fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#1861 Nový příspěvek od poulm »

Koukám,že přijde vhod prodloužená sezona 8)
To jsou u vás tak těžké podmínky,že ZT neutáhne 5radlic?
Ta spotřeba je optimální,taky se tak přibližně pohybuji,samozřejmě je to vždy závislé od konkrétních podmínek.
Nejtěžší,co jsem kdy oral,byla 30let tvrdá a uleželá louka,oral jsem na nejnižší rychlost 1/I a měl jsem co dělat,spotřeba byla okolo 35l/ha.Oral jsem to i dost hluboko,abych překlopil drn a šlo do toho zasít pšenici. :prace:
Příště bude asi lepší to vzít nejdřív diskama,ale jako vždy nebyl čas. :-/
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

CBS

#1862 Nový příspěvek od CBS »

Pôvodne sme chceli zasiať pár ha pšenice, bola aj provizórne pripravená pôda - orať nemalo zmysel, to by nešlo rozrobiť, tak šli disky a kombinátor, čakali sme na dážď no prvé dažde prišli asi 2 týždne dozadu.
Keď som začínal orať, bolo napršané, vrch primrznutý, a miestami nešiel pluh len 15cm, spodok bol úplne suchý, prišlo trocha snehu, to sa stále dobre oralo, ale potom prišiel dážď a zamrznutá pôda povolila, navrchu bahno, spodok stále suchý. Potom už nemrzlo a pršalo, v piatok vrch trocha ofúkal vietor a v sobotu dorána mierne mrzlo, miestami bolo blato (niekde nepomáhali ani uzávierky), miestami celkom dobre, teraz už bola celkom dobre prevlhnutá pôda, vrch sa trocha lepil. Úvrate som oral I-2, tie boli dobre udlávené, no do jari snáď rozmrzne.

poulm

#1863 Nový příspěvek od poulm »

Tak to znám,poslední orbu,co jsem na podzim dělal byla taky s promáčeným povrchem do 5cm a spodek suchý jak šutr,takhle se skoro orat ani nedá.Nejhorší bylo udělat první brázdu,pak už to utáhly uzávěrky :driver:
Chtělo by to na nějaký ten týden pořádný mráz,ať to dobře promrzne a na jaro rozdrobí,jinak to bude hrůza připravovat.

Švagr náhodou našel tento inzerát,netušil jsem že jsou ty motory dál na východ tak ceněné:
http://www.autobazar.eu/sk/ifa-6-valec-id2679134.html
Obrázek

CBS

#1864 Nový příspěvek od CBS »

Pána predaj asi nesúri, do rezačiek montujú liazácke motory, ktorých je mraky a ich hodnota ide od ceny šrotu, pri tej sume je aj generálka výhodná.

poulm

#1865 Nový příspěvek od poulm »

I ten způsob jakým to odložil už je dost pochybný,plesknout to přímo na hliníkovou vanu,když ten motor má tak jak je se vším na fotce 1200kg,už je velmi špatný přístup.

poulm

#1866 Nový příspěvek od poulm »

Nedávno jsem uvažoval i nad motorem Liaz do ZT,ale dalo by to dost práce napasovat a když se mi naskytla ta šance získat origo Ifu 6VD,tak už jsem to dál neřešil.

Opravdu velká výhoda je,že jsou ty Liazy sehnatelné za šrotovku a při troše štěstí ve velmi dobrém stavu.
Ještě jich hodně jezdí,takže je to skvělý materiál na cokoli. 8)

poulm

#1867 Nový příspěvek od poulm »

Tohle by mohlo někoho zajímat:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/13714395 ... 00-303.php
Obrázek
Obrázek
Prodám spodní závěs na ZT 300-303, nový. Foto přiloženo. Mám ještě spoustu ND na zemědělskou techniku, info na telefonu 603 364 886.

Jméno:
Telefon:

Jaroslav Fojt
737636532

Lokalita: 295 01 Mladá Boleslav

Cena:
2 800 Kč

ota

#1868 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, kluci nehodějí se Vám někomu kola z E 516? Tuhle jedny jsou a 2000 Kč kus. Sice poškozený disk, ale guma vypadá vpořádku.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/13735481 ... -E-516.php
Obrázek

poulm

#1869 Nový příspěvek od poulm »

Tak jak Vám šlapou mašiny?
Už ohrnujete sníh na plný plyn?

