fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
zétéčko

Re: fortschritt ZT 303

#4861 Nový příspěvek od zétéčko »

Nazdar kolegové. K tomu zt303. Stojí ve Štěkni čp 22 u p Mášky na zahradě.Já mu nabízel 5000 za přední závaží,ale nepovedlo se.Tel. se mi získat nepovedlo. Nějaký známý ze šroťáku mu prý slíbyl těch 30 000 tis, bez starosí až bude lepší počasí. Po té zahradě je to do kopce.Mít osobně ty peníze tak bych to vzal už jen na díly, řekl bych ,že je komplet a ramena hydr. má prý ve stodole.Ode mne je to pouhých 5 km.Je to starší pán trochu zklamaný ze soukromničení bez pokračovatele.Již rozprodal vše co mělo nějakou cenu pro kohokoli.A protože tzv Němec nepatřil mezi oblíbené traktory tak mu zůstal.Je škoda,že ho nezaregistroval.
Tak se mějte.

koprkam

#4862 Nový příspěvek od koprkam »

Mě se zdá jako nehoráznost, že si někdo za ZT řekne o 100 tisíc. Pokud trochu přidám, mám krystala. Ono je to to samý, jako se suprama a vlastně se vším. I 7745 je s cenou víš, než dva roky na zpět.
Každopádně, Poulme, není tvůj minulej privat roto na bazoši? https://stroje.bazos.cz/inzerat/70226118/Pluh.php
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

hotday

#4863 Nový příspěvek od hotday »

pozri, tak mozes kupit zt za 30tis kc ale aj za 150tis kc. je to len o tom, ze ake mas priority a kolko sa chces potom na nom narobit. ak chces kupit a hned jazdit, radsej si priplatis, ked chces kupit a pol roka opravovat, tak kupujes za srotovku. je to jednoducha matematika.
poviem narovinu, ze crystal a ani major nevydrzi tolko co zt v lese, chalan na mojej 303 bere po 18m3 mokreho buka na jednu furu. na zt neda ani dopustit, crystal a aj majorec by uz boli na dve casti pri takom objeme.

ford109

#4864 Nový příspěvek od ford109 »

K tym cenam ja prispejem takto...

Dostala su ku mne info ze nedaleky polnohospodar pomaly znizuje stavy techniky,tak sme sli sa opytat co by chcel za 7045 co tam mal... Po dlhej debate kde opisal vsetko co ma, sme sa dostaly k 7045. Stav: gumy zjazdene-absolutny slick,ani som take nevidel este,interier zniceny,traktor oprsany,poudierany,pridrete lozisko (minimalne 1) v prevodovke,bez TP SPZ.
Cena: 5000€
Hovorim a co to ZTcko? Mal tam 303ku....
"Jooooj,ten nemecky ? Ta to bude drahsi jak major,neviem kolko ale bude drahsi "
Stav bol podobny,gumy zjazdene,dlho stal,ani sa nezhodovaly gumy vpredu,ine vzorky,motor trebalo namontovat...

Cize ako sme prisly,tak sme aj odisly :vztek: :driver:

Niektory ludia proste nevedia co pytat...
ZKL Zetor 8011 (1974)

Praga V3S M2

poulm

#4865 Nový příspěvek od poulm »

Ten pluh Privat Roto na tom bazoši není můj,měl jsem ho drobet více vytuněný a vylepšený.
Těch pět radlic už je na tu otoč moc,stačí trochu a něco křupne.
Přidáním páté radlice už znamená,že se to věší za nějaký silnější traktor a ten to dřív nebo později potrhá, jsou to pluhy za UŘ1ky nebo 80ky.

Co se týče cen ZTéček,tak se vyskytují samozřejmě extrémy,někdo to polije barvou,aby nebylo vidět,že to bylo rezaté a stálo to v kopřivách a už to vydává za kompletní GO a za traktor chce velké peníze a zkouší zda s eněkdo chytne.
Je třeba si počkat,vždy se objeví něco za reálnou cenu.
Osobně než kupovat 303ku za 80-100tis,to je už lepší si dovézt třeba z Polska nějakou slušnou 323ku na papírech,které se tam dají koupit pěkné za 100-120tis. Ale ne každému se chce jet pro traktor 300km a víc.
Také sleduji že se u nás trh dost deformuje, ale pokud budou lidi co to koupí za ty nemyslné peníze,tak se moc nezmění. Samozřejmě je to vše věcí názoru a priorit.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

pavel zt-300

#4866 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Jojo jsou to prehnany ceny treba bazosi je zt-303 a chce za nej 110tis. A je po go pise. Volam co na tom delal a moc teda prehled nemel a nakonec z nej vyleze ze se utrhl pist tak dali novou vlozku a pist. Tak nevim no co si o tom myslet. Mit 110 tis tak si pockam na starsi provedeni crystala nebo jak pise poulm na 323.

