...na deste sa take pouzivaju a tam to taha aku vahu, atd...a vydrzi to...
ja mam vymyslene nieco take, ze pouzit tieto lamely na zopinanie predku, ale urobit to cez automatiku, som rozmyslal, ze na hriadel co ide na prednu napravu urobit nieco take, ako je orbitol, ze vonkajsok by bol spojeny so zadnou napravou a vnutro s prednou a ked by zadok prehrabol, tak by ti pustilo olej do tej lamelovej spojky a cim viac by si ti preklzovala spojka, tym viac oleja by ti pustilo do tej lamelovej...ale zas by to fungovalo len do predu, atd...neviem, ako by sa to spravalo pri jazde po ceste pri max rejde...ale to bol len taky napad...ale urcite by to chcelo nejaku preklzovu spojku, alebo nieco take, lebo takto clovek moze nieco otrhnut...vsetko by mohlo vydrzat, co som tak videl, akurat by som videl problem v tom kolese staleho zaberu co je na tej hriadeli co ide od pridavnej k zadnemu mostu, tak pri zadnom moste je to kolecko takeho dost divokeho tvaru a aj uzke, na to, ze to taha celu prednu napravu...neviem..cakal som nieco silnejsie...atd...
ja som rozmyslal nad takou vecou ako je hydraulikou ovladana lamelova spojka...na deste sa take pouzivaju a tam to taha aku vahu, atd...a vydrzi to...
ja mam vymyslene nieco take, ze pouzit tieto lamely na zopinanie predku, ale urobit to cez automatiku, som rozmyslal, ze na hriadel co ide na prednu napravu urobit nieco take, ako je orbitol, ze vonkajsok by bol spojeny so zadnou napravou a vnutro s prednou a ked by zadok prehrabol, tak by ti pustilo olej do tej lamelovej spojky a cim viac by si ti preklzovala spojka, tym viac oleja by ti pustilo do tej lamelovej...ale zas by to fungovalo len do predu, atd...neviem, ako by sa to spravalo pri jazde po ceste pri max rejde...ale to bol len taky napad...ale urcite by to chcelo nejaku preklzovu spojku, alebo nieco take, lebo takto clovek moze nieco otrhnut...vsetko by mohlo vydrzat, co som tak videl, akurat by som videl problem v tom kolese staleho zaberu co je na tej hriadeli co ide od pridavnej k zadnemu mostu, tak pri zadnom moste je to kolecko takeho dost divokeho tvaru a aj uzke, na to, ze to taha celu prednu napravu...neviem..cakal som nieco silnejsie...atd...
Tiež ma napadol medzi nápravový dif, no musel by byť medzi hruškovým kolesom zadného dyfu a kolesom redukcie. no na to tam nie je miesto, jedine že by sa medzi dif a prevodovku hodila medziskriňa.a použiť planétový prevod ako dif.
-
Tak jak se vám mrzne?
U nás vesele zamrzají všechny nafty,oleje a vše co může.
Já teď chtít nahodit ZT,tak ho musím rozmrazit obdobným způsobem jak rozmrazovali tahače v seriálu Trucky na ledě.
Čili ho zakrýt nejlépe dvěma plachtami a přímotopem pod traktor na půl dne
U nás vesele zamrzají všechny nafty,oleje a vše co může.
Já teď chtít nahodit ZT,tak ho musím rozmrazit obdobným způsobem jak rozmrazovali tahače v seriálu Trucky na ledě.
Čili ho zakrýt nejlépe dvěma plachtami a přímotopem pod traktor na půl dne
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Unás sa teploty pohybujú medzi -15 až -5°C dnes som potreboval traktor, tak som Zetor napichol na hodinku ohrev a chytil ako v lete. Ale minule sme Ifu prebúdzali do chladného rána obtiaťnejšie. Teplá voda nestačila na odmrazenie vodnej pumpy, tak sme museli zhodiť remeň, po roztiahnutí chvílu trvalo, kým sa uvolnila pumpa, aj vypúšťacie otvory, zostal však zamrznutý vzduch, no pri nakladaní svietolo slnko na zamrznutý brzdoví valec tak povolil aj ten.
Nemáte někdo prosím zkušenost s elektrickým předehřevem vody na ZT 303?Chtěl bych někam vsadit topné tělísko jako je u Zetora ale nemůžu najít žádné vhodné místo.Mrazovky jsou malé a gumové hadice na vsazení mezikusu příliš krátké.Napadlo mě,jestli by nešlo vsadit do spodního kulatého víka na motoru a prohřívat olej.Ještě sem to výko neměl sundaný tak nevim jestli by to tam něčemu nevadilo.Předem dík za info.
Myslím že niekto to tu už má predohrev, do výmenníka špirálu nenatlačíš, ale celkom schodná cesta je zaradiť špirálu do hadice, ktorá vychádza z výmenníka a vstupuje do valcov (hadica obchádza náhon vstrekovacieho čerpadla). Vyrábala sa aj originál špirála, ktorá sa montovala na prírubu výmenníka, no okrem rozmazanej fotky nemám iné informácie.
