Edova Fiatagri 80 - 90 DT

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
edo

Re: červená fiatka

#136 Nový příspěvek od edo »

Priznám sa že ma to s tým závesom nenapadlo, akurát to že chýba keď je tam to závažie. Ako píšeš to vyzerá na dobré riešenie, až by som robil upgrade tohto čo mám, tak premyslím aj ten záves :)

pasa444

#137 Nový příspěvek od pasa444 »

jasně ja kdybych to neviděl tak bych na to taky nepřišel.Viděl sem jak to dělaji,normalně ho provařili s železnou konstrukcí v zavaží a pak to dali do bedny a zalili a funguje to ....taky pak něco takového planuju ale nejdřive musím dodělat ten čelnak,ram s euroupínaním už mam ted měřím ty táhla co za ten ram na lžíci budou tahat aby to bylo zpřevodováno.Jaké máš rozměry lžíce?šířka a pak rozměry boku(spodní hrana a horní hrana)?

edo

#138 Nový příspěvek od edo »

z hlavy neviem, zajtra ti to pomeriam, ale šírka je tušim 1500 alebo 1600, som teraz akurát nadstavil traktorovú garáž, lebo som sa tam zmestil iba bez náradia na čelnom nakladači.. čiže keď som chcel mať traktor pod strechou, tak lopata musela dole a keď sa potrebovala obdeň tak to nebolo moc praktické.. takto to mám aj po strechou a nikomu to nemusí oči dráždiť :D

pasa444

#139 Nový příspěvek od pasa444 »

jj to znám taky ja mam postavenou kolnu na stroje a když jsem ji stavěl tak sem měl podstatně nižší traktor .Ted mam větší a musel jsem zvednout klešiny a zajíždím tam z čela kde není zed.... :'( ale už je taky v suchu.za změření ti dopředu děkuju.Lžíci teprve budu dělat ale uvažoval jsem tak okolo 1800 mm aby to pobralo šířku př.nápravy

edo

#140 Nový příspěvek od edo »

sľúbené rozmery: šírka 1600, výška 650 a dĺžka 800. na sneh a podobné bude väčšia šírka výhoda, ale potom musí mať menší objem, lebo napríklad so štrkom už by bola príliš ťažká... ešte pripájam foto tej rozšírenej garáže a dnes som aj dorobil budík tlaku vzduchu, ostáva mi v tretej etape dorobiť ovládanie aj od brzdového pedálu a následne to všetko demontovať a hodiť do laku.. keď už som sa špáral v elektrike tak som dal do prevádzky aj zadné pracovné svetlá. vždy keď vidím to dielo amatéra ktorý sa v tom hrabal tak mi je do plaču.., čo sa dalo vystrihal a všelijako polepil izolačkou, teraz sa v tom ani divá sviňa nevyzná.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pasa444

#141 Nový příspěvek od pasa444 »

Děkuju ti edo za rozměry .Alespon to nemusim vymýšlet.To rozšíření stání si provedl super ,jednoduchy a učelný.S elektrikou v traktoru to vi m přesně o čem mluviš,taky jsem to měl....nefungovaly budíky ani některé kontrolky,ani radio.Odšrouboval jsem vršek palubky a hruzatakovej chumel kabelu sem neviděl.Téměř nic zapojené nebylo a nusel jsem to postupně propípavat měřákem a davat to do kupy-ted už vše maká jak má.ted jsme vyoravali brambory tak jsem stroječek zase trochu protáhl.Do týdne budu orat "novým" pluhem z DE Gassner 3x35 obracák tak snad to jeník utáhne....a pak zase exkurze do lesa na dřevo-zima se blíží.A pak snad už dodělám tu lžíci :(

edo

#142 Nový příspěvek od edo »

nemáš za čo a ďakujem:) presne ako u mňa ja som začal tým najdôležitejším - rádiom :D momentálne sa snažím rozbehať aj otáčkomer, malo by stačiť nové lanko. Postupne sa tiež budem snažiť dať dokopy aj tie také detaily ako kontrolky zapnutia predného náhonu a podobné, ktoré sú z kategórie nepodstatné, ale keď už to tam je nech to ide ako má.. myslím že ti to potiahne ako nič:) mňa najbližšie bude čakať tiež drevo, ale len manipulácia na pile.
Ako si pokročil so vzduchom?

