Modra beruska :-)

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Chudej farmar

Re: Modra beruska :-)

#151 Nový příspěvek od Chudej farmar »

radim cca 170ha dělam to v podstatě sám

jedna momentka z jarniho setí
Přílohy
DSC00743m.JPG
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)

Chudej farmar

#152 Nový příspěvek od Chudej farmar »

:)
Přílohy
DSC00442m.JPG
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

pasa444

#153 Nový příspěvek od pasa444 »

juj pěkný stroje.... skoro jako rolce-royce ten tam ma jen jednu babu a ty hned 2 8) :D

ondra
Kontaktovat uživatele:

#154 Nový příspěvek od ondra »

Takhle se mě válet žensky na kapotě tak je ženu klackem :smich: :smich: ne dělám si prču jen bych si je nahnal někam na seno :potlesk: Jinak krasavice všechny 3 :red:
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

kolot

#155 Nový příspěvek od kolot »

Můžeš za to Merlo něco zapojit? třeba vlečku s vakama, nebo nějaké tažené válce?

pete

#156 Nový příspěvek od pete »

nazdar chudej, toje snad nerealne, obdelavat 170ha v podstatě sam? minimalizuješ?a žně dělaš službama,to asi ne když maš txo?tady unas maji s koro všeci soukromnici kolem 100ha a maji sve pohunky co jim pomahaji od jara do podzimu.jestli zvladaš 170ha v podstatě sam tak jses safra dobrej hospodař :pohar: jinak at se sezona 2012 povede a vynosi stejne jako letos aspon 9.5t pšenice po hektaru samo zřejmě v potravinařske kvalitě.

Chudej farmar

#157 Nový příspěvek od Chudej farmar »

Ano za merlem taham vlecku s vakama bez problému. valce se muzou taky pripojit ale nevidim zadné vyuzití??????? leda tak na prepravu na pole..

Je to realne 170ha mam i zivku momentálne 24ks masnaků. Sklizim si sam otec si bral v praci dovolenou a jezdil s TXem ale kdyz nemohl jezdil jsem si sam. jeste jsem s kombajnem udelal naké služby ty jsem si taky odjezdil sam. Obcas mi pres zne jeste pomahal po odpolednách kamarad jak mel cas v praci, jinak vse podle te pisnicky sam si varim sam si peru ...... :-DDDD je to jen o technice, jsem zainvestoval a sklizi to ovoce, obrovska produktivita práce a spolehlive stroje, se starejma verkama uz to nelze delat a neustale se v nich vrtat :jazyk:( i ty velké podnikdy co to uz pochopily zrekonstruovali kraviny ci vystaveli nové, poridili moderni techniku jsou uplne nekde jinde nez ty podniky co porad jen brecí... ano je tam vice aspektů uz jsem projel mraky podniků ale vzdy uz podle toho jak vypadaji jejich pole vím co bude na dvore stat za techniku a z 90% jsem se nikdy nespletl...) abych zasel o 4 dny pozdeji repku kdyz se mi posere naka zts 160 atd z toho uz jsem vyrostl, tam utíkaj potom vélké penize za ktere se necha porizovat dalsi mechanizace... :) ano z orebni technologie jsem presedlal na technologii hloubkového kypreni HORSCH, stroje jsem si do posud pujcoval letos prvni zakoupil. obrovská casová uspora a nemala uspora nafty!! Ano vice chemie je ale kdo to zna a nekdy uz poradne delal ne jen zkousel tak vi ze to nejni az zas tak rozdilné od plne intenzivní ochrane v orebné technologii :)

cont17

#158 Nový příspěvek od cont17 »

super traktor 8)
Stroj je len taký dobrý, aký dobrý je strojník.

kolot

#159 Nový příspěvek od kolot »

Valce sem myslel že kdyby s tebou ještě někdo byl tak by mohl válcovat a sem tam naplnit sečku. Kolik můžeš tahat za tim Merlem? Když si na všecko sám tak se ti asi špatně postřikuje ne? nemáš sebou cisternu.

buml

#160 Nový příspěvek od buml »

Chudej farmar píše:Ano za merlem taham vlecku s vakama bez problému. valce se muzou taky pripojit ale nevidim zadné vyuzití??????? leda tak na prepravu na pole..

