fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
edo

Re: fortschritt ZT 303

#1411 Nový příspěvek od edo »

[quote="CBS"]Takže keď hýbeš tou pákou pri naštartovanom motore a zastavenom traktore, tak nepočuť, ani necítiť žiadny odpor?
Treba skúsiť pri vypnutom motore čo sa deje keď to radíš a pritom rukou otáčaš vývodom, či pri točení cítit, že sa niečo zaradí- ide točiť ale ťažšie. Môže to byť niečo na spojke, ale aj na radení, napr zohnutá vidlička, keď spomínaš, že bol problém to rozhýbať.

ten odpor je tam asi taký istý ako keď radím do tej hornej polohy ktorá funguje aj ten zvuk je podobný.
hento čo píšeš som chcel skúšať, len potrebujem asistenta na to, určite to skúsim.
Inak kľudne túto tému presuňme do môjho vlákne nech tu nepíšeme o inom stroji

Kamil-autor Krasavce

#1412 Nový příspěvek od Kamil-autor Krasavce »

Ahojte chlapi zettéčkoví!
podařilo se mi sehnat násobič ZT 300. Nemám jej kompletní, potřebuji ovládání spojky násobiče (vypínací ložisko,páku, atd.)
potěší mě i obrázky, fotky, výkresy násobiče..., návod jak sestavit planetovou přev. (poloha ozub. kol vůči sobě)...
chci jej totiž namontovat do svého domadělu..
Dobrá rada nad zlato !
předem děkuji všem!

Kamil

poulm

#1413 Nový příspěvek od poulm »

Tak jsem si naskenoval pár obrázků k problematice násobiče a nelze mi to sem vložit,háže mi to pořád hlášku,že "bylo dosaženo maximální velikosti příloh".
Co s tím? :-/ :-/ :-/
:shock:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

edo

#1414 Nový příspěvek od edo »

asi je zasa plný server fóra, daj to na nejaký externý server napríklad na http://imageshack.us/ tu som k tomu kedysi aj spravil návod, ako tam jednoducho pridať viac fotiek naraz viewtopic.php?f=29&t=26236&hilit=+image

inak do môjho vlákna som zavesil videá toho ako mi "funguje" to PTO tak prípadne ešte na to mrknite viewtopic.php?f=69&t=11612&p=405294#p405294 nech to tu nezasierame :OT:

poulm

#1415 Nový příspěvek od poulm »

to edo:
ok,dík,mrknu na to.

to hotday:
tak jsem dnes při údržbě trošičku poladil i vstřikovací čerpadlo. Max. otáčky jsem zvedl zhruba na 2300ot,ručička na otáčkoměru mi jde až kolmo dolů :cert: ,trošku jsem i přidal na dávce,ale ještě ji doladím,až bude plně zahřátý motor, myslím,že jsem to trošku přehnal :shock: , ale jinak jde teď za plynem dobře,uvidím jak se projeví celkově spotřeba,pak se rozhodnu co dál,jestli to nechat nebo zase stáhnout. Každopádně se to projevilo a min 20 koníků navíc tam jde určitě cítit. Ty Ifácké motory mají opravdu široké pole pro ladění a využití,aniž by je to nějak výrazně poškodilo. Uvidíme jak dál. 8)

CBS

#1416 Nový příspěvek od CBS »

Na origo otáčkomer by som sa moc nespoliehal, Tam kde mám nastavené čerpadlo mi na plný plyn prejde ručička cez 1800, na druhom je z autožeriavu čerpadlo, ale ručička nevilezie nad 1800. :zly:

CBS

#1417 Nový příspěvek od CBS »

Kamil-autor Krasavce píše:Ahojte chlapi zettéčkoví!
podařilo se mi sehnat násobič ZT 300. Nemám jej kompletní, potřebuji ovládání spojky násobiče (vypínací ložisko,páku, atd.)
potěší mě i obrázky, fotky, výkresy násobiče..., návod jak sestavit planetovou přev. (poloha ozub. kol vůči sobě)...
chci jej totiž namontovat do svého domadělu..
Dobrá rada nad zlato !
předem děkuji všem!

