fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
-
Re: fortschritt ZT 303
Děkuji zatím za vaše nápady zítra rano na to mrknu
-
Hlavně bacha, ať ti to neodtlačí černoušci
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
Doufam že sem neudělal nic převodovce
-
To by byl jseště větší pruser
-
podla mna, s v prevodovke nic neurobil...skor ti nevyskocilo uplne jedno pravitko a paka nejde uz do toho dalsieho a zostala v medzipolohe...odporucam tie dve paky su v takom domci cca asi 6srobov osmicky, ten zhodit dole, malo by to ist aj bez toho, aby si musel vyberat podlahu, tam ponapravat pravitka supnut spat paky, samozrejme vymedzit pripadne nejake vole a uz jazdis dalej...ps: zt je uz starusik...nanho musis pomaly..
na radiacej páke je nalisovaná gulička s drážkou a je zaistená dvoma kolíkmi na páke. Tie kolíky bívajú visekané a gulička sa potom hýbe (pootáča) na páke, občas to robí problémi.poulm píše:Je už to dlouho,ale když jsem kupoval své ZT,tak mi ta malá šaltra taky dělala potíže,byla strašně volná, někdy přeskakovala,nebo se zasekávala a nešlo řadit. Už přesně nevím jak to tam je,ale opravil jsem ti přímo navrchu pod manžetou,je tam buď nějaký kolíček nebo nějaké zajištění a já to na tvrdo heftl svářečkou a od té doby mám pokoj.Víc zatím neumím poradit,zítra se za světla můžu kouknout co jsem tam tehdy vlastně zbastlil.
Bratovi sa raz zlomila veľká páka, mali sme jedno radenie do rezervy, ale tam bola zváraná malá páka, tak som to skombinoval, no keď som to naložil na prevodovku bol problém, páky sa akosi krížili (nedala sa zaradiť III. 1), tak sa páka redukcie musela trochu upraviť
Dnes somnou ZT čvičilo pol dňa. Včera sme v pohodičke založili baterky, naliali vodu a chitilo po zime na brnk. Nahodili sme smykobrány a odstavili. Dnes ráno sme natankovali, sadol som do traktora a miesto štartovania len cvakanie. Tak som zobral skúšačku a hladal závadu. Prekontroloval som všetky spoje, vyčistil odpojovač batérií, nakoniec som prehodil spínač 12/24 no stále iba cvakanie. Až nakoniec som zistil že na jednej + svorke medzi svorkou a káblom je veľký prechodový odpor, hoci nebolo vidieť žiadne stopy oxidácie, aj kábel pevne držal na svorke
-
To znám,každou chvíli s něčím takovým zápasím,elektrika je sviňa.
Na obrázku je ta plechová devítituna,co jsem nedávno získal,osadili jsme ji koly z Ify,myslím,že to vypadá dobře,ještě hodně poslouží
Na obrázku je ta plechová devítituna,co jsem nedávno získal,osadili jsme ji koly z Ify,myslím,že to vypadá dobře,ještě hodně poslouží
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
-
Tak zetečko opět v provozu za jeden a pul hodky sem jezdil bylo to jak psal hotdej zaseklé pravítko oprava jednoduchá jen přít na to jak to zaseklé rozchodit ale povedlose , chlapy moc děkuji za pomoc
-
Jinak z dědiny jsem se nechal odtahnout obecní proximou a ta na muj udiv to zetečko odtahla jak nic a to to mám domu do kopce
-
Samozřejmě jsem si vyslechl svoje co jsm to koupil za lokomotyvu že jsem udělal velkou chybu že už se to sere, že nato nic neseženu a nakonec to neprodám ani zato co jsem to koupil že se stím v lese nikde nevejdu ,že jsem měl radči měl koupit dvaapadesátku z předkem atd. Samozřejmě na mé argumenty nikdo nebal ohled protože tady ten traktor nikdo nezná a nikdo ho ani nevyděl to je pro celoživotní zetoráky prostě nepřekonatelný problem
To to sú dobré vleky,ak nemá doklady, treba nečo zohnať, trocha ho preleštiť a streknúťpoulm píše:To znám,každou chvíli s něčím takovým zápasím,elektrika je sviňa.
Dobrý den, pořídil jsem traktor ZT303 RV.1974. Motor je super, ale na jednu stranu /doleva/ špatně zatáčí. Orsta pod volantem vypadá, že je nová. Kde hledat chybu? Setkal se už s tím někdo? Poraďte mi. Mnohokrát děkuji.
-
poulm, aj ja chvalim, vypada naozaj dobre, presne take iste mam aj ja bocnice, ale tie som uz ja dorabal..a som velmi spokojny...urcite este vela povozis...daj jej este troska farby a fakt to bude krasavica..
pasekar, som rad, ze som mohol pomoct...nabuduce si uz urcite das vacsi pozor na reverzovanie.. inac, ak ta proxima tahala len prazdne zt, tak to je nic..ja som to bezne roztahoval s traktorom s t805 a motor slavia 2 valec 18koni... raz som ho dotiahol mierne do kopca zt+ nalozena 9t ale bolo to asfaltke...a islo to...takze nejaka proxima fakt nemohla ani citit..
pasekar, som rad, ze som mohol pomoct...nabuduce si uz urcite das vacsi pozor na reverzovanie.. inac, ak ta proxima tahala len prazdne zt, tak to je nic..ja som to bezne roztahoval s traktorom s t805 a motor slavia 2 valec 18koni... raz som ho dotiahol mierne do kopca zt+ nalozena 9t ale bolo to asfaltke...a islo to...takze nejaka proxima fakt nemohla ani citit..
-
Ahoj, vitaj v klube.Tudor4D píše:Dobrý den, pořídil jsem traktor ZT303 RV.1974. Motor je super, ale na jednu stranu /doleva/ špatně zatáčí. Orsta pod volantem vypadá, že je nová. Kde hledat chybu? Setkal se už s tím někdo? Poraďte mi. Mnohokrát děkuji.
ake mas riadenie?? lebo boli orbitol, hned v kabine a k naprave isli len trubky, alebo mas kardan po pravej strane traktora az dopredu a tam mas riadenie?? a aku mas prednu napravu? suche, alebo v olejovej lazni klby?? asi by bolo najlepsie hodit foto, aby sa konkretne urcilo, ze o aky typ ide a podla toho budeme myslim ze mudrejsi...