Chceš ho vymeniť za iný typ? Nestačí pomeniť v starom okrúžky, ja som nedávno pretesňoval a zatiaľ pohoda.zétéčko píše:Nazdar Zétéčka. Prodávám kompletní sklápěcí nástavbu na IFU 50. Sajtny horší jinak ok.Cena 3000 kč. Při příznivém počasí i naložím balkánem. Jinak na svém ZT musím vyměnit rozvad. hydrauliky neustále kape a je nad brzdama. Náklad cca 10000 kč. Tak at se daří.
fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
Tak to jsem již udělal, ale sákne kolem pístů co jsou ovládány páčkou a pak i v ovládači systémových poloh. Ta úprava spočívá v jednom rozv. s plovoucí polohou-malé čerpadlo, a druhý rozv. z velkého čerpadla na venkovní okruhy kolik kdo chce.Dál potom samozřejmě přímá zpátečka 1x. Mám taky v plánu si dodělat brzdy na předek.Koupil jsem IFU bez př., ale ze zadní nápravy to snad půjde použít.Hl. brzd. válec z Avie s posilovačem by nato měl stačit.Na STK nemají zatím dost informací k těmto starším traktorům, takže důležité je když traktor zastaví v požadované vzdálenosti. Vše budu řešit až někdy příští rok.
Tak zdar naší práci.
Tak zdar naší práci.
Nie je to zlá myšlienka, aj keď pri výmene rozvádzača by som asi ten malolitrážny výstup z čerpadla buď prepojil s hlavným výstupom, alebo ho napojil do prepadu. Tie čerpadlá majú najlepšie roky už za sebou, na TBZ to väčšinou stačí, aj na vyklápanie vlekou, ale na zariadenia, ktoré potrebujú 140 - 160 atmosfér na správnu funkciu by to chcelo aj výmenu čerpadla, za nejaké jednoduché zubové.
Nazdar kolegové přeji všem pěkné svátky,zdraví a štěstí v Novém roce. Dozvěděl jsem se,že lze přihlásit 323 na TP z 303 a to výměnou kabiny.Stálo by to za ověření i někde jinde.Tak se mějte.
-
Taky přeji všem hodně pohody a elánu do další prací a přestaveb našich už trochu Retro-strojů
to zétéčko:
Tak ono jde lecos,když natrefíš na ty správné lidi co pomohou a vyznají se.
Máš k tomu nějaké podrobnější informace,nebo je to jenom informace z doslechu ve stylu jedna bába povídala?
Mně Ježich naježil pěkné suvenýry:
to zétéčko:
Tak ono jde lecos,když natrefíš na ty správné lidi co pomohou a vyznají se.
Máš k tomu nějaké podrobnější informace,nebo je to jenom informace z doslechu ve stylu jedna bába povídala?
Mně Ježich naježil pěkné suvenýry:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Aj ja vám chcem popriať hlavne zdravie ale aj veľa elánu a dobrých nápadov. Zdá sa, že poulm má už Ježiška z NDR nejakú protekciu
To zétéčko: ono by to mohlo ísť nejakou pololegálnou cestou, ale určite je na to treba vyhľadať servis ktorý na to dá štempel. Aj keď si nemyslím, že by to mohol byť problém mať 323 na dokladoch z 303, všetky údaje d TP sú zhodné. Podobne ako dnes jazdí kvantum Zetorov, na ktoré keď sa pozriete tak nezistíte o aký typ ide, dôležité je len aby sedel kód (typ) motora a ostatné údaje s TP.
To zétéčko: ono by to mohlo ísť nejakou pololegálnou cestou, ale určite je na to treba vyhľadať servis ktorý na to dá štempel. Aj keď si nemyslím, že by to mohol byť problém mať 323 na dokladoch z 303, všetky údaje d TP sú zhodné. Podobne ako dnes jazdí kvantum Zetorov, na ktoré keď sa pozriete tak nezistíte o aký typ ide, dôležité je len aby sedel kód (typ) motora a ostatné údaje s TP.
-
to CBS:
to nejsou suvenýry z Německa, ale česká lidová domácí tvořivost :-D
Co se týče STK,tak bohužel pořád navzdory čím dál přísnější metodice je co stanice to jiný přístup a pohled na věc, více bych to nerozváděl,všichni s tím máme svoje zkušenosti,že....
Jen si myslím,že je pitomost aplikovat stejné postupy u zvláštních motorových vozidel (traktorů a jejich přípojných vozidel) a pracovních strojů stejně jako u silničních motorových vozidel (osobní,nákladní a jiná vozidla) Co k tomu více dodat, za chvíli budeme muset našim traktorům namontovat křídla a vrtule na kardan,aby jsme s nimi mohli přeletět přes silnice na pole a lesy a pracovat tam :-(
to nejsou suvenýry z Německa, ale česká lidová domácí tvořivost :-D
Co se týče STK,tak bohužel pořád navzdory čím dál přísnější metodice je co stanice to jiný přístup a pohled na věc, více bych to nerozváděl,všichni s tím máme svoje zkušenosti,že....