Malý dotaz, už někdo zkoušel předělat ovládání uzávěrek a zapínání předního náhonu elektromagnetyckými ventily,podobně jak to má ZT323 nebo Liaz?
Myslím si,že by to nemuselo být špatné,aspoň by pod volantem odpadlo to strniště trubek a hadiček,akorát s těmi EV ventily bývá problém,když se do soustavy dostane voda,pak se rády zadrhávají nebo zamrzají.
Dále ještě uvažuji o předělání zadní uzávěrky na vzduchový pístek,mělo by to být pohodlnější,než šlapat po páce.
Co si o tom myslíte?

CBS

#1870 Nový příspěvek od CBS »

Sa mi zdá, že JPL7 mal prerobené ovládanie na elektropneumatické, zadnú uzávierku prerobiť nie je tiež od veci. Do elektropneumatiky som chcel ísť aj ja, len ma odradila cena okolo 50€ jeden elektroventil. Z Liazu by sa dali zohnať za pár šúp no 24V. Tieto elektroventily boly aj na S5T no tých je málo, nedávali sa aj na Ávie?

poulm

#1871 Nový příspěvek od poulm »

Dobrý nápad, z Avie by mohly být dobré a levné,používaly se na zapínání uzávěrky a hydraulického čerpadla.
Pozjišťuji cenu. 8) 8) 8)

hotday

#1872 Nový příspěvek od hotday »

tuto prestavbu mam uz davno naplanovanu...takze s tymto uz ratam...okrem toho, ked clovek da lieh alebo ten pripravok do vzduchovych systemov, tak nieje problem s mrznutim...

poulm

#1873 Nový příspěvek od poulm »

Když jsem jezdil s Liazkou,tak jsem používal směs od Wabca a nikdy mi nic nezamrzdlo a vše šlapalo i v těch největších mrazech.není ani moc drahá,něco mezi 50-100kč/l, takže mohu jen doporučit.
Líh bych už nepoužíval,obsahuje i nějakou část vody a vše po něm reziví. :-/

pasekař

#1874 Nový příspěvek od pasekař »

Tak já osobně jsem se do sněhu už pustil a znově udělanyma brzdama se jezdí super,ale mám takový dotaz jak vám traktor v tom sněhu zatáčí. Ptám se vás z toho duvodu že sem byl na malé vyjíždce z kolegou a stalo se mě že sem jel po mírném svahu na louce po vrstevnici a chtěl sem zatočit do kopce a nic traktor jel vesele rovně dál až jsem přibrzdil jedno kolo tak to mělo snahu něco dělat,ale i tak jsem ujel tak dobrych padesát metru nevím čím docílit lepšího zaběru.Jestli to je tím malym rejdem nebo že sem měl těžkou radlici sice zvedlou ale přece.Když tu samou trasu sem si projel autem(4x4) tošlo za volantem jak víno a traktor nic. Anebo ten předek nesepl i to se mě stalo že hrnu proti kopci a v pulce zjistím že mě hrabou jen zadní kola

hotday

#1875 Nový příspěvek od hotday »

pasekař píše:Tak já osobně jsem se do sněhu už pustil a znově udělanyma brzdama se jezdí super,ale mám takový dotaz jak vám traktor v tom sněhu zatáčí. Ptám se vás z toho duvodu že sem byl na malé vyjíždce z kolegou a stalo se mě že sem jel po mírném svahu na louce po vrstevnici a chtěl sem zatočit do kopce a nic traktor jel vesele rovně dál až jsem přibrzdil jedno kolo tak to mělo snahu něco dělat,ale i tak jsem ujel tak dobrych padesát metru nevím čím docílit lepšího zaběru.Jestli to je tím malym rejdem nebo že sem měl těžkou radlici sice zvedlou ale přece.Když tu samou trasu sem si projel autem(4x4) tošlo za volantem jak víno a traktor nic. Anebo ten předek nesepl i to se mě stalo že hrnu proti kopci a v pulce zjistím že mě hrabou jen zadní kola
tak, tak...predok ti nezopol...ja mam v pridavnej prevodovke naliatu zmes hydraulickeho a prevodoveho, lebo inac ta spojka nezaberala spravne a predok nezopol..ako som to vymenil, odvtedy je pokoj...niekedy sa to takto sprava aj ked predok zopnes manualne, lebo to nieje ako na zetore, ze predok ide mierne dopredu, ale skor naopak, kvoli tej spojke, ze predok ide o kus pomalsie a preto je na zt taky pocit, ze to nezataca za kolesami...ale mrkni si aj ten olej v pridavnej...jasom dal pomer cca 1:1...

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“