Stenliho RS 09
Moderátor: DYK
Re: Stenliho RS 09
Mako v Tom pohodlí máš pravdu. ale zas tů rychlosťů ne, na těch majoráckých kultivákoch je ten Eres proti Originálům dosť pomalý! možu srovnávat protože ma 2 eresy a na jednom Origo obutí a na tom 2hém ty Majorky. a rozdíl je dost velké ale zas co stratil na rychlosti to zas získal na síle
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
-
To je pravda. Otázkou však je, zdali je to nutné. My jsme ho jednou málem zahrabali na redukovanou jedničku, když zátěž překročila schopnosti trakce. V takovém případě je zvedání síly myslím zbytečné.cipisek píše:.......co stratil na rychlosti to zas získal na síle
Ten náš má tacho do 10km/h. Ano eresy jsou pomalejší a spolu se skladností jsou to dvě jediné nevýhody oproti ostatním tahounům této velikosti.
Ahoj Empíku . Máte na RS tacho ? Jezdí pomalu ale třeba při práci s nakladačem to je plus zeminu rýpu na jedničku / ty pomalejší redukovaný nepoužívám / Dneska jsem dělal GO pístnic na nakladači a dodělávám vlečku ještě mě v pátek kamarád doveze řetězy tak doufám že to nachystám na zimu
PS bezvadně RS vytěžil JHR udělal si prima pomocníka doufám že i já už brzy budu využívat traktor na 100% .
PS bezvadně RS vytěžil JHR udělal si prima pomocníka doufám že i já už brzy budu využívat traktor na 100% .
-
No, teď když se nad tím pozastavuješ s Badynem i ty, tak to možná tacho není. Ale je to původní origo měřák s černým ciferníkem v palubovce, který se hýbe za jízdy a má stupnici od jedné do deseti. To přece nemůže být otáčkoměr. Ten dvouválec na maximum netočí ani pět tisíc. A ke mně do sousední dědiny, je to deset kiláků, s tím, že to tata jednou jel s eresem hodinu. Čili podle mně eres jede max 10km/h a ten měřák je tacho. Z toho vycházím.StenliH píše:.... Máte na RS tacho ? ......
V návodu k RSce je psáno 15kmh, v nějakém prospektu jsem viděl dokonce 18. S tou mojí jezdím 15 běžně, někdy i víc. Změřeno podle GPS
empík píše:No, teď když se nad tím pozastavuješ s Badynem i ty, tak to možná tacho není. Ale je to původní origo měřák s černým ciferníkem v palubovce, který se hýbe za jízdy a má stupnici od jedné do deseti.StenliH píše:.... Máte na RS tacho ? ......
To je měřák tlaku oleje
Jinak taky myslím že to jede tak těch 15 +/-
-
Tak teď bych kecal, kdybych řekl, že to za chodu motoru v otáčkách a stání traktoru něco ukazuje, to si nepamatuju. Měřák ale nemá označení ani km/h ani žádnej oilpress vyjádřenej ani vzorcem, ani piktogramem. Ale to je fuk. Taky k čemu by na takovým stroji bylo tacho, žejo? Ale "oil temp", tedy teplota oleje tam je, je to ten druhej menší měřák s béžovým ciferníkem. Jestli si v sobotu vzpomenu, tak to vyfotím. Jen pro srovnání, ať je přehled, co všechno to mělo.
AlexTc píše:V návodu k RSce je psáno 15kmh, v nějakém prospektu jsem viděl dokonce 18. S tou mojí jezdím 15 běžně, někdy i víc. Změřeno podle GPS
Ahoj Alexi proč ti nejdou videa na youtub docela škoda ne Přečetl jsem celé vlákno a jsi si pěkně vyhrás s RS Ale škoda že už nepíšeš jaká je spokojenost s výsledkem .
A moje RS se taky dostává do finále . Včera jsem dodělal vlečku sklápí a je za rs jako dělaná . V mezi čase jse musel udělat GO pístnic na nakladači a teď dělám výfuky .
Dodělej si to zakotvení držáku nakladače, jinak riskuješ že až to zatížíš pořádně tak ho zlomíš. Oka tam na něj máš. Ty závaží v předních kolech jsou podle mě už díky tomu že tam máš nakladač asi zbytečný.
Ahoj jj to plánuju dodělat aby to bylo bytelnější a závaží už tam taky nechám . Já jsem schválně nechal traktor co nejvíce rozšířený a s vyvážením počítám stále dobrej počin - je to moje tažný zařízení s V3S zakončením docela to váží ideální závaží
To vše jsou jen detaily k dopracování . Malinko mě mrzí ta velká páka na vlečce ale tak jinou pístnici jsem neměl tak to je takové jaké je na dřevo to bude akorát na skálu z lomu to nebude )
To vše jsou jen detaily k dopracování . Malinko mě mrzí ta velká páka na vlečce ale tak jinou pístnici jsem neměl tak to je takové jaké je na dřevo to bude akorát na skálu z lomu to nebude )