Stenliho RS 09

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
cipisek

Re: Stenliho RS 09

#16 Nový příspěvek od cipisek »

Mako v Tom pohodlí máš pravdu. ale zas tů rychlosťů ne, na těch majoráckých kultivákoch je ten Eres proti Originálům dosť pomalý! možu srovnávat protože ma 2 eresy a na jednom Origo obutí a na tom 2hém ty Majorky. a rozdíl je dost velké ale zas co stratil na rychlosti to zas získal na síle 8)
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

empík

#17 Nový příspěvek od empík »

cipisek píše:.......co stratil na rychlosti to zas získal na síle 8)
To je pravda. Otázkou však je, zdali je to nutné. My jsme ho jednou málem zahrabali na redukovanou jedničku, když zátěž překročila schopnosti trakce. V takovém případě je zvedání síly myslím zbytečné.
Ten náš má tacho do 10km/h. Ano eresy jsou pomalejší a spolu se skladností jsou to dvě jediné nevýhody oproti ostatním tahounům této velikosti.

StenliH

#18 Nový příspěvek od StenliH »

Ahoj Empíku . Máte na RS tacho ? Jezdí pomalu ale třeba při práci s nakladačem to je plus zeminu rýpu na jedničku / ty pomalejší redukovaný nepoužívám / Dneska jsem dělal GO pístnic na nakladači a dodělávám vlečku ještě mě v pátek kamarád doveze řetězy tak doufám že to nachystám na zimu 8)

PS bezvadně RS vytěžil JHR udělal si prima pomocníka doufám že i já už brzy budu využívat traktor na 100% .

empík

#19 Nový příspěvek od empík »

StenliH píše:.... Máte na RS tacho ? ......
No, teď když se nad tím pozastavuješ s Badynem i ty, tak to možná tacho není. Ale je to původní origo měřák s černým ciferníkem v palubovce, který se hýbe za jízdy a má stupnici od jedné do deseti. To přece nemůže být otáčkoměr. Ten dvouválec na maximum netočí ani pět tisíc. A ke mně do sousední dědiny, je to deset kiláků, s tím, že to tata jednou jel s eresem hodinu. Čili podle mně eres jede max 10km/h a ten měřák je tacho. Z toho vycházím.

AlexTc

#20 Nový příspěvek od AlexTc »

V návodu k RSce je psáno 15kmh, v nějakém prospektu jsem viděl dokonce 18. S tou mojí jezdím 15 běžně, někdy i víc. Změřeno podle GPS

StenliH

#21 Nový příspěvek od StenliH »

empík píše:
StenliH píše:.... Máte na RS tacho ? ......
No, teď když se nad tím pozastavuješ s Badynem i ty, tak to možná tacho není. Ale je to původní origo měřák s černým ciferníkem v palubovce, který se hýbe za jízdy a má stupnici od jedné do deseti.

To je měřák tlaku oleje 8)

Jinak taky myslím že to jede tak těch 15 +/- 8)

empík

#22 Nový příspěvek od empík »

Tak teď bych kecal, kdybych řekl, že to za chodu motoru v otáčkách a stání traktoru něco ukazuje, to si nepamatuju. Měřák ale nemá označení ani km/h ani žádnej oilpress vyjádřenej ani vzorcem, ani piktogramem. Ale to je fuk. Taky k čemu by na takovým stroji bylo tacho, žejo? Ale "oil temp", tedy teplota oleje tam je, je to ten druhej menší měřák s béžovým ciferníkem. Jestli si v sobotu vzpomenu, tak to vyfotím. Jen pro srovnání, ať je přehled, co všechno to mělo.

StenliH

#23 Nový příspěvek od StenliH »

AlexTc píše:V návodu k RSce je psáno 15kmh, v nějakém prospektu jsem viděl dokonce 18. S tou mojí jezdím 15 běžně, někdy i víc. Změřeno podle GPS

Ahoj Alexi proč ti nejdou videa na youtub docela škoda ne :'( Přečetl jsem celé vlákno a jsi si pěkně vyhrás s RS 8) Ale škoda že už nepíšeš jaká je spokojenost s výsledkem .

StenliH

#24 Nový příspěvek od StenliH »

A moje RS se taky dostává do finále . Včera jsem dodělal vlečku sklápí a je za rs jako dělaná 8) . V mezi čase jse musel udělat GO pístnic na nakladači :) a teď dělám výfuky .

StenliH

#25 Nový příspěvek od StenliH »

Dneska jsem rozšířil lžíci na sníh + dodělal vlek ( chybí bočnice ty mám doma )

Pár fotek :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak už mě ty opravy úpravy pomalu končí 8)

StenliH

#26 Nový příspěvek od StenliH »

Dneska jsem začal dělat nesenou bednu .

Obrázek
Obrázek
Obrázek

A video lžíce jak to ve finále bude na sníh je široká 180 cm a v létě ji odeberu ty boky a bude na hlínu či písek .

Řetězy taky nasazený tak může pomalu sněžit :smich: :smich:

AlexTc

#27 Nový příspěvek od AlexTc »

Dodělej si to zakotvení držáku nakladače, jinak riskuješ že až to zatížíš pořádně tak ho zlomíš. Oka tam na něj máš. Ty závaží v předních kolech jsou podle mě už díky tomu že tam máš nakladač asi zbytečný.
Obrázek

StenliH

#28 Nový příspěvek od StenliH »

Ahoj jj to plánuju dodělat aby to bylo bytelnější a závaží už tam taky nechám . Já jsem schválně nechal traktor co nejvíce rozšířený a s vyvážením počítám stále dobrej počin - je to moje tažný zařízení s V3S zakončením docela to váží ideální závaží :friends:

To vše jsou jen detaily k dopracování . Malinko mě mrzí ta velká páka na vlečce ale tak jinou pístnici jsem neměl tak to je takové jaké je na dřevo to bude akorát na skálu z lomu to nebude :)) :D

:rally:

StenliH

#29 Nový příspěvek od StenliH »

Poslední věc pro RS ve fázi dodělávek :

Obrázek

StenliH

#30 Nový příspěvek od StenliH »

@Empíku tak jsem využil skvěle ty vidle od tebe :friends: Docela mě ušetřily práci a byly kvalitní

Obrázek
Obrázek

RS považuji za hotové zejtra pojede domů - Opravy a úpravy jsem dělal u tchána přez kopec :friends:

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“