Je to realne 170ha mam i zivku momentálne 24ks masnaků. Sklizim si sam otec si bral v praci dovolenou a jezdil s TXem ale kdyz nemohl jezdil jsem si sam. jeste jsem s kombajnem udelal naké služby ty jsem si taky odjezdil sam. Obcas mi pres zne jeste pomahal po odpolednách kamarad jak mel cas v praci, jinak vse podle te pisnicky sam si varim sam si peru ...... :-DDDD je to jen o technice, jsem zainvestoval a sklizi to ovoce, obrovska produktivita práce a spolehlive stroje, se starejma verkama uz to nelze delat a neustale se v nich vrtat :jazyk:( i ty velké podnikdy co to uz pochopily zrekonstruovali kraviny ci vystaveli nové, poridili moderni techniku jsou uplne nekde jinde nez ty podniky co porad jen brecí... ano je tam vice aspektů uz jsem projel mraky podniků ale vzdy uz podle toho jak vypadaji jejich pole vím co bude na dvore stat za techniku a z 90% jsem se nikdy nespletl...) abych zasel o 4 dny pozdeji repku kdyz se mi posere naka zts 160 atd z toho uz jsem vyrostl, tam utíkaj potom vélké penize za ktere se necha porizovat dalsi mechanizace... :) ano z orebni technologie jsem presedlal na technologii hloubkového kypreni HORSCH, stroje jsem si do posud pujcoval letos prvni zakoupil. obrovská casová uspora a nemala uspora nafty!! Ano vice chemie je ale kdo to zna a nekdy uz poradne delal ne jen zkousel tak vi ze to nejni az zas tak rozdilné od plne intenzivní ochrane v orebné technologii :)
stava se z tebe správnej hospodář 8) ,každou vydělanou korunu investovat zpátky ,Chudej držím tě palec . Pavel
Každý problém má řešení , záleží jenom z kterého konce ho začnem řešit

cont17

#161 Nový příspěvek od cont17 »

tak to tam mate dobre pokryte ked druzstvo uz ma len 60 ha a ty a dalsi mate 170ha ... tak tiez vela dalsich mth bez poruch 8)
Stroj je len taký dobrý, aký dobrý je strojník.

Chudej farmar

#162 Nový příspěvek od Chudej farmar »

kolot píše:Valce sem myslel že kdyby s tebou ještě někdo byl tak by mohl válcovat a sem tam naplnit sečku. Kolik můžeš tahat za tim Merlem? Když si na všecko sám tak se ti asi špatně postřikuje ne? nemáš sebou cisternu.
nevim tohle nema vzduchové brzdy asi 3t?? valcovat tezko sice to ma 115k nebo kolik ale vazi to 8t a t hydro pojezdy nejsou nic moc na jezdi po poli... ktomu jsou potom ty multifarmery nebo jak se to jmenuje ale ja bych do toho nesel. todle je panoramic (stavební) ma svahové vyrovnávani aj bocni posuv, pak jsou jeste turbofarmery zemedelsky, maj mensi dosahy a tonaze nebo jak je to jiné motory trochu pojezdy nevim sam presne

strikani je jedina vec kterou si nedelam jezdi mi pribuznej sluzbou, ale fekalku bych stejne netahal jezdim tankovat domu ke studni. letos jsem chtel zakoupit postrikovac svuj (i kdyz cast bych si stejne z casovych duvodu nechal delat sluzbou) ale prisla jina investice kterou vam ukazu az na jare az bude doma :) a navic potrebuju stavet halu na dobytek takze stejne many na postrikovac nebudou

Qěták
Kontaktovat uživatele:

#163 Nový příspěvek od Qěták »

Kde chceš tu halu pro dobytek stavět? Moc místa na ni tam nemáš.
Deutz-Fahr ganz klar

Chudej farmar

#164 Nový příspěvek od Chudej farmar »

tady dole vubec nic tady bude jen mechanizace, nahore na tom kopci mam ted svoje pozemky uz jsem to zatravnil budu tam past a zacnu tam na cca 2ha budovat novej areal prvni bude hala na dobytek pak na obili sila suska atd... tady dole uz nemuzu nikam jen si v tej casti kolny asi udelam dilnu abych tam zajel i s kombajnem

TomikKouril

#165 Nový příspěvek od TomikKouril »

Chudej farmar píše::)
paráda... 8)
UKT Landini Vision 105 plus navijáky Igland 2-6 tun

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“