Kamil
Neviem čo všetko na to máš, ale na ten násobič by sa ti hodila celá medziskriňa aj zo spojkou, ku ktorej by si dorobil obal na prevod násobiča. Násobič na ZT nemá planétovú prevodovku, prevod je tvorený dutým hriadeľom od lamely PTO, ktorého súčasťou je ozubené koleso. Toto koleso ženie hriadeľ prevodu násobiča na ktorej sú 2 kolesá pevné, a jedno dvojité presuvné koleso radenia PTO. Druhé pevné koleso ženie voľnobežku.
Princíp činnosťi je podobný ako u UR I. Ak chceš používať násobič, zaradíš voľnobežku, vypnutím lamely pojazdu sa moment prenáša cez lamelu PTO, prevod násobiča a voľnobežku.

poulm

#1418 Nový příspěvek od poulm »

Tak už se mi to podařilo,vybral jsem různé obrázky,co se nějak týkají spojky a násobiče,je to trochu na přeskáčku,ale to už si nějak přeberete.
Přílohy
skf152b.gif
skf148b.gif
skf143b.gif
skf139b.gif
skf134b.gif
skf128b.jpg
skf14Db.gif
skf13Eb.gif
skf12Fb.jpg

poulm

#1419 Nový příspěvek od poulm »

to CBS:
s tím otáčkoměrem máš pravdu,že ukazuje plus mínus autobus,přesné otáčky by se musely změřit něčím jiným,ale orientačně mi to stačí.
Dával jsme teď nový bovden,je sice z Ify,takže je delší,ale funguje,to je hlavní 8)

Jinak jsem na čerpadle ani nemusel moc přidávat,nakonec jsem zjistil,že mám přicpané naftové filtry a sítko v odkalovači,teď po zimě,jak jsem s tím začal znovu trochu jezdit,tak mi sjel bordel z nádrže a bylo vymalováno,ještě jsem si k čerpadlu pro jistotu přimontoval skleněný odkalovač,ať vidím,kdy je potřeba jej vyčistit. Hlavní je, že už to zase jezdí jak šíp. :rally: :driver: :cert: :pohar:

hotday

#1420 Nový příspěvek od hotday »

to kamil:
no, podla by ti bolo lepsie zohnat planetak z nejakeho crystala, alebo by som potom odporucil z nejakej liaz napravy, tam sa to tiez da celkom v poho vysrobovat, a vsunut niekam medzi prevodovku, samozrejme nezabudaj, ze ked pouzijes len planetak, tak sa meni smer otacania, aj toto si treba premysliet...
no, ja som otacky nechal rovnake, len s tym regulatorom spekulujem...teraz v sobotu som este ubral na palive, lebo sa mi zdal dost silny, a zas som bol na drevo, na vlecke bolo ovela viac, a motor isiel este stale vyssou rychlostou ako obycajne...takze este stale ma dost energie a je z coho uberat..co sa tyka spotreby, tak ta mam taky pocit, ze este klesla...
no, ten otackomer fakt funguje plus minus autobus...takze s otackami fakt velmi nespekulujem...inac, pozor na plnenie, lebo mas liaz turbo, aby ti nebrzdilo motor a mohla ti spotreba este vyskocit...
no, toto poznam, tiez som mal bordel v nadrzi, len ked som min. rok robil motor, tak som zobral dole aj palivovu nadrz a pekne hrubu hadicu, uviazal o palicku, a behal po dne dovtedy, kym som celu naftu nevytahal aj s bordelom...ine na to nic nezabera...kym to budes cistit len cez sklicko, tak to budes cistit asi aj 3 roky, ako ja...

poulm

#1421 Nový příspěvek od poulm »

