Lanz Buldog
Moderátor: DYK
Celkem dost nepùvodních dílù, ale s tou barvou se trefili.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- bastardtraktor
Re: Lanz Buldog
To jsou Larsíku asity nejkrásnější traktory vůbec
Taky jsem byl na cestách a na jeden Lanz Buldog mi bylo dovoleno usednout
červený menší je silniční tahač, ten modrý je pro polní práci
......
............
Moc se mi líbí výkovky těch předních náprav.
A po otevření fotek - skokem kliknutím na šipky nad fotkou, si prohlédněte celé album které jsem v Zemědělském muzeu na hradě Querfurt nafotil.
Měli zavřeno, ale provedl mě údržbář - dostal českýho lahváče a bylo by snad i možný něco nastartovat.
Viděl jsem
Mulinu co se řídí ve stoje, traktor na dřevoplyn´, Kramera Všeuměla, východoněmecké traktory s názvy jako Aktivist" , a Krtek, tříkolový dempr s lidovým názvěm" trojhranná propast " a taky expozici kolářství, kovářství a další zajímavé věci
Taky jsem byl na cestách a na jeden Lanz Buldog mi bylo dovoleno usednout
červený menší je silniční tahač, ten modrý je pro polní práci
......
............
Moc se mi líbí výkovky těch předních náprav.
A po otevření fotek - skokem kliknutím na šipky nad fotkou, si prohlédněte celé album které jsem v Zemědělském muzeu na hradě Querfurt nafotil.
Měli zavřeno, ale provedl mě údržbář - dostal českýho lahváče a bylo by snad i možný něco nastartovat.
Viděl jsem
Mulinu co se řídí ve stoje, traktor na dřevoplyn´, Kramera Všeuměla, východoněmecké traktory s názvy jako Aktivist" , a Krtek, tříkolový dempr s lidovým názvěm" trojhranná propast " a taky expozici kolářství, kovářství a další zajímavé věci
ooooooooooooo
Mně se nelíbí ty nastříkaný hydraulický hadice a ten řetěz. Jinak Lanz Buldog je veterán snů. Ten objem a jak krásně hopsá .....
Silnice je dobrá na to, abych po ní dojel do terénu... mám rád platnost fyzických, ne silničních zákonů.
Jo tak přesně toto jsme měli doma,obsah to teda mělo tuším 5 litru a k tomu 1válec docela slušná kombinace.Byl s tím jeden problém a to startování-bylo velice zdlouhavé proto to šlo z domu a zůstala jenom Z3011 kde bylo to starování až moc moderní
děda to prodal před 12-ti lety za šrotovou cenu(2000 kč),ten chlap co to kupoval to bral všemi deseti-tuším že do 1dne co zavolal byl traktor fuč
děda to prodal před 12-ti lety za šrotovou cenu(2000 kč),ten chlap co to kupoval to bral všemi deseti-tuším že do 1dne co zavolal byl traktor fuč
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
Nedivím se, taky bych to bral všemi deseti, a litoval bych, že mám tak málo prstůantipo píše:Jo tak přesně toto jsme měli doma,obsah to teda mělo tuším 5 litru a k tomu 1válec docela slušná kombinace.Byl s tím jeden problém a to startování-bylo velice zdlouhavé proto to šlo z domu a zůstala jenom Z3011 kde bylo to starování až moc moderní
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- bastardtraktor
Jíbí se vám taky tak moc ty staré malé LANZy ??
A je libo fungl nový Lanz ???
REPLIKA LANZ-BULLDOG 12 PS von 1921 nebo 8 PS "MOPS" ?????????.
Zde jsou k mání
http://www.interlok.info/Lanzseite.htm
tak POLSKÝ mistr zámečnický JAN PEDA už vyrobil více jak 30 kusů techto strojů kompletně z nových dílů , které se odlévají.
Však taky, kdž má někdo originál , tak zdůrazňuje, žeto není z Polska od Pedy
jako třba zde
http://www.gluehkopfbulldog.de/bild/05_pla_02.html
já jsem tu repliku viděl u jednoho sběratele v garáži a vyfotil jsem jí a vypadá to ale opravdu nádherně, ale na jeho www stránkách mě pak zarazilo, že je tam napsáno REPLIKA , a teď koukam- že to je jasný
o to úžasnější je třeba tento domaděl se skoro stejným motorem , ale originálním
A je libo fungl nový Lanz ???
REPLIKA LANZ-BULLDOG 12 PS von 1921 nebo 8 PS "MOPS" ?????????.
Zde jsou k mání
http://www.interlok.info/Lanzseite.htm
tak POLSKÝ mistr zámečnický JAN PEDA už vyrobil více jak 30 kusů techto strojů kompletně z nových dílů , které se odlévají.
Však taky, kdž má někdo originál , tak zdůrazňuje, žeto není z Polska od Pedy
jako třba zde
http://www.gluehkopfbulldog.de/bild/05_pla_02.html
já jsem tu repliku viděl u jednoho sběratele v garáži a vyfotil jsem jí a vypadá to ale opravdu nádherně, ale na jeho www stránkách mě pak zarazilo, že je tam napsáno REPLIKA , a teď koukam- že to je jasný
o to úžasnější je třeba tento domaděl se skoro stejným motorem , ale originálním
ooooooooooooo
-
http://img1.rajce.idnes.cz/d0101/6/6745 ... CF0057.jpg
tady je kloubák a klasickej, co jsem viděl před 14-ti dněma ve Schleisu.... Lanz-Bulldogů tam bylo mraky...
tady je kloubák a klasickej, co jsem viděl před 14-ti dněma ve Schleisu.... Lanz-Bulldogů tam bylo mraky...
ahoj,
poraďte mi, kde zjistim, jak vypadá převodovka v lanz bulldokovi, spojeni mezi motorem a převodovkou, spojka. nemůžu to nikde najít.
poraďte mi, kde zjistim, jak vypadá převodovka v lanz bulldokovi, spojeni mezi motorem a převodovkou, spojka. nemůžu to nikde najít.
-
http://s30.postimg.cc/vtcgvqwpd/BULDOG.jpg
Tenhle stojí už delší dobu v Třebíči v autobazaru. Ale myslím, že je tam jen jako dekorace!
Tenhle stojí už delší dobu v Třebíči v autobazaru. Ale myslím, že je tam jen jako dekorace!
Nevěř všemu co si myslíš