-
Ahojte,
ja som mal moje zt nastartovane v nedelu, predhrev cca na 30min. tahalo to az do -20°C...najskor naskocil a potom zdochol, musel som tam niekde mat nejaku letnejsiu naftu, tak tu som musel stiahnut, a naliat riadnu zimnu, pridal aditivum a bolo vsetko oka...motorik isiel ako hodinky...
ja mam predhrev urobeny, v tej hadici ako pise cbs, ked najdem fotky, tak ich sem hodim, dost dobre to pomaha...aj ked boli take velke mrazy, tak bez problemov na origo starter bez zhavenia to chytilo ako v lete...predhrev som zapol na cca 45min. mam tam spiralu z automatickej pracky tatramatky...ta ma vykon cca 2kW....uplne postacuje...mozem len odporucit...
najlepsie mat uz novy typ vymennika oleja, ten okruhly, ak je este ten starsi typ, tak poulm s tym mal problem a zrusil tuto vymozenost...
posli mail, lebo tento vy...ny server sa zas sere a nejdu sem vlozit obrazky..
ja som mal moje zt nastartovane v nedelu, predhrev cca na 30min. tahalo to az do -20°C...najskor naskocil a potom zdochol, musel som tam niekde mat nejaku letnejsiu naftu, tak tu som musel stiahnut, a naliat riadnu zimnu, pridal aditivum a bolo vsetko oka...motorik isiel ako hodinky...
ja mam predhrev urobeny, v tej hadici ako pise cbs, ked najdem fotky, tak ich sem hodim, dost dobre to pomaha...aj ked boli take velke mrazy, tak bez problemov na origo starter bez zhavenia to chytilo ako v lete...predhrev som zapol na cca 45min. mam tam spiralu z automatickej pracky tatramatky...ta ma vykon cca 2kW....uplne postacuje...mozem len odporucit...
najlepsie mat uz novy typ vymennika oleja, ten okruhly, ak je este ten starsi typ, tak poulm s tym mal problem a zrusil tuto vymozenost...
posli mail, lebo tento vy...ny server sa zas sere a nejdu sem vlozit obrazky..
-
Já ten předehřev mám pořád zabudovaný,ale nepoužívám ho
Jak se začne voda zahřívat,tak mi to neumí samo cirkulovat a hned to začne vařit,možná je to tím termostatem ze Z7211,jinak nevím proč mi to nechce fungovat.
Ještě jsem uvažoval o vložení spirály přímo do vany do oleje a rozehřívat olej,ale zatím jsem to už dál neřešil.Když nutně potřebuji za mrazu vyjet,tak strčím do sání horkovzdušnou pistoli a chytne mi to na otočení.
Ještě jsem loni rozehříval traktor,když jsem měl tak stuhlý olej,že mi to nemazalo,tak jsem celý traktor zakryl plachtou a pod motor jsem dal elektrický přímotopný ohřívač a za dvě hodiny to chytlo i bez žhavení.
Takže fint je celkem dost,ale mezi největší potíže patří zmrzlá nafta.
V plastových kanystrech mám měsíc starou naftu,kterou jsem kupoval na běžné pumpě někdy začátkem ledna,ještě jsem se ptal,zda je zimní,ubezpečili mne,že do -27 je zaručená filtrovatelnost,že nemusím mít strach a při -15 jsem už z toho měl mlíko
Takže těm podvodníkům nelze věřit a koupit kvalitní palivo je čím dál větší problém.
Nedovedu si představit při těchhle bordelech provozovat naftový motor se vstřikováním CR nebo PD,tam už ty škody díky špatné naftě jdou do těžkých desetitisíců a pumpaři se jenom smějí a není na ně páka.
Jak se začne voda zahřívat,tak mi to neumí samo cirkulovat a hned to začne vařit,možná je to tím termostatem ze Z7211,jinak nevím proč mi to nechce fungovat.
Ještě jsem uvažoval o vložení spirály přímo do vany do oleje a rozehřívat olej,ale zatím jsem to už dál neřešil.Když nutně potřebuji za mrazu vyjet,tak strčím do sání horkovzdušnou pistoli a chytne mi to na otočení.
Ještě jsem loni rozehříval traktor,když jsem měl tak stuhlý olej,že mi to nemazalo,tak jsem celý traktor zakryl plachtou a pod motor jsem dal elektrický přímotopný ohřívač a za dvě hodiny to chytlo i bez žhavení.
Takže fint je celkem dost,ale mezi největší potíže patří zmrzlá nafta.
V plastových kanystrech mám měsíc starou naftu,kterou jsem kupoval na běžné pumpě někdy začátkem ledna,ještě jsem se ptal,zda je zimní,ubezpečili mne,že do -27 je zaručená filtrovatelnost,že nemusím mít strach a při -15 jsem už z toho měl mlíko
Takže těm podvodníkům nelze věřit a koupit kvalitní palivo je čím dál větší problém.
Nedovedu si představit při těchhle bordelech provozovat naftový motor se vstřikováním CR nebo PD,tam už ty škody díky špatné naftě jdou do těžkých desetitisíců a pumpaři se jenom smějí a není na ně páka.
