fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hotday

Re: fortschritt ZT 303

#2161 Nový příspěvek od hotday »

to cecil:
dajme tomu, ze sa neznizim na tvoju uroven, aby som vobec len reagoval na tento tvoj prispevok, myslim, ze si sa ukazal, ze ty tie lavice este potrebujes dlho drat!!! keby si bol taky inteligentny, tak by si hned napisal, ze som sa ponahlal, lepsie som to nestihol. okrem toho, tento pan, co potreboval tuto pomoc, keby mal dane vedomosti ako ty tu pises, tak by urcite nepotreboval radu, lebo kazdy jeden clovek, co pozna farby a dokaze najst druhy koniec kabla, pozna toto vseobecne znacenie, si ten spinac dokaze zapojit sam, tak sa teraz zamysli, ze ako mu asi pomohla tvoja odpoved!!! ci uz prva, alebo aj tato, ked si sa ukazal, ako ten co tvori!!! ano, mas pravdu, vytvoril si zo seba nieco...ja to napisem este raz: ani prva a ani druha schema nieje pre mna, ja som na to cele dokazal prist sam aj bez schemy!!! tak naco tu pleties mnohobrany, ked dany uzivatel, ktory potreboval pomoc podla mna mozno pocul o mnohobranoch, ale s vacsou pravdepodobnostou nie, kedze potreboval pomoct s takouto jednoduchou vecou!!!ja uz neviem, ze ako ti to mam slusnejsie napisat...a teraz sa tu hadas ako maly urazeny chlapec...ja som ti napisal, ze co si o tom myslim, a ze si to urobil nahovno, to musis priznat aj sam!!! keby si nevedel o elektronike to co vies, tiez by ti ten tvoj nakres vobec nepomohol. asi si zabudol, ze aj ty si dakedy nevedel vseobecne znacenie kablov, tiez si sa to musel naucit. u nas sa vseobcne travi, ze len ten ti pomoze, co dokaze vec napisat zrozumitelne a jasne, nie ten, co to napise zlozito, lebo ten to ma tak pre seba a mozno este pre par ludi na jeho urovni a ti, co potrebuju skutocnu pomoc a chcu vediet nieco viac, tak ti si s tym mozu uret :zadek: a dufam, ze si uz konecne pochopil, co sa ti uz v druhom prispevku snazim povedat...a okrem ineho, nebudem sa tu s tebou hadat!!!

CBS

#2162 Nový příspěvek od CBS »

To Miro: Ďakujem, že si nereagoval na môj príspevok, ak máš so mnou nejaké problémy, kľudne to vyriešme cez PM.

Snažil som sa pomôcť... keď som prvý krát pripájal prepínač 12/24 mal som tiež problém, lebo som musel pozisťovať, ktorý kábel kam vedie. Ale bez toho sa ďalej nikto nepohne. Príčin horenia káblov môže byť viac, treba hlavne do prepínača vložiť dve max 50A poistky skôr kým zhorí všetko káblovanie. Ak by boli prehodené silové káble na prepínači,už po zapnutí batériového odpojovača by vyleteli obe poistky v prepínači, alebo horeli káble od týchto poistiek.
No hlavne nám tu viazne komunikácia, s Mirom sa tu pomaly pozabíjame :friends: a to ešte ani nevieme v čom je presne problém.
Mal si to doteraz na 24V? Alebo to doteraz jazdilo, len to prestalo štartovať tak sa to snažíš nejako hodiť do kopy?

poulm

#2163 Nový příspěvek od poulm »

Boha jeho,co tu furt vy dva řešíte? Vy dva jste tu přes ZTéčka vetráni a hádáte se jako malí kluci a neumíte se shodnout nad takovou jednoduchou blbostí.
Jestli se můžu zeptat,co jste si vy dva udělali? Měl jsem od začátku za to, že jste kamarádi a dobří kolegové.
Koukám,že by bylo potřeba,aby jste si vzali aspoň litr pořádné slivovice a sedli si spolu ke kulatému stolu a pořešili pár věci, tak jak to děláme u nás na Moravě :) 8) :smich:
Je nás tady jenom pár,co se věnujeme těmto úctyhodným strojům,tak to nekažte a chovejte se jako běloši.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Zelenej

#2164 Nový příspěvek od Zelenej »

Mrzí mě že kvůli mému dotazu se tu roztrhla taková přestřelka a vzájemného napadání. :( Jak jsem psal elektrika byla kompletně vybrakovaná na tomto traktoru vše se tahalo a zapojovalo znova. Měl jsem k dispozici schéma z manuálu který jsem si stáhnul na ulož to. jenže jsem hold asi udělal někde chybu a nevěděl jsem kde proto jsem zde požádal o radu. Přece jen to schema nebylo ideálně čitelné. A momentálně nemám moc času zkoumat a experimetovat co jak kde zapojovat.. pokusím se dneska odpoledne vyfotit svůj stroj a přidat sem pár fotek. Děkuji za schéma a pokusím se to projít jak to mám zapojené připadně poopravit..

poulm

#2165 Nový příspěvek od poulm »

Rozhodně kvůli tobě tu žádná roztržka není,to neřeš,to jsou jenom tekoucí emoce pramenící úplně z něčeho jiného,holt je čím dál víc nervní doba. :-/

Zkus někde pohledat přehlednější schéma zapojení bateriového přepínače nebo rovnou celé schéma ze Zetoru Crystal Z12011 nebo Ifa W50, mělo by to být v podstatě totožné.

