fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#3751 Nový příspěvek od poulm »

Ty Aviacké trysky tam mám už asi 5let a zatím to jezdí dobře i startuje dobře,prostě s tím nemám problém. Jestli to jede lépe,těžko říct,neporovnával jsem nové Aviacké a nové Ifácké.
Prostě ty staré origo Ifácké byly KO jak jsem koupil první i druhé ZTéčko :-/ ,jenom tekly a motory kouřily,tak jsem dal nové a v pohodě.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

pepíček

#3752 Nový příspěvek od pepíček »

panove neporadili by ste mně mam problem z hydraulikou chci vyklapět vlek zvednou se mi ramena na doraz a nic se nedeje a nemohu je dostat dolu ty ramena dřiv mně to chodilo krasně tlakem nahoru a tlakem dolu jak kdybi to ten rozvadeč přepouštel do nadrže když dam polohu ramena dolu

CBS

#3753 Nový příspěvek od CBS »

pepíček píše:panove neporadili by ste mně mam problem z hydraulikou chci vyklapět vlek zvednou se mi ramena na doraz a nic se nedeje a nemohu je dostat dolu ty ramena dřiv mně to chodilo krasně tlakem nahoru a tlakem dolu jak kdybi to ten rozvadeč přepouštel do nadrže když dam polohu ramena dolu
To je divné, aby ti pri ovládaní vonkajšieho okruhu robili niečo ramená, museli by byť oba okruhy aktívne. V akej polohe máš ventil regulačnej hydrauliky (koliesko s 3 polohami)? Hoci nemá vplyv na vonkajší okruh, treba ho nastaviť do strednej polohy a ešte raz vyskúšať čo sa deje keď je páka vonkajšieho okruhu na zdvíhaní, prípadne obe páky.
Vnútorný okruh môže ovplyvňovať regulačná hydraulika (funkcia protiklzu, alebo regulácie hĺbky) preto treba prepnúť ten ventil do strednej polohy. Ale inak je rozvádzač napojený ako klasický viacsekčný rozvádzač, teda vonkajší a vnútorný okruh nebude pracovať súčasne, iba vtedy, keď sú oba okruhy aktívne (aj vtedy bude pracovať iba okruh, ktorému postačuje na prácu nižší tlak)
Pri orbe bežne používam oba okruhy súčasne, pri zdvíhaní pluhu mi najskôr zdvihne ramená, keď prídu na doraz zdvíha koleso. Spúšťaníe funguje opačne, väčší tlak sa uvolní skôr, teda najskôr spustí koleso, potom ramená.

Dušan

#3754 Nový příspěvek od Dušan »

Neporadím,ale tyhle duchy v rozvaděči máme taky na jednom ztcku,už sem to to kdysik psal,když jsou ramena dole nářadí na zemi motor ve volnoběhu jde těžce,jakmile je zvednu trochu víš motor se rapidně odlehčí,dodnes nechápu co to muže dělat,podle schématu není možné aby 10L okruh jakkoliv zasahoval do ramen..s regulačním ventilem sem zkousel vše i s tim na ovladání režimu,ale vysledek žádný,na druhém zt s tím problém není...ale i tak mi to hlava nebere,kde ktery kanál se hádá,kdyby to byl rozvaděč monoblok tak třeba ...ale tohle je stavebnice stejná jako u 512 a tam kromě prusaku oleje sem nikdy o žádném problemu neslysel..

poulm

#3755 Nový příspěvek od poulm »

No,mně připadá,že na těch ZTéčkách ty rozvaděče jsou co kus to originál a jiné potíže.
Nejčastěji dělá potíže ten regulační ventil a plovoucí polohy,občas se může ucpat nějaký kanálek po nějakých opravách,či propouštět píst hydrauliky z jedné komory do druhé atp.

to pepíček:
Jen taková blbost,nemohla ti vyskočit nebo se zlomit páčka ze šoupátka pro to sklápění vlečky?
Měl jsem to už párkrát rozebrané kvůli přetěsnění a ten čudlík,který to posouvá nahoru a dolů je nicmoc. Těžko říct,může to být více věcí.
A do druhého vnějšího okruhu tlak jde?
Jinak ramena se mi taky někdy samovolně zvedají na obou ZTéčkách,ale dělá mi to vždy ten regulační ventil když se trochu pootočí nebo přeskočí do jiné polohy,už jsem zvažoval dřív vymyslet na něj nějakou pevnou aretaci,aby se nemohl vibracema hýbat.

