Zdravím,
nějakou dobu pokukuju po multikáře, měl bych to na hobby použití kolem baráku. Při projíždění inzerce jsem narazil i na vozidlo magma a to buď s benzínovým motorem z favorita nebo 1.9D. Ví někdo jak si stojí ta levnější benzínová varianta v porovnání s multikárou? Protože cenově je to zajímavý.
díky
AGM Magma
Re: AGM Magma
Nevím, ale je potřeba brát v úvahu že ten favorit bude hodně žrát právě na pocuky kolem baráku, poběží furt na sytič, a za chvíly budeš chtít měnit motor
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
No právě ten favorit ma 43kw, měl by bejt živější než multikára, akorát se bude muset víc točit. Spotřeba sice by byla asi vyšší, čekam tak 15l/100. Multikára má psáno 12-15l/100. Zajímali by mě praktický zkušenosti s tímto vozidlem, pevnost, provedení, poruchovost, ND atd...
V zaměstnání využíváme firmu, která neustále provozuje čtyři muliny. Je tam ještě i firma s Magmou. Magma se nikde nestočí, protože nemá dostatečný rejd. V životě neuveze to co mulina. Mulina zvládá na silnici až 2,5t ( doraz ), v terénu se běžně vozí 1,6t betonu. Magma tohle nikdy nezvládne. Muliny té Magmě někdy jezdí na pomoc. Zásobování díly pro muliny je docela dobré. Kolem baráku bych nebral ani jedno.
- Martuch.rs
Taky jsem koupil magmu,totalni ulozenka z kopriv. dal jsem ji do kupy nova korba predni brzdy trochu oprava kabyny. motor favorit. zere to tak +- 9-11 l prevody to ma paradni jede to i 80 coz je sakra rozdil od multikary. je to takovy trochu komfortnejsi.prekvapilo me jak po te dobe vse fungovalo i treba po el.strance.ma to elektro hydraulicky 4 sekcni rozvadec na pridavne okruhy. kotouce na predni naprave coz taky dela hodne oproti bubnum co ma Mulina. vozim normalne 2-2,5 tuny opravdu bez problemu. vezl jsem i 2,9 . Nevim co to ma za napravu ale disky tam jsou nejaky mercedes a i desticky na prednich brzdach. Porad jsem zjistoval z ceho pouzily ty napravy ale marne. Ano naprava z muliny vypada unosneji takova masivni coz se neda rict o diferaku ktery dost ochazi. taky jsem planoval dat 1,9d z feldy ale zatim to neresim.
Dobrý den pane Martuch,
Reaguji s dotazem na benzínovou verzi ( 1,3 favorit)Magma ,můžete mi prosím napsat Vaše zkušenosti spíše vedené na případné nedostatky tohoto stroje,náročnost na servis atd .?
Mám možnost ji zakoupit ,měl jsem v plánu M25 ,ale tohle se naskytlo právě, tak bych rád věděl zkušenosti z praxe.
Mám to v plánu pro vlastní použití, okolo domu ,dřevo, písek, nic závažného(sklapeni, ND ,atd. Mě zajima)...
Moc děkuji za odpověď předem,případně i jiní uživatelé, ať napíší.
Pěkný den.(Thoumass@seznam.cz)
Reaguji s dotazem na benzínovou verzi ( 1,3 favorit)Magma ,můžete mi prosím napsat Vaše zkušenosti spíše vedené na případné nedostatky tohoto stroje,náročnost na servis atd .?
Mám možnost ji zakoupit ,měl jsem v plánu M25 ,ale tohle se naskytlo právě, tak bych rád věděl zkušenosti z praxe.
Mám to v plánu pro vlastní použití, okolo domu ,dřevo, písek, nic závažného(sklapeni, ND ,atd. Mě zajima)...
Moc děkuji za odpověď předem,případně i jiní uživatelé, ať napíší.
Pěkný den.(Thoumass@seznam.cz)