Holder AG3 - od Jirky P.
Moderátor: DYK
- JirkaP
Holder AG3 - od Jirky P.
Zdravím všechny.
Pořídil jsem si Holder AG3 - viz foto.
Jsem spokojen, až na pár drobností, které postupně budu odstraňovat.
Trápí mně ovšem jiná věc: nemám k tomu nic, žádný návod, příručku, jaké mají být olejové náplně, jaké jejich množství, kam to vůbec nalévat.
Máte někdo stejný stroj ? Jaké máte zkušenosti ? Ocením každou radu, co se týká různých vychytávek, i nějaké fotky, prostě všechno..Pokud někdo máte nějaké náhradní díly, ozvěte se.
Předem moc děkuji za rady, tipy, popřípadě nějakou příručku.
Přes zimu ho budu trochu dávat do kupy, tak ocením jakoukoliv radu. Stav stroje je možná patrný i z fotek.
Pořídil jsem si Holder AG3 - viz foto.
Jsem spokojen, až na pár drobností, které postupně budu odstraňovat.
Trápí mně ovšem jiná věc: nemám k tomu nic, žádný návod, příručku, jaké mají být olejové náplně, jaké jejich množství, kam to vůbec nalévat.
Máte někdo stejný stroj ? Jaké máte zkušenosti ? Ocením každou radu, co se týká různých vychytávek, i nějaké fotky, prostě všechno..Pokud někdo máte nějaké náhradní díly, ozvěte se.
Předem moc děkuji za rady, tipy, popřípadě nějakou příručku.
Přes zimu ho budu trochu dávat do kupy, tak ocením jakoukoliv radu. Stav stroje je možná patrný i z fotek.
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Holder AG3 - od Jirky P.
Zdravím, máte pěkný stroj ;) jsou v čr i v horších stavech, aspoň co jsem viděl...
Co se týká informací tak stránka na Myholder.de : http://www.myholder.de/modules/info/ind ... content=74 je asi nejobsáhlejší. Dále pak poslouží už jen rady od jiných lidí co tento stroj mají. Co se týká náhradních dílů většinou k dispozici pouze z Německa nebo z Rakouska. Případně si tu v čr najít nějaký nepojízdný nebo v horším stavu a z něj to brát.
Co tam máte konkrétně za chyby, které kazí celkový dojem?
Co se týká informací tak stránka na Myholder.de : http://www.myholder.de/modules/info/ind ... content=74 je asi nejobsáhlejší. Dále pak poslouží už jen rady od jiných lidí co tento stroj mají. Co se týká náhradních dílů většinou k dispozici pouze z Německa nebo z Rakouska. Případně si tu v čr najít nějaký nepojízdný nebo v horším stavu a z něj to brát.
Co tam máte konkrétně za chyby, které kazí celkový dojem?
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #2 - Have a back-up plan.
Tip #3 - Establish clear communications.
Tip #4 - Choose your partners carefully.
Tip #5 - Expect the unexpected.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #7 - Remember, shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Krásný stroj, můžu se zeptat, jak jste s ním za tu dobu co ho máte spokojený? Nějaké mouchy? Jak je to s papírama na tento stroj? Mají něco jako TKčko nebo něco jiného?
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Holder má homologaci i pro ČR - tahali to sem do JZD. Z Německa nebude problém s papírama (tam se v 90% případů o tyto stroje starají) - v čr nedokážu posoudit, ale pochybuju, že to bude s papírama....zip píše:Krásný stroj, můžu se zeptat, jak jste s ním za tu dobu co ho máte spokojený? Nějaké mouchy? Jak je to s papírama na tento stroj? Mají něco jako TKčko nebo něco jiného?
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
No a když to sem teda tahali, tak snad by ty papíry šly někde dohledat či zajistit znovu? Uvažuji totiž o tomto stroji a tak chci vědět na co se ptát a jaké jsou možnosti sehnání případných papírů.
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ to dát na SPZ nebo se ti jedná jen o pojištění? Každý stroj má SN na karoserii a číslo motoru je taky viditelně umístěno. Pokud to teda není zatřené žezip píše:No a když to sem teda tahali, tak snad by ty papíry šly někde dohledat či zajistit znovu? Uvažuji totiž o tomto stroji a tak chci vědět na co se ptát a jaké jsou možnosti sehnání případných papírů.
