fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#1351 Nový příspěvek od poulm »

to CBS:
takové tkané mažety vídávám,když přetěsňuji nějaké staré pístnice,téměř vždy musím upravovat píst na novou manžetu,ale dá se to bez problémů udělat na soustruhu,vždy to stačí o nějaký ten milimetr upravit drážku a není problém.Nejdůležitější je,aby pasoval nějaký rozměr na průměr válce,zbytek je už hračka.

Pořád uvažuji,jestli mám na své ZT napasovávat nějaké jiné hlavní čerpadlo,nebo na ramena hydrauliky dát pomocné válce. Ten paterák pluh mi to špatně zvedá,jak se zahřeje olej,musím to vytáčet do otáček, jde to vidět na tom videu z mé orby. Myslím,že bude jednodušší pohledat nějaké válce a přidat je pod ramena. Jednou se to tu už řešilo. Co si o tom myslíte?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

CBS

#1352 Nový příspěvek od CBS »

Je to na tebe, pomocný piest ramenám pomôže, ale keď budeš mať nejaké ťažšie náradie na vonkajší okruh, môže byť problém. Zo škodovkou máme problém zložiť KON 6, bude asi treba pridať na poisťováku, lebo to nejde ani za studena a Crystal nemal problém.

poulm

#1353 Nový příspěvek od poulm »

Jak narazím na nějaké vhodné pístnice,tak je tam zkusím dát, uškodit to nemůže, odlehčím tím hlavnímu válci i čerpadlu,pak uvidím.

hotday

#1354 Nový příspěvek od hotday »

no, je to zaujimava uprava, ale ja momentalne nemam take tazke naradie, takze ju nepotrebujem...a ked budem potrebovat, tak to potom poriesim...ale zatial mi staci origo...

JPL7

#1355 Nový příspěvek od JPL7 »

hotday píše:v piatok v srote ma postihlo velmi pekne prekvapenie, a tak som sa hned zvrtol pre vlecku a vykseftoval som to za 2x vahu...to je celkom dost...
bratu ty mas stastie teda:D ja zhanam zadny most na303 :vztek: uz rok a furt nic

hotday

#1356 Nový příspěvek od hotday »

JPL7 píše:
hotday píše:v piatok v srote ma postihlo velmi pekne prekvapenie, a tak som sa hned zvrtol pre vlecku a vykseftoval som to za 2x vahu...to je celkom dost...
bratu ty mas stastie teda:D ja zhanam zadny most na303 :vztek: uz rok a furt nic
potrebujes len obal, alebo co konkretne potrebujes?? lebo prevodovku vykucham a pojde naspat na vahu, a zadny most taktiez, lebo mne je treba satelitny kos,atd...co konkretne potrebujes???
ps: treba mat znamosti na spravnych miestach.. :friends:
inac, teraz nedavno tu niekto pisal ze v poprade v srote stoji jedno 303...

zetor7245

#1357 Nový příspěvek od zetor7245 »

Zdravým Vás , mohly by ste mi dat čislo na niekoho kto predava zt 303 ? Dakujem . A mohly by ste mi poradit či sa hodi do lesa ? Dakujem .

pepíček

#1358 Nový příspěvek od pepíček »

zdar panové,
potřeboval bych poradit. sehnal jsem na inzerát vrak ZT303 bez motoru. mohl jsem si z toho vzit přídavnou převodovku na přední pohon. tu jsem zdemontoval a mam ji doma. cthtel jsem vyndat hnaci hřídel, dostal jsem ji jen kus a dal mi už nejde. potřeboval bych poradit postup, jakým způsobem bych měl postupovat při vyndání tý hřídele. předem děkuji

CBS

#1359 Nový příspěvek od CBS »

Najskôr ťa môže držať dutá hriadeľ kardanového náhonu, ktorá je na tejto hriadeli zaistená segerkou. Neviem, ako je to vzadu, je tam ložisko NUP, ktoré je zaistené segerkou a ťiež náhonové koleso, tiež istené segerkami, neviem či to ide rozobrať bez oddelenia prevodovky od obalu diferenciálu.
Ešte malá otázočka, tú prídavnú prevodovku chceš na ZT 300 aby sa dorobil predok? Ak áno, potrebuješ aj celé súkolie na konci prevodovky (300 tam má iné) a na to budeš musieť oddeliť prevodovku od rozvodovky.

