fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hotday

Re: fortschritt ZT 303

#3991 Nový příspěvek od hotday »

To zelenej: vyber von cerpadlo postupom ako je napisany vyssie na predchadzajucej strane a tiez tam mas napisanu opravu cerpadla.

Zelenej

#3992 Nový příspěvek od Zelenej »

hotday :red: už snad ani neumím číst pardon bude se vyndavat čerpadlo.. :) :wink:

Zelenej

#3993 Nový příspěvek od Zelenej »

ještě se zeptám bude stačit vyměnit jen to gufero v tom čerpadle? nebude tam potom tlak na to gufero a problém se opakovat?

hotday

#3994 Nový příspěvek od hotday »

uvidis podla opotrebenia, ale v zasade pokial tam nelejes stary olej, tak by to malo byt ok a malo by stacit vymenit len to gufero.

CBS

#3995 Nový příspěvek od CBS »

Zelenej píše:ještě se zeptám bude stačit vyměnit jen to gufero v tom čerpadle? nebude tam potom tlak na to gufero a problém se opakovat?
Hriadeľ, kde je gufero je na guličkových ložiskách, takže to by nemal byť problém. tlak ktorý uniká popri piestikoch pretláča do obalu čerpadla, odkiaľ olej prúdi tenkou opancierovanou hadicou do nádrže, takže na semeringu je iba zanedbateľný tlak hydrostatického stĺpca oleja.

poulm

#3996 Nový příspěvek od poulm »

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Zelenej

#3997 Nový příspěvek od Zelenej »

Tak jsem po těžkém boji vyměnil hydraulické čerpadlo. Dal jsem tam jiné z jiného traktoru co mi tu doma leželo delší dobu. Pravda olej se už neztrácí z nádže do převodovky ale hydraulika taky nefunguje. :evil: poradí někdo čím by to mohlo být na nádži z olejem jsem odšrouboval filtr a evidentně nedává žádný olej. přitom čerpadlo je zapnuté jezapnuté páčkou ho chci vypnout a a znova zapnout tak je cítit že spojka jde přes zuby takže motor vypnu a páčka zapadne při dotáčejícím se motoru. Nevíte jestli by někde to čerpadlo nechalo repasovat? Případně za kolik? :zapomel:

hotday

#3998 Nový příspěvek od hotday »

Myslim,zeby viacero panov ocenilo keby si sem dal fotky,ako si to prerobil a ake cerpadlo si tam dal a samozrejme nejaku fotodokumentaciu, vopred dakujem za vsetkych majitelov zt. Za tu poznamku vyssie by som ti nemal radit. doma mam jedno cerpadlo,stav ok,funguje,cena 100€. a k tej tvojej zavade, je to klasicky pripad chyb pri opravach hydrauliky.

Zelenej

#3999 Nový příspěvek od Zelenej »

A jaké chyby jsem se tedy dopustil?

poulm

#4000 Nový příspěvek od poulm »

A co jsi tam dal za čerpadlo?
Na tom původním čerpadle je ještě jedno malé s průtokem 10l/min,to tam musíš mít taky,jinak ti nebude fungovat rozvaděč.

Obrázek

Zelenej

#4001 Nový příspěvek od Zelenej »

Dal jsem tam samé čeradlo jen z jiného traktoru. Jinak když jsem čerpadlo rozdělal tak je to jedno čerpadlo žádné přídavné tam není, to bylo u starších modelů.
DSCN1689.JPG
DSCN1694.JPG
DSCN1690.JPG
DSCN1692.JPG

Matúš

#4002 Nový příspěvek od Matúš »

poulm

#4003 Nový příspěvek od poulm »

to Zelenej:
nemáš to náhodou jenom zavzdušněné?
Před nějakým časem to tu někdo řešil.
Když povolíš holendr na trubce u rozvaděče co jde z hlavního čerpadla,tak ti tlačí nějaký olej?
Že by to netlačilo vůbec nic se mi nezdá.Nebylo to čerpadlo náhodou někde dlouho uskladněné a nezůstaly zatlačené a přilepené pístky?
Jinak jsem kdysi na prvním ZTéčku taky řešil nízký tlak,měl jsem tam klasický hydraulický olej OTHP3 a po zahřátí mi nechtěl zvedat pluh,tak jsem olej vyměnil z hydraulický PP90 a od té doby v pohodě. Na obou ZTéčkách mám v hydraulice PP90 a mám klid.

CBS

#4004 Nový příspěvek od CBS »

Na ZT som s hlavným čerpadlom ešte problém nemal, až na pretekajúci olej a pokles tlaku opotrebením, ale je tam spádové plnenie, takže by tam zo vzduchom problém byť nemal (servo je iné). Je to naozaj dvojčerpadlo, na fotke máš na 10l výstup pripojenú hadicu. Hydraulika by podla schém mala fungovať aj bez tohto výstupu, ale odskúšané to asi nemá nikto tu z fóra. Nemohol si niečo zle zložiť, keď si to mal vykochané?

Zelenej

#4005 Nový příspěvek od Zelenej »

to Polum:
přesně jak píšeš taky se obávám že jsou zalehlé pístky a proto tam nejde žádnej tlak.

to CBS:
rozdělané čerpadlo mám to "špatné"

jinak jsem našel zatím jednu firmu která je ochotná mi udělat repasi tohoto čerpadla nechalo by se napsat kompletní sice je to dražší záležitost cca 12tis + DPH, ale zas pokud bude repasované tak si myslím, že mě přežije.. :)

Dále jak jsem na to koukal tak stávající čerpadlo by se nechalo poměrně elegantně oddělat a místo něj tam naimplantovat čerpadlo jiné sice by museli být dvě za sebou ale věřím že by se tam vešli. Nějak jsem se zatím nedopátral jaký průtok a tlak maj tyto stávajcí čerpadla Polum píše malé 10litrů a velké? Pak by se nechalo hledat třeba zubové čerpadlo a jakmile by se vědělo jeho rozměry tak to začít řešit.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“