Jen si myslím,že je pitomost aplikovat stejné postupy u zvláštních motorových vozidel (traktorů a jejich přípojných vozidel) a pracovních strojů stejně jako u silničních motorových vozidel (osobní,nákladní a jiná vozidla) Co k tomu více dodat, za chvíli budeme muset našim traktorům namontovat křídla a vrtule na kardan,aby jsme s nimi mohli přeletět přes silnice na pole a lesy a pracovat tam :-(
Dodatečně se připojuji s přaním hezkých svátků a blížícího se Nového roku
Tak v listopadu přibyla k Zt-čku nova hračka a to rotačni brány Kverneland a 3 metrová pneusejka . Vzhledem k tomu že s ni hydraulika dost zapasila tak jsem přidělal pomocné válce jako kolega tady na foru a ted už ji zvládá prázdnou i na volno Přikládam pár fotek válců a kombinace
Tak v listopadu přibyla k Zt-čku nova hračka a to rotačni brány Kverneland a 3 metrová pneusejka . Vzhledem k tomu že s ni hydraulika dost zapasila tak jsem přidělal pomocné válce jako kolega tady na foru a ted už ji zvládá prázdnou i na volno Přikládam pár fotek válců a kombinace
-
Pěkné,paráda,chtělo by to pak udělat video z akce,jsem zvědavý.
Kdysi jsem taky uvažoval o secí kombinaci s rotačkama o záběru 4m.
Dnes už by se mi spíš líbil radličkový Horsch CO4 a ještě i s přihnojováním
Kdysi jsem taky uvažoval o secí kombinaci s rotačkama o záběru 4m.
Dnes už by se mi spíš líbil radličkový Horsch CO4 a ještě i s přihnojováním
-
Všechny zdravím v Novém roce....začínám zatim jen teoreticky řešit přední nápravu na dvém zt-300 a to konkretně vůle v uložení nábojů kol. Co jsem si tak zjistil tak by každý náboj měl být uložený tak, že hřídel vedoucí svisle je uložená ve dvou pouzdrech nebo l možná ložiscích ale nikdy jsem to rozdělané neměl. Má otázka zní zda jste to chlapi někdo už rozebrané měl a případně jak jste řešily opravu a druhý dotaz je zda se dají někde pouzdra sehnat.díky pavel
-
to ZT 303: kolik váží ta secí kombinace a kolik vleze do zásobníku? Plně naložené to bude mít ke 3t,nebo víc?
-
Tak jsem si přes svátky spichl věž na zvedání převážně do terénu kde se s VZV nedostanu. Je to věž z Balkancaru na 3,5t.
to Poulm :. Pěkná věž také mám doma 1 těžký triplex od Stillu za Zt -cko a jednu střední také Still a jednu lehkou z ručně vedeného Bulhara za 7211 .
A k té kombinaci je to 3metrovka tak váha rotačních brán dle štítků je 1250 kg a pneusej 500 kg takže prázdný kolem 1800 kg a násypka na sečce je nastavena originál dílem asi o 20 cm tak dle původního majitele do ní dával vaky 600-700 kg takže celkem i s osivem to může mít něco kolem 2500 kg .
A k té kombinaci je to 3metrovka tak váha rotačních brán dle štítků je 1250 kg a pneusej 500 kg takže prázdný kolem 1800 kg a násypka na sečce je nastavena originál dílem asi o 20 cm tak dle původního majitele do ní dával vaky 600-700 kg takže celkem i s osivem to může mít něco kolem 2500 kg .
-
Nad triplexovou věží jsem taky uvažoval, ale tohle se mi objevilo v místě za normální peníz s dobrou nosností,tak jsem to vzal. No ono při výsuvu na 5-7m už je na traktoru problém se stabilitou a už by to chtělo nějaké boční opěrné nohy nebo něco proti převrácení.Ale zase jako mobilní výtah někde k opravě střechy nebo baráku to musí být super.
Tak to není taková hrůza,počítal jsem spíš váhu min 3t.
Jak jsem měl nesený pneusej 6m, tak jsem měl taky nadstavené násypky a dával jsem do něj tři vaky,což bylo cca 1500kg + váha pneuseje okolo 1100kg,tak jsme byl taky na 2,5t,ale bylo to na krátko hned za kabinou,u té secí kombinace je to už na delší páku,tak pak dej vědět,jak se to chovalo a kolik jsi musel doložit závaží na předek.Co si pamatuji u nás,jak přišly první secí kombinace a nebyly na to pořádné traktory a věšelo se to na krystaly, tak často praskaly skříně a v kopcích věčně po zadních,takže si to vybíralo svou krutou daň :-(
Když jsem měl Ostrojácký nesený pružinový pětiradličný otočný pluh,který měl 1850kg,tak i s ním mi to šlo občas v kopečkách na zadní i se dvěma sadami závaží na předku :-(
Tak to není taková hrůza,počítal jsem spíš váhu min 3t.
Jak jsem měl nesený pneusej 6m, tak jsem měl taky nadstavené násypky a dával jsem do něj tři vaky,což bylo cca 1500kg + váha pneuseje okolo 1100kg,tak jsme byl taky na 2,5t,ale bylo to na krátko hned za kabinou,u té secí kombinace je to už na delší páku,tak pak dej vědět,jak se to chovalo a kolik jsi musel doložit závaží na předek.Co si pamatuji u nás,jak přišly první secí kombinace a nebyly na to pořádné traktory a věšelo se to na krystaly, tak často praskaly skříně a v kopcích věčně po zadních,takže si to vybíralo svou krutou daň :-(
Když jsem měl Ostrojácký nesený pružinový pětiradličný otočný pluh,který měl 1850kg,tak i s ním mi to šlo občas v kopečkách na zadní i se dvěma sadami závaží na předku :-(
-
Take jsme na statku tahali za zetorem 12145 pneusejku 6m a museli jsme predek dotizit 14ks kulatych zavazi ze zadnich kol a i tak v kopcich pri otaceni se nadlehcoval predek. A kazdej druhej nebo treti den se musely dotahovat srouby u meziprevodovky dostavala strasne na prdel jezdilo se na 12 smeny den noc v kuse a jediny co se nesralo byl motor.