CBS

#3756 Nový příspěvek od CBS »

Nie je to len pocit s tým zaťažením motora? Predsalen sa do kabíny šíria vibrácie, ktorých charakter sa počuteľne mení v závislosti od toho, či sa náradie dotýka zemi, alebo je už zdvihnuté. Práve 10 litrový okruh vplyv na ramená má, ak je ventil regulácie v polohe protiklz/ regulácia hĺbky. V tejto polohe ak nedostal rozvádzač impulz na spúšťanie, nezaťažené ramená pomaly zdvíha hore (mám to odskúšané na viacerých ZT, pri nezaťažených ramenách je jedno na aký tlak bol nastavený pretlakový ventil).
Mne to príde podla popisu tiež ako by mal vonkajší, aj vnútorný okruh naraz na zdvíhanie.

hotday

#3757 Nový příspěvek od hotday »

no, osobne si myslim, ze tam bude kombinacia viacerych veci, co budu zle v tom rozvadzaci...ale dobra sprava je to, ze sa na nom nema co pokazit a ze to maximalne staci len vycistit...
ako som tak pozeral na schemu rozvadzaca, tak mi to pride ako zle nastaveny trojcestny ventil (VW1), pripadne v nom nejaka spina a tiez chybu na ventiloch (VR1 a VR2) nizsie budes mat schemu pre vysvetlenie...na druhej fotke to bude cislo 4 obe zatky von a skontrolovat, alebo na prvej fotke to moze byt cislo 3 a skontrolovat, ci tam nieje spina....a ten trojcestach odsrobovat dole tie 4 imbus M8 sroby a riadne rozobrat a riadne vycistit...

potom daj vediet, ze co a ako, samozrejme, nezabudni, ze to treba aj odvzdusnit!

to dusan:
na mojom zt to je tiez take iste, ze ked pustim dole naradie, tak motor citelne ide ako keby pod zatazou, niekedy mi to urobi na volnobeh aj rozdiel 100otacok...ale potom, ako nahle cuknem do packy na zdvihanie, hned ho odlahci...berem to tak, ze to tak ma robit, lebo nema byt co zle na tom rozvadzaci...resp. zatial sa mi pri jeho pouzivani vsetko sprava tak, ako ma...jedine tato drobnost, tak si ju nevsimam...

len tak pre info, treba sa na to pozerat z opacnej strany: treba najst kanal, ako sa olej zo strednej packy pre vonakjsi okruh mohol dostat do piestu hydrauliky pre vnutorny okruh, prepojit kanaly a na tejto ceste skontrolovat vsetky ventily.

Miro
Přílohy
imag0084jjuprav.jpg
rozvadzac_uprav.jpg

hotday

#3758 Nový příspěvek od hotday »

prvu fotku nebudes mat, lebo toto vkladanie fotiek malych ako na obciansky nema zmysel, ked uz sem nejde vlozit ani len fotka o velkosti 25Kb... :pistol:
milujem, ked sa s tym serem 10minut a stale to zmensujem a potom to i tak sem nejde vlozit...a bez tych fotiek to tu nema zmysel!!!

poulm

#3759 Nový příspěvek od poulm »

Zkusím to vylepšit:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

poulm

#3760 Nový příspěvek od poulm »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

hotday

#3761 Nový příspěvek od hotday »

Dik Pavle, presne toto som tam potreboval dostat... 8)

pepíček

#3762 Nový příspěvek od pepíček »

jo tak ja nejdřiv skusim zahejbat stim ventilem vw1 stim sem nikdy nehybal mam dva vyvody když to dam do toho horniho tak mně to korbu zvedne ale jak pustim paku tak hned spadne na ten druhy vyvod mně to chodilo krasne vždycky se mně nejdřiv zvedli ramena apotom se mně začla zvedat korba pjekně pomalu nahoru a pomalu dolu ted se mně seknou nahoře ramena anic kterim ventilam bych mněl ovladat sklapěni tim přednim nebo zadnim dik

pavel zt-300

#3763 Nový příspěvek od pavel zt-300 »

Tak nakonec jsem si objednal nové vstřikovací trysky na IFU věřím ž to bude ok :D jinak dnes jsem sundal hlavy(mokvalo těsnění) a zjistil jsem, že vložka motoru na pohled vypadá dobře a i pohmatem v ní není žádný přechod v horní části jak bývá od opotřebovaní. tak věci jsou objednané tak jen počkat až dorazí a pak mít čas na složení :D

hotday

#3764 Nový příspěvek od hotday »

To pepicek:
no,ono by to praveze nemalo tak fungovat,ako ti to fungovalo doteraz,aj to bolo nespravne.
pohybanie tym ventilom VW1 ti pomoze len vtedy,ak na ovladacej oske nemas odlomeny mesiacik,co bola asi choroba a ma to 9 z 10 zt pokazene,tiez som ho musel zhanat. Okrem ineho,keby si mal ten ventil aj zle prepnuty,tak by sa ti to tak nemalo spravat.

CBS

#3765 Nový příspěvek od CBS »

pepíček píše:jo tak ja nejdřiv skusim zahejbat stim ventilem vw1 stim sem nikdy nehybal mam dva vyvody když to dam do toho horniho tak mně to korbu zvedne ale jak pustim paku tak hned spadne na ten druhy vyvod mně to chodilo krasne vždycky se mně nejdřiv zvedli ramena apotom se mně začla zvedat korba pjekně pomalu nahoru a pomalu dolu ted se mně seknou nahoře ramena anic kterim ventilam bych mněl ovladat sklapěni tim přednim nebo zadnim dik
Prvá páka zozadu je vnútorný okruh (ramená), druhá je vonkajší okruh. Rýchlospojka v ktorej je tlak keď ťaháš páku k sedačke má blokovaciu polohu.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“