Jinak na bazosi jsem nasel kdyz by mel nekdo zajem https://stroje.bazos.cz/inzerat/6955681 ... -na-ZT.php

koprkam

#4867 Nový příspěvek od koprkam »

A to je ono. Někdo to napatlá barvou a chce za to nesmysl. Na tomo má postavnou prodejní politiku z větší části Květinov. Pokud jde o mě, raději koupím vrak s SPZ, poladím to, a vím s čím jezdím. Poulme, máš nejaký bližší zkušenosti s dovozem auta, traktoru, čehokoliv, z Polska? Jak je to s přihlášením? Jak se vůbec tváříte na dovezený traktory, hlavně zetory, z Norska a tak? Máte někdo zkušenost, jsou rádoby málo jeté, ale kdo ví kde je pravda.
Jinak k těm 18m3 za zt asi takhle: dokud to neuvidím, neuvěřím. Mám kamarády s lakynama a ani ti tolik nedávají, ani za lkt 120 to nedáš. A 120 je zatraceně jinej strojek.

poulm

#4868 Nový příspěvek od poulm »

Tak ona koupě čehokoli starého je vždy z nějaké části koupě zajíce v pytli a je poteřba si to vše důkladně prohlédnout a zhodnotit stav, zda to má smysl vzít nebo ne a to platí všude,ať kupujete něco v ČR,PL,DE atd.
Dovoz není komplikovaný, všude je to stejné, ale mají v tom být zase nějaké změny a údajně se to má ještě více zjenodušit a to tím,že bude stačit od kupujícího velký a malý TP a kupní smlouva,ale je potřeba to ověřit na příslušném úřadě.
Výhoda v dovozu je,že do teď platilo to,že vozidlo mohlo zůstat v převodu dlouhou dobu.
Ale máme tu nový rok,tak je nutné si to vše znovu ověřit na úřadě,co vše chtějí a nechtějí.

Co se týče tahání dřeva za ZTéčkem,tak toho opravdu zvládne dost,těch zmiňovaných 18m3 je relativních,záleží v jakém terénu to tahá a jaké dřevo,z kopce se toho dá utáhnout hodně :smich: :smich:
Ale to je myslím celkem jedno,jde o celkový výsledek,ZTéčko jakožto levný traktor v ceně od 40-60tis toho v lese ještě zvládně hodně a myslím si že nebude daleko s produktivitou od LKT81, všichni víte jak tvrdě se vydělává koruna v lese a mít stroj za 60tis nebo za 300tis je velký rozdíl na splácení a návratnost při takovém druhu práce.
Mnozí třeba budou tvrdit že je ZTéčko na práci do lesa na hovno,že je neohrabané a dlouhé,ale z vlastní zkušenosti vím,že je to jen otázkou zvyku,nic víc a kdo dokáže využít technický potenciál tohoto již přestárlého stroje, tak na tom jenom vydělá.
Já když jsem si koupil první ZTéčko tak se mi všichni smáli a klepali mi na čelo říkali že jsem se zbláznil, že jsem si měl koupit Krystala,nyní mi už na čelo neklepou,když mně vidí jezdit s otočným šestiradličákem,4 metrovým diskáčem nebo nabouchaným autovlekem, kde by už i 161ka funěla z posledních sil. Co víc k tomu dodat, je lepší se spolehnout na vlastní selský rozum a ne na pošklebky druhých.

koprkam

#4869 Nový příspěvek od koprkam »

Obrovská výhoda ZT je v počtu kvaltů a obrovským potenciálu pro DoDo(dodělej doma). Je možná trochu delší, ale nevím o kolik oproti šestihrnku od krystala. A ty už jsem v lese taky někdy viděl.
Ještě dotaz na poulma. Rozšiřoval jsi nějak přední ráfek na tu obrovskou pneu? Pokud ano, jak? Chtěl bych jednou krystala taky obout na širší papuče, ale...

poulm

#4870 Nový příspěvek od poulm »

Nerozšiřoval,mám origo ráfky ze Z12045 na pláště 14,9-24.
Ten širší balon je trochu vnitřkem stažený dovnitř,což je i lepší,protože se boky neodírají o trčící kameny atp.,ty radiální pneu jsou náchylné na boční průraz,mají tenkou stěnu pláště na bocích oproti diagonálám.

hotday

#4871 Nový příspěvek od hotday »

18m3 cast zobere za seba, druhu cast do prednej radlice. bez dotazenia predku to nezvladne, takto s dotazenim bez problemov.

poulm

#4872 Nový příspěvek od poulm »

Docela rád bych viděl jak má na tom ZTéčku dodělanou tu lesní nástavbu,nemáš od něj nějaké fotky?

poulm

#4873 Nový příspěvek od poulm »

Jinak pokud se ZTéčko namáhá zvedáním na zadní kola,tak hodně trpí konzole v rámu co je mezi motorem a převodovkou a je potřeba ji kontrolovat,popř. zesílit.
Jak jsem nosil ten pětiradličný pružinový pluh Ostroj Jupiter, co měl okolo 1800kg a dlouhý okolo 5m,tak ten rám dostával dost zabrat. Lépe je už na tom rám v ZT323,který je na ohyb a krut z vnitřní strany zesílený.
Takže při tahání v lese a šponování na zadní kola,je potřeba na tyto věci myslet.

hotday

#4874 Nový příspěvek od hotday »

myslim, ze moje zt tam uz svoju put skonci. v predu som mal urobene ramena a chalan si tam potom dopasoval prednu radlicu z bielorusa. ze vraj mu to dvihalo v predu az do vysky kapoty a aj to niekedy zvykol stuchnut do zeme. fotky mi uz dlhsiu dobu slubuje, ale dlho sa uz neozval, tak neviem, ze ako bojuje.

koprkam

#4875 Nový příspěvek od koprkam »

Můžu se zeptat, čím vším, kromě 4st. převodovky liší 323 od 303 a potažmo 323 od 325? Myslím hydrauliku a tak prostě.
Ještě jsem někde četl, že by 303 zt měla mít nejakou synchronizaci převodovky. Jak přesně to funguje, nebo nefunguje? Jsou v Zt ještě nějaký takový špíčky a vychytávky?

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“