fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hotday

Re: fortschritt ZT 303

#4381 Nový příspěvek od hotday »

ak by niekto mal zaujem, tak asi tam na fotke je fungel nova hruska na zt a s tanierovym kolesom, ale najlepsie asi porovnavat so starym kusom, pan tam na trosku bordel.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/57527331 ... chniku.php

poulm

#4382 Nový příspěvek od poulm »

Pěkný sklad,záleží jakou má představu na ceny.
Tohle je hruška ze ZTéčka?:
Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

hotday

#4383 Nový příspěvek od hotday »

Jop a za nou je asi aj hriadel do reduktora, podla tych troch dier.

Felipe

#4384 Nový příspěvek od Felipe »

Zdravím vás. Konečne som sa pustil do toho predného náhonu ktorý nám nezopínalo. Pred tým som aj uvažoval, že vyberiem valčeky a dáme na predok väčšie kolesá. Ale bol som zmetený že prečo to nefunguje keď bolo zreteľne vidieť že to už bolo rozoberané pretože to bolo celé oblepené červeným silikónom. Uvažoval som, či tie valčeky už niekto nevybral. Po rozobratí mi to je jasné, odpadá rozhodovanie či ich tam nechám alebo nie lebo som mal pravdu, valčeky už niekto vybral :D . Škoda času ale aspoň viem na čom som. Inak stav je dobrý a aj olej bol oproti iným strojom perfektný. Vidlička zodratá nie je. Chcem sa opýtať pár detailov. Ten šrób na vidličke prevŕtaný a pridrótovaný je tak originál? Rúrka na prívod vzduchu je dosť zohnutá, dá sa niekde zohnať? Mimochodom pri rozoberaní mi vytieklo trochu oleja z tej rúrky, predpokladám že to bol olej z tej prevodovky, je to dobre ked v nej bol olej? A ešte jedna dôležitá vec, ten hriadeľ na ktorom je celá tá spojka uložená, je tesnený guferom, ale zároveň tam kde je nasadený drážkovaný protikus na kardan bol zatretý silikónom. Zvykne to tam tiecť? Má tam byť nejaké tesnenie?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

poulm

#4385 Nový příspěvek od poulm »

No,asi tak,když to vše pěkně zatěsníš jak to bylo a dáš nové gufera tak to bude ok,ale né úplně.Je potřeba dodělat odvětrání té převodky a taktéž skříně diferenciálu přední nápravy,protože vzduchové pístky pro zapínání a vypínání náhonu a přední uzávěrky nikdy na 100% netěsní,nebo těsnit časem přestanou a skříně se ti začnou tlakovat vzduchem a bude se ti olej tlačit ven nejčastěji kolem gufer u kardanu.Co jsem to odvětrání skříní dodělal na obou svých ZTéčkách,tak mám vše krásně suché.
To že tam ty válečky nemáš není tragédie,já to mám vybrané na obou traktorech a jsem rád že se to samo nezapíná a nevypíná kdy chce.
Ale pokud toužíš po funkci té volnoběžky,tak ti ty válečky rád pošlu,nevyhodil jsem je,někde je mám,ale věř že se dá tato funkce oželet a můžeš experimentovat s předními koly.Opravdu je lepší mít v terénu ty přední kolamalinko rychlejší,než pomalejší oproti zadním kolům,lépe to drží směr a zatáčí.

Felipe

#4386 Nový příspěvek od Felipe »

Ja som sa vždy viac prikláňal ku variantu manuálneho zopínania kedže traktor je používaný na poli kde ten preklz nevadí a na ceste sa bude vypínať. Mohol by si poslať nejaké fotky, prípadne popis ako je urobené to odvetranie? Nejde do prevodovky prach? Alebo to už niekde vo vlákne je?

hotday

#4387 Nový příspěvek od hotday »

Hod sem fotku vnutorneho drazkovania maleho pastorka a hned ti poviem, ze kolko to robilo. Treba si dorobit dorazovy srob na vzduchovy valcek, lebo ma dlhsiu drahu a ked je zopnuty, tak stale tlaci na zubovu spojku a zodere vydlicku. Drot je original. Silikon na hriadel patri,lebo ti zacne pocase pustat olej cez tisichran unasaca kardanu. A treba si namastit surovo vazelinou drazkovanie co ide do maleho pastorku,dostava sa tam len malo oleja a vyklepe drazky na hriadeli.

hotday

#4388 Nový příspěvek od hotday »

Ja osobne som urobil odvetranie tak, ze do plniacej zatky som navrtal dierku rovnakeho priemeru ako stara vysokotlaka trubka, obvaril dookola a hadickou napojil maly papierovy filter, aj taky papierovy co sa vklada do hadicky na palivo.

poulm

#4389 Nový příspěvek od poulm »

