fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
Při normálním ježdění asi není to přední závaží moc potřeba,ale do polních prací, nebo do lesa to smysl má.
Já to chci hlavně kvůli tomu nesenému otočnému pluhu,je dost dlouhý a těžký a někdy v kopci, když prudšeji pustím spojku,tak mi to jde taky na zadní.
Teď mám širší přední kola,takže se mi to se závažím nebude nikde bořit a budu mít zase lepší záběr.
Mně osobně se ty závaží líbí,ale to je vše věc názoru.
Přemýšlel jsem i nad jiným tvarem závaží,třeba jak mají traktory NH,JD atd.,ale to budu muset nanosit o hodně víc materiálu,nebo mít rychlé nohy a 5min strachu
Já to chci hlavně kvůli tomu nesenému otočnému pluhu,je dost dlouhý a těžký a někdy v kopci, když prudšeji pustím spojku,tak mi to jde taky na zadní.
Teď mám širší přední kola,takže se mi to se závažím nebude nikde bořit a budu mít zase lepší záběr.
Mně osobně se ty závaží líbí,ale to je vše věc názoru.
Přemýšlel jsem i nad jiným tvarem závaží,třeba jak mají traktory NH,JD atd.,ale to budu muset nanosit o hodně víc materiálu,nebo mít rychlé nohy a 5min strachu
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
No, keď tak pozeráš po tých výkonnejších strojoch, každý má na predku závažia v hmotnosti Z3011 a viac na ZT by to bolo zbitočné. Na major sme dali vyrobiť všetky závažia rovnaké, zadné bývajú orezané s krajov kvôli spojovacej tiči, tu je však zozadu, no nebola založená iba polovica, lebo potom už išlo ťažko riadenie bez serva, no hlavne že už nešiel po zadných s rotačkou.
-
Já to se závažím nechci přehánět,chci tam mít jen to co tam v originále patří,víc určitě ne.
To mi připomíná jednoho mého dobrého známého,který před cca 6ti lety ještě soukromě hospodařil a mimo jiné provozoval tři ZTéčka. S jedním oral na služby s pluhem 6PHX35 a měl na předku přimontované tři sady těch závaží a v zadních kolech co vešlo,protože často oral v kopcích,tak potřeboval mít váhu a tudíž i sílu.Dělal s tím poměrně hodně,jednou dostal kšeft na naorání 150ha a musel to stihnout za týden.Traktor jezdil v kuse a střídali se v něm chlapi na směny.Trochu si to pamatuji,pluh měl roztažený na max a komín červený do ruda.Jo to byly doby, když se toho lidi ještě nebáli.
To mi připomíná jednoho mého dobrého známého,který před cca 6ti lety ještě soukromě hospodařil a mimo jiné provozoval tři ZTéčka. S jedním oral na služby s pluhem 6PHX35 a měl na předku přimontované tři sady těch závaží a v zadních kolech co vešlo,protože často oral v kopcích,tak potřeboval mít váhu a tudíž i sílu.Dělal s tím poměrně hodně,jednou dostal kšeft na naorání 150ha a musel to stihnout za týden.Traktor jezdil v kuse a střídali se v něm chlapi na směny.Trochu si to pamatuji,pluh měl roztažený na max a komín červený do ruda.Jo to byly doby, když se toho lidi ještě nebáli.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Chlapi potrebujem radu, vy sa tu tak najviac vyznáte do sériových strojov. Nejde mi na mojom traktore PTO, teda ide iba v polohe kedy sa točí v závislosti od otáčania kolies, to funguje, aj prepínanie 500/1000 ot, funguje aj neutrál, kedy sa vývoďák netočí vôbec, nejde iba v polohe kedy by mal byť hnaný priamo od motora, vtedy sa len slabo pretáča, rukou sa dá zastaviť. Tak že kde mám teoreticky hľadať chybu? ďakujem za vaše postrehy
-
Ahoj edo, dik za kompliment, ale je tu problem..musis napisat, ze o aky stroj sa jedna???edo píše:Chlapi potrebujem radu, vy sa tu tak najviac vyznáte do sériových strojov. Nejde mi na mojom traktore PTO, teda ide iba v polohe kedy sa točí v závislosti od otáčania kolies, to funguje, aj prepínanie 500/1000 ot, funguje aj neutrál, kedy sa vývoďák netočí vôbec, nejde iba v polohe kedy by mal byť hnaný priamo od motora, vtedy sa len slabo pretáča, rukou sa dá zastaviť. Tak že kde mám teoreticky hľadať chybu? ďakujem za vaše postrehy
ten môj fiat (fiatagri 80-90DT), som to nepísal, aj preto že ten stroj tu asi nikto nepozná ako zetory. preto sa pýtam iba na teoretickú rovinu toho problému, lebo tá mechanika tam bude podobná, aspoň po teoretickej stránke.