pasa444

#143 Nový příspěvek od pasa444 »

Chlape se vzduchem jsem zatím nepokročil vubec nijak,ted jak bude trocha času tak musím dodělat ten čelní nakladač....potřebuju lžíci,mam čelnák a zem hážu ručně :'( je to děs,potřeboval bych tak pul roku placené dovolené abych se tomu mohl pověnovat ,čas je to nejhorší co nemám.Se vzduchem -zjistil sem že by se tam měl nechat přidělat kompresor třeba z ify ten má samostat.olej.náplň.Alternátor posunu nahoru nad víko ventilu a místo alternatoru by se měl kompresor vejít.Ještě jsem koukal na kompresurky z bělorusu a z kioty -ty se mi libili nejvíc,maji zapínaní pákou a samostatnou napln a jsou maličky a šikovný,jen ta cena -říkali mi kolem 16000 kus :zly:

edo

#144 Nový příspěvek od edo »

Z tej ify bude asi ideálny, to by sa malo dať zohnať aj na šrotovisku.. ja som za ten môj dal 500 tu na fóre a tlačí veľmi dobre, za chvíľu je plný tlak v systéme..
s časom to poznám.. ja som si teraz po vysokej schválne nehľadal prácu, aby som mal "prázdniny", ale aj tak som toho času na traktor moc nemal :(

Miro
Kontaktovat uživatele:

#145 Nový příspěvek od Miro »

pre eda
Snímka0139-1.jpg
Přílohy
Snímka0138-1.jpg

edo

#146 Nový příspěvek od edo »

pridávam pár foto z posledných dní.. keď už mám ten vzduch tak som si dovolil jeden rozmar, nech je sranda, zvuk to má fakt super :smich: a trochu som natieral a vyrobil držiak na zakladací klin a ešte sa hrabem pomaly v tej elektrike, už som s tým ako tak spokojný, ide toho rozhodne viac ako pred rokom a konečne už mi ide aj otáčkomer :) http://www.vimeo.com/15576650
Přílohy
100_7722.JPG
100_7721.JPG
100_7718.JPG
100_7724.JPG

edo

#147 Nový příspěvek od edo »

Dnes nastal dlho očakávaný okamih, konečne po zošliapnutí brzdového pedálu brzdí aj príves. Na ovládanie vzduchového brzdového ventilu slúži brzdový valček z crystala, ktorý som umiestnil do pôvodnej konzoly pre vyrovnávač tlaku. Do brzdového valčeka z crystala som priviedol tlak kvapaliny z brzdovej hadičky, ktorá predtým slúžila na kardanovej brzde. zatiaľ to celé vyzerá veľmi dobre, prebehla aj jazdná skúška. Tak hádam sa časom neobjavia nejaké neduhy. Týmto by som chcel aj Mirovi poďakovať za fotky, meranie atď. Budú aj fotky, len dnes už bola tma, musím to ešte nahotovo privariť....

edo

#148 Nový příspěvek od edo »

pridávam sľúbené foto, dnes som to aj napevno privaril doriešil detaily a rovno som to vyskúšal v praxi, susede som vozil 10m palivového dreva, zatiaľ to funguje :)
Přílohy
000_0075.JPG
000_0073.JPG

edo

#149 Nový příspěvek od edo »

Pre oživenie pridávam zopár foto z jesenného rezania dreva, už skoro vo finále, bolo toho cca 20 kubíkov.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

edo

#150 Nový příspěvek od edo »

Pridávam nejaké foto z akcie, rezali sme s dedkom vŕbu, už piatok tam bolo blato a po upršanom víkende sa to dnes ešte znásobilo, akurát čo sme si lúku skurvili. Inak dedko má už skoro 80, práca mu ide stále od ruky, hlavne mu zdravie slúži, zakázať sa mu to nedá, tak ho treba nechať tak, keď ho to baví. Navečer som potom zhodil vzduchové komponenty, ktoré chcem ešte natrieť, keďže je stále relatívne pekne

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“