Edova Fiatagri 80 - 90 DT
Moderátor: DYK
Re: červená fiatka
dnes som s tým konečne pohol a komprsor je už osadený a prebehol aj test, ktorý dopadol úspešne dám aj video, až mi ho spracuje tak ho sem hodím..
sľubované video http://www.vimeo.com/13554452
čauko,vyzera to sľubne,z čoho je ten kompresor???,inak pri tomto riešeni možno by bol vhodny kompresor so spojkou-ako ma crystal,ked ho nebudeš potrebovat tak bude vypnuty,ale ....,ked to bude fungovat tak to nebude mat chybu,len treba potom častejšie to kontrolovat,lebo ked to odtrhne,tak chladiče,kapota, su ....,tak nech sa ti darí pri tej "vzducharine" čauko.
"když hlava myslí,ruce se jenom hrají"
mas ten kardan odskusany, aby velmi nehadzal
ak nie a loziska v kompresore to nevydrzia, tak vies co ta moze postretnut ...
ak nie a loziska v kompresore to nevydrzia, tak vies co ta moze postretnut ...
čauko, z čoho je to kompresor neviem, kúpil som ho tu na inzerát, potom som k nemu niekde na nete našiel parametre a zistil som že sú vyhovujúce. hej, nad spojkou som rozmýšľal, len to bolo komplikované a tak som od toho upustil, motor má dosť koní, tak utočí aj kompresor a na moje využitie musí stačiť. jj ten z crystala by bol dobrý, ale zasa ktovie či by sedeli otáčky, či už zmysel alebo veľkosť a tam by bolo treba doriešiť aj tú olejovú náplň.hej som si vedomý, že ložisko bude namáhané, kardan odskúšaný nemám, pôvodne bol použitý na predný vývodový hriadeľ.., teraz je tak o 50% kratší..., zatiaľ som tam hádzavosť nespozoroval, ani nežiaduce chvenie a vibrácie. budem to určite často kontrolovať.
Edo tak ti gratuluju vypadá to super.S tím vypínáním to nemusí být zas až tak hrozný,dělají řemenice s elmag.spojkou a když potřebuješ zapnout kompresor,mačkneš tlačítko a už jede,když ho chceš vypnout,vypneš tlačítko a je to.Princip jako u kompresoru na klimatizaci.Ted budu řešit taky vzduch do toho mého stroje.Jak je ten kompresor velký?A nevěděl by někdo z lidí tady z čeho ten kompresor je?
ďakujem zatiaľ ho nechám točiť stále, možno časom, v prvom rade to musím dotiahnuť do konca, od posledného príspevku sa mi na tom nepodarilo moc pokročiť, akurát som tam pridal plnič pneu a spravil sanie kompresora z filtra traktoru a prepojil kompresor s plničom pneu, takže už si aspoň kolesá môžem fúkať
kompresor je tam tento http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm už som to sem kedysi dával, sú tam uvedené aj rozmery, v popise je že je to univerzálny kompresor na rôzne využitie..
nakoniec pridám pár aktuálnych foto kde stroj využívam a preto nemám možnosť moc pokročiť s tým vzduchom
kompresor je tam tento http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm už som to sem kedysi dával, sú tam uvedené aj rozmery, v popise je že je to univerzálny kompresor na rôzne využitie..
nakoniec pridám pár aktuálnych foto kde stroj využívam a preto nemám možnosť moc pokročiť s tým vzduchom
pár aktuálnych fotiek z posledných dní... úprava podkladu pod panely, ich pokládka a pod.. keďže sme blokovali cestu tak sme autá poslali po starej ceste, kde bolo treba odstrániť blatový úsek, liazka keď sa vyprázdnila, už sa nepohla najskôr som ju len tak lyžicou tlačil, ale to nebolo moc dobre, lebo ju ťahalo do boku, tak potom na lane, musím si spraviť nejaký stojan na foťák nech je nabudúce aj video ..
čauko, to som si dal kvôli čelnému nakladaču vyrobiť, keď pracujem aj s tou lopatou, a zoberiem ju plnú štrku, tak ma dosť prevažuje cez prednú nápravu, zadnú odľahčuje, necítil som sa dobre a bezpečne v kabíne, zvlášť keď som bol ešte na kopci a zle sa sa aj zatáča, keď je skoro celá váha na prednej náprave a jej také zaťaženie asi tiež dobre nerobí a z betóna nemám problém si dať čokoľvek vyrobiť, tak som si toto nechal, hádam sa mi to osvedčí pri práci, aj keď budem drevo manipulovať.
edo píše:čauko, to som si dal kvôli čelnému nakladaču vyrobiť, keď pracujem aj s tou lopatou, a zoberiem ju plnú štrku, tak ma dosť prevažuje cez prednú nápravu, zadnú odľahčuje, necítil som sa dobre a bezpečne v kabíne, zvlášť keď som bol ešte na kopci a zle sa sa aj zatáča, keď je skoro celá váha na prednej náprave a jej také zaťaženie asi tiež dobre nerobí a z betóna nemám problém si dať čokoľvek vyrobiť, tak som si toto nechal, hádam sa mi to osvedčí pri práci, aj keď budem drevo manipulovať.
inak také niečo odporuča aj vyrobca nakladačov a traktorov-treba mať dotažený zadok traktora
ešte by som ti odporučil zavažie do zadných kolies-dalo by sa prispôsobit z crystala...
"když hlava myslí,ruce se jenom hrají"
hej nad tým som tiež rozmýšľal, ale to by som tam mal trvalo a inak keď nepotrebujem nakladač tak mi zadok nepríde ľahký a zasa voziť ešte ďalšie kilá navyše, uvidím možno časom..
závažíčko je super určitě je třeba.ještě jsem viděl jeden docela dobrej zlepšováček,do toho zad.závaží provařit a zabetonovat závěs na vůz....mužeš si ho pak připřáhnout a jet něco nakládat....to jen malá ale podle mě dobrá věcička