Páni, máte nejaké informácie o tomto stroji? Zdá sa, to byť celkom slušný traktor odvodený zo ZT 323, no bol to zrejme iba prototyp.http://imageshack.us/f/692/4520.jpg/ Tu je ešte pár fotiek http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1947
Ja som dnes založil nové čerpadlo a filter na tatru, odvzdušnil a nastavil predvstrek. Baterkám sa moc točiť nechcelo, ale stačilo otočenie motora a už bežal bolo to sice na slnku, ale bolo okolo -5°. Predtým nebolo ani -5 a ledva to chitilo na noviny, ale sitko v odkalovači bolo deravé a filter bol neskutočne zanesený.
Ja som dnes založil nové čerpadlo a filter na tatru, odvzdušnil a nastavil predvstrek. Baterkám sa moc točiť nechcelo, ale stačilo otočenie motora a už bežal bolo to sice na slnku, ale bolo okolo -5°. Predtým nebolo ani -5 a ledva to chitilo na noviny, ale sitko v odkalovači bolo deravé a filter bol neskutočne zanesený.
Zdravím ja jsem na svem Zt-303 řešil předehřev že jsem vyhodil na jednom bloku válcu to hlinikovou trubičku a misto ní svařil kostičku a do ní zadělal topné tělísko ze Zetora . Zatim to už par let funguje bez větších problemu . Dnes bylo - 8 hodinku na tělisku a chyt jak vino
Díky za rady na ten ohřev.Nechci zbytečně něco mordovat a vymýšlet vymyšlené.Dneska moc lidí co tenhle traktor má neni, tak se těžko někde schání zkušenosti.Ta krabička na hlavě válců vypadá docela dobře a nemuselo by to být ani složité.Ještě se zeptám na jeden problém.V hydraulické nádrži mi ubývá olej a přibejvá na měrce v převodovce.Kde bych měl hledat závadu?Může to být netěsný hydraulický válec od šavlí nebo hydraulické čerpadlo?Předem dík.
-
najskor to bude gufero na hydraulickom cerpadle...co som ja robil ten predhrev len do hadice je este jednoduchsie ako toto na valce..kamarat to mal vyriesene tak, ze mal surovo spiralu v predu pred chladicom...3,6kW...a mal pokoj..dlhsie hadice a vsetko bezalo tak, ako malo...poulm zabudol napisat, ze on ma stary typ vymennika oleja...cize podlhovasty...tam to horsie cirkuluje..na okruhlo tom ide uplne v pohode...resp. nepoznam nikoho, kto by mal s predhrevom mal problem...ivan09 píše:Díky za rady na ten ohřev.Nechci zbytečně něco mordovat a vymýšlet vymyšlené.Dneska moc lidí co tenhle traktor má neni, tak se těžko někde schání zkušenosti.Ta krabička na hlavě válců vypadá docela dobře a nemuselo by to být ani složité.Ještě se zeptám na jeden problém.V hydraulické nádrži mi ubývá olej a přibejvá na měrce v převodovce.Kde bych měl hledat závadu?Může to být netěsný hydraulický válec od šavlí nebo hydraulické čerpadlo?Předem dík.
Jedna otázka, na 300 mám tiež výmenník mimo vane, ako bol originál pripojený? Podlas katalógu mi to vychádzalo že bol iba paralelne s hrubou hadicou od chladiča. ja som však zohnal potrubie od valcov k vodnej pumpe s novšieho motora s vývodom a pripojil som ho ako je pripojený výmenník vo vani. ja som mal na ZT napojený predohrev z vypúšťacej zátky dole na kartri a teplá voda bola napojená na vývod na kúrenie hore na vodnom potrubí, zrejme to tiež fungovalo, ja som to nepripájal, ani neskúšal.
Hydraulický olej do prevodovky, najpravdepodobnejšie semering na hlavnom čerpadle, mne však nejaký odborník pootočil hriadeľ vrchných ramien a tá vytlačila ryhu do piestnice ktorou pretekal olej keď boli ramená spustené dole. Inak je na piestnici manžeta, ktorá sa dá bežne kúpiť, s hlavnou manžetou na pieste je to horšie. Posledná možnosť kade môže olej pretekať je čerpadlo serva ak ho máš na prevodovke.
Hydraulický olej do prevodovky, najpravdepodobnejšie semering na hlavnom čerpadle, mne však nejaký odborník pootočil hriadeľ vrchných ramien a tá vytlačila ryhu do piestnice ktorou pretekal olej keď boli ramená spustené dole. Inak je na piestnici manžeta, ktorá sa dá bežne kúpiť, s hlavnou manžetou na pieste je to horšie. Posledná možnosť kade môže olej pretekať je čerpadlo serva ak ho máš na prevodovke.
-
Podívám se ti jak je zapojený ten vnější výměník na tom 6VD motoru co mám,tam by to mělo být podobné nebo stejné.
Tady je taky pěkná zástavba turba:
http://www.youtube.com/watch?v=sTwE352Q ... e=youtu.be
Tady je taky pěkná zástavba turba:
http://www.youtube.com/watch?v=sTwE352Q ... e=youtu.be