Uživatelé traktorů Valtra
Moderátor: DYK
Re: Uživatelé traktorů Valtra
Taky jsem něco s Valtrou natočil z odvozu ječmene
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
- Vinea 30Hp Comfort
Pěkná , ještě nám tu koupily T194 před měsícem ale to je kámošova mašinka
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
No tak stalo se to co jsem považoval za nemožné a valtra musela na operační sál
Bohužel na traktoru z důvodu skratu dvou vodičů které vedou do kabiny došlo k poškození spojky 3tího stupně násobiče, kabely se prošoupaly a spojka nespínala uplně a při jízdě s návěsem se uškvařily lamely , lamely uplně sedřené , spálené a dokonce jedna prohnutá .
Bohužel na traktoru z důvodu skratu dvou vodičů které vedou do kabiny došlo k poškození spojky 3tího stupně násobiče, kabely se prošoupaly a spojka nespínala uplně a při jízdě s návěsem se uškvařily lamely , lamely uplně sedřené , spálené a dokonce jedna prohnutá .
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
prosímtě kolik Mth a rok výroby má ta Valtra ?
5000 mth a rok výroby je pokud se nepletu tak 2010, jinak tohle je snad až na prasklý chladič první závada . Jinak ten traktor jezdí primárně s čelním nakladačem celoročně , kdysi to byl hlavní tahoun na statku a dokonce dělal i služby na nakládání a spojka je krom té trojky jinak v perfektním stavu
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Tak to ujde ,taky záleží jaký šofér s tím jezdí nebo kolik lidí s tím jezdí ,dneska už se nezničitelné traktory nedělají.
Dneska už bohužel ne, troufnu si říct že tohle se řadí mezi snad poslední kovadliny , jen kdyby to nemělo commonrail ale rotačku jako ty starší tak by to bylo nesmrtelné . Ne ale vážně, když jsem si to prohlížel rozdělané je to tak geniálně jednoduché všechno, zbytek převodovky je manuál, uzávěrka hydraulicky. Ke všemu přístup , do kabiny nevede mrtě kabelů ale jen jeden centrální svazek od hydrauliky a převodovky navíc napojen zezadu kde je k němu krásný přístup . Jestli jednou budu kupovat něco novějšího domů tak něco takového . Ty nové valtry to už mi příjde že není ono , převodovka je ovládaná elektricky už , věřím že ta nová T194 odejde dřív než tahle .
Jen tak mimochodem valtra už zase jede, ráno ještě dostrojit a dát některé nové věci jako nádržku ostřikovače a může zas jezdit
Jen tak mimochodem valtra už zase jede, ráno ještě dostrojit a dát některé nové věci jako nádržku ostřikovače a může zas jezdit
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Zdravím ve spolek tak jsem se po cca 16 letech vrátil do lesa a vyfasoval novou Valtru 124N. Jo od pohledu pěkný traktor, ale po 14 dnech práce ouha vývodovej hřídel byl KO. oprava cca 2 dny pak 14 dnů práce a opět KO. následovala komplet předělávka naviaku a musím zatukat zatím to klape. Jinak se muselo vyměnit i odpružení kabiny jelikož ro originál odešlo po měsíci.
Tak dávám svůj nástroj
- Vinea 30Hp Comfort
Je to od Forest Meri
Tak po delší době zas nějaký postřehy. Už se to docela umoudřilo a po opravě komplet zadku a kabiny se to zdá v pohodě. Co mě ale nemile překvapilo, že když bylo těch pár dnů mrazivo tak Valtra zamrzla a musel jsem rozmrazovat filtry což bych u severského traktoru teda nečekal.
Severskej traktor a filtry jsou v pohodě,problém je v nekvalitní české naftě, osobní zkušenost mám bud Verva od benziny nebo nafta z PolskaPegos píše:Tak po delší době zas nějaký postřehy. Už se to docela umoudřilo a po opravě komplet zadku a kabiny se to zdá v pohodě. Co mě ale nemile překvapilo, že když bylo těch pár dnů mrazivo tak Valtra zamrzla a musel jsem rozmrazovat filtry což bych u severského traktoru teda nečekal.
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141