Tehdy jak jsem dělal novou elektriku a kupoval ten přepínač nový,tak v příbalovém letáku bylo i schéma zapojení,tak jsem to dál neřešil a zapojil podle toho.Akorát jsem měl malý problém s tím,že mi odešel ten 4-kontaktní bateriový odpojovač,tak jsem to zatím udělal tak,že jsem použil ten klasický se dvěmi kontakty a odpojuji jenom jednu baterku,aby se vzájemně nevybíjely,když traktor déle stojí.Ještě se asi 4roky chystám na montáž druhého bateriového vypínače,abych měl baterky úplně vypnuté a palubní deska bez napětí.Zatím jsem se k tomu nedostal :-/
Pokud ti ten dvojitý originální bateriový odpojovač funguje,tak máš hodně komplikací ušetřených.

poulm

#2166 Nový příspěvek od poulm »

Moc pěkná souprava od spřátelených soudruhů kousek za hranicí v Polsku:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

PULDrapalik

#2167 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Vypadá to dobře na těch fotkách 8) ,tahal to někdo,příde mi že je to těžký na zadek a nadlehčuje to zadek traktoru když potřebuješ odlehčit :-/

poulm

#2168 Nový příspěvek od poulm »

Těžko říct,s tímto taženým kombinátorem jsem nikdy nepracoval,jenom s nesenými.
Možná s tím někdy dělal Cecil-CBS,tak snad poví.
Každopádně si myslím,že je nesený lepší,dá se dobře dotížit traktor,když se někde proboří:
http://imageshack.us/a/img844/79/zdjcie075o.jpg

Zelenej

#2169 Nový příspěvek od Zelenej »

:)
Přílohy
DSCN0872-m.jpg
DSCN0873-m.jpg
DSCN0876-m.jpg
DSCN0875-m.jpg

poulm

#2170 Nový příspěvek od poulm »

Moc pěkné,ty hodiny práce na tom jdou vidět.
Taky bych si rád někdy dal své ZTéčko takhle do cajku. 8)

Malý dotaz,jak jsi vysoký,že máš ten vzduchový podstavec pod sedačkou podložený,já ho mám přišroubovaný až na podlaze a připadá mi,že je to akorát.Já jsem vysoký okolo 178cm.

Zelenej

#2171 Nový příspěvek od Zelenej »

Jsem ještě větší.. 195 cm a sedačka je vzduchová je to perfekt.. :)

poulm

#2172 Nový příspěvek od poulm »

Koukám,že jsis namontoval pěknou páčku na blinkry,to je z nějakého francouze?
Ten vzduchový podstavec je dobrý,pěkně pruží,ale časem praskají ty táhla ve svárech, protože nejsou moc dimenzované na prudké boční výkyvy a drncání,tak jak to bývá u traktoru při práci na poli nebo v lese. :-/

Zelenej

#2173 Nový příspěvek od Zelenej »

přesně tak peugot 306 je to přesně.. :) a je to super v jedné páčce vše.. :) světl blinkry mlhovky houkačka jen to chce řídit přes relátka ta páčka na to není stavěná.. a pokud bych se tím chtěl víc zabívat tak i automatické vypínání blinkrů.. :) ;)

CBS

#2174 Nový příspěvek od CBS »

Nazdar páni, ten kombinátor tušim KON-6 je za ) ZT trochu veľký aj keď plytšie pustený prácu určite spraví, hlavne s za naturbeným ZT. Za ZT sme ho neťahali pre hrubé čapy na tiahle, ale 12145 sním má dosť. Ťahaná konštrukcia je za klasický traktor celkom vhodná, v pracovnej polohe je minimálny prenos ťiaže zo stroja na traktor , či opačne, ale v prepravnej polohe to dosť odľahčuje traktor, origo to malo aj brzdy. Viac sme ho ťahali za Š180, za ňou sa dá v pohode pustiť aj hlbšie, no škodula je pri cúvaní s týmto zázrakom skoro vždy na troch kolesách, kým si na to človek nezvykne, vyvoláva to dosť šokujúce situvácie :smich:
To Zelenej: Neber prosím ten malý incident s Mirom osobne. Máš pekný stroj v nových papučkách s peknou sedačkou a v peknom kabáte. Aj ja už mám farby nakúpené, no nejako sa neviem k tomu dopracovať, najprv som chcel eliminovať všetky úniky olejov, no ešte to stále nie je na 100% a šaká má dosť práce s kapotážou a kabínou. To máš akú značku predných pneu?

Zelenej

#2175 Nový příspěvek od Zelenej »

jak zadní tak přední pneu jsou značky Mitas

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“