Někde do vlákna jsem myslím fotky už dával,ale bude to už dost dávno.
Já navrtal špunt,kde se nalévá olej,na něj navařil kousek trubičky,vytáhl hadičku někam výš a použil nádržku od brzdové kapaliny,jak mají Avie nebo staré Škody 120,uvažoval jsem tak,že pokud to vytlačí nějaký olej,tak ať má kam jít a zase může stéct dolů.Ta nádržka má sítko a malou dírku ve víčku,což bohatě stačí.Ale použití toho malého plastového papírového filtru je taky dobré a levné řešení.
Jinak lez místo špuntu někde ve vzduchotechnice koupit přímo sosák na nasazení hadičky s odpovédajícím závitem a vypadá to lépe a profesionálněji.

to Hotday:
to jsem si nevšiml,že ta vidlička řazení má delší zdvih a pořád tlačí,asi se na to někdy mrknu a zkontroluji to,na prvním ZT už to tak mám dost roků,tak uvidím,zda se tam něco děje,často jsem jezdil se zapnutým náhonem celý dny.

Felipe

#4390 Nový příspěvek od Felipe »

Tu sú fotky toho pastorka, myslím že je celkom v pohode až na drobné chyby na zuboch ale trochu je strhaný závit na hriadeli. Máte nejaké nápady ako by sa mohol spraviť ten doraz? A napadlo ma že by teraz keď je zhodená táto prevodovka bolo vymeniť gufero na hydraulickom čerpadle. Ak chcem zhodiť čerpadlá treba vypúšťať olej?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

JONOCH

#4391 Nový příspěvek od JONOCH »

Zdravim. mam dotaz - při vyměně motoru z nakladaku ifa 50 do zt jsem po vyndani setrvačniku zjistil že na klice ze zt je m 14 zavit a u ifa 50 m 16 zavit ,řešil jste to někdo převrtanim setrvačniku ? Nevite někdo jaky ma setrvačnik kombajn e 512 ?stejny jak zt nebo jiny ?

Felipe

#4392 Nový příspěvek od Felipe »

Myslím že to odvzdušnenie by sa dalo vyriešiť aj prietokovou skrutkou. http://www.agados.sk/nahradne-diely/pri ... ka-komplet

hotday

#4393 Nový příspěvek od hotday »

Felipe píše:Tu sú fotky toho pastorka, myslím že je celkom v pohode až na drobné chyby na zuboch ale trochu je strhaný závit na hriadeli. Máte nejaké nápady ako by sa mohol spraviť ten doraz? A napadlo ma že by teraz keď je zhodená táto prevodovka bolo vymeniť gufero na hydraulickom čerpadle. Ak chcem zhodiť čerpadlá treba vypúšťať olej?
no, tak je to v takej polke zivotnosti, to ti este pobeha, aj ked to bude hlucnejsie, hlavne sa neboj tam dat hustejsi olej. hriadel surovo do sustruhu a nastavit na tento zavit a trochu ho treba opravit, aby ti spravne chytila matka, matku bude treba asi tiez opravit. sikovny sustruznik s tym nebude mat problem. doraz som zatial rozmyslal tak, ze na vzduchovom valceku je zo zadnej strany kruzok za segerkou, co drzi strunu a tak do tejto zadky do stredu vyvrtat dieru, narezat zavit a vlozit srob a zaistovat kontra matkou a podla toho to nastavit, samozrejme, treba to vsetko vypocitat a riadne zmerat, aby spojka zaskocila na plne zuby.
fu, no, na zhodenie hydraulickeho cerpadla rozhodne treba vypustit hydraulicky olej, prevodovy, nemusis. horsie je to, ze zhora na hydraulickom cerpadle budes mat isto bordel a pokial si to tam poriadne nevywapkoval, tak ti moze kde kade napadat bordel. na nemeckom fore som videl fotky, ze zhodili dole cerpadlo aj bez demontaze pridavnej prevodovky, ale rozhodne je lepsi pristup k cerpadlu, ked je dole pridavna. co je horsie, tak treba povolit matku za packou zapinania hydraulickeho cerpadla.

to JONOCH:
zatial som mal vsetky kluky so zavitmi M16, asi mas nejaky atyp. netusim...E512 ma rovnaky zotrvak ako ifa 50, cize mozes pouzit len zotrvak zo zt. v nom si zmeral diery, ci su M16 alebo M14?

JONOCH

#4394 Nový příspěvek od JONOCH »

Motor z traktoru - v klice je M 14 a čep pruměr 12, v setrvačniku je dira pruměr 14,7
Na bloku pod odstředivkou a olejovym filtrem je měsic a rok vyroby ? jestli ano tak je tam 9 78

Motor z ifa 50 - v klice je M 16 a čep pruměr 10 , v setrvačniku je dira pruměr 16,8
Na bloku rok vyroby 7 84
Je ještě něco kromě saciho a vyfukoveho potrubi,olejove vany a setrvačniku na co se podivat co přendat nebo co nepasuje ?

poulm

#4395 Nový příspěvek od poulm »

Možná ještě řemenice.
ZTéčko má pohon čerpadla pro řízení přes unašeč od řemenice,tedy vě většině příadů.
A Ztéčko má výkonnostní regulátor otáček na vstřikovacím čepadle a Ifa má omezovací.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“