-
kurna...tak presne taky fiatagri stal na severe francuzska zarasteny asi tak v 2m vysokej trave...
inac, vobec som nepochopil ze kedy ti to ide, a kedy nie???
ked zaradis ja neviem, napr 540, tak sa vobec ani nepohne?? neskusal si ho kus rukou potocit, atd??? ja ani len netusim, ze ako tam je urobne...mozno tam bude prestrihnuta len nejaka poistka, alebo take nieco...netusim...lebo keby bolo vylamane koliesko, tak by sa teoreticky vylomili len jeden, dva zuby...a mozno aj cele kolecko...to sa asi nedozvies, kym si nekupis nejaky manual, alebo zavolat do servisu, urobit si tam kamarata a nech ti zisti to co ty nevies...alebo nejaku schemu prevodovky...
inac, vobec som nepochopil ze kedy ti to ide, a kedy nie???
ked zaradis ja neviem, napr 540, tak sa vobec ani nepohne?? neskusal si ho kus rukou potocit, atd??? ja ani len netusim, ze ako tam je urobne...mozno tam bude prestrihnuta len nejaka poistka, alebo take nieco...netusim...lebo keby bolo vylamane koliesko, tak by sa teoreticky vylomili len jeden, dva zuby...a mozno aj cele kolecko...to sa asi nedozvies, kym si nekupis nejaky manual, alebo zavolat do servisu, urobit si tam kamarata a nech ti zisti to co ty nevies...alebo nejaku schemu prevodovky...
manuály mám, aj katalóg ND sa dá online pozerať, len sa mi to nechce celé študovať, zvlášť keď je to po anglicky, preto som sa tu spýtal, lebo keby ste mi poradili že kukni ja neviem spojku náhonu, tak si kuknem tú. a ešte k tomu čo ide. páka na ovládanie PTO má tri polohy v jednej sú otáčky PTO závislé od otáčok motora v ďalšej polohe je PTO vypnuté a v tretej polohe sú otáčky PTO závislé od otáčok kolies - toto mi funguje aj prepínanie 500/ 1000 ide v tejto polohe. nejde tá prvá poloha keď by sa malo PTO točiť v závislosti od otáčok motora, teda pri stojacom stroji, vtedy sa len vývodak len tak trocha pretáča
-
no, ked vies, ze je online katalog, tak posli link, si to mrknem, a ti to hned poviem...edo píše:manuály mám, aj katalóg ND sa dá online pozerať, len sa mi to nechce celé študovať, zvlášť keď je to po anglicky, preto som sa tu spýtal, lebo keby ste mi poradili že kukni ja neviem spojku náhonu, tak si kuknem tú. a ešte k tomu čo ide. páka na ovládanie PTO má tri polohy v jednej sú otáčky PTO závislé od otáčok motora v ďalšej polohe je PTO vypnuté a v tretej polohe sú otáčky PTO závislé od otáčok kolies - toto mi funguje aj prepínanie 500/ 1000 ide v tejto polohe. nejde tá prvá poloha keď by sa malo PTO točiť v závislosti od otáčok motora, teda pri stojacom stroji, vtedy sa len vývodak len tak trocha pretáča
ta packa zavislosti nahonu od motora, je priamo na prevodovke, alebo ide cez nejaku elektrinu, alebo akym sposobom to prepne v prevodovke??
ale urcite posli ten link...ja si to musim mrknut...
Ešte jedna vec, ako je tam riešená spojka, dvojlamelová, jedna lamela pojazd, druhá PTO? Hydraulika ti funguje, resp kde je hlavné čerpadlo?
a ešte, čo to robí, keď radíš pohon od motora, alebo absolutne nič?
a ešte, čo to robí, keď radíš pohon od motora, alebo absolutne nič?
hydraulika funguje, čerpadlo je rovno na motore, takže to je nezávislé od PTO, spojka neviem, ale je tam aj páka na tú náhonovú spojku. ked radím pohon od motora tak sa vývodák, len tak trocha pretáča, inak nejaké nežiadúce zvuky nepočuť. No a ešte by som mal dodať že keď som to kúpil tak tam bol furt zaradený ten pohon od kolies a nešlo to vyradiť, tak som na tú páku použil hrubšiu silu a podarilo sa mi to vyradiť a vlastne to rozchodiť, počítam že to bolo len dlhšie nehýbané.
