Opel Zafira - zkusenosti

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
petr laz

Opel Zafira - zkusenosti

#1 Nový příspěvek od petr laz »

Mam prosbu
Jake mate zkusenosti se zafirou, v nafte nebo benzin(radeji lpg)
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

ITS

Re: Zafira zkusenosti

#2 Nový příspěvek od ITS »

Mám Zafiru ročník 2007 ( tzv nová zafira). Koupeno v bazaru v roce 2009 z Italie. 1,9 D. 7 míst
Jezdí to dobře. V servisu jsem vloni dal 6 tis - zteřelé hadice k vzduchové váze, výměna regulátoru paliva. Jako každý Němec - tvrdé sezení. Bohužel ve Zlíně máme nevýhodu, že servis Opel je nějaký "jalový".
Nejstrašnější je páčka blinkru - je nějaká elektronická. Trefit se je kumšt. Často blikám jako vánoční stromeček.

chavier
Site Admin

#3 Nový příspěvek od chavier »

mám zkušenost s Áčkovou zafčou, 160tkm, 14 let provozu

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Milhauss »

Já se chci optat,máme asi rok Merivu,menši sestru zafiry,1,7 tdci 100 koní,jezdí to pěkně,ale má větší prodlevu na plynu,než zabere jakoby mrtvé místo než zabere,je to normální,popřípadně co by to mohlo dělat,čerpadlo??? Jinak jsme s tím spokojeni,trochu se kolíbe v zatáčkách,jde ale o zvyk. Díky,a poslední dobou slyším na opla samou chválu a zafir jeudí miliarda,tak to nebude tak špatné

Hannes

#5 Nový příspěvek od Hannes »

zapátral bych nebo poptal na tomto foru http://forum.cars.cz/opel-astra-g/index ... b20431277f

petr laz

#6 Nový příspěvek od petr laz »

A co je lepsi benzin nebo nafta a jaky motor. Zena chce zafiru ja sem chtel 3 espacko, meli sme prvni espacko 2,2 benzin+lpg. Ma zafira toto nebo neco podobneho http://www.sbazar.cz/tondas762/detail/1 ... podtlakovy

chavier
Site Admin

#7 Nový příspěvek od chavier »

ještě si nenapsal kterou modelovou řadu Zafiry.

Jestli se rozhoduješ mezi Zafirou a Espacem, tak veškeré závady na Oplu budou banální proti Espacemu, už jen to, že je každý rok mezi nejméně spolehlivými vozy statistiky TÜV.

Zafira je malá, je to jen zvýšená Astra, Espace je zase velké pasivně bezpečnější auto.

Zde máš všechna sedmimístná auta: http://www.auto.cz/sedmimistne-osobni-a ... icka-79255

petr laz

#8 Nový příspěvek od petr laz »

Ja osobne nevim jakou varyantu si mohu dovolit, Auto zhruba za 50.000 Kč. Jak se chova v nafte, tu zatim mohu koupit za 25 kč

ITS

#9 Nový příspěvek od ITS »

Tak za 50, to bude asi "stará Zafira" - to jsou ty prázdné hagusy na střeše, pak už byly jen plné lišty. Kolega ji má v benzínu, denně jezdí do práce a loni se mu na základě stáří a mrazů rozpadl celý mechanismus elektronického pedálu plynu. To jsou vše díly za "dvacku".

petr laz

Re: Zafira a jine

#10 Nový příspěvek od petr laz »

A co takhle:
Ford Galaxy,
Seat Alhambra
Volkswagen Sharan
Citroen Evasion

Zase na druhou stranu kdyz se podivam na Zafiru tak tam sklopim sedacky (posledni rada) a nicemu neprekazi.
Jen bi mne zajimalo jak se chova v LPG

Takze prosim o vase poznatky

chavier
Site Admin

#11 Nový příspěvek od chavier »

zafiru jsme měli od novoty, do těch 100tkm bez závady, pak nějaké drobné závady - přerušené kabelové svazky v zadních dveřích (riziko požáru), zatuhující ruční brzda, pak asi 3x oprava řídicí jednotky, z ničeho nic motor na dálnici vypnul (což je velmi příjemné, hlavně pro holku s 2 dětmi), pak už začala i koroze.
Motor 1,8 16V údajně ještě nejlepší z nabídky, takže těch dalších bych se více bál. Známý kupoval Zafču současně, ale dieslovou a ten měl s ni pořád něco.

zadní sedačky jsou sice v podlaze, ale sedět bys tam nechtěl, hlavně ne při zadním nárazu, kdy máš hlavu těsně před sklem.

Zafču nejde doporučit ani nedoporučit.

Sharan/Alhambra (SAG) to je větší, těžší auto, když seženeš 1,9TDI motor, který neměl 0,5-1mil km, nebo 1,8T tak se není čeho bát

(Eurovany) (Peugeot/Citoren/Lancia), zejména druhé generace, ještě nikdo nedoporučil, přečti pár recenzí na netu.

Dvordy

#12 Nový příspěvek od Dvordy »

Kamarád je automechanik a jeho tchán měl od jedničkové řady všechny R Espace a říkal, že tohle do baráku raději ne.

Já sám sháním Sharana nebo Alhambru TDi kolem roku 2001, kdy by měli mít ještě ty dobré motory a jak sleduji poslední dobou inzeráty, tak ceny spadli hodně dolů a Alhambra se dá koupit už kolem 80tis. ve slušném stavu. Sharan si pořád drží nesmyslné ceny.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

olin

#13 Nový příspěvek od olin »

Hlavně néé Áčkovou Zafiru v naftě!! Tenhle sráč už mě trápí 6 let a to jsem nekupoval žádnou bazarovku, ale auto, který je v rodině už od novýho. Jede to nic moc, žere to jak tank a furt se na tom něco se.e. Když to srovnám s mým druhým autem, což je o 4 roky starší Toledo v TDI, tak srovnávám nesrovnatelný, protože Toledo jede jako kráva, žere minimum a investice okolo jsou na nule a s prostorem jsou ty auta nastejno (v Toledu se dokonce líp vyspím, protože do Zafiry se prostě nevejdu na dýlku). Jediný v čem má Zafira navrch, tak je pohodlný nastupování. Pak mám na postrk kolem komína ještě litrovou Agilu, což je super DAS AUTO. Ten prcek pomalu vůbec nežere, topí hned, je živej, pohodlnej a prostornej. Jen do kopce by snes nějakýho koníka navíc.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

petr laz

#14 Nový příspěvek od petr laz »

Tak nakonec uz shanim Renault Grant Scenic. Jen jeste me bilo receno abich nebral naftu. Ja osobne sem ochoten to skusit laka me 1,9

kutil tim

#15 Nový příspěvek od kutil tim »

Je třeba zkoušet, co už vyzkoušeli jiní...... a stálo to za......, ale někteří jsou nepoučitelní.....za 50 koupíš nějakou olítanou hajtru na opravování.....

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“