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Popravdě sháním informace jak to je. Vím o jednom, ale asi je bez papírů - no a tak zkouším najít nějaké info kde se dájí papíry na něho sehnat. Musí být na SPZ? Nebo stačí někam napsat aby mě na základě nějakého seriového čísla ty dolkady za nějaký poplatek vystavily(mám představu papírů viz na TKčko)?
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
No tento traktor je do 3,5 tuny, a už se to tu několikrát řešilo že ty stačí jako TK být jen pojištěný pro provoz na pozemních komunikacích - náš je pojištěný na základě výrobního čísla.zip píše:Popravdě sháním informace jak to je. Vím o jednom, ale asi je bez papírů - no a tak zkouším najít nějaké info kde se dájí papíry na něho sehnat. Musí být na SPZ? Nebo stačí někam napsat aby mě na základě nějakého seriového čísla ty dolkady za nějaký poplatek vystavily(mám představu papírů viz na TKčko)?
Jinak do googlu stačí zadat "Holder AG3" a i tu v česku mi pár našlo na prodej - ale teď co jsem se koukal jsem našel k dispozici jen 5 asi - z toho 2 u nás, 2 v německu a 1 v kanadě
Co jsem koukal tak AG3 se většinou pohybuje tak +- 4000 Eur od 4500 se dá sehnat A30, která je novější, ale musí se hledat a čekat...
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Díky za info. Ale jestli jsem to tady na fóru dobře načetl, tak musí být pojištění + doklad o způsobilosti či jak se ten doklad jmenuje. A tento doklad pokud by náhodou ten traktor neměl, myslíte že je reálné někam napsat pro kopii? Je nějaký ofisiální dovozce? Či přímo někam do německa do HOLDRA? Možná to moc řeším, že pojistka stačí, ale když už bych do toho dával nějaké peníze, chtěl bych mít na silnici klid.
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
No v ČR zastoupení jest, ale dělají jen komunálku. A co jsem se bavil s jedním pánem, tak moc vstřícní nejsou a na mejly moc nereagují. To samé je i do německa do fabriky, protože výrobní licence a fabrika se několikrát v posledních letech prodávala a měnila majitele. Zkuste se zeptat a uvidíte ;) Jedině pak německé forum na myholder.de a tam se domluvit jestli někdo ty papíry nemá a předělat je na ten váš potencionální...zip píše:Díky za info. Ale jestli jsem to tady na fóru dobře načetl, tak musí být pojištění + doklad o způsobilosti či jak se ten doklad jmenuje. A tento doklad pokud by náhodou ten traktor neměl, myslíte že je reálné někam napsat pro kopii? Je nějaký ofisiální dovozce? Či přímo někam do německa do HOLDRA? Možná to moc řeším, že pojistka stačí, ale když už bych do toho dával nějaké peníze, chtěl bych mít na silnici klid.
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Díky moc, uvidíme. A Vy máte jaký typ? Jak jste s ním spokojený? Nějaké věci na co dát pozor?
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Podívejte se ke mě do vlákna, ale spokojenost největší na to co s tím vše děláme. Akorát máme úzké šavle - tak máme krapet dodrbané gumy - ale tak už jsme to i koupily... Jinak jsou tu i další 2-3 vlákna s Holdrama ;) tak třeba se podívat i tam...zip píše:Díky moc, uvidíme. A Vy máte jaký typ? Jak jste s ním spokojený? Nějaké věci na co dát pozor?
A na co si dávat pozor? Spíš si myslím že je to o pocitu - aby to dobře chytlo, nečadilo, skusit se projet jestli sedne...
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Díky moc, uvidím jak to dopadne, ať se daří a stroj dělá stále jen radost.
- JirkaP
Ahoj.zip píše:Díky moc, uvidím jak to dopadne, ať se daří a stroj dělá stále jen radost.
Stroj je normálně s papírama. Má malý i velký TP, originál německý. Zatím to nic nepodělalo, jen jsme zkoušeli na podzim orbu. Teď přes zimu dělám opravy, výměna čepů, teď dodělávám radlici na předek. Fotky přihodím později.
- Grozo
- Kontaktovat uživatele:
Byli moc doničené? nebo jen preventivka?JirkaP píše:Ahoj.zip píše:Díky moc, uvidím jak to dopadne, ať se daří a stroj dělá stále jen radost.
Stroj je normálně s papírama. Má malý i velký TP, originál německý. Zatím to nic nepodělalo, jen jsme zkoušeli na podzim orbu. Teď přes zimu dělám opravy, výměna čepů, teď dodělávám radlici na předek. Fotky přihodím později.
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #1 - Have a plan.
Tip #6 - Shit happens.