Tomovinkovič
Moderátor: DYK
-
Re: Tomovinkovič
Zdravým všetkých Tomovičákov, kamarát má jeden problém z TV 418. Odyšiel mu leglér. Neviete mi poradit čim ho nahradit, alebo kde sa dá zohnať?
Za odpovede vopred dakujem
Za odpovede vopred dakujem
- stihacka
- Kontaktovat uživatele:
Má tu někdo origo vlek? Zajímalo by mě jak jsou řešený ty hydraulický brzdy. Díky
Tomo Vinkovič 420
Originál TV vleky mají například kluci co mají MTčka, mrkni sem: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=38438
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Brzdy jsou řešený hydraulickým rozvaděčem se šoupětem ovládáným lanovodem od pedálu brzdy a na jednom konci pružiný kompenzátor tahu. Pokud TV nemá po pravé straně dvě rychlospojky nad sebou, nemá s nějvětší pravděpodobností ani "brždění" vleku. U hybraulického válce na vleku jsou potom vratné pružiny. Řešilo se to zde a jsou tu i fotky.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- stihacka
- Kontaktovat uživatele:
Ok, projdu to. Ja prave myslel ze jsou primo v bubnech prasatka co se tlaci hydraulikou. Na traktoru nekdo hydrauliku krom rozvadece a takovy kostky a pistu na ramena okrad, tu uz mam danou dohromady a mam i vlek origo bez maileru, ten dopasovavam jinej a rikal jsem si ze bych dal dohromady i ty brzdy, jestli to je teda jen pistem co ovlada primo paky tak to nebude takovy problem, nejaky uchyceni tam je. Diky
Tomo Vinkovič 420
- stihacka
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za fotky, tak nějak jsem si myslel že to tam je, když se mi povede sehnat nějaký malý píst tak to udělám a brzdit budu rozvaděčem. Dávám toho chudáka dohromady, ale příští zimu bude potřebovat lehkou generálku, kloub už je na repas, občas vyskočí kvalt...
Tomo Vinkovič 420
Sice nevím, jak se ta první fotka dostala až na bazoš, je to moje fotka mého vleku zde dohledatlná, ale co už. Ovládání brzd normálním rozvaděčem může být problém v dávkování brzdné síly. Hydraulický píst neovlátá přímo pakny, ale ovládá pakny přes táhla, hřídele a klíče.
- stihacka
- Kontaktovat uživatele:
Mozna nekdo shanel mailer, tak pouzil fotku co nasel. Na ty brzdy se to musi nejak doladit aby tam hned nevlit plnej tlak, na traktoru man takovou tu kostku z ktery to asi bylo napojeny, jen si nedokazu predstavit kam se do ni napojovalo lanko od pedalu, me spis jde o to abych mel do budoucna rezervu kdybych potreboval nahle zabrzdit s nalozenym vlekem. Zatim to neni priorita, ale chtel jsem vedet jak to je reseny.
Tomo Vinkovič 420
Když je vše v bezvadném stavu, brzdy vleku brzdí dřív než na TV a jsou schopny ubrzdit celou i naloženou soupravu. Kam vedlo lanko - no mělo by tam být vidět oko na tom šoupěti, kde byl připojen bowden.
musim skonstatovat ze na tych brzdach sa davkovanie riesit neda. bud nebrzdia alebo brzdia naplno. nakoniec aj vzduchove brzdy na suprave zetor a 9tonka idu v tom rezime. ale to je klasika. a je pravda ze tie hydraulicke brzdy su schopne flekovat aj s plne nalozenou vleckou. funguje to dobre. a ten majler by sa dal nahradit majlerom z multikary.
Vítejte! Jmenuji se Darius, já jsem polský a hledá kontakt s kolegou, "Zdeněk B.", který ukázal svůj traktor TV 420 před a po rekonstrukci (07.09.2011). Zajímám se o to, co pneumatika použita (název a velikost). Děkuju za pomoc.
Asi myslíš mě, tak se tedy pokusím odpovědět. Rozměr pneu je 10/75-15,3, výrobce VOLTYRE. Disky jsou ze smykového nakladače UNC 060.DarekZet píše:Vítejte! Jmenuji se Darius, já jsem polský a hledá kontakt s kolegou, "Zdeněk B.", který ukázal svůj traktor TV 420 před a po rekonstrukci (07.09.2011). Zajímám se o to, co pneumatika použita (název a velikost). Děkuju za pomoc.
Zdeňků! Velké poděkování za tak rychlou odpověď! Děkuji moc! Váš traktor po změnách vypadat skvěle! Zajímalo by mě, co je za volantem. Vynikající s mechanikem. Blahopřejeme. Posílám své nejlepší přání do nového roku! Darek.
(Bohužel, já nevím, českou a používám internet překladatele. Doufám, že mé texty jsou pochopitelné).
(Bohužel, já nevím, českou a používám internet překladatele. Doufám, že mé texty jsou pochopitelné).
- stihacka
- Kontaktovat uživatele:
Mají nějaké označení ty dva čepy na řízení? Mám je už tak vyčvachtané, že i s vůlí v kloubu otočím volantem o minimálně 180st. bez reakce.
Tomo Vinkovič 420