pepíček

#1360 Nový příspěvek od pepíček »

Mám to na ZT300 ale z tý převodovky si můžu vzít co chci on už jí začal rozebírat . měl tam rozsypané ložisko , chtěl ho vyměnit jenže mu to nešlo tak ten traktor rozebral a prodava na náhradni díly u převodovky má sundané víko ,vyhozené řezení půl měsíce ,které drží vrchní hřídel mě by zajímalo čím tedy mám začít a jak pokračovat. jako první si myslim, že musím sundat ten spojkvý koš, abych vyndal tu první hřídel. jak píšeš, že budu muset oddělit převodovku od rozvodovky čemu říkáš rozvodovka? to myslíš jako skřín diferenciálu? děkuji

CBS

#1361 Nový příspěvek od CBS »

Ano, ako píšeš, celá spojka aj s medziskriňou dole, až potom môže ísť horný rad kolies von. Ďalej sa potrebuješ dostať na hriadeľ s hruškovím kolesom, a na spomínasnú hriadeľ predného náhonu, takže bude najvýhodnejšie oddelit skriňu prevodovky od skrine rozvodu a diferenciálu.
Aspoň ja som takto postupoval, traktor bol tiež pôvodne 300, predošlí majiteľ dorobil predný náhon, to zadné ozubenie však nevymenil, výsledkom bolo, že predok nešiel na veľkých rýchlostiach III. skupina a na ostatných to dosť hučalo.

hotday

#1362 Nový příspěvek od hotday »

pepíček píše:Mám to na ZT300 ale z tý převodovky si můžu vzít co chci on už jí začal rozebírat . měl tam rozsypané ložisko , chtěl ho vyměnit jenže mu to nešlo tak ten traktor rozebral a prodava na náhradni díly u převodovky má sundané víko ,vyhozené řezení půl měsíce ,které drží vrchní hřídel mě by zajímalo čím tedy mám začít a jak pokračovat. jako první si myslim, že musím sundat ten spojkvý koš, abych vyndal tu první hřídel. jak píšeš, že budu muset oddělit převodovku od rozvodovky čemu říkáš rozvodovka? to myslíš jako skřín diferenciálu? děkuji
myslim, ze by bolo ovela jednoduchsie kupit prevodovku so zadnym mostom z tej 303 a urobit z dvoch prevodoviek jednu perfektnu...nie??? takto tak ci onak musis rozhadzat dve prevodovky.. lebo ak sa dobre pamatam, tak kamarat ked robil z troch jednu, tak to mal problem vobec porozoberat, lebo nemci davali tesnenie a na to farbu, alebo take nejake lepidlo...
Naposledy upravil(a) hotday dne stř dub 13, 2011 6:49 am, celkem upraveno 1 x.

hotday

#1363 Nový příspěvek od hotday »

zetor7245 píše:Zdravým Vás , mohly by ste mi dat čislo na niekoho kto predava zt 303 ? Dakujem . A mohly by ste mi poradit či sa hodi do lesa ? Dakujem .
tak na nete mas toho plno...takze staci googlit...
ako myslis, ze ci sa hodi do lesa??? napis, ze ake mas kriteria..

CBS

#1364 Nový příspěvek od CBS »

Presne, do lesa sa hodí všetko od TK14 až po Kirovec. V tomto vlákne sa píše aj o ZT v lese, ltačí hladať :pc:

poulm

#1365 Nový příspěvek od poulm »

Já do lesa jezdím se ZT často,nevidím v tom problém,je to jen o šikovnosti a zručnosti s traktorem v těžkém terénu. Nicméně musím přiznat,že do těsnějších míst se občas hodí i něco menšího,ne vždy je dostatek místa na nějaké složité manévry,tak aby člověk něco nerozbil apod. Každopádně je do lesa nejlepší zvolit cokoli,co má pohon všech kol.

Teď jsem koukal do návodu k obsluze jak seřídit spojku. Od začátku mi nejde vypínat náhonová lamela a násobič,myslím,že je to vše v blbém nastavení spojky, do teď mi to nevadilo,ale chtěl bych mít funkční násobič,občas se hodí,hlavně při jízdě po cestě, jen ty tři rychlosti jsou málo na rozjíždění až do 45km/h, trojka má velký rozestup a prostě mi tam ty půlky chybí,když táhnu nějaký náklad 10-12t. :-/ :-/ :-/

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“