tu sú nejaké technické parametre: http://puddingsworld.com/Machinery/Fiat ... _80_90.htm http://puddingsworld.com/Machinery/Fiat ... series.htm
no a ešte dodám že na tom PTO svet nestojí lebo to nevyužívam, len ak by sa to dalo ľahko rozchodiť, tak by som ho skôr využil.
tu sú nejaké technické parametre: http://puddingsworld.com/Machinery/Fiat ... _80_90.htm http://puddingsworld.com/Machinery/Fiat ... series.htm
no a ešte dodám že na tom PTO svet nestojí lebo to nevyužívam, len ak by sa to dalo ľahko rozchodiť, tak by som ho skôr využil.
-
no, takze prikladam foto popraskaneho ramu na zt nafotil som len jednu stranu, lebo obe su na tom rovnako...je to presne nad prednou konzolou.
prave mrkam do tych fotiek, a sa mi zda, ze by mohla byt aj zle nastavena spojka, resp. stale vypnuta...chcelo by to nejak vyskusat...a este sa spytam, kde je umiestnena ta packa na prepinanie nahon od motora, neutral a od kolies?? popripade, kde vstupuje do prevodovky??lebo zatial mam taky pocit, ze by mohol byt problem v spojke, lebo ked mas nahon od kolies, tak ti to ide len cez pojazdovu lamelu, ale ked mas nahon od motora, tak to uz ide cez kardanovu...
inac, mas na tom traktore aj spz???
prave mrkam do tych fotiek, a sa mi zda, ze by mohla byt aj zle nastavena spojka, resp. stale vypnuta...chcelo by to nejak vyskusat...a este sa spytam, kde je umiestnena ta packa na prepinanie nahon od motora, neutral a od kolies?? popripade, kde vstupuje do prevodovky??lebo zatial mam taky pocit, ze by mohol byt problem v spojke, lebo ked mas nahon od kolies, tak ti to ide len cez pojazdovu lamelu, ale ked mas nahon od motora, tak to uz ide cez kardanovu...
inac, mas na tom traktore aj spz???
Takže keď hýbeš tou pákou pri naštartovanom motore a zastavenom traktore, tak nepočuť, ani necítiť žiadny odpor?
Treba skúsiť pri vypnutom motore čo sa deje keď to radíš a pritom rukou otáčaš vývodom, či pri točení cítit, že sa niečo zaradí- ide točiť ale ťažšie. Môže to byť niečo na spojke, ale aj na radení, napr zohnutá vidlička, keď spomínaš, že bol problém to rozhýbať.
To hotday, nejak extra som si neprezeral rámy na ZT, ale takéto praskliny by mi asi boli padli do oka. ono nemusia byť ani závažia na ráme, keď jazdíš dosť po nerovnostiach, kde nestačí výkyv nápravy, môže to popraskať raz dva. Dosť záleží aj to, v akom stave je výstuha pred spojkou, na jednom ZT ju mám povolenú.
Treba skúsiť pri vypnutom motore čo sa deje keď to radíš a pritom rukou otáčaš vývodom, či pri točení cítit, že sa niečo zaradí- ide točiť ale ťažšie. Môže to byť niečo na spojke, ale aj na radení, napr zohnutá vidlička, keď spomínaš, že bol problém to rozhýbať.
To hotday, nejak extra som si neprezeral rámy na ZT, ale takéto praskliny by mi asi boli padli do oka. ono nemusia byť ani závažia na ráme, keď jazdíš dosť po nerovnostiach, kde nestačí výkyv nápravy, môže to popraskať raz dva. Dosť záleží aj to, v akom stave je výstuha pred spojkou, na jednom ZT ju mám povolenú.
-
no, takze jasne..tu vystuhu som aj ja mal pekne povolenu...ale hned ako doslo ku mne zt, tak to bolo prve, ze som tam pekne zalozil sroby, a dotiahol mojou vahou...inac je to v prdeli...a este som dal dlhsie sroby...nech je uz pokoj...
co sa tyka toho pto, tak uz som ti odpisal cez sz...nech zbytocne neriesime taketo veci vo vlakne, kam to nepatri...
co sa tyka toho pto, tak uz som ti odpisal cez sz...nech zbytocne neriesime taketo veci vo vlakne, kam to nepatri...