fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#4276 Nový příspěvek od poulm »

Sem tam se dají staré autořetězy sehnat i v kovošrotu,nebo se poptat chlapů v nějaké autodopravní firmě,zda tam nemají ležet nějaké potrhané a doma si je přiupravit.
Stejně jak je tu zmiňováno,obyčejné omotání pneumatiky řetězem dělá divy,občas to dělám na mém VZV a mnohem lépe ujedu ve sněhu nebo na trávníku,ale dávám řetězy hrubší,co mají očka z drátu 10mm.Jednou jsem s nimi jezdil doma a po zahradě skoro celý rok než se odřely :-DDD
Pokud to má být jenom na čuchtání kolem baráku,tak si myslím,že to stačí,aspoň využiješ všelijaké zbytky řetězů co doma najdeš :-D
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

pavel zt-300

#4277 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

právě že doma mám jen dva kusy řetězů na pv3s tj. 8,25x20 a to je hodně málo :D :D ale během tohoto týdne pokud to vyjde budu mít z crystala 16,9x34...nemá někdo zkušenost zda se budou muset rozšiřovat?

realbase

#4278 Nový příspěvek od realbase »

ahoj zdravím ve spolek už dlouho pročítám tyto stránky a hltám informace, jsem rád že jsou lidi jako vy a poradí.Vlastním také jednu 303 (Hektora) kterého máme od roku 1990 takže takové naše dítko.Moc se u nás nenadře,( mám jen pár hektarů.) nicméně ho pomalu dávám do původního stavu a díky vašim radám to jde docela dobře. Děkuji a pokračujte v tom co děláte co nejdéle 8) 8)

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4279 Nový příspěvek od bigles »

Chlapi neřešil někdo nové těsnící gumy kolem oken a mezi kabinu a blatníky ? z čeho by tam pasovaly nebo kde je koupit ? mezi kabinu a blatníky by pasovaly i ze supra tam je obdobný H profil ale mezi ty okna netuším

hotday

#4280 Nový příspěvek od hotday »

neriesil som nove gumy, ale ak raz povyberas von bocne, okna, tak urcite daj nove gumy, tie povodne som mal tak stvrdnute, ze mi nesli okna dnu...
nieco som nasiel, len neviem, ze ako to bude cenovo...
nieco na blatniky
http://www.gumex.sk/html/profily-na-miru.html?d=154
nieco na okna
http://www.gumex.sk/html/profily-na-miru.html?d=130

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4281 Nový příspěvek od bigles »

Právě ty okna chci vytáhnout jelikož se odtamtud cpe rez tak chci už celou kabinu obrousit a hodit do laku

Dušan

#4282 Nový příspěvek od Dušan »

Jo, ja ty gumy dával nové,mě tam pasoval http://www.gumex.cz/u-profil-pireli-s-h ... allery]/8/ ,vyškově stačí,ale mezery raděj přeměř,na obou zt je máme jiné.. nezdá se,ale věř,že dostat tam to těsnění je porod,i když se to nezdá..kdyby byla kabina venku,tak je to o něčem jiném..ovšem dělat to znovu tak raděj volím nějaký takový profil http://www.gumex.cz/u-profil-pireli-s-h ... llery]/16/ jinak kolem kabiny a nádrže ho nedostaneš(ten první) tam sem musel zvolit jiný ,nechci kecat,ale zdá se mi že tento http://www.gumex.cz/u-profil-pireli-s-h ... allery]/4/ Jinak gumex je pěkně drahý,ovšem ochotně ti pošlou vzorky,a pak záleží na tobě že..

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4283 Nový příspěvek od bigles »

Kabinu mám dole tak to tam půjde dát dobře, zatím děkuji za odkazy a informace

pavel zt-300

#4284 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Tak dneska jsem si přivezl sněhový řetězy na 16,9-34 jen mám pocit že nejsou dost široké zvlášť když tam mám obuté nové pneu 18,4-30......včera jsem porovnával na srovnávací kalkulačce pneu a vycházely mi velmi shodně ale na řetězech bude asi rozdíl.....jako jen jsem zkoušel přiložit (už je tma) a vypadá to že vychází na každé straně kousek pod vzorek. Nemáte někdo řetezy na pneu 18,4-30 a hodit sem nějaký rozměr co se týká šířky?

zétéčko

#4285 Nový příspěvek od zétéčko »

Nazdar pánové
Ty gumy jsem taky řešil, ale u těch oken je problém ten oblouk . Mezi kabinu a blatník i kapotu se mi osvědčila plochá mechovka tak,že zevnitř sm. ven. Nedrží se tam pak voda ani prach.

Tak hodně trpělivosti.

koprkam

#4286 Nový příspěvek od koprkam »

Zdravím pánové. Používáte někdo na svojích ZTčkách na předku původní pneu 12,5x20? V dnešní době je celkem problém je sehnat. Nebo používáte protektory? Jaký je vlastně rozdíl mezi teplým a studeným protektorem? Nebo protektor vůbec nebrat?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

CBS

#4287 Nový příspěvek od CBS »

Ja mám origo rozmer pneu, mám ešte obstojné pneu. No keď som pozeral, nové predné pneu sú dosť úzky profil = vysoká cena. Na predku by protektory mohli vydržať pokiaľ nemáš čelnú hydrauliku, alebo nakladač. Mám pocit, že studené protektory sa už nerobia.

hotday

#4288 Nový příspěvek od hotday »

Praveze ked mas kabinu dole, tak tam idu tie okna horsie, lebo sa ti ten plech prehyna, skratka des! Ja som pouzil povodne gumy a musel som ich obrezat, aby som ich tam dostal a to som to mastil olejom a vsetkym moznym.
Pneu na predok mozes dat ake chces, skus sa poobzerat po pneu zo zila, atd z nejakej takejto techniky, su tam prijatelne ceny a aj kvalita, nieje to ako tieto nove pneu,ze dve sezony a su bez dezenu.

JPL

#4289 Nový příspěvek od JPL »

:friends: zdravim pany mal by som otazku ohladom spojovacky ,aku funkciu plni struna pri cape
Obrázek

poulm

#4290 Nový příspěvek od poulm »

Zajímavé,tak to jsem zvědavý co kdo vymyslí,podle mně je to nějaká blbost a možná si mechanik v JZD,co to montoval,trochu víc přil rumu a spadlo mu tam něco navíc :smich: :smich: :smich:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“