S tím plněním si myslím,že pokud zvýším otáčky motoru a dávku,tak se tím i zvýší plnící tlak a otáčky tuba a jeho celková plnící účinnost,která je na tom přímoúměrně závislá.
Samozřejmě to ještě doladím za provozu podle toho,jak se to bude chovat,hlavně v zahřátém stavu,podle spotřeby,teploty motoru atd.
Dnes se tu rozechcalo,tak se mi s tím do deště nechce vyjíždět. Jinak motor při těch otáčkách cca 2200 pěkně ztichl a vyrušily se mnohé mechanické zvuky,dostalo to takový ten typický kombajnový zvuk 8)

Včera jsem měl malý výlet,odvážel jsem švagrovi maringotku cca 30km a zpět byl takový dlouhý a táhlý kopec,tak jsem to zkusil vykvaltovat a pěkně se to rozjelo,odhaduji, že to uhánělo tak 70km/h a zcela bez problémů,akorát gumy začly hodně hučet,asi tak,jak jezdí ty Fastracky na plný knedlík :)

Kamil-autor Krasavce

#1422 Nový příspěvek od Kamil-autor Krasavce »

Kamil[/quote]
Neviem čo všetko na to máš, ale na ten násobič by sa ti hodila celá medziskriňa aj zo spojkou, ku ktorej by si dorobil obal na prevod násobiča. Násobič na ZT nemá planétovú prevodovku, prevod je tvorený dutým hriadeľom od lamely PTO, ktorého súčasťou je ozubené koleso. Toto koleso ženie hriadeľ prevodu násobiča na ktorej sú 2 kolesá pevné, a jedno dvojité presuvné koleso radenia PTO. Druhé pevné koleso ženie voľnobežku.
Princíp činnosťi je podobný ako u UR I. Ak chceš používať násobič, zaradíš voľnobežku, vypnutím lamely pojazdu sa moment prenáša cez lamelu PTO, prevod násobiča a voľnobežku.[/quote]

Chlapi, díky za info, to co mám doma není násobič ze ZT :tyty:
Soused tvrdí, že to z něj osobně vyšrouboval před 15lety.... :shock:
Jdu hledat pomoc na Crystalovské vlákno 8)
Držím Vám všem palce, ZT jsou krásné stroje, čest jejich výkonům a úpravcům!
V Holandsku jsem jedno viděl na tractor pullingu, to by se Vám taky líbilo! Akorát prohrálo s brutálně upraveným Crystalem 8011...
Hold by potřebovali, aby se tam poulm vyřádil a poladil jim pořádně čerpadlo!!! 8) :smich:
Držte se!
Kamil

hotday

#1423 Nový příspěvek od hotday »

no, tak mne to hned nejak nesedelo, ale tak ked si napisal, ze zo zt, tak som to aj tak bral...
to poulm:
som zvedavy, kedy urobis test, ze ako to ide...

poulm

#1424 Nový příspěvek od poulm »

Myslím,že to bude v pohodě,akorát asi tu dávku budu nejspíš stahovat o kousek zpět,té nafty tam už jde zbytečně hodně. Po zahřátí to chci nastavit tak,aby tam bylo tolik nafty,kolik se stačí spálit a využít, cokoli navíc jsou zbytečné ztráty a vyhozené peníze,to je jasné.

Ty navýšené maximální otáčky mi pomůžou při lepším rozjíždění s naloženým přívěsem po cestě při řazení bez násobiče, dvojku tím aspoň víc rozjedu a trojka se bude líp chytat. 8)
No uvidíme,možná zítra pojedu pro další fůru silničního recyklátu (drcený vyfrézovaný asfalt na jemno ze silnice),který má vyšší měrnou výhu jak mokrý písek, na vlečce mám běžně 10-12t.Takže to aspoň vyzkouším a došteluji. :prace: 8)

CBS

#1425 Nový příspěvek od CBS »

Neviem, či ti pri radení pomôžu vyššie otáčky, je to asi vec zvyku a tréningu, mne to pri vyšších otáčkach nejde jak na ZT, tak IFA či V3S :-/ To by chcelo pridať voľnobežné otáčky, alebo radiť s malým medziplynom.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“