Sharan, Alhambra, Galaxy
Seat-Ford-VW ?
Hoši mate niekto skúsenost s VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy? O niečom takom (jazdenom) uvažujem, preto ak niekto viete poradiť na čo dať pozor, ohladom poruchovosti, spolahlivosti... atď, vopred vďaka za každé info!
Re: Seat-Ford-VW ?
Ahoj , nepoznám tvoju výšku , ale já mám180 a liezlo mi na nervy to , že pravú nohu som mal otlačenú od stredového tunelu ......cestovanie v takom aute = utrpenie .....
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Koukni se na SAG forum (sharan, alhambra, galaxy) .....tam se dozvíš určitě i víc detailů http://www.vw-club.cz/viewforum.php?f=50
Tak to by nebolo to najhoršie, neplánujem podnikať žiadne dlhe trate, skor len take flakanie do 100km... Vďaka za postrehpavel601 píše:Ahoj , nepoznám tvoju výšku , ale já mám180 a liezlo mi na nervy to , že pravú nohu som mal otlačenú od stredového tunelu ......cestovanie v takom aute = utrpenie .....
Dík za tip !dolls píše:Koukni se na SAG forum
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
stím tunelem je to fakt ale člověk si nato zvykne a potom tu nohu necpe tam kam nema,
pořid si už auto ktere ma bederní opěrky nebo jak se tomu nadava je to važně rozdil,
o kterem ročníku uvažuješ? třeba takovy poznatek je 01 nema kryt proti bordelu u bufika takže ti odejde ložisko a zasekne se motorek a podobné scenaře, takže i draha oprava 04 by měl mit už kryt proti bordelu, ale jak ho stihneš zavčas vyměnit tak neni problem, vim očem pišu nebot jsem to řešil 2 měs zpátky, třeba poloosy mužou byt před smrtí (vnitřní klouby) cca 250tis začly zlobit u mě.
velký problem je tež klima ale je to loterie, taky bych se dival na paraboly, osobně bych bral něco co ma vyměněné světla
pořid si už auto ktere ma bederní opěrky nebo jak se tomu nadava je to važně rozdil,
o kterem ročníku uvažuješ? třeba takovy poznatek je 01 nema kryt proti bordelu u bufika takže ti odejde ložisko a zasekne se motorek a podobné scenaře, takže i draha oprava 04 by měl mit už kryt proti bordelu, ale jak ho stihneš zavčas vyměnit tak neni problem, vim očem pišu nebot jsem to řešil 2 měs zpátky, třeba poloosy mužou byt před smrtí (vnitřní klouby) cca 250tis začly zlobit u mě.
velký problem je tež klima ale je to loterie, taky bych se dival na paraboly, osobně bych bral něco co ma vyměněné světla
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
Potešil by ročník co najmladší, počitam tak r.v.2002+.Tata píše: o kterem ročníku uvažuješ?
Tata píše: velký problem je tež klima ale je to loterie
To mi je jasné, preto zháňam nejaké to info. Vďaka za Tvoje skusenosti
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
zkus hledat bez tažneho a potom si ho tam domontovat je menší pravděpodobnost že to bude min zničené, a co jsem četl tak dvouzonova klima se sere nejvic, kukni na přední ramena ty jsou takove titěrné, potom taky at nejsi překvapený že nato nejdou dat 15ky kola myslím že od roku 03 jsou v zakladu 16ky nebot jsou vetší brzdove kotouče
Týýý a nejaké pozitívum by sa nenašlo? Asi zostanem pri starom dobrom Favorite, žiadne klímy, bufíky...oprava doma pred garažou A na ktoru značku sa zamerať? Som tak 50:50 medzi VW a Seat.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
opravy zvladam všechny doma je to trošku vylepšený fazol osobně se mi vic libi maska a světla z Galaxe, ale jak si to človek vezme je to jedno akorád galx a o jednu schranku v palubovce vic.
osobně bych vybiral podle stavu a ceny a jestli to bude to a nebo to stajnak to dělali v jedné fabrice.
a papa to taky hezky da se od 5-12l, mi to ted žere kolem 7 a přes leto 6, zaleží jak tomu šlapeš,
ale už by se dival po 96kw a co jsem v tom už vezl, motor 2S90, převodovku z V3S, pluh APO za MT samozřejmě rozmontovaný male auto tažne to ma idealní ale si budeš řikat kdyby to mělo vic tak by neškodilo,Z25A taky šel převezt, jak vezeš normalní auto tak se da jezdit kolem 8 ale jak nějaký super krám tak to je už horší, hold 1.9 neni všemocna
osobně bych vybiral podle stavu a ceny a jestli to bude to a nebo to stajnak to dělali v jedné fabrice.
a papa to taky hezky da se od 5-12l, mi to ted žere kolem 7 a přes leto 6, zaleží jak tomu šlapeš,
ale už by se dival po 96kw a co jsem v tom už vezl, motor 2S90, převodovku z V3S, pluh APO za MT samozřejmě rozmontovaný male auto tažne to ma idealní ale si budeš řikat kdyby to mělo vic tak by neškodilo,Z25A taky šel převezt, jak vezeš normalní auto tak se da jezdit kolem 8 ale jak nějaký super krám tak to je už horší, hold 1.9 neni všemocna
No uvidíme co z toho bude,snáď sa podarí zohnať niečo k spokojnosti. Po okolí ich jazdí dosť, nikto sa zatial moc nesťažoval.
Sharan, Alhambra, Galaxy
Uvažuji o koupi jednoho z těchto tří aut, ale nějak jsem nenašel větší rozdíly mimo karoserie, interieru a motor má Sharan a Alhambra koncernový TDi a Galaxy TDCi. Můžete mi někdo napsat, jaké jsou na těchto autech poruchy, na co si dát při koupi pozor? Chtěl bych něco kolem roku 2003 a nejraději bych preferoval Sharana, ale stejná Alhambra stojí o cca 30 tis. méně (proto se ptám na rozdíly).
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Re: Sharan, Alhambra, Galaxy
Ahoj, pred časom som riešil podobný "problém" : viewtopic.php?f=9&t=24562 Rozhodnutie padlo na Ford Galaxy, skusenosti zatial minimálne, spokojnost maximálna Preseldal som zo Š- Favorit, Forda možem hodnotit len kladne. Skus prejst fora, možno Ti pomože : http://www.ford-galaxy.cz/ http://www.vw-club.cz/viewforum.php?f=50
tyhle 3 auta vždycky bojujou v TUV reportu o nejhorší auto
letos teda v 8letých nevyhrály 71,74,75 ze 77 aut
loni taky ne zase byly až 3tí od konce
http://www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehliv ... mit=Zobraz
ty auta jsou naprosto stejný až na loga dokonce i motory jsou jen od VW(1,9TDi) i ve Fordu
letos teda v 8letých nevyhrály 71,74,75 ze 77 aut
loni taky ne zase byly až 3tí od konce
http://www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehliv ... mit=Zobraz
ty auta jsou naprosto stejný až na loga dokonce i motory jsou jen od VW(1,9TDi) i ve Fordu
Ty auta jsou z jedné linky, jen znak VW je prostě o těch třicet tisíc dražší. Proto doporučují v recenzích koupit radši Ford nebo Seat, aby lidi ušetřili za ten drahý znak u VW.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
- milstav1
No já bych určitě Forda nebral kor TDCI sou to háklivé a líné motory volil bych seata ale tam je zase takovej utřepanej plast kovářské provedení tak bych rači šel do WW a máš jistotu mi měli na firmě všecho WW A DVA FORDY A NEVIDRŽELI ani polovinu co Wolsvágen