Modra beruska :-)
Moderátor: DYK
- Chudej farmar
Re: Modra beruska :-)
to bremdak, cece ani ne aby ten traktor byl poradne vytizenej tak by potreboval jeste vetsi vozy nemohl jsem udelat vetsi nastavby kvuli kombajnu ale ten se za rok asi stejne bude resit takže potom udelam nastvaby jeste metr nahoru a uz to bude mit tu spravnou tonaz nejlepsi by na to byl nakej poradnej 25t naves na flotacnich gumach jenze nejsou many a hned tak nebudou tydle autovleky maj nevyhodu ze to strasně hype půdu
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
- Chudej farmar
kdz pridelam tu cubu tak mi na autovleku na to nikdo neda papir a navic moc dobre si nedokazu predstavit jak bych tam resil ty dvou okruhové brzdy aby zadni brzdil driv... dve 9t ano to taham ale dva autovleky to fakt nePeetan píše:A co tahat oba dva vleky?
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
- JirkaJD
Chudej farmar píše:to bremdak, cece ani ne aby ten traktor byl poradne vytizenej tak by potreboval jeste vetsi vozy nemohl jsem udelat vetsi nastavby kvuli kombajnu ale ten se za rok asi stejne bude resit takže potom udelam nastvaby jeste metr nahoru a uz to bude mit tu spravnou tonaz nejlepsi by na to byl nakej poradnej 25t naves na flotacnich gumach jenze nejsou many a hned tak nebudou tydle autovleky maj nevyhodu ze to strasně hype půdu
Hmm tak to si teda dost věříš 155Hp traktor akorát navýšení na 190 Hp jinak váhově stejný atd a vlek na 25t !
Zetor 4011
Minulej tejden jsem byl svědkem jasnýho příkladu ekonomiky práce na řepný kampaňi...
Od kombajnu odváželi proxima 85 s opavákem, 16145 s opavákem a JD 6630 s 20t annaburgerem.
Odváželo se cca 500m. Na anaburgera za jelena se vešel celej "bunkr" řepy kdežto na ty dva opaváky ani ne a co borci se zetorama udělali dvě otočky, on 3... takže cca 140koní v moderní technice oproti 240ti v zetorech s jasným skóre rychlosti práce, tudíž ekonomiky co se týká spotřeby, nákladů za zaměstnance atd...
Hlavně to neberte jako reklamu na JD...
Od kombajnu odváželi proxima 85 s opavákem, 16145 s opavákem a JD 6630 s 20t annaburgerem.
Odváželo se cca 500m. Na anaburgera za jelena se vešel celej "bunkr" řepy kdežto na ty dva opaváky ani ne a co borci se zetorama udělali dvě otočky, on 3... takže cca 140koní v moderní technice oproti 240ti v zetorech s jasným skóre rychlosti práce, tudíž ekonomiky co se týká spotřeby, nákladů za zaměstnance atd...
Hlavně to neberte jako reklamu na JD...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
- Chudej farmar
...
Jak jsi to projel tím HORSCHem, pak jsi do toho jel rovnou se sečkou?
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
- Chudej farmar
citron: ano kypril jsem to na 15cm luxusni prace spotreba 10l/ha a sel jsem do toho primo seci kombinaci (rotacni brany kuhn+ pneusejka) spotreba 10l/ha a prac rychlost 10-12km/h kdez to do orby jsem sel za 15l a jezdil jsem tak 5-8km/h aby to udelalo pekne luzko. mel jsem na jednom poli pulku z orano a druhou tim horschem. po horsch vyrazne lepsi porost lepsi schazivot i zapojeni porostu. vypadolo to jako kdybyto bylo sety o tyden driv ale rozdil v seti tam byl pul dne...
petan: vytahnul me az soudruh kirovets K744
mareko: no pritom zapadnuti jsem ocenil par vychytavek na traktoru porat me necim prijemnym prekvapuje
petan: vytahnul me az soudruh kirovets K744
mareko: no pritom zapadnuti jsem ocenil par vychytavek na traktoru porat me necim prijemnym prekvapuje
- Chudej farmar
stoji to 250kč/ha včetne opotřebytelných dílů což je super vzhledem k pořizovací ceně ale ty to neutahnes chce to aspon 150k v tom 3m zaberu.. asi ani by jsi to nezvedl nebo zvedl ale prevazilo by tě to.. mam v predu 8q a když jsem ten zadni valec zalepil bahnem tak jsem panačkoval
Chudej kolik už má Beruška natočeno? Byly nějaké problémy? Kdyby jsi kupoval nový traktor šel by jsi zase do NH?
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
- Chudej farmar
hoj, hele neco pres 500 ted nevim presne musel bych tam za ni dojit ale uz 2 mesice je zazimovana z toho poslednich 200mth jsem natocil v podstate za mesic a pul kdy jsem přibral ty ha a v podstate 5x znásobil výměru:-) počitam že od přistiho roku budu najíždet tak 700mth ročne. problem jsem měl s tim jak to hlasilo chybu ale to jsem psal už prve tady po přehratí softwéru ok, delalo to i na CASE byla chyba z továrny v softweru, towarna se omluvila a chyba to nebyla žadna závažna jen jak to hlasilo to otravovalo život. Jeden problém jsem precejenom letos mel jednou rano mi přestal jit plynovej pedál ručni plyn šel ale nožni ne. neměl jsem čas to nak řešit a stejně 90% času co s traktorem jezdim tak jezdim na tempomaty takže nožni plyn stejne moc nevyužívam. pak jsem se na to v nedeli juknul a zjistil jsem ze tam asi někde natekla voda a kontakty jsou zaxidované prostříkal vyčistil a ok a chybu jsem si smazal v PC a bylo :-). jinak mesic na to přijeli klucí na olej a ze prej budou jeste neco menit v garanci (stejne jako nektery automobilky obcas svolavaj auta) podle serie zjistili ze mam vadný typ nadobky brzdové kapaliny a vadný typ plynového pedálu ta nadobka by prej mohla praskat tak ji raci menej (to vsechno nakazala továrna) a ty plynovy pedali zjistila fabrika ze to delalo vice lidem problem, vysledek byl ze prej stala nekde bedna s pedalama před montáží na dešti venku a teklo do ni bo coantipo píše:Chudej kolik už má Beruška natočeno? Byly nějaké problémy? Kdyby jsi kupoval nový traktor šel by jsi zase do NH?
resume: jsem naprosto spokojen jak s pristupem servisu tak cenou a sobota, nedele nic jim nevadi.
a masina? hodnotim 1+ myslím že už jsem se zkamaradili na tolik že bych asi brečel kdyby šla pryč a klidne bych si to koupil znova bez váhani. akorat me mrzi že když jsem kupoval nebyla jeste 6090 tu bych si vzal raci ted už ji delaji ale to je jedno
jinak bezkonkurenční komfort když jsem sel řepky stravil jsem v tom defakto 3 dni v kuse se spankem asi jen 2h a dalo se to kdybych to abslvoval ve 162 bylo by asi po me to samé při seti pšenic 4x za sebou 18h směny a uplne v klidu je fakt ze pak jsem celej den vždycky prospal ale prace byla hotova včas do dešte a porádně :-)
Ahoj moc pěknej traktor
na kolik hektarů ho máš?
na kolik hektarů ho máš?