Ahoj, ano, jasne, staci povolit tam matica co je pri pravej strane ramu, ale pozor, je tam strunka a gulicka este. vyrobit kluc, povolit, trosku povytiahnut a potom by to uz malo ist dole...mas 300 alebo 303??pirat.silnic píše:Zdravim panove chtel jse se zeptat,dneska jsem se pustil do demontaze hydraulickeho cerpadla a zasek sem se u packy na jeho zapinani,staci povolit ta uzka matice co je u ramu,te packy.Nemel jsem uz cas se na to lip divat jinak ho mam uz cele povolene...dikes.
fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
- pirat.silnic
Dobra,az bude cas tak se do teho pustim,cerpadlo vyndavam protoze jak je na nem dekl ze strany od prevodovky tak tam unika olej..Jo mam zt 303.
-
no, to by ti nemalo...s tym som sa este nestretol...a urcite to je prevodovy olej?? netecie ti tam hydraulika?? ja som mal tiez povoleny taky dlhy nastavec co je na cerpadle...lebo by ti nemal tiez olej popod cepradlo prevodovy, lebo hladina oleja je ovela nizsia...takze by ti nemal tiect prevodovy olej..pirat.silnic píše:Dobra,az bude cas tak se do teho pustim,cerpadlo vyndavam protoze jak je na nem dekl ze strany od prevodovky tak tam unika olej..Jo mam zt 303.
- pirat.silnic
Mozna sem to spatne napsal ale prolina tam urcite hydraulicky viz foto
-
A nestíká ti něco z trubek a hadic nad čerpadlem? Před rokem jsem řešil stejný problém a pak jsem zjistil,že mi netěsnil jeden holendr na tím,ale už nevím,který to byl,jen jsem vše podotahoval a byl klid.
Raději se přesně ujisti odkud ti to teče,ať něco nerozebíráš zbytečně. Nejsem si teď jistý,jestli kvůli vyndání čerpadla nemusíš i vypouštět olej z převodovky.
Raději se přesně ujisti odkud ti to teče,ať něco nerozebíráš zbytečně. Nejsem si teď jistý,jestli kvůli vyndání čerpadla nemusíš i vypouštět olej z převodovky.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
- pirat.silnic
No nad cerpadlem vsechno tesnilo,kvuli tomu sem to tam i opucoval a chvili tam pak lezel a pozoroval odkud zeto tece jo s prevodovky sem vypustit olej musel a bylo ho tam nejak moc vypustil jsem asi 60litru ma tam byt 40 ze?a nasel jsem v oleji od prevodovky i toto coje na fotce nevite s ceho pak to je?
Tie veci čo si našiel v oleji je asi z klietky valčekového ložiska. to čo ti tečie olej na čerpadle ti musí tiect medzi obalom čerpadla a prírubou na čerpadlo- tesnenie. Lebo celé čerpadlo pláva v hydraulickom oleji, na druhej strane máš olej z prevodovky. Ak to rozoberieš, treba vymeniť aj ten semering, ten ak netesní, potom sa stáva, že ti zrazu nedvýha hydraulika a ke)ď pozrieš do prevodovky je v nej akosi veľa oleja.
- pirat.silnic
Nojo urco to bude s klece loziska nebo neco takoveho,asi uz toho ma dost za sebou,ale snad to jeste neco vydrzi.Jinak co pouzit na to tesneni?origo asi nepujde sehnat,nejaky silikon?ale s nim asi opatrne co.Traktor mam sice chvili ale jak sem jednou zvedal ramena tak sly potom samy dolu,tak nevim,ale ten semering kazdopadne taky vymnenim kdyz to uz budu mit venku.Ted jeste delam plecharinu at to vypada trochu k svetuCBS píše:Tie veci čo si našiel v oleji je asi z klietky valčekového ložiska. to čo ti tečie olej na čerpadle ti musí tiect medzi obalom čerpadla a prírubou na čerpadlo- tesnenie. Lebo celé čerpadlo pláva v hydraulickom oleji, na druhej strane máš olej z prevodovky. Ak to rozoberieš, treba vymeniť aj ten semering, ten ak netesní, potom sa stáva, že ti zrazu nedvýha hydraulika a ke)ď pozrieš do prevodovky je v nej akosi veľa oleja.
Tie súčiastky museli chlapcom pri oprave vykĺznuť, rozsypané ložisko by bolo počuť...
V tom ovale tlak nie je, takže by stačil silikón, netreba to však prehnať. Hydraulika a vytlačené kúsky silikónu neveštia nič dobrého. Ja najradšej používam tesniaci papier potretí silikónom. Inak je mini semering aj na hriadeľke radenia čerpadla.
Apropo nemerali ste niekto tlak v hydraulike (vonkajší okruh)? Som dosť zvedaví, musím pomerať na všetkých ZT, na jednom som nameral 14 MPa za studena, čakal som trocha viac. Máme teraz požičaný manometer, keď si nájdem čas, chcem to pomerať aj za tepla, aj keď to asi žiadna sláva nebude.
V tom ovale tlak nie je, takže by stačil silikón, netreba to však prehnať. Hydraulika a vytlačené kúsky silikónu neveštia nič dobrého. Ja najradšej používam tesniaci papier potretí silikónom. Inak je mini semering aj na hriadeľke radenia čerpadla.
Apropo nemerali ste niekto tlak v hydraulike (vonkajší okruh)? Som dosť zvedaví, musím pomerať na všetkých ZT, na jednom som nameral 14 MPa za studena, čakal som trocha viac. Máme teraz požičaný manometer, keď si nájdem čas, chcem to pomerať aj za tepla, aj keď to asi žiadna sláva nebude.
- pirat.silnic
Fajn uz to nejak pospravim.
Ahoj chlapy nemá někdo zkušenost jak odvzdušnit servo a orstu? Měl jsem traktor rozdělanej a teď když jsem ho dal do kupy tak nechce zatáčet nebo musím počkat až doteče olej z nádrže do čerpadla?
-
Ahoj, co konkretne si mal vsetko rozobrate??? a cerpadlo ti olej chytilo???Zelenej píše:Ahoj chlapy nemá někdo zkušenost jak odvzdušnit servo a orstu? Měl jsem traktor rozdělanej a teď když jsem ho dal do kupy tak nechce zatáčet nebo musím počkat až doteče olej z nádrže do čerpadla?
Ahoj měl jsem rozdělané všechny trubky, nádrž venku, odpojená orsta, servo. Zdá se mi že čerpadlo olej vzalo jelikož při jízdě to zatáčí ale musím hodně točit volantem. Když stojím na místě tak se kola pohnou ale málo nezatáčej do krajních poloh.
Ahoj, co konkretne si mal vsetko rozobrate??? a cerpadlo ti olej chytilo???
-
Co tak malý hec:
Co jste kdy kdo táhl největšího nebo nejtěžšího za svým ZTéčkem???
Co jste kdy kdo táhl největšího nebo nejtěžšího za svým ZTéčkem???
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo